Sizin bebeğiniz olabilir ama ALLAHIN da EMANETİDİR size...
Küçücük savunmasız bir can....
Sizi çok iyi anlıyorum,Küçücük bir cana bakabilir miyim korkusu,evime, eşime yetişebilir miyim düşünceleri huzursuz etmeye yetiyor
Bebeklerimiz küçükken bizlerde zor zamanlar geçirdik,hiçbirşeye yetişemedik,kimseler yardım etmeyince iş başa düştü dedik...
Lohusa depresyonu yaşamıştım,sürekli ağlama durumları,hiç birşeyden mutlu olamama vs vs....
Ben bukadar mutsuzken insanlar nasıl bu kadar mutlu diyordum

Kendime bakmak,alışveriş yapmak bile istemiyordum
Eşimin annesi evine dönünce 1 ay sonra, oğlumla başbaşa kaldıık.
Mecburen herşey bana bakıyordu ve kendi düzenimizi oturtmamız lazımdı
Oğlumdan önce temizlik hastası olan ben oğlumla bunu yendim
Eşime kahvaltı hazırlayamadığım,akşam yemeklerini pratik şeylerle geçiştirdiğim dönemlerim oldu
Evde birşey dağıldıysa anında topladım ki işlerim sonraya kalmasın
Oğlumun sürekli yıkanıcak ve kurutulucak kıyafetleri için kurutma mak.edindim
misafirim gelicekse dışarıdan aldım,yada pratik birşeyler hazırladım
oğlumun çok kırışmayan kıyafetlerini ütülemeyi bıraktım
eşimin gömlek,pantolonlarını dışarıda ütülettirdim
3 günde bir süpürge açtım,hergün gözüme batan çer çöpü şarzlıyla çektim
Tecrübesilikten oğlumun 2.5 aylıkken oyuncaklara ilgisi olmayacağını düşünmüştüm
Babaannem gelip oğlumun pusetine iple oyuncak bağladı ve oğlumun ilgisinin olduğunu görünce pusete takılan oyuncaklar aldık
Camları silerken yanıma pusetiyle aldım,yemek yaparken mutfak tezgahına koydum,banyo yaparken banyoya ,eşimle yemek yerken yanımıza vs vs...
Sonra oyun halısını keşfettim ve bizim işimize çokk yaradı,rahatladım resmen
Sonra mama sandalyesi aldık ve önüne sesli oyuncaklar koyduk
Kadınlar kulübünde aynı ayda doğan bebeklerin annelerinden zaten fikirler ediniyorsun
Evde kendi başınıza durmak yerine anneniz,arkadaşınıza gidip dertleşin rahatlayın.
Kolay büyümüyorlar ama kendi stresimizide çocuklardan çıkartıp onları suçlamak çözüm değil
oğlum şimdi 2.5 yaşında kendi başına oynuyor,bana bol bol vakit kalıyor