canım hani 8 haftaydı ya doğum sonrası izin o 6 aya çıkacakmış.yanı doğumdan itibaren 6 ay.yanı sen nısanda doğum yapmıstn sanırım,ekım e kadar ızınlı olacaksın
merhaba canim,
Tesekkürler tavsiyelerin icin, insallah bizdede ise yarar..
görkemlicim sende sagolasin canim cevabin icin. Kizinin her ögünde 110-120 ml süt ictigini yazmissin, sen sütünü sagipta mi veriyorsun kizina yoksa emziriyormusun? Bende NUK ve Babynova´nin biberonlari var. Oglum emzikte NUK kullaniyor ama biberonda Babynova... hastanede yuvarlak uclu vermislerdi, sanirim ondan ona alisti ama arada yine NUK´un biberonunu deniyorum...
Sütümü sagmaya cekiniyorum inan ki - cünkü biberondan icmedigi icin dökmekten cekiniyorum... isit sogut falan - bozulur diye düsünüyorum...
canim öncelikle gecmis olsun, Allah korumus sizi... benim oglumda bakiyor tv, ama ben pek bakmasini istemiyorum, bazen mecburen izliyor cünkü yoksa hic is yapamayacagim evde... sürekli beni yaninda istiyor.. gündüz uykulari zaten yarim saate düstü... ne yapacagimi bilemiyorum artik...
Sende nasil durumlar???
selam canim, hosgeldin tekrar... gecmis olsun ikinizede, insallah simdi daha iyisinizdir... kaka durumu nasil oldu, simdi her gün yapabiliyormu?? Bizim doktor 8 gün yapmamasi bile normal demisti...
Sen ne yaptin canim uyku düzenini??
Tatlım buraya da yazacaktım ama baktım kimseler yok, ege de huysuzlandi,sonra detaylı yazarım diye çabuk çıktım. Cepten zor oluyor cok yavas cunku. Cok sagol canım benim, detayları konuşuruz sonra öptüm.
bencede günler çok uzun sütün etkilenmemesi mümkün değil ben kahvaltıyı bile gecktirince azaldığını hissediyorum o kadar saat aç kalsam bayağı sıkıntı olurm dediğin gibi öncelikli işimiz görevimiz kuzucuklarmızı bakmak.hiç suçluluk duygusu yaşama canım.emziren ve hamileler muaftır oructan bılıyosun.Allah bize bi görev verdi bebeklerimizi doyuruyoruz.şimdiyapacağımız en büyük ibadet çocuklarımızı emzırmek.günler çok uzun çünkü sütün etkilenmemesi mümkün değil bence
6ay izni ilk senden duydum inşallah bi an önce olurda eylüldende yırtarız.ben zaten eylülde rapor falan düşünüyodum ama eğer izinli olmuş olursam raporuda başka zaman gereknce kullanırdım.benimde maas aldıgım bankadan kredım var yarısı direk kesiliyo zaten,aslında bı dusuyoruz kredıyı kapatıp ayrılsammı ızne dıye ama faızını ödedım zaten,gerıye ana para kaldı,kapatsam bosuna faız odemıs olacam.tek maaşla gecınmek hakıkaten zor,bi de çocuk olunca ıhtıyaclar bıtmıyo.
mudur söz verdi bakalım okul açılsın eger sözünden donmezse başlıycam.su kurtaj yasa tasarısı kabul edılırse 6 aya cıkıyo ucretlı ızın.1 ay felan yararlanabılıyoruz.
ne guzel annen kalkıp gelıyo ızmır den.benımkıde kesınlıkle kıseye baktırmam ben bakacam dıyo ama bıze getır burda bakayım,sızın orda benım arkadasım yok benım canım sıkılır dıyo.ama okulum onların evıne uzak,bızım eve daha yakın.arabayla gıdıp gelecem ama süt izni,öğlen arası hep yolda gececek.napacam bılıyorum.
maaşallah seninkine nasıl gitmiş o kadar. kız yoksa seninki o kadar hareketten mi kilo çok almıyo formunu koruyo acaba:))aay anam gecmıs olsun,ben yenı gordum.gecen Armin de kucagımdakendını bı gerı attı bende bos bulunduum elımı cektım belınden ama kafa ustu yere dusuyodu az kalsın betona hemde.ayaklarından yakaladım valla.2 gune etkısınden kurtulamadım.bos bırakmaya gelmıyo bu gunlerde ıyıce hareketlendı 1 sanıye durmuyo yerınde.dun oyun halısının ustundeydı mutfaga cay doldurmaya gttım geldımkı yuvarlana yuvarlana cıkmıs halıdan gıtmıs orta sehpanın altına gırmıs.en az 1 metre mesafe var ne ara gıttı anlamadım
merhaba canim,
Tesekkürler tavsiyelerin icin, insallah bizdede ise yarar..
görkemlicim sende sagolasin canim cevabin icin. Kizinin her ögünde 110-120 ml süt ictigini yazmissin, sen sütünü sagipta mi veriyorsun kizina yoksa emziriyormusun? Bende NUK ve Babynova´nin biberonlari var. Oglum emzikte NUK kullaniyor ama biberonda Babynova... hastanede yuvarlak uclu vermislerdi, sanirim ondan ona alisti ama arada yine NUK´un biberonunu deniyorum...
Sütümü sagmaya cekiniyorum inan ki - cünkü biberondan icmedigi icin dökmekten cekiniyorum... isit sogut falan - bozulur diye düsünüyorum...
canim öncelikle gecmis olsun, Allah korumus sizi... benim oglumda bakiyor tv, ama ben pek bakmasini istemiyorum, bazen mecburen izliyor cünkü yoksa hic is yapamayacagim evde... sürekli beni yaninda istiyor.. gündüz uykulari zaten yarim saate düstü... ne yapacagimi bilemiyorum artik...
Sende nasil durumlar???
selam canim, hosgeldin tekrar... gecmis olsun ikinizede, insallah simdi daha iyisinizdir... kaka durumu nasil oldu, simdi her gün yapabiliyormu?? Bizim doktor 8 gün yapmamasi bile normal demisti...
Sen ne yaptin canim uyku düzenini??
forum bakımda diye bekletti beniSelammm nasilsiniz kizlar? Ben de diyordum anca girebildim bi bakayim ne yapiyorlar:)) kimsecikler girmemis zaten nete.
Yaa ben iyi mi yaptim kotu mu bilmem.hazir mamadir kutu kavanoz ne varsa almam diyenlerdenim.fakat Ada da hersey ok. Buara meyve sikintisi yasiyorum yemiyor.ben de milupa meyve kokteyli aldim.iceriginde limonsuyu mu ne o da varmis.ee limon ,mandalina tarzi meyveler yasak 9 aya kdr diye biliyorum ne alaka bu icinde anlamadim.ztn pek de sevmedi yogurtla karistirip 6 kasik ya yedi ya yemedi
forum bakımda diye bekletti beni
bilemeyecğim canım ama bence zorlama ve alışmasın. genelde karpuz gibi şekerli şeyleri severler ama bilemedim. meyve filesi alıp elne vermeyi denedin mi? belki diş kaşıma bahanesiyle yer biraz..
bazılarınızın sürekli hazır mamalara karşı takındığınız tavır yüzünden artık bu topikten nefret ediyorum..
sütünüzün olmaması ne demek bilir misiniz siz? bebeğiniz açlık yüzünden hastanede yatıp serum yedi mi hiçbirinizin?
insanın fizyolojik yapısı yada psikolojik olarak yaşadıkları yüzünden sütü yetmiyosa ne yapıcak söyler misiniz?hangi anne yetmek istemez yavrusuna?
aylarca birlikte yol aldık burada, çok şey öğrndik birbrimizden, katkısı olan herkese teşekkürler ama bu bilmiş tavırlar yüzünden gerçekten ne okumak, ne yazmak gelmiyor içimden..
mama karşı arkadaşlar, oğlum ilk haftasından bu yana mama+anne sütüyle besleniyo hemde her öğün.. gayet sağlıklı, mutlu, akıllı..akranlarından herhangi bir eksiği yok çok şükür..
aylardır tutuyorum kendimi ama artık yetr, allah hepinize bol bol süt versin
Selammm nasilsiniz kizlar? Ben de diyordum anca girebildim bi bakayim ne yapiyorlar:)) kimsecikler girmemis zaten nete.
Yaa ben iyi mi yaptim kotu mu bilmem.hazir mamadir kutu kavanoz ne varsa almam diyenlerdenim.fakat Ada da hersey ok. Buara meyve sikintisi yasiyorum yemiyor.ben de milupa meyve kokteyli aldim.iceriginde limonsuyu mu ne o da varmis.ee limon ,mandalina tarzi meyveler yasak 9 aya kdr diye biliyorum ne alaka bu icinde anlamadim.ztn pek de sevmedi yogurtla karistirip 6 kasik ya yedi ya yemedi
selam canlarım
hafta sonu kaka tahlili yaptırdık ve çok şükür temiz çıktı ama hala renk ve kıvam tam anlamıyla oturmadı ya olsun. şişeye bakıyorum da yavrum neredeyse 1 şişe surup içti biliyor musunuz? neyse dr. çok hijyenik olacaksnız dedi ya benim paşa her yerini poka buluyor resmen. her gün banyo yapıyordu akşamları zaten ama artık kaka banyosu oldu.. hatta az önce nasıl becerdiyse kendinde donunda bi şey yok ama benim önüm kaka olmuş. vallahi anlamadım bu işi.şimdi uyudu.
ev dandini dandini das dana... ortalığı toparlayacağım o uyanmadan ve yemek yapmam lazım.. kızlar ben ev işlerinn üstesinden gelemiyorum yaaa.. sizler nasıl yapıyorsunuz?
[haticecan eğer sütün çoksa sağıp buzlağa atabilirsin. ek gıdaya geçtiğinde mamasını kendi sütünle hazırlarsın.. ama benim gibi günü kurtarıyorsan o başka bi şey yapmazsın canım.. mikail de eski düzenine girer inşallahh. zaman zaman ege de sapıtıyor öyle merak etme. ama özellikle havaların sıcak olduğu günler ciddi sıkıntı yaşıyor ve yaşatıyor.
canım bizim uykular uzayacak diye beklerken kısaldı( gündüz en fazla 1saat genelde yarım saat.gecede ilk yatmaya 4-5hatta bazen 6saat uyurdu şimdi son zamanlarda 1,5-2saatte bi uyanıyo ve çok zor dalıyo gece uykusuna...
bazılarınızın sürekli hazır mamalara karşı takındığınız tavır yüzünden artık bu topikten nefret ediyorum..
sütünüzün olmaması ne demek bilir misiniz siz? bebeğiniz açlık yüzünden hastanede yatıp serum yedi mi hiçbirinizin?
insanın fizyolojik yapısı yada psikolojik olarak yaşadıkları yüzünden sütü yetmiyosa ne yapıcak söyler misiniz?hangi anne yetmek istemez yavrusuna?
aylarca birlikte yol aldık burada, çok şey öğrndik birbrimizden, katkısı olan herkese teşekkürler ama bu bilmiş tavırlar yüzünden gerçekten ne okumak, ne yazmak gelmiyor içimden..
mama karşı arkadaşlar, oğlum ilk haftasından bu yana mama+anne sütüyle besleniyo hemde her öğün.. gayet sağlıklı, mutlu, akıllı..akranlarından herhangi bir eksiği yok çok şükür..
aylardır tutuyorum kendimi ama artık yetr, allah hepinize bol bol süt versin
merhaba canim,
nasilsin iyimisin bebis ne yapiyor??
ben sütüm daha da cogalsin diye gündüz bir kere falan sagmak istiyordum - o yüzden sormustum sen sagiyormusun diye... birde ne kadar sütüm cikiyor onu bilmek istemistim...ama beyefendi emdikten sonra saginca pek cikmiyor tabi ki.. 2-3 saat emmezse o zaman süt baya birikiyor...
sütünün artmasi icin ek biseyler yapiyormusun??
canım sağol.ikimiz de iyiyiz.humana ve bol su içmeyi saymazsak benim buzdolabında herzaman bulundurduğum şey dut kurusu hoşafı canım.inanılmaz süt yapıyor...
iyi olmaniza sevindim. Ben humana emzirme cayi icmiyorum, aslinda aldim ama sanki bende allerji yapti gibi gelmisti. Yeniden icsem olacak galiba.. ben onun disinda orman dudu cayi, rezene cayi iciyorum. Birde kayisi suyu iciyorum.
Dut kurusu hosafini bende kuru dut bulabilirsem türk marketlerinde alip yapacagim canim.. Sen nasil yapiyorsun hosafi, yani ne kadar seker koyuyorsun?
insallah dedigin gibi bol bol bol süt yapar).
Hepimie bol sütlü günler...
hangi marka sterilazör aldınız memnunmusunuz arkadaslar:)
bu arada mujjj adayla bırlıkte harıkasınız:)) darısı dugun kınasına dıcemde ayyyy yok evlenmesınler hep bızle kalsınlar:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?