Bebeğime takılan takıları kayınnam benden önce kendine alıyor

Zorla nasıl aldı evine?
Sizi niye aramıyor gelecek olan?
Telefonunuz yok mu?
Bu gelenler kayinnama demişler bebek görmeye gelcez diye benim uyanık kayinnamda bana misafir gelecek diyo ama bebeği görmeye geliyorlar amaç o yani oturmak değil ama benim kayinnam gelip güzelce demiyorki bebeği görmeye gelecekler hazirlini yap diye emir verir gibi bide geliyo senin evine gelemezler benim evime gelecekler diye benle inat ediyi bende dedim ben çocuk felan getirmiyon gelenler seni görsün gitsin dedim çocuk görmeye gelen bebegin evine gelir annesine hayırlı olsun der bebeği görür oturur gider dedim çünkü doğrusu bu ama onun istediği olcak benim herseyim ayrı onla ama hala ben yonetiyim istiyo evi ama geçti o günler böyle ister anla beni ister anlama umrumda değil ben burda sizin başınıza gelse böyle bu durum napardiniz diye fikir almak istedim şükür beni anlayan çok sen de anlama napali m

Siz buraya farklı fikirleri duymak için yazmadınız mı?
Kv altınları almamalı. Küçücük çocuğun hediyesine el koymus8
Ama siz de onlara bagımlı hayat yaşadığınız için her şeyi kendilerine hak görüyorlar.
O yüzden ayrı gayrı olmak en iyisi.
Şartlar el vermiyorsa, geri kalan durumlarda bunun acısını çıkarmanızın anlamı Yok.
Sizin misafiriniz olsa sizi arar, size gelmek istediklerini söylerlerdi.
Kayınvalidenizin akranları, onun arkadaşları/komşuları gelmiş, gelmişken de bebeği yukarı çıkar görsün denmiş.
Bana çok doğal geliyor bu durum.
Siz bunlardna derin manalar çıkarmışsınız. Bence Yok.
Gidip bebeği göstermemeniz ayıp hatta bana göre.
Öncesinin yaşanmışlığının acısını çıkarmışsınız.
Siz bilirsiniz.
Kayınvalidenize bir şey olmaz
Gelenler açısından bakınca da, ayıbı size kalır.
Valla ayibi kendisi yapiyo biz kimseye de bağımlı degiliz

Bir yanım altınlarını iste onlar bebeğinin hediyesi , sende onlarınki olunca onlara götürürsün diyor , bir yanım isteme kalsın altını da onun olsun öndücüde , hiç muhattap olma en iyisi diyor . Minicik bebeğin hediyesine benim hakkım diyip göz koyan bir insan sanmıyorum o altınları verir .

Iyi günler hanımlar ben 3 ay önce doğum yaptım bir tane kızım oldu kızımı görmeye gelen kişileri kayinnam benden önce kendi evine alıyor takilanlarida kendine alıyor altını parayı kendi alıp elbiseyi bebeğe getiriyor bende hiç birini almiyom artık neymiş zamanında o takmış millete şimdi takilanlar da onun hakkiymis böyle şey olur mu küçücük bebeğin hakkını yiyor ben helal etmiyorum aldıklarını siz olsanız napardiniz biraz yardımcı olur.usunuz
Ne kadar ayıp ya. Dugunde takılanlar gelinle damadın bebege gelenlerde bebegındır
Nasıl bir acgozluluk bu ya. Esinle konus esin soylesin o soylemiyorsa sen tavrını koy

Yahu bu kafayı da anlamıyorum çocuk doğunca o altınları geri kendin almak için taktıysan zamanında hiç takmasaydın. Altın gününün değişik versiyonu gibi. Babaanneyim diye takılmasın ayrıca sanki kendisinin çok ihtiyacı olacak çocuğa o bakıcak!

Ben de her geleni kv yakalıyo altınları alıyo sandım. Olay bir kere olmuş gelenler de kv nin arkadaşları olduğu için ilk onun yanına girmişler e bebeği de getirirsin diye düşünmüşler sanırım. Bence mantıklı çünkü kvnin arkadaşları muhabbetleri onladır ben olsam çıkarırdım bebeği nolcak. Kaynananın altını vermemesi zaten tartışmaya kapalı ama bebeği çıkarmadığınız için böyle bi şey yapmış gibi geldi bana.

Şu an kayvaldenin aldığı altinları yarin o misafirlern torunu olnca sen geri vermek zornda kalcaksn bilyor musun?

Evet ayıp ama çoğu yerde öyle yapıyorlar. Düğünde bizde millete taktık yok bebekte taktık falan. Boşverin niye dert ediyorsunuz kendinize. Sanki tonla altın gelecek torununu sevse 3-5 çeyreğin peşine düşmez.

Kıyafetleri de topla ver anne sen önceden masraf etmişsin bunları da gittiklerine götürürsün diye.

Aynı şekilde sizde kendiniz kazanmadınız sonuçta getiren sizin yada bebeğin hayrınına değil kayınvalideniz zamanında onlara taktı diye borç ödemeye getiriyor.

ne alaka ya ? kendi kazanmadı ama getirenler de bebek için gönlünden kopanı veriyor.. istemeyen gelmez de hediye de vermez.. kadın kendi kazanmadı diye kaynanasının üstüne yatması adaletli mi sizce ? :oha:

Canım benim bana geldi misafirlerim gelecek benim dedi bu ara altli ustlu oturuyoruz sonra bende neye geliyolar dedim oturmaya dedi arkasına bebek görmeye gelecekler dedi benim evime dedi bende dedim ne alaka çocuk burda sana neye geliyolar dedim yaşlılar gelenler biz yaşlı garilarla oturcak dedi sende çocuğu yukarı getir benim eve dedi bende bebeği sen mi dogrdun çocuk burda gelen benim evime gelir görür dedim yok bana gelecekler dedi inat etti ben gelmiyorum napiyosan yap dedim yine kendi evine aldı misafirleri altını kendine alıp gelen elbiseleri de bana getirmiş ben de bunları da al götür dedim iki elbiseyi bana getirip altına kendin alıyorsan bunları da al dedim gelen elbiseleri aldı gitti Ertesi gün de o elbiseyle başkasını çocuk görmeye gitti Ben çocuğumun hakkını helal etmiyorum O ondan Rabbim çıkardın Allah'a havale ediyorum
İyi de siz gelenlerin altın taktiğini nerden biliyosunuz kamera mi yerleştirdiniz kayinvalidenizin evine yada ses kayıt cihazi falan? ? Ve çocuğu üst kata çıkarsanız nolcakti ki sen mi doğurdun da cikarcam ne demek kayinvalideye ??
Altlı üstü oturuyorsunuz memnun değilseniz ayrı eve çıkın uzak bi yere .. Ama eminim kayinvalidenize aittir o ev göze almazsınız kiraya çıkmayı. Daha önceleri 3 kusur yıl onun evinde yemek yedik hep o istedi diye demisiniz misafir agirlayamadim kendi evimde demişsiniz kadın size yardım için destek için aynı evde yiyelim diye teklif etmiştir sonuçta 2 tabak fazla koyaçak.

Kayınvalidenin memleket neresi acaba? Böyle bir adetleri olabilir mi? Bazı yörelerde düğünde takılanları babanın alma mevzusu gibi.

Canım altli ustlu oturuyoruz 2 katlı binada komsularda buna diyor bebek görmeye gelcez diye buda evine alıyor bana söylemeden ortada bebek felan da yok getirdiklerini kayinnama verip gidiyolar oda içinden altını aliyo elbiseyi bana getiriyor ama ben hiçbirini almiyom onun olsun herşey bide bizim bebegimiz 3 buçuk seneden sonra tup bebek tedavisiyle oldu esim herşey onların olsun kimsenin hakki kimsede kalmaz diyo
ne kayınvalde nede kocan iş var senin.. benim ne kendi ailem nede eşimin ailesi birley takep etmedi. Düğündede bebeklerdede hepsini bize verdiler

İyi de siz gelenlerin altın taktiğini nerden biliyosunuz kamera mi yerleştirdiniz kayinvalidenizin evine yada ses kayıt cihazi falan? ? Ve çocuğu üst kata çıkarsanız nolcakti ki sen mi doğurdun da cikarcam ne demek kayinvalideye ??
Altlı üstü oturuyorsunuz memnun değilseniz ayrı eve çıkın uzak bi yere .. Ama eminim kayinvalidenize aittir o ev göze almazsınız kiraya çıkmayı. Daha önceleri 3 kusur yıl onun evinde yemek yedik hep o istedi diye demisiniz misafir agirlayamadim kendi evimde demişsiniz kadın size yardım için destek için aynı evde yiyelim diye teklif etmiştir sonuçta 2 tabak fazla koyaçak.

yuh bu nasıl bi bakış açısıdır ya insanlar ev dam sahibi olmayı kendileri için değil çocukları için isterler ne demek kayınvelidenin evi o gelin tekmi yaşıyor oğluda o evde yaşıyor belki iyi niyetinden aynı evde yiyelim içelim demiş olabilir ya da yaşlıysa tek kalmak istemiyor olabilir ama burda kayınvelidenin iyi niyeti önemli ki gerçekten iyi niyetli biriyse zaten torununa gelen altınları kendi almaz o zaman gelinin anneside bende millete taktım benim akrabalarımda altınları bana versin desin burda ortak bi hayat kurulmuş madem ödünç yapıomuş altın gününe girseymiş böyle bi mantık mı olur ya

yuh bu nasıl bi bakış açısıdır ya insanlar ev dam sahibi olmayı kendileri için değil çocukları için isterler ne demek kayınvelidenin evi o gelin tekmi yaşıyor oğluda o evde yaşıyor belki iyi niyetinden aynı evde yiyelim içelim demiş olabilir ya da yaşlıysa tek kalmak istemiyor olabilir ama burda kayınvelidenin iyi niyeti önemli ki gerçekten iyi niyetli biriyse zaten torununa gelen altınları kendi almaz o zaman gelinin anneside bende millete taktım benim akrabalarımda altınları bana versin desin burda ortak bi hayat kurulmuş madem ödünç yapıomuş altın gününe girseymiş böyle bi mantık mı olur ya
Evet beğenmediğiniz bakış açisi bana ait yuh demeye falan da gerek yok ..

Konu sahibinin anlattığına göre kayinvalidesini sevmiyor yaptığı her şey batıyor olayların hep kötü tarafından bakıyor çok beğenmiyorsa uzak olmak istiyorsa kaynanam dediği kayinvalidesine uzak biyerden ev kiralayabilir altın takmak isteyende uzaktaki evine gider takar. Bu kadar da altın meraklısı olmaya gerek yok ayrıca.

Konu sahibinin yerinde olsam ; bana ters gelen bir şey yapıyorsa kayinvalidem çemkirmem,terste gitmem bedduada etmem katiyen oğluyla evliyim..Sonuçta bana eşim olan kişiyi doğurmuş derim .

Sadece arama mesafe koyarim.

Size kayınvalideniz mi söyledi altın getirdiklerini ? Madem kendine alacak ne diye size söylüyor orası çok büyük soru işareti.

Ayrıca gelen insanalara bebeğe göstermemişsiniz ki nasıl hediye bekliyorsunuz anlamadım.

Size kayınvalideniz mi söyledi altın getirdiklerini ? Madem kendine alacak ne diye size söylüyor orası çok büyük soru işareti.

Ayrıca gelen insanalara bebeğe göstermemişsiniz ki nasıl hediye bekliyorsunuz anlamadım.
Ya altın maltin taktiklari yok.
Kayinvalidesi yukarı kata getir çocuğu misafirler bebeği görecek demiş konu sahibi de sen mi doğurdun demiş çemkirmiş getirmemis..

Kayinvalide de masustan altın taktılar ama buraya getirmedin zamaninda cok taktim millete bende ben aliyom altinlari simdi muhabbeti yapmış aslında tek getirdikleri elbise kıyafet sinir etme amaçlı yapmış yani kayinvalide haklı ama sen mi doğurdun lafina karşılık kayinvalidenin mikemmel cevabı olmuş.
Konu sahibi de bunu anlayamamiş etiketliyim bari serpil1818 serpil1818

Ya altın maltin taktiklari yok.
Kayinvalidesi yukarı kata getir çocuğu misafirler bebeği görecek demiş konu sahibi de sen mi doğurdun demiş çemkirmiş getirmemis..

Kayinvalide de masustan altın taktılar ama buraya getirmedin zamaninda cok taktim millete bende ben aliyom altinlari simdi muhabbeti yapmış aslında tek getirdikleri elbise kıyafet sinir etme amaçlı yapmış yani kayinvalide haklı ama sen mi doğurdun lafina karşılık kayinvalidenin mikemmel cevabı olmuş.
Konu sahibi de bunu anlayamamiş etiketliyim bari serpil1818 serpil1818
Yani kadın bebeğin hakkını yiyecek olsa söylemeden alırdı nerden haberi olacak konu sahibinin

Benim ablamin kayinvalide side öyle sünnet takilarini paralarını alabildigi kadar aldi ona verilenleri alamadilar var öyle paragoz insanlar o takılar sizin cocugunuzun hakki cok ayip ve gunah insanlar hic olmeyecekmis gibi yasiyor maalesef

Back
X