• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğime ne olacak

• Konu Sahibi Konu Sahibi fead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok büyük geçmiş olsun .
Allah'a dua et bol bol . Inşallah düzelir hersey . Sağlıkla kucağına alırsın .

Geçmiş olsun,sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
Doktorunuz ne diyorsa onu yapın bu süreçte yatmanız gerekiyorsa yatın dinlenin,bol bol kitap okuyun,kafanız dağılır. Yolu yarılamışsınız zaten,kötüyü çağırmayın,inşallah herşey güzel olur

1,5 yıl önce kürtaj olmustum orda servikal yetmezlikten yatan bı kızla tanıstım 4-5 aylık ikizlere hamileydi senin gibi dikiş atılmıştı instagramdan takiplestik şimdi bebekleri 1 yasını doldurdu
Sana en kötü senaryo söylenmıs doktorlar herzaman en kötü ihtimali söylerler
Saglıkla kucağına alırsın umarım.

Erken doğum ihtimalini karşı ağrıdaki kuvez imkanları iyi değil diye biliyorum bu konuyuda araştırın lütfen çünkü asıl size lazım olacak sey kuvez..Gerisi Rabbimin takdiri

Yengemde ayni dikildi ve masallah saglickla dogurdu surekli yatti benimde kanamam oldu simdi lekeye cevirdi surekli yat dedi doktorum Allah sabrimizin sonunu tatlılıkla yemeyi nasip etsin canim sifalar versin

Canim cok geçmiş olsun. Suan sana ne desek bos. Ben bir gun bebegimin hareketlerini hissetmesem kafayi yiyecek gibi oluyorum ki arada sirada hareket etmemesinin normal oldugunu bile bile. O yuzden kendini uzme vs demeyecegim cunku uzeceksin her turlu. Bu forumda cok ornek var sizin gibi olan. Sen elinden geldigince yat, gercekten tuvalet ve banyo disinda hic ayaga kalkma. Gerekirse evi bok götürsün. Kaynanan, annen, esin yapsin tum isleri. Saglikli beslenmeye çalış. Bebegine kilo aldiran, onun gelisimi icin faydali seyler yapsinlar sana. 21. Haftadaymissin. 30 a kadar sabret. Goz acip kapatincaya kadar gecer. 30 dan sonra dogarsa zaten yasama sansi cok cok yuksek. Kendine dikkat et bu surec icerisinde.

merhaba buraya ilk kez ciddi bir dert için yazıyorum,sağlık her şeymiş saçma sapan dertlerimiz varmış, o kadar üzgünümki
geçen hafta cumartesi 21 haftalık bebeğim için detaylı ultrasyona gittik ayak topuklarına kadar bakıldı minicik o kadar mutluydumki sonra detaylı ultrasyonu yapan radyolog birden duraksadı ve rahim ağzımın 3 cm açık olduğunu acil ameliyat olmam gerektiğini yoksa doğumun başlayacağını söyledi sonrası malum..dikiş atıldı hiçbir şey hissetmesem de ameliyat olmak bebeğime bir şey olacak korkusu ömrümden ömür götürdü servikal yetmezlik( rahim ağzı yetmezliği) varmış bende, 1 gece hareketsiz hastanede yattım sonra 5 gün daha,eve çıktım çarşamba günü doktor sadece tuvalet ve banyoya kalkacaksın dedi
erzurumda ameliyat oldum ağrıda yaşıyorum acil bi durum kanama, sancı,su gelmesi bunlar olursa hemen dikişlerini aldır yoksa rahmin patlar dedi gayriihtiyari sordum bebeğime ne olur diye yaşamaz,düşer dedi :KK43: kahroldum ağlayamıyorum eşime belli etmemeye çalışıyorum yanımda kayınvalidem var şimdi sonra annem gelecek
lütfen bana teselli olacak bi şeyler söyleyin 1 haftadır yatıyorum düşünmekten öleceğim galiba
(lütfen konumu taşımayın buradan daha kolay olumlu hikayeler edinebilirim diye sordum)
Allah yardımcınız olsun. Stres yapmamaya çalışın.

Canım benim rabbim bebeğini korumuş zaten , eğer radyolog fark etmese bir kaç güne bebeğini doğurabilirdin ve yaşayamazdı . Çok yakın bir arkadaşım bu yüzden 3 kere bebeğini kaybetti :( sonraki hamileliğinde dikiş attırdı , şimdi oğlu 2 yaşında :) ve 2. Bebeğine hamile , yine dikiş atılacak

Bir yakinimiz ikizlerini 25.haftada rahim agzi yetmezliginden kaybetti. Sonra tekrar ikizlere hamile kaldi. Cok erken haftalardan itibaren rahim ağzına dikis atildi ve bu kez gene erken doğum olmasina ragmen saglikla kucagina aldi bebeklerini. Senin de erken fark edilmis bu acidan sanslisin. Cok zor biliyorum ama stres bebegine en cok.zarar verecek sey. Iyi dusun iyi olsun lafi bilimsel bir gercek yani. Yasayacak omru varsa bebegin her turlu yasar. Yalniz erken dogumda ciğer gelistirici igne vurulmasi bebegin yasama sansini arttiriyor muhtemelen doktorun bu konida bilgilendirir.

Benzer durum olmasa da bebeğimin öleceği bana da söylendi aylarca ne yaşadım ne öldüm aldığım nefes bile çok geldi ama bize bir tek ALLAH yardım etti çok şükür bebeğim benimle ve sağlıklı,
Üzülmeyin demem size pek etkili olmayacaktır çünkü annesiniz ve sizi şu durumda teselli edecek pek bı söz bulamıyorum yapmanız gereken sırtınızı Allah'a yaslamanız ve dua etmeniz inşallah bebeğiniz sizinle kalır birlikte mutlu yıllarınız olur
size de geçmiş olsun ve maşallah diyorum , inşallah öyle olur çok sağolun

Doktor yanlış bilgi vermemiş mi ama? Bu haftada bi bebek düşük/kayıp olmaz ki? Olsa olsa erken doğum olur..

Bu dönemde yapılacak en doğru şey pozitif olmak. İyi şeyler düşün ki iyi şeyler olsun. Sağlıkla kavuşun inşallah.

Hamileliğini başka ilde geçirme şansın var mı? Doğum yapacağın hastanenin prematüre bebek bakım konusunda nasıl olduğunu araştırabilirsin.

Bebeğinize hiç bir şey olmıycak inşallah:) bir sürü rahim ağzı kısalığı pozitif doğum yapan insan var. Siz sadece söylenenleri yapıp kötü şeyler düşünmeyin.

merhaba buraya ilk kez ciddi bir dert için yazıyorum,sağlık her şeymiş saçma sapan dertlerimiz varmış, o kadar üzgünümki
geçen hafta cumartesi 21 haftalık bebeğim için detaylı ultrasyona gittik ayak topuklarına kadar bakıldı minicik o kadar mutluydumki sonra detaylı ultrasyonu yapan radyolog birden duraksadı ve rahim ağzımın 3 cm açık olduğunu acil ameliyat olmam gerektiğini yoksa doğumun başlayacağını söyledi sonrası malum..dikiş atıldı hiçbir şey hissetmesem de ameliyat olmak bebeğime bir şey olacak korkusu ömrümden ömür götürdü servikal yetmezlik( rahim ağzı yetmezliği) varmış bende, 1 gece hareketsiz hastanede yattım sonra 5 gün daha,eve çıktım çarşamba günü doktor sadece tuvalet ve banyoya kalkacaksın dedi
erzurumda ameliyat oldum ağrıda yaşıyorum acil bi durum kanama, sancı,su gelmesi bunlar olursa hemen dikişlerini aldır yoksa rahmin patlar dedi gayriihtiyari sordum bebeğime ne olur diye yaşamaz,düşer dedi :KK43: kahroldum ağlayamıyorum eşime belli etmemeye çalışıyorum yanımda kayınvalidem var şimdi sonra annem gelecek
lütfen bana teselli olacak bi şeyler söyleyin 1 haftadır yatıyorum düşünmekten öleceğim galiba
(lütfen konumu taşımayın buradan daha kolay olumlu hikayeler edinebilirim diye sordum)
Canım 32. Haftaya kadar dayansan yeter zaten, şimdi çok dikkatli olman lazım, üzüntü sadece sağlığını bozar başka da birşeye neden olmaz,

Çok geçmiş olsun öncelikle benim bu konuda bir tecrübem Yok ama bu durumda olup sağlıklı bebeği olanları çok duydum ve okudum sizinki de öyle olacak inşallah. Şurda bir kaç hafta fazla stres yapmadan atlatırsanız zaten bebek doğsa bile yaşama şansı olur birde sürekli yatacağınız için bebek daha fazla kilo alır erken doğsa bile yaşama şansı olur inşallah.

Moralini yüksek tut daha kötü olma
İnşallah bebeğine bişey olmayacak
Doktorları dinle ve kötü şeyler düşünme

Benim de çok sıkıntılı geçti . İlk haftadan lekelenme 3. ayda şiddetli kanama oldu. Gece yarısı ağlayarak hastaneye gittim.doktor kürtaj yapalım lan kaybından soka gireceksin dedi. İstemedim iğne yaptı yolladı.sabah hemen kendi doktoruma gittim hastaneye yatırdı bir gün serumla kanama durdu. Üç gün sonra yine aynısını yaşadım. Bir ay sadece zorunlu ihtiyaçlar için kalktım. Beşinci ayda amniyon sıvısi bitmek üzere bebek ölür dedi doktor. Her gün yüreğim agzimda gittim hastaneye. Üç hafta erken doğdu. Şimdi dokuz buçuk aylık. İnşallah siz de sağlıcakla kucaginiza alırsınız.

bu soylenenler en en en uç sonuclar sanirim rahmine dikis atilan bir suru hamile var sakin olun stres yapmayin dinlenin bir arkadasima erken doguracaksin dediler kiz 37.haftada dogurdu gonlunuzu ferah tutun

Rahim ağzı yetmezliği olup sağlıklı doğum yapan bir sürü insan var, rahat olun, istirahate devam edeceksiniz sakince doğumu bekleyeceksiniz.
Bu durumu yaşayan insanların hikayelerini okuyup moralinizi düzeltebilirsiniz.
Sağlıklı bir doğum diliyorum.

Geçmiş olsun burda rahim ağzı yetmezliği diye bir topik var orda çok olumlu hikayeler var sanırım prematüre başlığında lütfen üzülme önlem almışsın zaten rabbim yardımcın olsun.

Back
X