Allah yardımcın olsun belliki eşininde piskolojisi bozuk destek alması lazım benim fikrimce o bebişlerin babadan çok sana ihtiyacı var senin ruh sağlığının iyi olması lazım ki o yavruları koruyup kolla bu sebeple allah affetsin deyip bebeği daha çok alışmadan aldırmalısın biz anneyiz karnımızdaki pirinç kadar da olsa bizim bebeğimizdir koruruz bir an önce karar vermelisin gün geçtikçe dahada zorlaşıcak ve eşinede yalan söyledin öğrendiğinde hem hamile olduğun için hemde yalan söylediğin için şiddet görebilirsin..Merhaba hanimlar,
Öncelikle ben rana 26 yasindayim sessiz takipciydim fakat isin icinden cikamadigim bir konum var 3 cocuk annesiyim,
Esimle 8 yildir evliyiz ilk seneler beni cogu kez aldatti dayak dövmeleri vardi, ben sustum ve aileme birsey demedim, 2. senesi hamileydim dedim belki bebegimiz olunca degisir fakat dahada kötü oldu dövmelerin yerini iskence aldi demirle iple kemerle dövmeye basladi, ben herseye ragmen bebegimiz icin onu affettim, 3 senesi allahima sükürler olsun düzeldik,
Devamkisenesinde iki evladim daha oldu birine yeni dogum yaptim,
Fakat benim esim 1 senedir eskisi gibi olmaya basladi artik cocuklarimda sahit oluyo beni dövmelerine küfürlerine, 1 günümüz iyise 3 günümüz kötü geciyo, sürekli seninle gelecegim yok sen benim icin yoksun diyo gecenlerde hamile oldugumu ögrendim esime söyledigimde yüzündeki o korku vardi bana yinemi hamilesin daha yeni dogum yaptin seninle hic normal evlilimiz olmicakmi hep sisip duruyosun mecburmuyum seni aldatmaya artik yeter cirkinlesecen biktim senden istemiyorum seni dedi, cocuklarla ztn hic ilgilenme en fazla 2 dakika sever okadar, ben esime gecen hafta yalan söyledim cocuk yok dedim hamile degilmisim yanilmisim dedim bir sevindi görmelisiniz, fakat hala kötü davraniyo hala kücücük seyleri abartiyo kavga cikariyo ve siddet uyguluyo artik cocuklarimada vurmaya basladi,
Misal neden lamba acik unutzldu neden reciverin isigi acik bunun gibi sacma seyler , bunlar yüzünden bize siddet uyguluyo, simdi sorum su
Kürtaj kesinlikle cok günsh ve yaptirirsam katil olucam yavrumun canina giricem,
Fakat dogurursamda dogurmadan intihar ederim dayanamiyorum hersey cok üstüme geliyo, hem o bebegimde bu zalim dünyada bu kötü dünyada bu babasiyla yasiycak oda mutsuz olucak diger cocuklarim gibi, onlar icin ztn katlaniyorum nekadar onlari dövsede sevmesede cocuklarim seviyolar babalarini,
Ben cocugumu aldirmak istiyorum bu yüzden oda bizim gibi ceksin istemiyorum böyle bir babayi haketmiyo onu gectim benimde piskolojim bozuldu artik gücüm kalmadi ve cocuklarima bagirmaya basladim iyice bunalima girdim intihar etmeyi düsünüyorum nolursunuz bana yardim edin
kızlar cidden soruyorum hala daha nasıl o çocuğu doğur yazık diyebiliyorsunuz? ben kürtaja karşı biriyim ama azıcık da mantık ya hu,azıcık.
kadın diyor ki eşim beni ve çocuklarımızı dövüyor,beni aldatıyor ve bu bebeği istemiyor.
ve siz yazııık günaha girme hepsine bakarsın diye gaz veriyorsunuz.
acaba o bebeği aldırarak mı yoksa doğurarak mı daha büyük günahına girecek?
Boşanmayı nasıl dusunursun hadi onu geçtim çocuğuna nasıl kiyarsin allah seni affeder miMerhaba hanimlar,
Öncelikle ben rana 26 yasindayim sessiz takipciydim fakat isin icinden cikamadigim bir konum var 3 cocuk annesiyim,
Esimle 8 yildir evliyiz ilk seneler beni cogu kez aldatti dayak dövmeleri vardi, ben sustum ve aileme birsey demedim, 2. senesi hamileydim dedim belki bebegimiz olunca degisir fakat dahada kötü oldu dövmelerin yerini iskence aldi demirle iple kemerle dövmeye basladi, ben herseye ragmen bebegimiz icin onu affettim, 3 senesi allahima sükürler olsun düzeldik,
Devamkisenesinde iki evladim daha oldu birine yeni dogum yaptim,
Fakat benim esim 1 senedir eskisi gibi olmaya basladi artik cocuklarimda sahit oluyo beni dövmelerine küfürlerine, 1 günümüz iyise 3 günümüz kötü geciyo, sürekli seninle gelecegim yok sen benim icin yoksun diyo gecenlerde hamile oldugumu ögrendim esime söyledigimde yüzündeki o korku vardi bana yinemi hamilesin daha yeni dogum yaptin seninle hic normal evlilimiz olmicakmi hep sisip duruyosun mecburmuyum seni aldatmaya artik yeter cirkinlesecen biktim senden istemiyorum seni dedi, cocuklarla ztn hic ilgilenme en fazla 2 dakika sever okadar, ben esime gecen hafta yalan söyledim cocuk yok dedim hamile degilmisim yanilmisim dedim bir sevindi görmelisiniz, fakat hala kötü davraniyo hala kücücük seyleri abartiyo kavga cikariyo ve siddet uyguluyo artik cocuklarimada vurmaya basladi,
Misal neden lamba acik unutzldu neden reciverin isigi acik bunun gibi sacma seyler , bunlar yüzünden bize siddet uyguluyo, simdi sorum su
Kürtaj kesinlikle cok günsh ve yaptirirsam katil olucam yavrumun canina giricem,
Fakat dogurursamda dogurmadan intihar ederim dayanamiyorum hersey cok üstüme geliyo, hem o bebegimde bu zalim dünyada bu kötü dünyada bu babasiyla yasiycak oda mutsuz olucak diger cocuklarim gibi, onlar icin ztn katlaniyorum nekadar onlari dövsede sevmesede cocuklarim seviyolar babalarini,
Ben cocugumu aldirmak istiyorum bu yüzden oda bizim gibi ceksin istemiyorum böyle bir babayi haketmiyo onu gectim benimde piskolojim bozuldu artik gücüm kalmadi ve cocuklarima bagirmaya basladim iyice bunalima girdim intihar etmeyi düsünüyorum nolursunuz bana yardim edin
Boşanmayı nasıl dusunursun hadi onu geçtim çocuğuna nasıl kiyarsin allah seni affeder mi
Bana da öyle geldi. ailenin olanlardan haberi yok, üç çocuk var. demirlere kadar işkence var, kadını beğenmiyor, sürekli aldatıyor, yine hamile, cocukarı da dövüyor... Bence tamamen hayal ürünü. Konu sahibine acıdıkları için kimse konduramıyor...
Siz çok yanlış gelmişsinizbence önce sakin olun klavyeyi yavaşça yere bırakın. :) naptığınız umrumda değil. isterseniz Allaha kafa tutun. kendi kendinize polemik çıkarmayın.
grupta da atarlanan atarlanana. can sıkıntısından sanırım bunlarya da üstünlük kurma çabaları.
Bebeği aldırınca bağlatıcam diyor ama. Tip bağlatmaktan haberi var...Ben de öyle düsünüyorum. 4 senelik görüsmeden sonra evlenmis. 18 yasinda görüsmeye baslamis olsa bu adamla 22 yasinda evlenmis oluyor. Hadi 20 yasinda evlendim dese simdi 26 yasinda. Her sene cocuk mu dogurmus? Ben mi yanlis anladim acaba tarih siralamayi? Korunmayi bilemedim neyin nesi?
12 yasinda tecavüze ugrayip hamile birakilmis kücük bir kiz sizce dogurmali mi? Veya Kayinpederin, kaynin hatta öz babanin tecavüzü sonucu olusan hamilelik devam ettirilir mi? Siz babanizin cocugunu dogururmuydunuz? Ben bu konuda nötrüm. Yani simdi ben hamile kalsam bir yerde hata yapmisim demekki korundugum halde dogum kontrolde %2 riske denk gelmisim derim dogururum. Ama baska birine bak aldirirsan söyle olursun böyle yaparsin demem. Din boyutuna girersek en koyu dindarlarda dogum kontrol yöntemleri bile yasak. Bunun en basi neresi o halde?Şahsen bende bu kadar kolay aldır diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum.
Bütün ilahi dinler, ahlaki sistemler, bütün tabii hukuk sistemleri, biyolojik varlığın insan olduğunu, bu savunmasız varlığın tıpkı doğmuş yetişmiş bir insan gibi yaşama hakkına sahip olduğunu söylemektedir. Aynı şekilde, bilim adamları, genetik uzmanları bize kesin bilimsel verilere dayanarak, döllenmiş yumurta hücresinin anneden bağlı bir sistem olduğunu söyledikleri müddetçe, kürtajın bir insan yaşamına kast etmek olduğu görülmektedir. Sorun bilimin ortaya koyduğu meseleyi kabul edip etmeme meselesidir.
Bedenimiz ve hayatımız bize mülkiyet olarak değil, emanet olarak verilmiştir.
Hukuk diliyle, hayat hakkı vazgeçilen bir hak değildir. Anne karnındaki ceninin de yaşam hakkı vardır. Ne annesi ne babasının onun üzerinde mülkiyet hakkı olmadığı gibi vazgeçme yetkisi de yoktur. Karnındaki bebeğin gerçek anlamda sahibi değildir. Keyfi olarak, öldüremez, onu yaşatmakla görevli bir emanetçidir.
Sizin mantığınıza göre şuan hali hazırda doğmuş 3 çocugu böyle bir ortamda yaşamasından sa hiç yaşamasın daha iyi diyerek vurup öldürmek aynı şeydir.
Doğduktan sonra onların nasıl birer hayatı olacagını hiç birimiz bilemeyiz. Ön göremeyiz.
Şu an iki farklı görüş olarak aynı noktayız aslında, sadece siz madalyonun bir yüzüne bense diger yüzüne bakarak yorum yapıyorum.
12 yasinda tecavüze ugrayip hamile birakilmis kücük bir kiz sizce dogurmali mi? Veya Kayinpederin, kaynin hatta öz babanin tecavüzü sonucu olusan hamilelik devam ettirilir mi? Siz babanizin cocugunu dogururmuydunuz? Ben bu konuda nötrüm. Yani simdi ben hamile kalsam bir yerde hata yapmisim demekki korundugum halde dogum kontrolde %2 riske denk gelmisim derim dogururum. Ama baska birine bak aldirirsan söyle olursun böyle yaparsin demem. Din boyutuna girersek en koyu dindarlarda dogum kontrol yöntemleri bile yasak. Bunun en basi neresi o halde?
Konu sahibi evlilik hayatina basladigi andan itibaren hatalarin yanlislarin icinde. Kendinin ve kocasinin zevkine böyle korunmayip her iliski sonrasi günahsiz bir yavruyu dünyaya getirmesi hangi ahlak sinirlari icerisinde? Kemerle demirle kadin bebek cocuk demeden döven bir adam var. Cocuklarin yedigi yiyecegi dayaklar ne olacak? Benim esim hiddetlenip sesini yükseltse öyle bir bakis atiyorumki adam tirsiyor. Karsi binamda oturan bir kadin var ve 3 cocugu da beyin özürlü. Adam hamile dememis bebek dememis kafalarini duvardan duvara vurmus kadinin cocuklarin. Konu sahibinin cocuklarinin nasil bir hayati olacagi gayet ortada bence görülüyor. Napim herseye cocuklarim icin katlaniyorum, babalarina tapiyorlar, sabrediyorum, büyü neyin olmazsa seker gibi adam aslinda diye diye bence karnindaki haric en az 3 cocuk daha dogurur. Evde 5 yas alti 3 cocuk var ve biri de yolda. Adamin zalim olmasini büyüye bagliyor.
Size degil de genel olarak yazdim bunu. Benim yillardir icinden cikamadigim bir konu. Kürtaj yasaksa günahsa yukarida saydigim ensest sonucu hamile kalan kadinlara ve kücücük kizlara da kürtaj yapilmasin. Onlar da can tasiyor, o bebeklerin de sucu günahi yok, yasam haklari var. Yani bunun bir istisnasi olmasin. Bu bebekler yasamali ama bunlar yasayamaz öldürülmeli konusunu ben mantiga oturtamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?