kızlar dün sosyal hizmetlerden kart almaya gittim mesaj gelmişti süt kartınızı alın diye.baba işte komşulardanda müsait kimse yoktu eşlik etmeye. normalde çok fazla mızmızlanmaz arabayla yolculukta ama ağyalıncada kucağa almadan susmaz. gözümün önünde olsun diye araba koltuğunu ön koltuğa sağlamca bağladım giderkende uyudu sorun olmadı amma dönerken bi kaza oldu öndeki kaza yapanlara çarpmamak için ani fren yaptı ve tabi bende (ödüm koptu arkadaki yapamayacak bana çarpacak diye 4lüleri hemen yakıp korna çaldım) şükür arkadakide durdu.amma hem trafik kitlendi hemde korna fren seslerine kızım uyandı başladı ağlamaya...normalde çok ilgilenmez ama çıngırak almıştım onu salladım biraz sustu.tek elimde çıngırak kızımla konuşa konuşa geldik eve ama o zaman sıkıcı şimdi düşününce çok komikti. tek elim direksiyonda tek elimde çıngırak bi taraftan kızımla konuşuyorum "açın yolları gülcenin annesi geliyo dütdüüt" camı açmıştım bi ara baktım yan arabadakiler nasıl gülüyor bana... kızımla ilk yanlız araba yolculuğumuzu yapmış olduk bi dahakine arayollardan gidicem ama:)) bide çıngırağı yanımdan eksik etmem.
Yaa ben de sasirdim htta anneme dedim ,bebeknsl kum doker ya dedim.vlla bilmiyorum dedi.seninki sebep ndn?? Cok gcmis olsn cnm neyseki kontrol var da hep hmencik cozume gidiyoruz.
Sen kac almistin toplam unuttum cnm,ben 17 :)) yook eskisi gibi olmaz bnce catigercektn genisliyor annem hep derdi ,dogru vlla
...
..
kilosu boyu bence çokta kötü değil ama son ay az alması üzmüş seni anlaşılan.inşallah düzene girer hiiç enfeksiyon falan yoktur sütünde yatar mamaya gerek kalmaz..kilo meselesinde valla kıskandım doğumdan beri bende heray 2-3verseydim şimdiye eski halime gelirdim ama hala dombikim pantolon giyince bi can simidi çıkıyoki sinir oluyorum oof of...gitsin istiyorum ama gitmesi içinde hiç bişi yapmıyorum(
...
canım saat 6dan sonra babamız gelince gitcez tahlile.yarım saate çıkıyor sonuç.akşam yazarım sonucu inşallah bişey çıkmaz.Gorkemlisonucunu bkliyoruz.bebeklerimizzzzz ne oldu sizeee
Tum bebeklerimizeeee
uyutma yöntemin gerçekten çok güzel oof of benimki emziği bir tutmadı ben elimle tutsam o oynasa atsa tutsa...emmiyor ki çiğniyor resmen. uyutmakta gittikçe daha çok zor oluyor ne mümkü kendi kendine uyuyacak.en kolay memede poposuna pışpışlayarak uyuyor çok yorgun olunca zorda kalınca onu uyguluyorum ama buda benle yatmaya alıştırdı son zmanlarda hep yanımda yatmak istiyor.uykusu gelince öyle ovuşturuyorki gözlerini oyacak nerdeyse canını yakıyo sonra bağırıyor.sabah uykuları çok kısa geceleride önceden 4-5saate kadar uyurdu son zamanlar bu 2saate düştü ve çok mızmız ağlaması yapıyor bide beşiğin içinde tekme atarken dönüyor kafası beşiğin yanına geliyo tekme atıp ittirdikçe kafa sıkışıp acıyo ve ağlıyo...var mı bana bi tavsiyen napacam ben nasıl düzen kuracam..
ben kaç çeşidini aldım emziğin sadece 1tanesini oynamak için kullanıyo çiğniyo atıyo ellerini bile daha iyi emiyor dediğini bi yapim bakalım inşallah tutar yoksa parmak emecek ve onu bıraktırmak emzikten daha zor. benimkinin uyumasıda aynen ben yatağın her köşesini kullanıyor maaşallh yan dönemiyo henüz. tekmeyle kendini ittiriyo,bi ayağını ittirincede olduğu yerde yuvarlak yapıyo bi bakıyorum kafasını koyduğum yerde ayağı var...beşiği büyüttüm ama yine yetmiyor.
kilosu boyu bence çokta kötü değil ama son ay az alması üzmüş seni anlaşılan.inşallah düzene girer hiiç enfeksiyon falan yoktur sütünde yatar mamaya gerek kalmaz..kilo meselesinde valla kıskandım doğumdan beri bende heray 2-3verseydim şimdiye eski halime gelirdim ama hala dombikim pantolon giyince bi can simidi çıkıyoki sinir oluyorum oof of...gitsin istiyorum ama gitmesi içinde hiç bişi yapmıyorum(
çok özendim valla kızının kınasına çok güzel görünüyorsunuz heveslendim darısını düğün kınasına inşallah...
kocaeli de hamileliğin son üç ayı ve doğumdan sonra 3ay belediye annelere süt veriyo ayda 12 yada 20kutu gibi bişimş henüz almadım. kartlı sisteme geçmişlerdi o yüzden benim kart ancak geçti benim elime.macera yaşamızsınız ana-kızAllah tan çarpmamış arkadakı valla.bu arada bu süt kartı ne olakı ilk defa duydum
canım almışın kiloları ama maaşallah veriyorsun ben çok almıştım diyenlere bakıyorum hep eski kilolarına inmişler ama benim gibi 5-10kilosu kalanlar heep kalmış herhalde çok yok diye mi önemsemeyip kilolu kalıyoruz ki...inşallah bebişin bi an önce döker kumlarını...Ah canım doktor kum döküyor diyince şaştım kaldım, doğru mu duydum kum mu kum mu diye sordum anca. Neden olur diye sormak gelmedi hiç aklıma. Netten bakcam şimdi. Ama çok normal bişeymiş gibi söyledi doktor.
Kiloda rekortmenim ben canım, tam 30 kilo aldım. O yüzden ver ver bitmiyor :)
Evet canım aynen öyle, az almasında bi sorun var yani. Allah'ın izniyle kumları dökeliimmm kanlanalııımmmm kilo alalıımmmmm.
Ay canım kilo konusunda hiiiç kıskanmayın beni, veriyorum veriyorum da hala çok var. Dur hele veririz daha veririz. (Bu rahatlıkla aldım onca kiloyu ben.) :)
Bu arada o trafikte yaşadığınız an her ne kadar sıkıntılı olsa bile şimdi güzel bi anınız oldu kızınla.
Hem topikte ehliyeti olmayan tek kişi de benim galiba. Maşallah bizim hatunlara.
evet ön koltukta bebek koltuğu tehlkeliymiş ama yasak olması ile ilgili bişi duymadım. bebeği ön koltuğa yerleştirince o koltuğun airbag i bağımsız kapanabiliyor onu kapattım kızn koltuğunda bunla ilgili uyarı vardı.dediğin gibi arkada tek bırakmakta tehlikeli korktum ama gittim dikkat dikkatli az büyüsün öööle ön koltukta otrmak yok.kadifegül öncelikle geçmiş olsun, Allah korumuş.. onu güzel olunca size de macera olmuş bi anlamda.
görkemli sormuşsun tatlım oto koltuklarnın ön koltuğa konması tehlikeli. çünkü air bag bulunan arabalardaki ( artık hepsinde var) kaza anında ön koltukta açılan airbag bebeği boğulmasına neden oluyor. bizim oto koltuğunda uyarı yazısı var zaten. hoş arkaya bırakamayacak kadar kuçukler ama şöyle 6 aylık olunca özel dikiz aynaları var.. onlardan alacağım ben. şu an arabasızım, taa okul açılana kadar
evet yüzünü örtmek işe yarıyor ama onada alışsın istemiyorum çünkü bende ışıkta seste uyumaya alışık değilim bebek olunca gece lambasında uyumaya öyle zorlandım o kadar uykusuz kaldım ki alışsın istemedim ama zorda kalınca yaptıklarım arasında... ön koltuk tehlikeli diye uyarı var ama kural var mı yasak diye bilmiyorum. kural ceza önemli değil yasak olmasada ben mecbur kalmadıkça tehlikeli bi durumda bırakmak istemem bebeğimi. inşallah arabada ağlama tamamen kesilir öne koymak zorunda kalmam bi daha.canım saat 6dan sonra babamız gelince gitcez tahlile.yarım saate çıkıyor sonuç.akşam yazarım sonucu inşallah bişey çıkmaz.
canım tüm uygulamalarımı yazdım.beşikteki hareketleri için yapacak bişey yok,aynı dert bizdede var gece beşiğin ortasına yatırıyorum sabah ucunda bulıyorum.buaralar bişey daha yapıyorum o da gözüne örtü örtmek uykuya dalacağı zaman çünkü inanılmaz ilgi var çevreye oda dalmasını zorlaştırıyor
bu arada ön koltuğa oto koltuğu bağlamak srbestmi.ben yasak diye biliyorum.sırf bu yüzden ben daha yalnız yolculuk yapmadım denizle.ağlama krizi tutarda müdahele edemem arkada diye
Hyrmdr. Onemsemedi gibiyse iyi bari buyuk sorun yok demkki ben de simdi bakayim valla merak etme,kiyamam ona benn
Gorkemlicnmm ztn on koltuk kotu yaa olmaz,martim de dogru demis .sorma ben de sanirim unutucam artik surmeyi hamileyken panik dgldim,simdi ne oldu bilmiyorum.tmm aksam yazarsin cnm hadi bakalim ins.birsey cikmasin
Ya sabah ne olduuu hiic zorlamam cocugu yemezse birakirim hep,durttuler beni sanki hadiii annem bir kasik daha ye peynirden araya karistirmamistim.neyse Ada bir ogurdu ardi arkasi kesilmeden cikardidedim 1 kasik icin diger yediklerinde gitti (( cikarirken gozler nsl kipkirmizi oldu valla ben hic zorlamiyorum sizde kesinlikle hadii diye beklemeyin.bgn cok affedersin resmen aptalligima geldi.ztn ac oldu mu magara gibi aciyor,istemedimi bir kapiyor kasigi gotursemde tepki olmuyor.htta guldurerek yedirmeye calistigimda agzini acmadan gulmeye basladi yuh dedim bu kdr mi anlar :)
martim elemsu kadifegül kızlar eylülde başlayacakmısınız okula izin işlerini ne düşünüyosunuz.ben galiba şubataca ücretsiz ayrılcam ama karar veremedim daha.çok ufak olduğundan en az 10 aylık olanaca ben bakıyım diyorum
kızlar bebişleriniz tv ye bakmaya başladı mı
ya ben bakmasını istemiyorum ama kızın acayip ilgisini çekiyo basbasbağırırken açıyorum bakıp susyo, gülüyor tepki veriyor çok seviyor...ama gözlerine zararlıymış diye duydum ondan beri izletmiyorum.sizin bebekler bakıyo mu siz izlemesine izin veriyormusunuz..
Hyrmdr. Onemsemedi gibiyse iyi bari buyuk sorun yok demkki ben de simdi bakayim valla merak etme,kiyamam ona benn
Gorkemlicnmm ztn on koltuk kotu yaa olmaz,martim de dogru demis .sorma ben de sanirim unutucam artik surmeyi hamileyken panik dgldim,simdi ne oldu bilmiyorum.tmm aksam yazarsin cnm hadi bakalim ins.birsey cikmasin
Ya sabah ne olduuu hiic zorlamam cocugu yemezse birakirim hep,durttuler beni sanki hadiii annem bir kasik daha ye peynirden araya karistirmamistim.neyse Ada bir ogurdu ardi arkasi kesilmeden cikardidedim 1 kasik icin diger yediklerinde gitti (( cikarirken gozler nsl kipkirmizi oldu valla ben hic zorlamiyorum sizde kesinlikle hadii diye beklemeyin.bgn cok affedersin resmen aptalligima geldi.ztn ac oldu mu magara gibi aciyor,istemedimi bir kapiyor kasigi gotursemde tepki olmuyor.htta guldurerek yedirmeye calistigimda agzini acmadan gulmeye basladi yuh dedim bu kdr mi anlar :)
canım ön koltuktaki airbag i kapattım ben ki arkada da var.o yazı bizdede var.ama yasak değil.yurtdısında dikkat etmiştim eger aracta yalnızsanız koltugu öne koyduruyorlar,koltuk taşımamak yasak orda.yanı kucakta felan tasıyamazsınız kesinlikle.ayrıca arkaya koysanız bile koltugu ters koyuyorsunuz o şeklilde daha güvenli.youtube da cok video var bunula ilgili ama link vermek yasaklanmıs o yuzden veremdımkadifegül öncelikle geçmiş olsun, Allah korumuş.. onu güzel olunca size de macera olmuş bi anlamda.
görkemli sormuşsun tatlım oto koltuklarnın ön koltuğa konması tehlikeli. çünkü air bag bulunan arabalardaki ( artık hepsinde var) kaza anında ön koltukta açılan airbag bebeği boğulmasına neden oluyor. bizim oto koltuğunda uyarı yazısı var zaten. hoş arkaya bırakamayacak kadar kuçukler ama şöyle 6 aylık olunca özel dikiz aynaları var.. onlardan alacağım ben. şu an arabasızım, taa okul açılana kadar
kızlar bebişleriniz tv ye bakmaya başladı mı
ya ben bakmasını istemiyorum ama kızın acayip ilgisini çekiyo basbasbağırırken açıyorum bakıp susyo, gülüyor tepki veriyor çok seviyor...ama gözlerine zararlıymış diye duydum ondan beri izletmiyorum.sizin bebekler bakıyo mu siz izlemesine izin veriyormusunuz..
martim elemsu kadifegül kızlar eylülde başlayacakmısınız okula izin işlerini ne düşünüyosunuz.ben galiba şubataca ücretsiz ayrılcam ama karar veremedim daha.çok ufak olduğundan en az 10 aylık olanaca ben bakıyım diyorum
Gunaydinlarrrrrr
Sabah sabah nerden cikti bu yazi diyeceksiniz vlla,Dunden once olan kotu animizi paylasamadim sizinle hersey anlik sn.lik ....
Ben salata yapiyordum,esim Adayla oynuyordu kendine icecek koymak icin geldi ,Ada koltuk da ,eyvahhh diye kostu kiyamam en son ben de kafasini yukarida gormustum tutamadi esim dustugu yeri ben goremedim hemen kucagina aldigindan ama neyseki hali kismina dogru dusmus sirtini caprpinca kafasinda hizi kesildigindn kotu carpmadi dedi.ayyyy amann Allahim bir aglama Ada da nasil ben de basladim mi aglayamaya annem de terastan kostu " kizimmm aglama o korktugundn daha cok agliyordur "her yerini elleyerek bakti annem, birsey yok aglamadi elledigimizde,bana kalsa kafasina vs. Film cektirelim diyordum neyseki sukur bir yer sismedi morarmadi ama nasil korktum size anlqtamam.oysaki biz hep halisinda birakiyoruz ama iste sn.lik bir olayla maalesef ilk dususumuzu yasadik.(
Ben de hazirlanmistim biryandan dogumgunune gidecektik,elim ayagim kesildi cikmadik evden.simdi sabah bir uyandim nefesim kesilmis resmen,ruya gordum Ada balkondn dusmus 1 aylikmis .oldu bebegim diye agliyorum .off kotu oldum hayir olsunn Allahim acilarini gosterme.cok etkilendim dusmesinden sanirim :/
((( oyy canım ya kıyamam. çok geçmiş olsun... bir daha yaşatmasın inşallahh.. ben de sen giibi olurdum inan.. her sn ye dikkat gerekiyor artık. şimdi ege ağlıyor ben çıkıyorum. öptüm ikinizi de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?