bebeğime kayınvalidemin bakmasını istemiyorum

gkcbsrg

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
444
446
303
Sakarya
eşim ailesinin dolduruşuna gelip beni sıksık üzer.hamileliğim çok zor geçti.hep hastanede yattım kayınvalidem naz yaptığımı söyledi.kızımın olacağını öğrendiğimde ise : bu kadar nazlanırsan tabiki kızın olur oğlun olmaz dedi.oysa ben kız olsun istiyordum öyle mutlu olmuştum ki kız olacağı için.doğumumda yaptıkları ise anlat anlat bitmez.kayınvalidem bana 1 saat uzaklıkta bir ilçede oturuyor annem ise arabayla 7-8 dakka uzakta oturuyor.ben işe giderken bebeğimi anneme bırakıyorum.fakat kayınvalidem krizlerde gelip o bakacakmış.bunu bana değil eşime söylüyor.her gün eşimle tartışıyoruz bana yaptıkları aklıma geldikçe reddediyorum bakmasını .bir de gelip bende kalıp bakacakmış.başkalarına ise oh ben rahatım anneannesi bakıyor diyormuş.oyun numara ne ararsan var .eşime asla bebeğimi annene baktırmam dedim o ise sürekli üstüme geliyor adeta annesi baksın diye yalvarıyor.kayınvalidem beceriksiz ve temiz olmayan bir kadın.gözü iyi görmez sigara içer güvenip bırakamam ki annem müsaitken onun gelip benim evime yerleşmesi ne saçmalıktır.böyle giderse eşimle aram fena bozulacak kızlar bana fikir verin eşimi nasıl vazgeçireyim bu işten

asla kabul etme. sonuna kadar haklısın.
çok sıkışırsan anneni çağır gelsin bir süre o kalsın.
akşamları gider hem yakınmışsınız.
annen varken de gelmez artık ..

bence de baktırma. eşini karşına al ve konuş. Sakıncalarını söyle. Sigara içmesi bile başlı başına bir poblem. bebeğin o pis sigara kokusunu sürekli aldığını düşünemiyorum bile.

asla kabul etme. sonuna kadar haklısın.
çok sıkışırsan anneni çağır gelsin bir süre o kalsın.
akşamları gider hem yakınmışsınız.
annen varken de gelmez artık ..

bence de baktırma. eşini karşına al ve konuş. Sakıncalarını söyle. Sigara içmesi bile başlı başına bir poblem. bebeğin o pis sigara kokusunu sürekli aldığını düşünemiyorum bile.

evet ama işte çok baskı yapıyor eşim.ben üzülüyorum bana baskı yaptırdığı için, varsın bakamadığı için annen de üzülsün diyorum ama sonuna kadar direnmeye çalışacağım.ben işe giderken yolumun üstünde zaten kızımı bırakıyorum anneme ordan işe geçiyorum bi sorun olsa zaten iki dakka da hemen kızımın yanında olurum bu sebeple annemin evi benim evimden daha uygun hem yakınlık bakımından.

Herşeyi geçtim
Sigara içen bir kadına çocuğunuzu yeni doğmuş bebeğinizi emanet etmeyin.
Eşinizede söyleyin bebeğin yanında içmese dahi annesi üzerine sinen o zehir çocuğu hasta etmeye yeterli

Herşeyi geçtim
Sigara içen bir kadına çocuğunuzu yeni doğmuş bebeğinizi emanet etmeyin.
Eşinizede söyleyin bebeğin yanında içmese dahi annesi üzerine sinen o zehir çocuğu hasta etmeye yeterli

eşim bilmezmi bütün bunları oda biliyoru .eşim 3 üniversite bitirmiş alanında doktora yapmış ünlü bi mühendis ama gelin görün ki iş annesine gelince bebeğinin sağlığını bile önemsemiyor.hafife alıyor.ben buna acayip üzülüyorum.yazık bize.

Öyle şey mi olur tam tersi durum olsa sizin anneniz sigara kullanıyor olsa onun bakması da sakıncalı
Anneler savaşı yapmıyoruz ki burada ufacık yavrunun sağlığı söz konusu.
Demek ki 3 üniversite bitirip doktora yapmak zihniyetin değişmesine yetmiyor.
En azından siz bilinçlisiniz bu konuda.
Eşinizi ikna etmeye çalışın tatlı dille yanaşın inatlaşırsanız daha çok annesini tutacaktır.
Aksine kayınvalidenizi övün konuşurken ama sigara ve temizlik mevzusu yüzünden bebeğinizi ona emanet edemeyeceğinizi söyleyin.

ben tam ikna ettim eşimi diyorum.konuşuyoruz bu mesele kapandı diyoruz.her ne oluyorsa tekrar değişiyor annem de gelsin baksın diyor.uzmanlar uyarıyorlar bir bebeğe tek bir kişi baksın.çocuğun kafası karışmasın düzeni bozulmasın diye.ah ah eşime ne örnekler veriyorum ama sonuç yine aynı yine aynı.şöyle bi durum var ben ne istersem o olmak zorunda.ben işe giderken bebişimi hazırlıyorum götürüyorum.o vızvız konuşup duruyor ama psikolojimi bozmaya yetiyor eşimin sürekli dırdırı.dün akşam eve geldim.bebiş yolda uyumuştu.eve gelnce uyku mahmuruydu eşim de evdeydi.bu bebeğe ne yaptınız annen uslu dursun diye ilaç mı içirdi diyor.kafayı yiyeceğim.beni yıldırmak için elinden geleni yapıyor

bu kadarda olmaz cok ilginc ...

Allah sabır versin ya,nasıl kaynanalar var...Eşine nazın geçmez mi hiç canım,çok sakin ama kararında kesin olduğunu anlatan bir konuşma yapsan,senin ciddi olduğunu,ne olursa olsun baktırmayacağını anlasın bu konuşmada...Yada onu da kabul etmezse;ona asla yapamayacağı bir şart koş..Kayınvalidenin kesinlikle sizin evinde bakmasını istemediğini,ancak sen kızımı hergün ona götürüp getirirsen kabul ederim desen?Zaten ilçede oturduğunu söylüyosun,eşin de hergün hergün getirip götüremez heralde...Umarım işi de,yakın yerde değildir kayınvalidene tabi...

bu kadarinda pes dogrusu .... esiniz daha yeni dogmus bebeginize sigara kullanan annesinin bakmasini istiyor .... yetmedi bir de cikipta annenizi elestiriyor .... cooooooook ilginc
okumus bir insan bu kadar cahil olamaz diye dusunuyorum

Eşinizin bu kadar çocukça davranmasını anlamış değilim
kayınvalidenizin derdi çocuk bakmakta olmayabilir tek problem çocuğa annenizin bakması gibi
Sanki bunu bir kıyas mevzusu olarak görüyorlar.
Acaba çok zaman geçmeden çocuğunuzu bu işin ehli güveneceğiniz birine mi baktırmanız belki o zaman bu kadar üstünüze gelmekten vazgeçebilirler.

bu kadarinada pes dogrusu .... esiniz daha yeni dogmus bebeginize sigara kullanan annesinin bakmasini istiyor .... yetmedi bir de cikipta annenizi elestiriyor .... cooooooook ilginc
okumus bir insan bu kadar kit goruslu olamaz

yok eskiden o ilçede bir bürosu vardı ama artık yok mümkün değil hergün götürmesi.evimde asla istemiyorum.birde kayınpederim var emekli zaten.ikinci bi kaynana gibidir karısı nereye o oraya .

bu kadarinda pes dogrusu .... esiniz daha yeni dogmus bebeginize sigara kullanan annesinin bakmasini istiyor .... yetmedi bir de cikipta annenizi elestiriyor .... cooooooook ilginc
okumus bir insan bu kadar cahil olamaz diye dusunuyorum
inanın malesef bu kadar okuyup bu kadar bağnaz olmasına ben de şaşıyorum ufku hiç açılmamış hiç entellektüel düşünemiyor.hala çocuk gibi.kıskanıyorlar ailemden bebeğimi.korkuyorlar onları sevmeyecek diye.oysaki benim öyle bi derdim yok tabiki babaanneyi de sevecek.ama onlar herkesi kendileri gibi sanıyorlar

kesinlikle bir kısas var.o bakıyor bizim neyimiz eksik.ki annem öğretmendir.çocuk yetiştirmekten anlar,kayınvalidemin ise hiçbir eğitimi olmadığı gibi kendisini de yetiştirmemiş.yeni bi gelin aldılar inşallah o bir bebek yapar da ona bakar rahatlar.yakamdan düşer diye dua ediyorum.

Zaten azıcık eğitim olsa kendini bir çocuğun sağlığını hiçe alarak başkaları ile kıyaslamazdı.
Nasıl anlayışsız olunabiliyor anlamıyorum.
Evli değilim ama böyle bir durum başıma gelmiş olsa kesinlikle taviz vermezdim sizde vermeyin.
Zaten tavrınızı istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünüzde bir muddet sonra suacaklardır.Bu konuda onlarla polemiğe girmeyin.
Bu onlar açısından bak ben birazdaha ısrar edersem yapacağım alacağım çocuğu imajı verir.

çok iyi analiz ediyorsunuz çok teşekkür ederim desteğiniz için.gerçekten beni polemiklere sokarak yıldırmayı düşünüyorlar.bu konuda hiç muhatap olmazsam kendilerini umaırm geri çekerler.ben bana saldırdıkça adeta bir avukat gibi dırdırdırdır eşime söyleniyorum olay uzadıkça uzuyor.sanırım bundan da keyif alıyor.ben üzüleceğim gün gelecek pes edeceğim o da muradına erecek.bu güne kadar başka konularda hep böyle oldu çünkü.beni kolayca ikna etmeye alışmış.ama insanın yavrusu sözkonusu olunca akan sular duruyor

Rica ederim.
Sizde gerçeğin farkındasınız zaten.Onlarla bu konuda muhatap oldukça dahada üstünüze gelecekler.
Bırakın cevap vermeyin bildiğinizi okuyun yaptığınız yapılması gerek en doğru hareket çünkü.
Sizden tepki alamadıkça yavaş yavaş susacaklardır.
O zaman sizde biraz huzura kavuşursunuz.
Tek yapmanız biraz sukunet ve sabır

yaklaşık 3 yıldır evliyim.beni artık sabır konusunda yıldırdılar ama bebeğim için direnmek zorundayım.Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın inşallah

allah yardımcınız olsun benim kızım 4 yaşında ama bu yaşa gelene kadar bende sizin yaşadıklarınızı yaşadım adeta çıldırmak üzereydim ama çok şükür iim ama o yaşadıgım günleri asla unutamam kayınvalidem eşim kızım ve ben neler oldu sizde hiç bir şey yok emin olun benim validem kızımı ben den sogumaya çalışır kendisine alıştırır aslında ne bakar nee de sever oglu cevap vermez tabi yapacak tabi alacak der bir gün hiç unutmam ÇOCUGUNUN ÖLÜSÜNÜ ÖP DEDİ ben çıldırdım sakinleştirici verdiler bana cevap veremezsin kocan yokki destek olsun ama allaha cok şükür dirayetliydim sakın sizde vazgeçmeyin 4 yıl savaş verdim ama simdi kızım büyüdü anlıyo onlara hiç dokundurtmuyo ama bu zamana gedide bide bana sorun ama tavsiyem sakın vazgeçmeyin SİZ DEDİGİNİZİ YAPIN EŞİNİZ NEDERSE DESİN O ÇOCUK SİZİN....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…