Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Tatlım buraya da yazacaktım ama baktım kimseler yok, ege de huysuzlandi,sonra detaylı yazarım diye çabuk çıktım. Cepten zor oluyor cok yavas cunku. Cok sagol canım benim, detayları konuşuruz sonra öptüm.

canım hani 8 haftaydı ya doğum sonrası izin o 6 aya çıkacakmış.yanı doğumdan itibaren 6 ay.yanı sen nısanda doğum yapmıstn sanırım,ekım e kadar ızınlı olacaksın

herne kadar desteklemesemde bu yönüyle iyiymiş bu yasa.inşallah tez vakitte çıkar da yararlanırız

canım ben sağıp veriyorum benimki ne yaptıysam emmedi beni.sen eğer emiyosa neden sağıp vermek istriyosun?ama eğer sağıp vermek istiyosan çekinmene gerek yok.buzdolabında 1 gün saklayabilirsin.noıfrostta 3 aya kadar saklayabilirsin.biberon olarak ta ben drbrowns kullanıyorum.

Tatlım buraya da yazacaktım ama baktım kimseler yok, ege de huysuzlandi,sonra detaylı yazarım diye çabuk çıktım. Cepten zor oluyor cok yavas cunku. Cok sagol canım benim, detayları konuşuruz sonra öptüm.

ben bişeymi kaçırdım kızlar neyi tebrik ettiniz bakalım??

Selammm nasilsiniz kizlar? Ben de diyordum anca girebildim bi bakayim ne yapiyorlar:)) kimsecikler girmemis zaten nete.
Yaa ben iyi mi yaptim kotu mu bilmem.hazir mamadir kutu kavanoz ne varsa almam diyenlerdenim.fakat Ada da hersey ok. Buara meyve sikintisi yasiyorum yemiyor.ben de milupa meyve kokteyli aldim.iceriginde limonsuyu mu ne o da varmis.ee limon ,mandalina tarzi meyveler yasak 9 aya kdr diye biliyorum ne alaka bu icinde anlamadim.ztn pek de sevmedi yogurtla karistirip 6 kasik ya yedi ya yemedi

selam canlarım

hafta sonu kaka tahlili yaptırdık ve çok şükür temiz çıktı ama hala renk ve kıvam tam anlamıyla oturmadı ya olsun. şişeye bakıyorum da yavrum neredeyse 1 şişe surup içti biliyor musunuz? neyse dr. çok hijyenik olacaksnız dedi ya benim paşa her yerini poka buluyor resmen. her gün banyo yapıyordu akşamları zaten ama artık kaka banyosu oldu.. hatta az önce nasıl becerdiyse kendinde donunda bi şey yok ama benim önüm kaka olmuş. vallahi anlamadım bu işi. şimdi uyudu.

ev dandini dandini das dana... ortalığı toparlayacağım o uyanmadan ve yemek yapmam lazım.. kızlar ben ev işlerinn üstesinden gelemiyorum yaaa.. sizler nasıl yapıyorsunuz?

mujj canım, dr ların birir 10 gün diğeri 7 gün kullan demişti, acaba hangini dinleyeyim kararsızım. bugün 7. gün..

görkemli canım tebrikler egenin kakasınaydı tatlım.. bu arada benim anladığım kadarıyla yeni yasadaki 6 aylık süreden biz yararlanamayız .. çünkü hepimizin izni resmen bitti. eğer yasa çıktığında hali hazırda doğum izinlerimiz devam etseydi faydalanabilirdik ama bizimkiler çoktan bitti. çünkü yasalar kanun çıktığı andan itibaren hak korur, geçmişi göz etmez.. biz sadece süt izni süresinden faydalanailiriz bu durumda..

hyrm iyi dileklerin için çok sağol canım.

haticecan eğer sütün çoksa sağıp buzlağa atabilirsin. ek gıdaya geçtiğinde mamasını kendi sütünle hazırlarsın.. ama benim gibi günü kurtarıyorsan o başka bi şey yapmazsın canım.. mikail de eski düzenine girer inşallahh. zaman zaman ege de sapıtıyor öyle merak etme. ama özellikle havaların sıcak olduğu günler ciddi sıkıntı yaşıyor ve yaşatıyor.

Son düzenleme:
bencede günler çok uzun sütün etkilenmemesi mümkün değil ben kahvaltıyı bile gecktirince azaldığını hissediyorum o kadar saat aç kalsam bayağı sıkıntı olurm dediğin gibi öncelikli işimiz görevimiz kuzucuklarmızı bakmak.

6ay izni ilk senden duydum inşallah bi an önce olurda eylüldende yırtarız.ben zaten eylülde rapor falan düşünüyodum ama eğer izinli olmuş olursam raporuda başka zaman gereknce kullanırdım.

maaşallah seninkine nasıl gitmiş o kadar. kız yoksa seninki o kadar hareketten mi kilo çok almıyo formunu koruyo acaba:))

canım bizim uykular uzayacak diye beklerken kısaldı( gündüz en fazla 1saat genelde yarım saat.gecede ilk yatmaya 4-5hatta bazen 6saat uyurdu şimdi son zamanlarda 1,5-2saatte bi uyanıyo ve çok zor dalıyo gece uykusuna...

forum bakımda diye bekletti beni
bilemeyecğim canım ama bence zorlama ve alışmasın. genelde karpuz gibi şekerli şeyleri severler ama bilemedim. meyve filesi alıp elne vermeyi denedin mi? belki diş kaşıma bahanesiyle yer biraz..

Kuzum meyve filesini istemedim almak .ne bileyim nsl bir materyalden onu emecek vs die dusundum.mesela yemek yenilen yerlerde vs. Limon fileli oluyor ya o fileler hep kanserojenmis,Cinden geliyor falan.(ne geliryorsa ordannn zatwn) cnm karpuza gelince bazen yalatiyorum ama su var,karpuzun faydasi yok:)) dr. Da dedi ydirme demiyorum ama gerek yok dedi cunku herhengi fqydasi olmayack dedi.dr.lar da Tw de falan hep oyle soyluyor .
Cnm 7 gun icir diyen varsa 7 gun icir bi bakalim.bence tedavi icin yeterli surec diye dusunuyorum.nsl antibiyotik de fazla icilmez tam gunu onemli gerci her hast. O gunler degisiyor,5 vs. De oluyor...
Ben 7 diyorum varmi arttiran dermisim

Ya birde ne dicem,dr.um gun icinde sag sutunu diyordu.ben sagmiyorum lazim olugu kdr sagiyorum.sutum gider mi acaba.gun icinde 5-6 kere falan emiyor. Gerci hizli emiyor doyuyor,buyudu artik onun 10-15 dk.emmesi kafi.kafam karisti sutu sagsam,atsam buzluga sutum de var 3 ay snra napicam diyorum.yada sagayim belli mi olur giderse falan diyorum.gece sahura kalktim :))) en iyi o zmn verimli inekleriz yaa ben de hemen sagdim bi 100 cc.lik. Tabii sabah hnm benden once uyanmis ben duymadim sesini,annem de vermis sutu vermese hepsini bagirinir ztn:)) snra bi 50 sagdim kahv. İcin ne oldu 4 kasik yedi sonra yine cope.su kahvalti olayini ben oturtamadim sanirim tam ac dglken vermis oluyorum.bazen supr yiyor kahvaltiyi bazen hatta cogunluk yemiyor.tek favori,sebze corbasi,yogurt:)) birde bennn:))

Ayy martim cok guldum yazmadn gecemedim.sana yemek yenilen yerde vs. Diye bir cumlem var .guldum okudugumda adi yokmus gibi:)))))

bazılarınızın sürekli hazır mamalara karşı takındığınız tavır yüzünden artık bu topikten nefret ediyorum..
sütünüzün olmaması ne demek bilir misiniz siz? bebeğiniz açlık yüzünden hastanede yatıp serum yedi mi hiçbirinizin?
insanın fizyolojik yapısı yada psikolojik olarak yaşadıkları yüzünden sütü yetmiyosa ne yapıcak söyler misiniz?hangi anne yetmek istemez yavrusuna?
aylarca birlikte yol aldık burada, çok şey öğrndik birbrimizden, katkısı olan herkese teşekkürler ama bu bilmiş tavırlar yüzünden gerçekten ne okumak, ne yazmak gelmiyor içimden..

mama karşı arkadaşlar, oğlum ilk haftasından bu yana mama+anne sütüyle besleniyo hemde her öğün.. gayet sağlıklı, mutlu, akıllı..akranlarından herhangi bir eksiği yok çok şükür..
aylardır tutuyorum kendimi ama artık yetr, allah hepinize bol bol süt versin

Vusiiibazilari demene gerek yok soZun bana geldigini dusunuyorum ,Martimle konusmamizdan snra.
Yazi i okur okumaz sook oldum vee gercekten uzuldum ancak yakin biri bu kdr kirabilir nden uzuldumki bu kdr dedim kendi kendime...

Sen forumu sevmiyor olabilirsin,biz de birbirimiz aliskanlik yaratmis hal hatir sorar iyi kotu paylasimlarimizi yapariz hepimiz,belkide kimsenin yakin arkadasi gelisimler hakkinda bu kdr bilgisi yoktur.sana karsi hiic negatifligim olmamisti tavrin beni cok sasirtti.mamayi dr.um da onermiyor,mama firmalarina bakarsan 3 yil yemek yedirmeden beslerler demisti... Mama bnm icin neden gereksiz?? Sebze corbasini evde yapmak varken kutularda almak gereksizz, meyveleri yedirmek varken kavanozlar gereksiz.sanirim bunu anlayamadin.Aksi taktirde bilmem biliyormusun Ada dogdu ilk gece 20 cc. Mama icmisti.sanirim senin sinirin cok bozulmus,patlayacak yer aramissin.hepimizin sutu bolll olsun!

canım sen mama veriyor olmanı kendinde bir eksiklik olarak gördüğün sürece sadece buradan değil komsundanda arkadaşındanda akrabandanda nefret edeceksin.bu bir eksksiklik değilki senin bedenin süt vermeye uygun değüilmiş demekki.üstelik çareside var aç kalmıyor yavrun.ve dediğin gibi akıllı ve sağlıklıysa neden bizlerle paylaşımda bulunmuyosun başka konularda.

o zaman ben de nefret edeyim.farkındamısın bilmem bu forumda bebeği baştan beri emmeyen memeyi reddeden emzirme yastığına,silikon ucuna,göğüs kalkanına kadar hazırlamış bir anneyim.ama olmadı.günde 8 defa süt sağıp 3 saat arayla bebeğimi beslemeye çalışıyorum..sağ ,yedir,biberon yıka,biberon steril et,tekrar sağ.napıyım şimdi burda arkadaşlar bebeklerinin cup cup emdiğinden bahsederken ben onlardan nefretmi edeyim. aksine her paylaşılan konuya ortak olmaya çalışıyorum öğretiyorum yada öğreniyorum.

merhaba canim,
kendi adima ben iyiyim, oglumda iyi sükür, büyümeye calisiyoruz . Siz nasilsiniz? Senin maceralarini okuyorum - sen bari ek gidalardasin - bizim henüz 1 ayimiz var daha... bakalim bizim ne gibi maceralarimiz olacak. Sevdigi meyveleri severek yiyordur eminim, genelde hamileyken cok yedigin meyveleri cok seviyordur onlari vermeyi dene.

selam canim,
cok gecmis olsun, tahlillerin temiz cikmasina sevindim - insallah kakasinin kivami ve rengide yerine gelir. Bende oglum ishal oldugunda endiselenmistim ama sükür kakasi yine normale döndü. Sorma hani eskiden anneler yikardi ya poklu donlari ve bezleri falan, sorma Mikail beyde bana yikatiyor bodylerini, annem poklu don yikamadim demesin diye . Bizimkinin kakasi yanlara da hafif tasiyor ama genelde direk dümdüz yukari dogru cikiyor - yani bezden tasiyor... ama yinede memnunum, hic yapamamasindan iyidir - ona sevinirim.... tütütü masallah diyelim yavrularimizada nazar olmasinlar.

Ev islerini sorma canim, bende idare edecek sekilde yapmaya calisiyorum. Bazen Mikail uyanikken evi süpürüyorum siliyorum tam sonuna geldigimde basliyor beyefendi mizirdanmaya , beni yaninda istemeye... o zaman kaliyor iste... bazen esim yardimci oluyor, iste öyle idare ediyoruz... yemek konusunda bazen annem geldigi zaman firsatttan istifade yapiyorum, o cocuga bakarken.. bazende oglum uyurken yapmaya basliyorum falan.. iste öyle...

Insallah canim dedigin gibi uykulari düzene girer oglumun.. sicaklarda pek yok burada ama belkide büyüme atagidir kim bilir.. Sütümü gündüz hep emziriyorum, gece de emzirip yatiriyorum - öyle pek fazla degil sütüm asiri derecede.. ama sagarsak cogalir falan diye okumustum internette...

Canim öpüyorum seni ve bebisini...

canım bizim uykular uzayacak diye beklerken kısaldı( gündüz en fazla 1saat genelde yarım saat.gecede ilk yatmaya 4-5hatta bazen 6saat uyurdu şimdi son zamanlarda 1,5-2saatte bi uyanıyo ve çok zor dalıyo gece uykusuna...

hadiii demek daha da kisaldi... ne oluyor bu bebislere yafff , bizi test ediyorlar sanirim.. insallah canim senin bebisinde uykulari düzene girer..

Vusiiicim merhaba,
nasilsin iyimisin, yavrun nasil?? Uzun zamandir yoktun... Hazir mama vermek suc degil canim, SIKMA kendini, her bebek emecek diyede bir kaide yok. Ilk haftalarda bende oglumu hem emzirdim, hemde mama verdim. Abim tutturdu bu cocuk ac, ek mama ver diye... ve bende önce emziriyordum, ondan sonrada 90 ml mama veriyordum, güzel güzel de iciyordu. Taa ki 2 aylik olana kadar, ondan sonra oglum mamanin tadini begenmemeye basladi ve simdi sadece emmek istiyor. Biberonuda emzigide kabul ettiremiyorum. Cay vermek icin bile biberonu aldiramadim. Bugün gittim yeni avent marka biberon aldim, onu deneyecegim artik..

Önemli olan bebislerimizin sagligi canim, ister mama ister anne sütüyle beslensin - yeter ki saglik olsunlar... öpüyorum

merhaba canim,

nasilsin iyimisin bebis ne yapiyor??

ben sütüm daha da cogalsin diye gündüz bir kere falan sagmak istiyordum - o yüzden sormustum sen sagiyormusun diye... birde ne kadar sütüm cikiyor onu bilmek istemistim...ama beyefendi emdikten sonra saginca pek cikmiyor tabi ki.. 2-3 saat emmezse o zaman süt baya birikiyor...

sütünün artmasi icin ek biseyler yapiyormusun??

canım sağol.ikimiz de iyiyiz.humana ve bol su içmeyi saymazsak benim buzdolabında herzaman bulundurduğum şey dut kurusu hoşafı canım.inanılmaz süt yapıyor...

canım sağol.ikimiz de iyiyiz.humana ve bol su içmeyi saymazsak benim buzdolabında herzaman bulundurduğum şey dut kurusu hoşafı canım.inanılmaz süt yapıyor...

iyi olmaniza sevindim. Ben humana emzirme cayi icmiyorum, aslinda aldim ama sanki bende allerji yapti gibi gelmisti. Yeniden icsem olacak galiba.. ben onun disinda orman dudu cayi, rezene cayi iciyorum. Birde kayisi suyu iciyorum.

Dut kurusu hosafini bende kuru dut bulabilirsem türk marketlerinde alip yapacagim canim.. Sen nasil yapiyorsun hosafi, yani ne kadar seker koyuyorsun?

insallah dedigin gibi bol bol bol süt yapar).

Hepimie bol sütlü günler...

canım ben gözkararı yapıyorum desem doğrusu.ama suyu bol koyuyorum.çünkü dut suyu çok çekiyor.şekeride koyup bakıyorum ben tatlı severim o yüzden tadına bakıyorum azsa ekliyorum.inşallah bol sütümüz olsun azalmasın artsın canımcım. sen yurtdışındaydın dimi?inşallah bulursun türk marketlerinde.gerçekten çok faydalı.olmadı getirtsşinler türkiyeden

hangi marka sterilazör aldınız memnunmusunuz arkadaslar:)
bu arada mujjj adayla bırlıkte harıkasınız:)) darısı dugun kınasına dıcemde ayyyy yok evlenmesınler hep bızle kalsınlar:))

hangi marka sterilazör aldınız memnunmusunuz arkadaslar:)
bu arada mujjj adayla bırlıkte harıkasınız:)) darısı dugun kınasına dıcemde ayyyy yok evlenmesınler hep bızle kalsınlar:))

Cnmm bnm cooktsk ederimm,aminnn.ben diyorumm istiyorummm yaaa ben de torun babamizin ici gidiyor o ayri:)))) cnmm bnm o da ayni philipsin aldik,memnunum.ama Tr. De o cok ucuk fiyat kiyaslayinca baska marka alip memnun olan varsa bi bekle bakalim yazarlar olmadi onu alirsin opuyorummmm coooook! Buarada gorunmedin buaralar iyisinz dimi?
Gorkemli
Cnmm ben anlamadim tam son yazdigina cvp yazmk icin birdaha girdim ee yazilar yok,cozemedim ndnki silmisler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…