bebeğime "coni" dedi :((

Basliginizi her goruste cok guluyorum kusura bakmayin :))))))

Sizin hormonlar benimkinin yaninda hepten ucmus valla cok alemsiniz:))

benim de jinekoloğum oğlulma koyacağımız ismi sormuştu ben de bayıla bayıla söylemiştim,pek bir beğeniyorduk.
Aaaaa sevgili doktorum demez mi o isim olmasın hem kıza hem erkeğe oluyor.Aman ne üzülmüştüm.Yok mu ailenizin büyüklerinde
şöyle güzel ismi olan dedi.Gaza gelip amcasının adını koydum sonuna bir de ek koyarak..
O zaman çok üzülmüştüm hata mı yaptım,niye gaza geldim falan diye ama şimdi doktorcuma dua ediyorum..
İyi ki oğluşumun adını kurtarmışevlatlarımız adlarıyla sağlıkla,mutlulukla yaşasınlar..
Coni de fena isim değilmiş hani ama biz de kesin şu şekle döner;conisu,conican,conicemre vss..

valla türkçe veya kürtçe isim olmasın deyince benim de aklıma yabancı bir isim koyacağın geldi. o yüzden kötü niyetli bir arkadaşın değilse aldırma bence. böyle algılanması çok normal

ya bi de zaten sırf kuranda geçiyor diye üzerinde ,altında gibi anlamlara gelen arapça edat vs. koymayın bence ya,onun yerine john bile koysan daha iyi, john sonuçta batının yahya peygamber için kullandığı jonathan isminin kısaltılmış halidir.

edat v.s. gibi anlamsız isimler düşünmüyorum kuranda geçen, arapça v.s.den kastım ali, ahmet, mustafa gibi isimlerdi ama taaaaaaa nerelere gittti. türkçe tercih etmeme gücendi arkadaş coni dedi hatasını fark etti özür diledi az önce yine özür diledi.

iyi epiri yapmış valla başlığı okuyınca gülmekten alıkoyamadım kendimitakmayın bu kadar espiri olsun diye takılmış.allah hayırlı doğum nasip etsin inş.

Belki şaka yapmıştır ama kızmanız doğal bişey aslında.Annem hamileyken abime isim düşünüyorlarmış.Amcam hemen yorum yapmış köpek ismi o filan diye.Hala hatırlıyor kızıyo unutmuyor annem.Şakayla karışık da olsa hoş değil.Hele ismiyle dalga geçilmesin diye en güzel ismi bulmaya ugrasırken.

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum.bazen insanlar saçma sapan konuşuyorlar.bende benzer şşeyler yaşıyorum.olumsuz yada saçma yorum yapıcaklarına susun insanlar.ama özellikle üzmek için yapıyorlar.psikolojik sorun bu.incinir diye düşünüp ona göre konuşmaları gerek hele de hamileyse

hassassın cnm sen sinirlenicek bişey yok şahsen ilk okuduğumda yazını ben bile düşündüm arapça aklıma gelmedi takma kafana sen ne istiosan onu koy bebişine senin çocuğun gayesinde :)

İlk olarak, bebeğime coni dedi diye okuyunca
sinirden ziyade insan tebessüm ediyor
ama senin takıldığın coni ismi değil
komedi unsuru olmuş olmak kırmış ve sinirlendirmiş seni.
annelik içgüdüsü ile koruma hislerin devreye girmiş, hamilelik hassasiyetin ile birleşince
istem dışı huzursuz olmuşsun.

türkçe veya kürtçe isim koymak istemiyorum deyince
insanın ilk aklına arabi isimler gelmeyebilir.
ingilizce dili arabi dilden daha sık duyulduğundan, daha aşina olduğumuzdan
düşüğün gibi ilk olarak kuran-ı kerimden geçen isimleri anlamamış olabilir.

Sağlıklı sıhhatli ömürlü bir evladın olur inşallah..

anneler kervanına hoşgeldin canım :)))
böyle insanlar çok var daha neler diyecekler bebişine
bebeğin normal kiloda olur aaa neden zayıf gelişmemiş derler
biraz toplu olur çocuğu obez yapmışsın derler
ismini beğenmezler
emzik emer dişleri bozulur derler
ağlamaz ağlamaz dışarda kıyameti koparır ay ne çok ağlıyor nekadar huysuz derler
emzirirsin 2 yaşına kadar dana kadar olmuş ne emziriyorsun derler
sütün olmaz mama verirsin ne mama veriyorsun daya çorbayı derler
derlerde derler
bu hale gelmek istemiyorsan
önce boşvermeyi sonrada laf sokmayı öğrenmen gerekicek :)))

espiri biraz seviyesizce olmus.aslinda böyle bir konuda espri yapilmasina karsiyim.yalniz benim anlamadigim diger konuda illa kuranda gecen bir sey olsun mantigi.isim mantigi islamda kisinin ruh halini sarsmayacak toplumda onu yüceltecek sekilde ve bir anlami olmasi gerekiyor.illa kurandan alinsin denmiyor zaten.kurandan konulacaksa arpca isim olacaktir demektir.aleyna koyuyorlardi bir ara kuranda geciyor diye..anlami nedir?aleyna bir baglac.üstelik öyle isim koyuyorlarki ruh o ismi kaldiramiyor.bence isim koyarken cok düsünmeliyiz.ve arastirmlaiyiz.

coni deyince benim aklıma gelen ise su oldu:)) esiniz turk siz yabancı ya da tam tersi galiba diye dusundum:)) kaynanalardan biri bu durumdan hosnut olmadıgını ve torununu oyle mi sevdi acaba (ya da sinirden kızgınlıkla soyledi) falan diye aklıma geldi ne yalan soyleyeyim:)) anne degilim hormonları ya da hislerinizi anlayamam ama bence gereksiz evham yapmıssınız..bu kadar sinir yapacagınıza o kişiye ben bu sakalardan hoslanmam bir daha yapmassan sevinirim dersiniz olur biter..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…