Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
canııııııııımmm çok üzüldüm canım Ege'm inş bir an önce iyi olur annesi,sen de kendini suçlama olacağı varmış canımcım,yapılacak bi şey yok. Allah beterındenn saklasın yavrularımızı

slmlar yıne kımseler yok
bız dun 2 aylık aşıllarımızı olduk,3 aşıbırden Armin çok ağladı,ben de onla beraber.dr a sordum gitmeden parol vereyim mi diye verme eger atesçıkarsa verirsin dedi,iyiki de vermemısım atesımız cıkmadı cok sukur ilaçsız atlattık çok şükür.darısı basınıza ,saglıkla atlatsın kuzucuklar

Nasılsınız Güzel Anneler?
Öncelikle Martim minik EGE'ye acil şifalar diliyorum. inşallah ilaçlar ile kısa sürede enfeksiyonu atlatır. sakın kendini suçlu hissetme allah yardımcı olsun...

Ben ve oğlum iyiyiz çok şükür. Bugün alt komşum evini tadilata soktu sabahtan beri matkap sesleri yükseliyor bebeğimde uykusunda sıçrıyor. banyo yaptıktan sonra 2-3saat uyurdu ama ses nedeniyle hep uyandı. şimdi ustalar gitti bebeğimde uyuyor.

eşimde 3gündür Van'da. iş için gitti. bu hafta sonu gelecek. babamız oğluşundan ayrı kaldı. birde üşütmüş oralarda, aklım onda şimdi.

bebeğim 2gündür akşam 8-9 arası bir ağlama krizine giriyor anlamadım gitti. ilk defa böyle oldu. gazı falan da yok. yani ben öyle sanıyorum. bir yeri ağrıyor ama anlamadım. inşallah bir daha olmaz. bu arada artık oğlum çok güzel gülücekler saçıyor. konuşuyorum bana gülücüklerle tepki veriyor ... allahım anne olmak çooook güzel yaaa...

Hepimize ağrısız, sancısız, gazsız , bol gülücüklü bir akşam diliyorum..

elemsu geçmiş olsun. ne güzel aşı ateş yapmamış minik Armin'e... inşallah bizlerde güzel atlatırız bu aşıyı.

Hadi gecmis olsun elemsu atlattin cok fena bir asi o kizlar gitmeden yrm saat once caprol verin 1 caykasigi atesi kesiyor v agri da kestigi icin kesinlikle onemli diyorum ztn yakici bir asi,kiyamam agrimasin huzursuz olmasinlar

Castefella ve dgr ark.largecen konustum eger kalca ultrasonu yaptirmayan varsa yaptirsin.bnm bir ark.im medicalparka gitmis orda bakmislar guyaaaa ultrasonsuz.ve bebisi 9 aylik diyor insallah gecti simdi aylardir demirle duruyor bacagi ,kalcasi cikik dedi.nsl anlamadilar sinir oldum umarim iyi olmustur kizi .

Cnm onclikle ,Allah kavustursun esine cnmm senibki de kolik buyuk olasilik aksam saatleri tutan aglamalar:/ gececek 2 ayin sonuna dgru bilemedin 3 .oyle oldugunda eger bulundugun yer cok soguk dglse azcik balkona cik ,cikabilirsen arabasiyla falan biraz acilcagini dusunuyorum

yok canım ne kusura bakacam gerizekalı işte değil uzaktan akrabam öz kardeşimde bunu yaparsa oda gerizekalı...ben üstüne titrerken biri zarar verip sonra ben kaç tane muhabbetine girince sinirden çatlıyorum.

valla bu insanları anlamak zor, Allah akıl fikir versin.. ben sinir oldum burdan seni düşenemiyorum..
çatladım çatladımm...

kız senin bebek uslu mu ne iyi giriyorsun maaşallah ben bazen bırak buraya girmeyi WC ye giremiyorum çatlıyorum tuta tuta:)))

maşallah de teyzesiiii

kızlar kızımın bugün aşıları vardı gittik yaptırdık. inşallah ateşi çıkmaz her ihtimale karşı ateş düşürücü aldm çıkarsa veririm diye.

çok canımı yakan bi şey oldu,
geçen gece kızımın mızmızlığı üstündeydi uyutmaya çalışıyordum kaynanam geldi odaya ver ben uyutim siz uyuyun dedi aldı yanımdan çıkarken duvara çarptı fırldım yerimden kızım çığlık attı sonra katıldı ver diyorum vermiyo bağırıyorum ver diye sımsıkı tuttu vermiyo bebeğim kıpkırmızı oldu morarıyo, uyuyodu tekrar daldı diyo oysa nefesi gitti. kolundan lavaboya çektim hemen su sürdüm kızımın başına sonra ver diye bağırdım zorla aldım elinden yüzüne su sürdüm nefes almaya başladı.bir kaç saniyelik birşeydi ama aklım çıktı. kaynanam ağlamaya başladı salonda biraaz oyaladık uyutmadık sonra odaya geçtim sarıldım kızıma yattım birden sinirlerim boşaldı ağladım ben sana birşey olsa napardım diye...ben üstüne titrerken başkasının zarar vermesi beni çıldırtıyo oof of...

maşallah de teyzesiiii

maaşallah armine maaşallah...
kızının boyu kilosu nasıl?
benim tosuncuk 7kg ve 60cm. ebeler sen mamamı veriyorsun dediler yyoo dedim sakın obez olur diye korkma kilolu ama her istediğinde meme ver dediler...
bu arada iki aylıkken özel rota aşısı varya sen yaptıracak mısın?

canım çok gecmiş olsun,valla ben korktum okurken,senın aklın cıkmııstır,kimseye verme anacım sen kızını,kaynanan nıye vermıyo,onu anlamadım?
maşaaaaalaaaaaaaaaaahhh tosuncuk olmus senın kızın,biz sizin yanınızda küçücüğüz o zaman
kilomuz 5,5,boyumuz 58 canım.beızde pazartesı olduk aşılarımız ama çok şükür ateş olmadı,gereksızz verme ilacı,38 bucuktan sonra ver dedı dr,bende ilaç sevmeyen bırı olarak vermedım,o kadar cıkmadı da.bıraz bagısıklık kazansın hem.
dr sordum bana sorarsan yaptırma yan etkılerı de cok dedı yaptırmadım canım ama kararsızım hala...

kızlaaarrr, rota aşısı karma aşıyla aynı gün yaptırılıyoooo, atlamayınn bu detayııı

merhaba arkadaşlar
siz ve bebişler iyi umarım. martim çok geçmiş olsun canım üzülme inşalah en kısa zamanda düzelir kuzucuğun.biz birkaç gündür yoktuk geçen hafta kırkımızı yaptık sonra da anneannemize kırkuçurmaya gittik şehir dışına çıktık ilk defa kayınvalidemle gittik eşim gelmedi böylelikle birkaç gün fazla kalabildik arabayı ben kullandığım için aklım hep arkadaydı giderken hiç uyumadı bir ara durup emzirdim.dönüşte evden çıkmadan uyuttuk güzelce uyudu yol boyu.sizde oluyormu bilmiyorum benim kızımın huyu değişiyor zaten çok sakin değildi ama bazen öyle bir ağlıyorki kızarıyor ağlarken sesi kısılıyor falan hadi tepkisiz kalayım diyorum ama kızarmaya başlayınca dayanamıyorum.bazen derin uykuya dalamıyor hep başında durmak zorunda kalıyorum doğru düzgün işimi yapamıyorum hala yemeğimi kayınvalidem yapıyor ben mi çok beceriksizim biraz boşluk kalsa ben de uyuyayım diyorum çünkü çok yoruluyorum.bir de kızlar gezmek istiyorum ama kızımın ağlama krizi tutacak diye korkuyorum.pazar günü sünnet vardı biraz oraya gittik uyuyordu arabasında uyanınca direk ağlamaya başladı koşa koşa anneannemlere gitti yakındı şükür fazla ağlamadı ne yapıcam ben böyle benim gibi gezmeye düşkün biri eve hapsoluyor bu da beni etkiliyor tabi.

elemsu sen kanguru mu yoksa sling mi öyle birşey almaktan bahsetmiştin sanırım.benim de öyle birşeye ihtiyacım var siparişin geldi mi ne almıştın kullandınmı

kızlaaarrr, rota aşısı karma aşıyla aynı gün yaptırılıyoooo, atlamayınn bu detayııı

Slmm annecikler nasılsınız biz bugün 1 ayı doldurduk ve hepatit b nin 2.dozunu olduk çok şükür şimdilik sıkıntı yok bebişti ama 2.ay aşısı zormuş herşey iyi hoş ama benim bebiş gündüz hiç uyumuyor gibi bişey kuş uykusu bizimkisi ne olacak bilmiyorum şimdilik annem var da yemek falan sorun değil bide annem ayağında sallayınca uyuyor ben sallayınca uyumuyo anlamadım ben bi türlü uyutamadım bende sadece memede uyuyor memeyi çekince uyanıyor

kızlar geçen bahsetmiştim ergo baby sipariş verdim diye,geldi ergomuz.kullandık dün biraz,Armin hanım uyudu içinde.ama şimdi kurbaga pozisyonunda biraz daha büyüsün ayakları dısarı çıkaracağız o zaman daha rahat edecek

bizde pazartesi yaptırdık 2. hepatit aşımızı. ateşimiz olmadı ama ağrısı olduğundan çok ağladı prensesim. hiç uyumadı, dalamadı daha doğrusu. bende 1 çay kaşığı calpol verdim doktorun tavsiyesiyle. bebeğim rahatladı böylelikle uykuya daldı....

cnmm oncelikle cok gecmis olsun/bgun doktora gitmelisin kesinlikle .aglayip morarmasini soylemelisin ihmal etme cnm.
ve bizi bilgilendir lutfen.cook cok gecmis olsun cnm bnm

kizlar aisdan bahsetmissiniz,daha oncede dedim bende yaptirdim ilki 3aylikken digeri de bu ay olacak 5 aylikken yani.asiyla ilgili bilgi vereyim sayfadan sanirim benimki 2 kere olan valla unuttum doktora gidince sorcam.eh bana:)

Rotavirüs kış aylarında çocuklardaki isahlin en sık nedenidir. Bazen aşırı sıvı kaybıyla uzun hastane yatışlarına, hatta ölüme bile yol açabilir. Aşısı sadece rotavirüs isimli virusun yaptığı ishale karşı koruyucudur, diğer ishal mikroplarına bağlı ishalleri önlemez. Piyasada 2 tip rotavirüs aşısı mevcuttur. Birisi 1-2 ay arayla 3 doz yapılır 5 tip rotavirüse karşı etkilidir, diğeri 2 tip rotavirüse karşı etkilidir, 1-2 ay arayla 2 doz uygulanır. İlk dozun 14,5 haftayı(3 ay), son dozun 32 haftayı(8 ay) geçmeden yapılması önerilir. Aşı sadece ufak bebekler içindir, 8 aydan büyük çocuklara asla uygulanmaz. Günümüzde bu kadar çok sayıda aşı enjeksiyonunun yapıldığı bir ortamda, anneler için sevindirici olan birşey de bu aşının eski çocuk felci aşıları gibi, ağızdan uygulanıyor olmasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…