Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sağol canım ya, hala yeşil mukuslu yumuşak kakamız devam ediyor. ilk damlanın son günü yarın ama işe yaramadı sanırım, hiçbir değişiklik yok bizde ayın 7 sinde yaptıracağız. inşallah ateşsi,z atlatırız biz de.
sağol canım, kaka takibine devam ama bi elişme yok maalesef iyi olmanıza çok sevindim. seninki de kolik canım. daha dün akşam karnı tok, gazı çıktı üstüne kaka yaptı ama yine ağladı 1saat. yapacak tek şey sakin olmaya çalışmak. senin stresini bile algılıyorlar ve daha da huzursuzlanıyor. ben kucağımda onunla konuşarak sakin sakin turluyorum. bazen ağlamalrı tavan yapsa da işe yarıyor. en azından süresi kısalıyor.

çok geçmiş olsun kıyamam ona ya.. bence kızına nazar değiyor canım. maşallah yavruma baksana tosuncuk olmuş. dikkat edin canım, gelişmelerden haberdar et. öptüm
sağol canım, sizin d e 40 nız hayırlı olsun. aynı dertten ben de muzdaribim. heleki kaç aydır evdeyim. tırlatacağım artık. ben de yemek yapamıyorum valla. boşlukta ya burdayım ya da uyuyorum. valla kendime ancak bu zmaanı ayırıyorum, ondan da olursam allah mhafaza ben emzirme önlüğü aldım. yolda bel de ağlarsa uygun bi yerde açarım memeelri sustururum diye daha nce deneyimi mi paylaşmıştım. huyunu suyunu tam öğrenene kadar evden çok uzaklaşmamk en iyisi

ahh anneler ahh onları başımızdan Allah eksik etmesin.. annemi özledim

Son düzenleme:
kızlar sizin bebişler de tükürük ve salya var mı? egecik rahatsızlığından mı yoksa normal mı bilmiyorum ama ağzı hep tükürüklü. ve omzumdayken her tarafım tükürük salya oluyor. utanmaza diş çıkarak derdim ...

martim benim oğluşumda tükürük hep dudaklarında. uyurken bir bakıyorum tükürükten balon yapmış. siliyorum sonra tekrar oluyor. ama kucakta falan salya şeklinde olmadı hiç. ege'cik diş çıkartacak bu gidişle desene

bu arada bizim bebiş de kolik oldu desene... bende senin gibi ağlamaya başladığında koridorda turluyorum. onunla konuşup şarkı söylüyorum. bir bakmışsın susmuş ama sonra birden bir çığlık ve ağlamaya devam.

güzel anneler bebişlerinizin eline eldiven takıyor musunuz? ben takmak istemiyorum ama mecbur kalıyorum. bizim oğlanın sağ eli hep gözünde. sürekli ovalıyor. bir kere çıkartayım dedim gece kalktığında bir baktım gözünün altı üstü kırmızı olmuş. çizmiş birde. bir tavsiyeniz var mı? tırnaklarını kesmeye başladınız mı?

birde bebekler uyurken hep iki el havada mı uyur? yani beni oğlum hep iki el havada. battaniyenin içine koyuyorum bu kez de uykudan uyanıyor ve huzursuz oluyor...

canım ben epeydir eldiven takmıyorum tırnaklarını da 20 günlükten beri kesiyorum.ilk başlarda ellerini kontrolsüzce yüzüne vuruyordu ama artık yapmıyor.arada ellerine falan bakıyor böyle çok daha rahat bence.bu arada elleriyle benim kızım da kendini çok uyandırıyor bazen öylesine sarıyorum bazen de sıkı bir kundak yapıyorum kıpırdayamıyor ve güzelce uyuyor.

Merak etme tatlim,tukuruk bezleri calistigindn salyalar.6 aylik falan oldugunda onlari yutmayi ogrenecekler,o zamana kadar onluk sart vlla surekli cikiyor birseyler basedilmez onluksuz.nsl smdi oglusun cnm?

Cnm ellerini iceri koyma,her bebek oyle sikintiya gelmez.Ada da sevmez eller yukarida uyur:) saglikli bebekler oyle uyurlar.tirnaklari 2 aydn once kesinliklekesmemelisin,cnku coj yumusak cnm zedelenmesin.biz de oyle kstik,tabi eldiven cok zor bebek birseylere dokunmaya basladiginda rahat olmali elleri acikki hissetsin az sabir

ben takmıyorum eldıven canım 1-2 defa taktım doğduktan sonra,m.care ın tulumlarının kol agızlarında kapak gibi eldıven var sadece uyurken kapatıyorum,tırnaklarınıda kesmekten zıyade törpülüyorum,daha yumusak oluyo,

elemsu, love_honey, znrcnk, ömrümüz bebişlerinize çok şekerler...
martim çok güldüm bi ara 'oyuncaklar kucaklamasınımı beklio ne' demişsin ya gözümde canlandı bebiş bu arada geçmiş olsun bebişimize sen ne kadar titizlensende olacağı varsa oluo bişekilde önemli olan ağır şelerin olmaması, çok ta titizlenememeliyiz ama bunu da başarabilmemiz lazım..
kadifegül bende özel aşılarını su çiçeği bide rotavirus yaptırcam yurtdışında hatice can vardı ona sormalı bakalım orda yaptırıolarmı...
meleğim 34 bebişin 3 gündür kaka yapamamış ama heralde yapmıştır artık 1 haftaya kadar olabiliomuş böle die okudum sanki bende bi yerde..
ömrümüz sütün nasıl artımı? bebiş emcek mümkün oldğu kadar olmada süt sağma makinesiyle sağ ilk ay o süt yapıo bu süt yapıo die hep tatlı ne varsa dayandı ağzıma artık şekerim iyice fırlayacaktı ama süt yapıcı en önemli şey bol su içmek ve olabildiğince dinlenmek ben uyuyamasamda bebişi bazen yatark emziriorum gündüzleri bide moral çok önemli lohusalık depresonu bitiyse sütüm bol bol de kandır öle kendini..bi sürüde tarif vermiş zaten arkadaşlar humanayı zaten içiosundur ama yorgunsan ve moralin bozuksa günde 3 kez humana iç genede gelmio o süt...

yeşim akşam benim bebişte ağlama krizine girio akşam 8-10 arası napsam sakinleşmiodu akşamları bi saat en az evin içinde yürüoduk ben de gaz sancısı die öle çeviriodum böle çeviriodum belkide gazdır ama bebek nasıl uyutulur die internete biraz bakabilidğim sırada pış pış pışşşşş tan ve yaylanarak salamaktan bahsedilmişti tabi benim park yatak salanmıyor zatende, yine bi akşam kabusunda yatak odasına çekilip ışıkları kıstım bebiş meme ucumda emerken hem sallayarak hemde pış pış pışşşşşşşş derken benimki 5 dakkada uyudu bu seferde aç uyudu die kendimi yedim ama zaten geceleri en iyi ihtimalle 2 saatte uyandığını düşünerek rahatlatım kendimi meğer bebişimi okadar hırpalamama gerek yokmuş gaz die daha çok uyandırıomuşum:26:..şimdi o 8-10 krizinin uyku krizi olduğunu anladım herzaman pış pış işe yaramıo değişiklik istio benimkisi, geçen akşamki krizinde mesela emziği pek beğenip almıoruz ama bişekilde kucağımda emziği ağzına sokup evde 2-3 tur attım yine uydudu, sonra bazen park yatağımızın müziği hoşuna gidio uyuyakalıoruz öle benim pış pış diecek halim kalmayınca geceyarısı açıorum müziğini sonrasını hatırlamıorum...radyo işe yarıo ve insan sesini çok seviomuşya bebişler bu dönemde bi kerede anemle sohbet ederken bizimki kendi kendine uyudu 8-10 krizini yaşamadan atlatıık..öle değişikliklere çok açığız yöntemleri değiştirip değiştirip duruorum şimdilik kurtarıoruz bakalım ne kadar böle gidecek...
kadifegül bebişinle sana çok geçmiş olsun yavrum nasıl ağlamışya kıyamam ben ona içim giitti sen anlatırken..
esraex benimkide gündüz değil nerdeyse gece bile uyumuodu sanki uyusa bile mıkmıklanarak bazende ağlayak uyuduğu için ben hoplayıp duruodum a ağlıomu noluo die hala alışamadım bikeresinde bebiş bi ağladı ruyasında koştum elimi yıkadım hemen emziricem die yok gözler hala kapalı çok garip uuyuyo benimkisi ya kendisi uyuyo beni uyutmuoo..
martim bebişler tükürük salgılayamay ve baloncuk yapmaya başlıolar artık ay ay bebek gelişimleri var nette bak istersen mesela bi yerde okudum 3. ay bebiş elerinle oyanmaya başlıcakmış onları her bulduğunda da çok sevincekmiş
vusii canım sütüm az deme psikolojik olarak çok de gelio de bende işe yarıo sanki bakalım ne kadar akşamları gelmediği görsemde bozmuorum moralimi hem doktorlarda öle sölio bebek çektikçe geliomuş die gerçekten öle galiba çünkü pompayla bile bitti dedğim anda bebiş memeye yapışıp biraz emince azda olsa geldiğini anlıyorum hatta çekince süt damlası görüorum buda bir mücize..mama veriorum die üzülme ama vermemeye çalış mesela ben buzluğa bi 200 ml süt depoladım o sütün orda durması beni psikolojik olarak acaip rahatlatıoo..hem seni çok iyi anlıyorum bende benzer şeyler yaşadım aklım çok karıştı ailem araya girmeseydi 40ım çıktıktan sonra nasıl bi hayat kurabilirim kendime die deli deli düşünmeye başlamıştım...
nete bende giremiorum fazla tüm gün yemek yicek vaktim kalmıo ama sizleri okadar merak ediorumki anlatamam..anneciğim geldide okuyabildim yine :)

canım aynı durumdayız sürekli el yıkıyorum bende gece hop hop kalkıp bakıyorum dediğin gibi gözü kapalı mıkmıklıyor gece 3:30 gibi ilk emmeyi yapıyoruz 1 saat sonra tekrar ve sabaaha kadar mıkmık mıkmık emme gaz çıkarma alt değiştirme tarzında geçiyor sadece gece 23:00 ve 24:00 de uyuyup ilk emmeye kadar güzel uyuyor tabi bende öle..

YEŞİMM yeşim doktorumuz 1 aydan sonra eldiveni çıkarın ellerini tanısın dedi ben daha erken çıkardım tabi tırnaklarını kestikten sonra şimdi tırnakları uzadı tekrar taktım eldiveni bide geceleri soğuk olursa takıyorum çünkü elleri hep battaniyenin dışında uyumak istiyor..

Puffff cnm sikiliyor.Adanin ensede egzema vardi ya kucuk 1 tane o gecmis.cene altinda sanki aynisindn var gbi .ben diyorum bizim dr.a dgld dermatolaga gotursem daha iyi olur sanirim.simdi ok sorun halloldu ama ilerde olur mu korkusu sardi bgn beni,icim sikiliyor resmen.gebeligimin son 1 ayi babami kaybetmemden oturu kotu gecmisti acaba bu yuzden streese bagli olusup gitmez mi yaaaaaa.bgn cok cnm sikkin dokunsalar aglicam.

Didim de cocuk dr.u yok gece birsey olsa buarada biliyormusunuZ.o kdr turist gelir gider sanki ihtiyac ykmus gibi kisin olu desem yeridir zaten de.Dr. Ne kdr onemli ya Allahim

canım selam heralde didimde genelde yaşlı ingilişzler yaşadından çoc dr yok bence.

egzama için takma bak fazla hijyende egfzama yapıyoırmuş.o da nazarlık olsun adacığa.

bu arada deniz artık dönenceden müthiş zevk alıyor.gerçi dr göz yapısına zararlı erken dedi ama sıkılyo sonra ağlıyo uyanıkken .şimdi hem bakıyo gülüyo hemde el kol hareketleri gelişiyo kuzucuk

Cnmm selam.yaa ama ilerde astim vs. Diyor sinirim bozuldu.ben bu kdr buyutmemistim hic tek bir nokta da ohh diyorum.bazi yazilar okudum cnm sikildi yuzunun komplesi olan bebekler vs. Varmis .genclerde var ama ne kdr olsa da Buyuk dgl valla,Izmirin gozunu seveyim.bu konularda IZmir araniyor.simdi iyi dermatolog bulmaliyim,ilaclardn da korkuyorum cunku ,duzgun tedaviyle bitsin 1 nokta daha var iste sanirim ayni.cnm donence beyin gelisimi icin iyi diye okudum neyi kotuymus acaba? Ozellikle kopek vs degilde kup tarzi siyah beyaz mesela suan tam bebislere gore diye biliyorum.o tarz yok gerci bende ve cogu kiside bizdeki de kopekli falan.evet yaaa super dimi,cigliklar ata ata bir hal oluyordur minik kuzucuk

Cnmm selam.yaa ama ilerde astim vs. Diyor sinirim bozuldu.ben bu kdr buyutmemistim hic tek bir nokta da ohh diyorum.bazi yazilar okudum cnm sikildi yuzunun komplesi olan bebekler vs. Varmis .genclerde var ama ne kdr olsa da Buyuk dgl valla,Izmirin gozunu seveyim.bu konularda IZmir araniyor.simdi iyi dermatolog bulmaliyim,ilaclardn da korkuyorum cunku ,duzgun tedaviyle bitsin 1 nokta daha var iste sanirim ayni.cnm donence beyin gelisimi icin iyi diye okudum neyi kotuymus acaba?Yukari hep baktigindn sikinti sanirim,tam kafa ustunde dgl bizimli azcik daha toto tarafindN dgru
Ozellikle kopek vs degilde kup tarzi siyah beyaz mesela suan tam bebislere gore diye biliyorum.o tarz yok gerci bende ve cogu kiside bizdeki de kopekli falan.evet yaaa super dimi,cigliklar ata ata bir hal oluyordur minik kuzucuk.
Buarada Deniz e kup sekiller yap renk siyah beyaz olsun.buyuk olsun gittikce kucult gun gectikce

Buarada sdece cocuk dr. Degil dermatolog da yok.ne ozel ne devlette.yanlis duymadiysam Mr bile yeni olmus hastahanede.hast md.burda kuvezimiz yok demisti birkere ben sqsirmistim.onlar da saskin ztn.enteresan bir durum

ben denizin yüzü bir ara çok sivilce olunca dr temizce sil demişti suya güvenemeyip mustelanın temizleme suyunu almıştım.stelatopia serisi zaten egzamalı ciltler için.bi bak istersen nemlendiricinide aldım tüm sivilceler gitti.

muj, görkemli, benim bebeğiminde yüzünde ve boynunda sivilceleri vardı cildiye doktoruna götürdüm ve atopik dermatit teşhisi koydu. kortizon içeren advantan krem verdi. ilk sürüşte hemen geçti. zaten 2kez sürmemizi söyledi. ama şimdi tekrarladı. yüzünde yine minik minik çıkıyor ne kadar özenirsen o kadar oluyor. birde benim cildimde hassasdır hep pul pul dökülür yüzü oğlumun da cilt yapısı bana çekmiş sanırım. bende araştırdım ilerde astım falan olabilir diyor allah korusun. ama böyle şeyler düşünüp daha çok canım sıkılıyor. internette okuduğum yazılardan dolayı. muj, sende takma kafana canım. inşallah kalıcı değildir bizim egzamalar. zamanla geçer...

mujj geçmiş olsun ya stres yapma hemen geçiçektir o biraz zaman ver ve kötü şeler düşünüp durma senin stresini hisediosa bebiş...

benim bebişinde sivilceleri çıkmıştı çok kötüydüher yer dolmuştu 1 aylıkken o ara çok sıcaktı 1 ay önce işte..bebişimin suratını banyo hariç hiç yıkamadığımı farkedince 1 hafta pamuklu suyla ara ara sildim hep geçti ama o ara sıcaklarda geçti hangisinden kaynaklandı bilemiyorum birde o ara çok tatlı yiyodum zorla tatlı yeme olayınıda bıraktım süt yapıoumuş die bu sebeblerden biriydi healde yazın anlıcaz

1 aylık doctor kontrolümüzde doctor 'eldiven takmayın beyin gelişimi için önemli bırakın parmaklarıyla oynasın tırnakları kesin' dedi o gün bugundur takmıoruz biz uzasada tırnakları zarar vermiyo kendine 1-2 çizmişti şimdi öğrendi heralde kendini tırnaklamamayı..
benimkiside gece eller havada uyuyo..

bu arada sezeryan olup korse takan varmı kızlar ben 1 ay sonra 2-3 gün taktım ama bi rahatsızlık hisedince çıkardım dikişlerimi incitmesin die siz napıosunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…