bebeğime kayınvalidemin bakmasını istemiyorum

aynı şeyleri 1 sene önce birebir yaşamış biri olarak tavsiyem;
biraz baktır yanlışları buldukça önüne ser....
benim kayınvalidem 27 gün baktı hergün bir kabustu.susmadım direttim ve şimdi kazanan benim
kızım o zamnda 2 aylıktı
altını silmeden kapattığını gördüm
ellerini yıkamadan yaptıkları hele
sagıp bıraktığım sütümü peteğin üzerinde saatlerce kaldığı gördüm
kış ayında komşu komşu gezerken yakaldım (kızım o zaman hasta oldu ve halada atlatamıyor en ufak şeyden rahatsızlanıyor)
2 aylıkbebeğe reçel bile verirken gördüm
ayagında deli gibi salaldığını gördüm
vs vsssss (ben yokken neler oluyodu acaba) offf hala sinirleniyorum
27 günün sonunda patladım (söz konusu kızım çünkü)
kazanan benim artık annem bakıyor kızım 14 aylık oldu
(çok olaylar yaşadım ama yeni yeni düzeldim)
oyüzden 1 haftada olsa dene.çünkü ben eşime diyorum ki annen bakamadı
(k.validen konuşmaya bilir seninle küsebilir hiç dert etme çünkü ben yeni yeni konuşmaya başladım) hiçde bi yerim eksilmedi

SENİNle aynı şeyleri yaşayacağıma o kadar eminim ki. ama artık yara almaktan bıktım.sırf onun egoları tatmin olsun diye gelmesi bana koyuyor.

bebek mutluysa anne mutlu, anne mutluysa bebek mutlu. bu kendi içinde dönüp duran bir devran.
siz artık düzeninizi kurmuşunuz. gelip de bu düzeni bozmak istemesi yardımcı olmak istediğinden değil, tamamen fesatlığından. üstelik yardıma ihtiyacınız falan yok!
kavga gürültüye bence hiç gerek yok.
net bir şekilde ben bu düzenden memnunum, böyle sürmesini istiyorum. ama herhangi bir sıkıntımız olursa tabi ki babanneye söyleriz o yardım eder. gidip elden mi yardım alacağız deyip eşinizi bence onore edin. o da heralde sizin k.valide fobisiyle yaklaştığınızı sanıyor. malesef sırf adı kaynana olduğu için bebeklerini babannelerine elletmeyen gelinler de az değil.

benim kızıma k.validem bakıyor. bugün annem yaşadığım şehre taşınsa bana dese ki biraz da ben bakayım, k.validem yoruldum biraz annen baksın demiyorsa asla kabul etmem. çünkü düzenimizi kurduk ve hepimiz böyle mutluyuz. düzeninizden memnunsanız birilerinin egosu tatmin olacak diye vazgeçmeyin. ama eşinizi siz tanıyorsunuz. nasıl söyleyince kabul eder siz bilirsiniz. dırdırı bitmediyse demek ki söyleme şeklinizde hata var. farklı bir yol deneyin.

bebeğe ve size mutluluklar canım
:)

Ben size katılmıyorum. Bebek bu ya deneme tahtası mı? Ha eşiniz çok ısrarcıdır ve mecbur kalmışsınızdır ona bişey diyemem ama konu sahibi arkadaş kesinlikle elinizden geldiği kadar direnin. İstemiyorum deyip kestirip atın ve hiç umursamayın.

teşekkürlerr :)

oğlan olsa hadi baksın bebeğim kız :) derdim ben olsam imalı bir şekildeee!

isterse birkaç gün denesin 15 gün şeklinde sıraya konulsun eğer bizde bebek de rahat ederse olur diyin. nasıl olsa sıkılır o bakamaz gider.

sorma kendinin kızı yok diye mi öyle söylediyse artık .kızımı da bir seviyor ki.ağzıma geliyo laflar ama bişey demiyorum.
inan bir gün bile doğru dürüst bakamaz zaten istediği o yorulunca bir iki sonra annem baksın filan.bi o bi annem baksın öyle düşünüyorlar sanırım ama istemiyorum kesinlikle

ne guzel duzenini kurmussun isin ve kizin arasinda,kizin emin ellerde birak konussun esin asla taviz verme,kafana da takma..kayinvaliden gelip sizde kaldigi zaman suankinden daha mi az problemin olucak bu defa da sen esinle tartisicaksin surekli ve huzurunuz kacicak ki en onemlisi bebegine kendi annenin baktigi gibi bakamayacak...isterse yalvarsin hic orali olma kendini de savunma bakariz deyip gecistir...

ben olsam boyle bir seyi kabul etmezdim,mecbur kalirsin hadi o zman neyse ,ya bebeginee ne guzel bakiliyormus ,sonuna kadar diren

off canım neler yaşamışsın .çok üzüldüm

eşin annesine hayır diyemiyor belli.
sen anneni kırmaktan çekiniyorsun anlıyorum ben konuşur tatlılıkla hallederim bu meseleyi de.
kaynanayı ara söyle. siz oralardan zahmet etmeyin gündüzleri annem bakıyor. akşamları alıyoruz.
akşamları çocuğumuzla başbaşa geçiriyoruz. diyebilirsin
eşine de sen daha farketmedin ama bu oyuncak bebek değil gerçek de. :)

Ne kadar değişik.Evet yazabiliyorsunuz ama okuma-anlama meselesini hala çözememişsiniz sanırım.
Bir de utanmadan "böyle kızları oğlan anası yapma yarabbim" diye beddua etmişsiniz, size mi kalmıştı milletin çocuğunun cinsiyeti?
Burada bazı yorumlar cidden çizmeyi aşıyor bazen

gelin kaynana savaşı!!! valla sen kadınsın akıllıca bir çözüm bulursun eminim zamana bırak hiç tartışma zaten senin dediğin olacak emin ol.susarakta yaparsın yapacağını.valla benimkide bebeğime kendi adının konulmasını istiyor ancak eşime dedim seninki annede ben taş kovuğundanmı çıktım.ben neden benim annemin adı olsun demiyorum(eşim öle bişi demedi ama:))) şuan hiç bi ismi layık görmüyorum zamanı gelince ben koyucam dedim:)

ailesini kırmaktan korkar, ödü patlar :) kayınvalidem bu konuda bana ikili oynuyor aa ne güzel annene bırakmışsın aferin diyor

çook zoorr çoook

bence bu hatun psikopat yaa takmıyorum hiç.allah bilir çocuğu olmuyodur ,bana beddua sallıyor

kkda gördüğüm en anlamsız gereksiz absürd mesaj allah akıl fikir versin

evliliklerde asıl mesele inatlaşma...evet çoğu zaman sadece bu..

gereksiz ve mantıktan uzak inatlaşmalar..

eşinizin bebeğinize kendi annesinin bakmasını istemesi sadece bundan ibaret..

inatlaşan insanda mantık aranır mı..annesi sigara içiyormuş,evi uzakmış,çocuğa bakması

yeni problemler çıkaracakmış önemli değil,eşin seninle yarış içinde...eşinizin 4 5 üniversite bitirmesi hiç önemli değil..

öğretim ve eğitim ayrı kavramlardır malumunuz...

size tavsiyen sizde olayı inatlaşıyor gibi restleşmeye götürmeden elinizden

geldiği kadar sabırlı olmanız..annesinin uzaktan gelip çocuğunuza bakmasının pek işlevsel olmadığını,

kendi düzenlerini bozacağını bunu biraz hayal etmesini beklediğinizi söyleyin..ya da bunu ima etmeyi deneyin..

ama asla annesinin kötü alışkanlıklarını suçlar gibi ima etmeyin..annesini hedef göstermeyin...

kendi annenizi de öne çıkarmayın..sadece bizi en az yoracak alternatif bu, fikrini işleyin kafasına...

kkda gördüğüm en anlamsız gereksiz absürd mesaj allah akıl fikir versin

bence kendini kayınvaldenin yerine koydu, belki de tek oğlu vardır. ama bu mantıkla hangi gelin katlanır ki??? hem insan tanımadığı bi insana neden beddua ederki? çok yazık

ben sein yerinde olsam eşime işten çıkıp kendi çocuğuma kendim bakmak istiyorum derdim
ozaman inatlaşmazdı sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…