Bebeğime iyi bir anne değil miyim ? 😭

Anlıyorum, çok dikkat ediyorsunuz, ne güzel. Ama arada bazı şeyleri kaçırmanız çoooook normal. O yüzden bence en kısa çözüm bu süreçte paketli hiçbirşey kullanmamak. Hiç değilse “ne yedim acaba” kaygınız biraz azalır.
Çok geçmiş olsun.

Benim bebeğimde aynı alerjik ne yesem dokunyor sadece su içtiğim zamanlar oldu
Hala geçmedi.degismiyor çok zor durum
Resmen sütümü emerken ciyak ciyak ağlıyor
Ben özel mama kullanıyorum
Şimdi 6.ayi bekliyorum ek gida için.
Ne kadar dikkat etsemde ağla ağla ölüyor bazen gözümün önünde canı yanıyor ama geçecek diye teselli ediyorum.

Pandemi tam bebek büyütülecek zaman, kafanızı yoracağınıza insanlardan uzak durmaya devam.
Doktorunuzun görüşleri yeter size.

Pandemi tam bebek büyütülecek zaman, kafanızı yoracağınıza insanlardan uzak durmaya devam.

ben katılıyorum, pandemi tam bebek büyütmelik zaman. Öbür türlü her kafadan bir ses çıkıyor kafan kazana dönüyor. Böylesi konu sahibesi için daha hayırlı olmuş.

Kıymakla alakası yokki bunun emzirmeyince daha kötü anne olmuyorsunuz. Emzirmek tabikide harika,ama böyle bir alerjisi varsa tam olarak tedbirli gitmeniz daha iyi olur.
diyetle çözülecek bir şeydir umarım gerekirse.listeye başka şeyler ekleriz en son çare bırakmaksa elbette ki mamaya geçeriz ben de mamayla büyümüşüm bir şekilde büyüyor çocuklar

teşekkür ederim paketli gıdalara tövbe ettim konserve salça bile kullanmayacağım

inşallah geçecek bu günler de

Akraba görmesek k valide görüyoruz gerçi inanıyor o ama onun da k validesi var oraya gittiğimizde laf anlatma kısmı yoruyor ekgıdaya geçince tarhana içirirsin diyecek kapasitedeler çünkü tarhanada olan yoğurdun alerji yapmayacağını zannediyorlar illa ki gidiyoruz aynı sokakta oturuyoruz her gittiğimde çorbada aman şu var mı pilavda margarin var mı bunda bu var mı diye sormak yordu sefer tasıyla gidiyorum zaten bir yere gittiğim yok bir orası hani diyorum ortalık normal olsaydı da bol misafirli bir ortam olsaydı kafayı yerdi

diyetle çözülecek bir şeydir umarım gerekirse.listeye başka şeyler ekleriz en son çare bırakmaksa elbette ki mamaya geçeriz ben de mamayla büyümüşüm bir şekilde büyüyor çocuklar

kızın büyüyor

onun kendi vücudu da değişiyor

alerjiler de değişken

daha önce dokunmayan bir şey de dokunmuş olabilir

ama yavaş yavaş ek gıda da girer hayatınıza emzirme de sınırlanır

kuzenimin bebeğinin ekmeğe alerjisi vardı

daha doğrusu hazır beyaz ekmeğin ununun içindeki bir maddeye

buluncaya kadar uzunca bir süre geçti

ek gıda sürecinde de sorun yaşandı

şimdi 4-5 yaşlarında daha azaldı alerjisi olan şeyler, ceviz vs dokunuyor mesela

gluten ile ilgili hassasiyetler de olabilir

sen kendi beslenmeni biraz gluten fakiri hale getirirsen de rahatlayabilir

bu arada süt alerjisi son yıllarda çok arttı, nerede ise tüm bebeklerde aynı durumu duyuyoruz

geçiyor büyüyorlar

sen kötü bir anne değilsin bir süre daha devam edeceksiniz bu sürece

Benim bebeğimin de süt alerjisi var..5 aydır diyetteyim. Paketli hiçbirşey yemeyeceksiniz içmeyeceksiniz. Ekmek alırken bile soruyorum fırına, simit bile yemiyorum aynı tezgahta yapılan başka şeyler olabilir diye. 5 aydır hiçbir kaçak olmadı. Herşeyi evde yaparsanız bir kaçak olmuyor.

Uzulmeyin. Benim kiziminda vardi alerjisi siz de insansiniz yanlislikla bisey yemis olabilirsiniz yada capraz etkiyle alerji de olmus olabilir kendinizi suclamayin lutfen . Siz gozlemleyin belki baska birseye alerjisi olabilir yeni bir seydir.

Kötü bir anne olsan böyle bir başlık açmazdin bir kere!

Benimde kızım alerjik bir bebekti ve neler yaşadığını birebir biliyorum. Doktor sinir harbi yaşatan bir rahatsızlık olduğunu anlatmıştı. Maalesef geçecek ama yoracak hemde çok. Ben çareyi paketli gıdadan ve dışarıda yemekten kaçarak bulmuştum.

Paketli gıda tüketimi asla olmamalı, kullandığınız her şeyin içeriğini mutlaka okumanız lazım, eser miktar dahi olsa kullanmamanız gerekiyor, sadece süt ürünü değil peyniraltı suyu vb türü maddelerinde bulunmaması lazım üründe. Ben 15 ay diyet yaptım 15 ay boyunca paketli gıda abur cubur tüketmedim, süt ürünü yemedim. Bir ara çok iyi gidiyorduk sizinki gibi bebeğim kızarmaya başlayınca yediğim başka bir şeye de alerjik reaksiyon verdiğini düşündüm, alerjik teste götürdüm, yer fıstığına da alerjisi çıktı, onu yemeyi bırakınca düzeldi. Süt ürünü hariç başka bir şeye de alerjisi olabilir kendiniz gözlemleyin ya da bir alerjik test yaptırın.
Ayrıca dikkat ettiğiniz için tebrik ederim, çoğu anne bu alerjiyi önemsemiyor, diyet yapmak zor geliyor, çocuğun bağırsakları vücudu ciddi oranda zarar görüyor. Baştan ne kadar sıkı tutarsanız o kadar çabuk atlatacak emin olun, etrafımdaki arkadaşların alerjik cocukların 3 4 yaşına geldiği halde devam ediyor alerjileri çünkü anne yeterince dikkat etmemiş çocuk atlatamamış, kimisinin gelişimi bir iki yıl geriden geliyor kimisi süt ürünü yer yemez kusmaya başlıyor, kimisi de kanlı kaka yapıyor hala. Doktor doktor geziyorlar ama bir çaresini bulamıyorlar çünkü anne hala gerekli özeni göstermiyor, olan çocuklara oluyor

Siz iyi bir annesiniz öyle düşünmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…