Çocuk Hastalıkları Bebeğimi araba tutuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ljubljanali

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mart 2021
699
1.091
63
33
Kızım 11 aylık, 6. Ayından beri 1-2 saatlik araba yolculuklarında bile çok kötü oluyor. Terlemeyle başlıyor, huysuzlanıyor ve sonunda kusuyor. Araba tutuyor sanırım. Bulunduğumuz yerde çocuk kardiyologu yok o yüzden mecburiyetten yapıyoruz seyahatleri ama ona da bize de eziyet oluyor yolculuk. Bebeği bu kadar küçükken aynı sorunu yaşayıp çözüm bulabilen var mı acaba ya da ilaç kullanan var mı?

Umarım bağlantı açılıyordur. Bunu bi deneyin belki faydası olur. Bizim çok şükür bulantı sorunumuz yok, ama ilerde olur belki diye kaydetmiştim.

Teşekkür ederim, maalesef açılmıyor bağlantı

"ALINTI"

Eveett uzun zamandır deneyimleyip o şekilde paylaşmak istedim sizinle bu tecrübemi Yolculuk bitiminde bantı çıkartmayı unutmayın
Çağan 1 yaşından beri yolculuklarda kusuyordu bende böyleydim küçükken bana çekmiş kısa mesafe bile olsa karnı aç veya tok farketmez her türlü kusuyordu bir sürü yedek kıyafet taşıması benim üzerime kusması,çocuğun arabadaki mutsuz halleri gerçekten zor ve üzücü yolculuk yapmak kabus oluyordu,kısa mesafede arabada kusmasa bile inince kusuyordu,internetten bu çözümü buldum deneyim dedim,ilk denememde 7 saatlik bir yolculuktu yol bitmesine yakın kustu,yol uzundur o yüzdendir dedim, daha sonra tekrar deneyim ve sonuççççç harika bugüne kadar yarabandı ile 30 kez yolculuk yapmışızdır hiç birinde kusmadı tesadüf olduğunu düşünmüyorum ama bu videoyu çektiğim gün kustu resmen nazarrr biz bu şekilde iyi bir sonuca ulaştık, çocuk yetişkin farketmeden bu yöntemi deneyin mutlaka işe yarayacaktır

Sanırım göbeğine yara bandı yapıştırmak. Bunu internette ben de görmüştüm, bir de burada deneyenlere sormak istedim. Bunu mutlaka deneyeceğim, teşekkürler

Mutlaka deneyeceğim, denemekten zarar gelmez.
Beni de çok yol tutardi. Küçükken memlekete 16 saatte giderdik..ve tüneller yapılmadığı için dağlardan döne döne, çirkin yollardan, tatatattata tatatatata sarsıla sarsıla giderdik. Ben de yol boyu çıkarırdim
Ya da kendi arabamizdaysak dudaklarım mavilesirdi, ailem hemen anlardı ki ben yine başlayacağım oyalamaya falan çalışırlardı... Çok çektim yol tutmasindan. Ama sonra kendi kendine geçti benimki.

Tabi eskiden daha zordur, araçlar ve yollar bu kadar konforlu değildi. Şimdi her imkan mevcut ama çocuklar daha hassas her şeyden etkileniyorlar

Benim de hep midem bulanır ezelden beri, orta kulaktaki kristallerle ilgili olduğunu duydum.

Reflusu olabilir. Doktorunuza danışın.
Mide kapagi açılıp kusuyor olabilir yolculuklarda uyutmayin. Yolculuk esnasında beslemeyin. Oturur pozisyonunda Yolculuk yaparsa kusmasi azalacaktır.

Ben oğlana kuru fasulye yutturuyorum kusmuyor. Ama benimki daha büyük size olmaz. Yara bandını ben de sonradan duydum denemedim hiç. Bir sonraki yolculukta deneyeyim ben de

Ben hiç etkilenmem ama kızımı görünce nasıl hissettiğinizi anlayabiliyorum. İlaç falan kullanıyor musunuz?
Çocukken kabus gibiydi, ölüp ölüp dirilmek gibiydi, o terlemeler, ateş basmaları kusacağımı bildiğimden otobüs terminalinde başlardı. O otobüs kokuları hâlâ midemi bulandırır. Eczaneden ilaç alırlardı hatırlamıyorum;ama engellemezdi kusmamı. Tuzlu kraker vs elime tutuştururdu annem.

Büyüdükçe, İstanbul içinde trafikte kala kala geçti. Dur kalk giden trafikte hala midem kötü oluyor. Uzun yolculukları uçakla yaptığımdan şu an gitsem kusar mıyım hiç fikrim yok.

Çok sıcaksa, otobüs kokuyorsa bende hâlâ olur. Arabada başımı eğip telefonla uğraşamam, kitap okuyamam, ters oturamam hep midem bulanır

Çok sıcaksa, otobüs kokuyorsa bende hâlâ olur. Arabada başımı eğip telefonla uğraşamam, kitap okuyamam, ters oturamam hep midem bulanır
Hareket hastalığı deniyormuş bu duruma bu arada. Aslında tam olarak neden olduğu bilinmiyor ve doğru dürüst tedavisi yok okuduğum kadarıyla. Tavsiyeler sıralanmış, büyüdükçe geçer denmiş. Orta kulakla alakalı olduğu söyleniyor. Önde oturmak, pencerenin açık olması, ufku izlemek, öne bakmak vs biraz kusmayı geciktiriyordu. Büyüdükçe en azından şehir içi kusmam durdu Çok özeniyorum kitap okuyabilenlere, telefona bakmak bile midemi bulandırıyor hâlâ

Reflusu olabilir. Doktorunuza danışın.
Mide kapagi açılıp kusuyor olabilir yolculuklarda uyutmayin. Yolculuk esnasında beslemeyin. Oturur pozisyonunda Yolculuk yaparsa kusmasi azalacaktır.
Doktora bundan bahsetmiştim 3-4 ay önce fakat reflü olabileceğini söylememişti araba tutuyor sanırım demişti. Bilmiyorum aksine uyuduğu zamanlarda daha rahat oluyor

Ben oğlana kuru fasulye yutturuyorum kusmuyor. Ama benimki daha büyük size olmaz. Yara bandını ben de sonradan duydum denemedim hiç. Bir sonraki yolculukta deneyeyim ben de
Kuru fasulyeyi göbek deliğine yapıştır diyen de oldu ama ilk duyduğumda saçma geldi neden denemedim ki diyorum şimdi. Bir dahakine mutlaka deneyeceğim.

Ay evet ya. Ben küçükken de çok kusarmisim arabada. Şimdi olmuyor ama tutuyor. Beni ne etkiliyor keşfettim artık. Mesela normal arabalar üstten basık olduğu için beni tutuyor. Büyük/ tavanı yüksek taşıtlar tutmuyor. Önde oturmak da mahvediyor mesela. SUV seviyorum ben onda bir şey olmuyor şimdi büyük oğlumu da tutuyor bana çekti herhalde. Fasulye yutturuyorum, çöp kovası koyuyorum arabaya, torpido gözünde bir avuç fasulye var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…