Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

geçmiş olsun inşallah da son olsun canım. doğrusu büyüdükçe daha çook düşecekler ama hep ufak ufak atlatırlar inşallah. sen çok etkilendiğinden kötü rüya görmüşsün.öp topikimizin ilk göz ağrısını:))

arkadaşlar her ne kadar malum sebeplerden tutamasakta hepimizin eşlerimizin ailemizin ramazanı hayırlı olsun

mujj canım allah korumuş adişkoyu.nazara gelmiş belli.hep dikkat etmeye calışıyoruz ama illaki biyerde unutuyoruz ..

elemsu çok şanslısın annoş bakacaksa .vallahi benim annem bana bakmamışki kızıma baksın öğretmen emeklisidir kendisi.ananem bakmış bana.yazlıkta bir bezini bile zor bağladı dermişimm...

kadifegül bakıcı piyasasını inanki bilmiyorum kendim bakmayı düşündüğüm işçin.ama senin için soracağım arkidişlerime.

bu arada ön koltukta bebek 10 yaşına kadar yasakmış bizim ülkemizde .sağ arkada oto koltuğunda ters pozisyonda olacakmışş.ben doğru biliyomuşum.fransa gibi ülkelerde ön koltukta taşınabiliyormuşş

martim maddi durumlar bizide gerçekten zorlayacak tek maaşa düşüleceği için.ama zaten hayatları boyunca bakıcıda kreşte büyüyecek bizimkiler çalıştığımız için .en azından şimdilik ben bakayım diyorum

son olarak galiba çoğunluk tiny love tekmele oyna almış oyun halısı memnunmusunuz bende artık alıyım diyorum.bizimki artık sıkıldı dönence muhabbetinden

Gorkemlikuzummm valla sorma:/ cnmm hala almadin mi yatirda alissin cnm bnm.ayrica cok ogretici olacak.donence uyuma zmni sadece kullaniyoruz.istersen baska hali da alabilirsin,o tekmele yerinle Ada pek ilgilenmiyor.yeterki yukarda oyuncak cok olsun,ben ince olmasin diye de cok arandim ama cozum var kis icin alta baska sey daha serilebilinir bu tekmele oynanin bir avantaji daha buyuk bir hali,gerci Ada artik icinden xikiyor o da ayri mesele:)

ahh canım olay tek maaşla olsa ben hiç düşünmem de hem kira hem de ev kredisi ödüyoruz yani zaten tek maaşlı gibiyiz. aç açıkta kalırız sonra benm de annem gelecek bakalım.. güvenilir bir bakıcı bulana kadar. şehirden şehire değiiyor bakıcı fiyatları canım. yarım günse okulun daha uyguna bakarlar. tam günse burda 500-800 arası. o da semt semt değişiyor burda tabii.. zor işler hakkımızda hayırlsı. ben maymun adasını aldım. tekmele vur kısmı pek işlevsel değilmiş yorumları okumuştum. ben de buna karar verdim. memnunuz yani. ikisi de iyi ve gelişime etkisi gerçekten gözle görülür şekilde etkili. mesela oğlum ellrini birleştiriyordu ama hep nesneleri tek eliyle tutardı, orda maymuna dokunup ağzıma götüreceğim diye iki eliyle tutmaya başladı.

ben direkt halının üstüne oyun halısını serip yatırıyordum. yalış mı yapıyorum acaba mujj cum. altına pamuklu bi şey sereyim dedim hareketlerini kısıtladı. battaniye sersem yakar dedim. bilemedim..

seninde ramazanın mübarek olsun canım. benim baktıracağım kişi ile dediğim gibi net fiyat konuşmadık ama o çevresinden örnek veriyodu falanca 5yaşındaki çocuğu 600ebakıyomuş hemde çocuk kreşe gidiyomuş falan anlatıyodu ama bence çok yuh yani zaten kreşte çocuk bi kaç saat evde durması ve götürüp getirmek 600olur mu hiç ya??? çevrene sormayı unutma aman banada söle araştırmalardayıım..

dediğin gibi şehirden şehire çok değişiyor benim halan 1000tl ye bakıyo bi kızı annesi de evdeyken hemde. o kadar para verecek olsam ben hiiç çalışmama gerek yok ki zaten öğretmenin aldığı maaş ne ki geriye pek bişi kalmıyo...

Kuzum simdi hava super hicbirsey serme,aynen hali ustunde halimiz.kisin ben alt katina battaniye koyuyordum.ama suanki hareketlenmesinde kis olsa battaniye zor olurdu,daha ince bir ortu olabilir kisin sizin icin.

Gorkemlive arkadaslarim hayirli ramazanlar.ayy gecen yil gebelik simdi sut derken uzagim ben bayagi oruca .simdi acayip de hava sicak tutanlara da Allah sabir versin,Allah kabul etsin.tutamadigim icin kendimde bir sucluluk da var ama tutarsam sutum gider diye dusunuyorum.ben gun icinde acayip su icen biriyim.damacana 2 gunde biter mi saka gibi bitiriyorum nerdeyse yalniz basima

herkese merhabalar... uzun zaman oldu görüşemedik. hafta başında önce oğluşum sonrada ben grip olduk. çok şükür oğlum çabuk atlattı ama dünden beri benim burnum musluk misali akıyor... boğaz yanması da cabası... inşallah oğluma tekrar bulaşmaz ben bir şekilde atlatırım ama onun minicik vücuduna bulaşmasın mikroplar. birde geçen hafta perşembeden beri 3günde bir kaka yapar oldu oğlum. hergün öğleden önce yapardı ama şimdi 3günde ıkına ıkına ancak yapıyor, kabız gibi. 3günde yapıyor ama sonrasında sanki hiç yapmamış gibi tekrar ıkınıyor. karın usg si çektirmemi söyledi sağlık ocağındaki doktor. birde fitil verdi. bugün fitil ile yaptı ama birdaha fitil kullanmıcam. çok huzursuz oldu. bizden durumlar böyle herkese hayılı ramazanlar bu arada sağlıcakla kalın...

Cnmmmm cook gecmis olsun oncelikle,hemen fitil olayina geciyorum Adanin kahv. Hazirlamak icin sut sagacagim.cnmm fitil neden kullandin ki ztn.bak Ada 9. Yapmisti o zamana kdr fitil atmamistik dusun.heleki 3 gun o kdr da kotu bir zmn degil cnm.bebeklerde kabizlik 9 gun vs. Olunca kabiz deniliyor.4 aylik olsun boyle kaka yapamama durumunda organik gun kurusu kayisi kaynatip suyunu icir cnm

hiç suçluluk duygusu yaşama canım.emziren ve hamileler muaftır oructan bılıyosun.Allah bize bi görev verdi bebeklerimizi doyuruyoruz.şimdiyapacağımız en büyük ibadet çocuklarımızı emzırmek.günler çok uzun çünkü sütün etkilenmemesi mümkün değil bence

geçmiş olsun canım,emzirirken bebeğinle ilgilenirken maske tak bı daha hasta olmasın kuzucuk

benimde maas aldıgım bankadan kredım var yarısı direk kesiliyo zaten,aslında bı dusuyoruz kredıyı kapatıp ayrılsammı ızne dıye ama faızını ödedım zaten,gerıye ana para kaldı,kapatsam bosuna faız odemıs olacam.tek maaşla gecınmek hakıkaten zor,bi de çocuk olunca ıhtıyaclar bıtmıyo.
mudur söz verdi bakalım okul açılsın eger sözünden donmezse başlıycam.su kurtaj yasa tasarısı kabul edılırse 6 aya cıkıyo ucretlı ızın.1 ay felan yararlanabılıyoruz.
ne guzel annen kalkıp gelıyo ızmır den.benımkıde kesınlıkle kıseye baktırmam ben bakacam dıyo ama bıze getır burda bakayım,sızın orda benım arkadasım yok benım canım sıkılır dıyo.ama okulum onların evıne uzak,bızım eve daha yakın.arabayla gıdıp gelecem ama süt izni,öğlen arası hep yolda gececek.napacam bılıyorum.

aay anam gecmıs olsun,ben yenı gordum.gecen Armin de kucagımdakendını bı gerı attı bende bos bulunduum elımı cektım belınden ama kafa ustu yere dusuyodu az kalsın betona hemde.ayaklarından yakaladım valla.2 gune etkısınden kurtulamadım.bos bırakmaya gelmıyo bu gunlerde ıyıce hareketlendı 1 sanıye durmuyo yerınde.dun oyun halısının ustundeydı mutfaga cay doldurmaya gttım geldımkı yuvarlana yuvarlana cıkmıs halıdan gıtmıs orta sehpanın altına gırmıs.en az 1 metre mesafe var ne ara gıttı anlamadım

elemsu bir ay nasıl faydalanıyoruz açıklarmısın.benim haberim yok o yeni yasa tasarısından..

Ayyy valla cook dikkat gerekiyor,sehpadn korkuyorum ben d ayaklarindn tutar ceker vs. Diye.iyi yakalayabilmissin ayagindn korkmustur kiyamam:/

elemsu bir ay nasıl faydalanıyoruz açıklarmısın.benim haberim yok o yeni yasa tasarısından..

canım hani 8 haftaydı ya doğum sonrası izin o 6 aya çıkacakmış.yanı doğumdan itibaren 6 ay.yanı sen nısanda doğum yapmıstn sanırım,ekım e kadar ızınlı olacaksın

merhaba canim,

Tesekkürler tavsiyelerin icin, insallah bizdede ise yarar..

görkemlicim sende sagolasin canim cevabin icin. Kizinin her ögünde 110-120 ml süt ictigini yazmissin, sen sütünü sagipta mi veriyorsun kizina yoksa emziriyormusun? Bende NUK ve Babynova´nin biberonlari var. Oglum emzikte NUK kullaniyor ama biberonda Babynova... hastanede yuvarlak uclu vermislerdi, sanirim ondan ona alisti ama arada yine NUK´un biberonunu deniyorum...

Sütümü sagmaya cekiniyorum inan ki - cünkü biberondan icmedigi icin dökmekten cekiniyorum... isit sogut falan - bozulur diye düsünüyorum...

canim öncelikle gecmis olsun, Allah korumus sizi... benim oglumda bakiyor tv, ama ben pek bakmasini istemiyorum, bazen mecburen izliyor cünkü yoksa hic is yapamayacagim evde... sürekli beni yaninda istiyor.. gündüz uykulari zaten yarim saate düstü... ne yapacagimi bilemiyorum artik...

Sende nasil durumlar???

selam canim, hosgeldin tekrar... gecmis olsun ikinizede, insallah simdi daha iyisinizdir... kaka durumu nasil oldu, simdi her gün yapabiliyormu?? Bizim doktor 8 gün yapmamasi bile normal demisti...
Sen ne yaptin canim uyku düzenini??

selam canim, hosgeldin tekrar... gecmis olsun ikinizede, insallah simdi daha iyisinizdir... kaka durumu nasil oldu, simdi her gün yapabiliyormu?? Bizim doktor 8 gün yapmamasi bile normal demisti...
Sen ne yaptin canim uyku düzenini??

Mujj, elemsu, haticecanteşekkür ederim iyi dilekleriniz ve önerileriniz için.

haticecan canım, bizde kaka yapamama durumu aynen devam ediyor. dün fitil verdim demiştim 3gün olmuştu ama bir daha vermicem. bugün de yapmadı artık beklicem bakalım ne kadar zamanda yapacak. uyku düzeni ise çok şükür oturdu benim oğluşumda. en geç 22:00 de kendisi uyumak istiyor huursuzlanıyor zaten bende anlıyorum. ama hiç uyku saatini geçirmedim. en geç 22:00 de beşiğinde. akşam 3-4kez emmeye kalkıyor sabah da 8-bazen 9da kalkıyor. inşallah senin oğlunun da uykusu düzene girer.

Yessimcim insallah kaka sorununuz yakinda gecer oglunda sende rahat edersiniz. Benim oglusum da aksam 21:30 ile 22:30 arasinda uykusu geliyor ve uyutuyorum ama inan uyuyacagi zaman o kadar sinirli oluyor ki, sinirinden ne emzirme pozisyonuna getirebiliyorum, basiyor cigligi - mecbur kaldirip sakinlestirip öyle emziriyorum. Inan ben strese sokuyor, önceden hic böyle bir huyu yoktu, uykusu gelince emerken uyurdu... Gecede 2-3 kere emmek icin kalkiyor, sabah 9 yada 10 da uyaniyor ondan sonrada saat 12 yada 13e kadar oynamak istiyor, sonra uyuyor...ama malesef gündüz uykulari sadece yarim saat oluyor...daha önce öyle degildi..

Insallah yakinda gündüz uykularida düzene girer birde uyuyacaginda yaptigi huysuzluk biter...

Rabbim yardimcimiz olsun hepimizin... öpüyorum canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…