Selam güzel anneler. Nasılsınız?
yagmurabt, gorkemli, martim geçmiş olsun bebişlere acil şifalar versin Allah inş.
müjj, Adacığın gelinliğini de görün inşallah canım ne güzel kınasını mutlu mesut yapmışsınız.
meazra, hoşgelmişsin sefalar getirmişsin mis topiğe.
Ben pek iyi değilim.
3. ay kontolünde öğrendik ki bu ay 200gr almış kızım. Hiç de farketmemiştim ben az aldığını. Gerçi sağlık ocağına göre 400 gr almış ama yine az ki.
Sonuç olarak kan ve idrar tahlili yapıldı, bugün öğrencez sonuçları. Doktor "Ya enfeksiyon var ilaç kullancaz ya da sütün yetmiyor mama takviyesine başlancak" dedi ama ben bi 15 gün daha gözlemlemek istiyorum mama vermeden. Kızım şu an 6.100 gr. 60 cm.
Bu arada bu ay da 3 kilom gitmiş. Vere vere bitiremedim aldığım kiloları.
Ayyyyynennnn katılıyorum canım sana, iyi ki varsınız
canım sağol... bu bir çeşit amipmiş.. sudan her şeyden kapmış olabilirmiş. çok ama çok dikkat edeceğiz artık.. ben de arkadaşın çocuğu havuza gidiyordu. gelip bunu seviyordu.. acaba ondan mı geçti diye düşünüyorum..sakınan göze çöp batıyor işte..
Allah ım dejavu yaşıyorum sanki,bizde aynı seylerı yasadık bılıyosun tahlil yapıldı enfeksıyon cıktı vs...ama bız sızden zayıftık tabı
3 kilo vermıssın Allah tan ne ıstıyon başkaaaa deliiiiiii
hay Allahim yaa valla dogru diyorsun cnmm
hyrm,yagmursize de cok gecmis olsn cnm bnm.hyrm saglikli olsunda mama da olsa yesin madem bebisin.az almis gercekten neyseki farkedilip bu ay beslenme prog.hazirlar dr.
arkadaşlar dün hastaneye gittim ayın 10da degerim 219 dün ise 841 çıktı acaba bi sorun olabilirmi
martincm degerim çok düşük degilmi
Beta HCG sonucu değerlendirmesinde bir diğer kriter ise yumurtlamadan sonra geçen süre gün, en düşük,en yüksek ve ortalama Beta HCG değerleridir.Gebeliğin ilk tanısında yumurtlamadan sonraki ilk 20 gün içinde,gebelik nedeniyle çıkan Beta HCG Değerleri:
En Düşük Beta HCG, En Yüksek Beta HCG, Ortalama Beta HCG
12.gün: 17 119 48
13.gün 17 147 59
14.gün 33 223 95
15.gün 17 429 132
16.gün 70 758 292
17.gün 111 514 303
18.gün 135 1690 522
19.gün 324 4310 1061
20.gün 185 3279 1287
tatlım son adet tarihin ne? ve kaç güde bir adet oluyordun? ona göre bu listeden ortalamanın neredesin belli olur?
hyrmamin cnm
ayy evet bnm de eski kiloma 10 9 kilo kalmis.5 gitse yeter
album ozel di sadece ama sanirim burda yazisip da arkadas listemde olmayanlar var,sanirim onlar goremeyecek diye actim.dursun birkac gun madem snra kaldiririm
oyyyy kuzum ne gzelsiniz siz ana kız... valla kilonu bilmem ama fıstık gibi gözüktüğün kesinadamızın entarisine bittim ya :) maşallahh kara saçlı koca gözlü kıza :)))
canım neden morelini bozdunki.kilosu gayet güzel bence sağlıklı olması önemli olan.benimki senden biraz önde hafta olarak ama şuan 6200 civarı.drumuz çok güzel gidiyor gelişimi diyor.Selam güzel anneler. Nasılsınız?
yagmurabt, gorkemli, martim geçmiş olsun bebişlere acil şifalar versin Allah inş.
müjj, Adacığın gelinliğini de görün inşallah canım ne güzel kınasını mutlu mesut yapmışsınız.
Ben pek iyi değilim.
3. ay kontolünde öğrendik ki bu ay 200gr almış kızım. Hiç de farketmemiştim ben az aldığını. Gerçi sağlık ocağına göre 400 gr almış ama yine az ki.
Sonuç olarak kan ve idrar tahlili yapıldı, bugün öğrencez sonuçları. Doktor "Ya enfeksiyon var ilaç kullancaz ya da sütün yetmiyor mama takviyesine başlancak" dedi ama ben bi 15 gün daha gözlemlemek istiyorum mama vermeden. Kızım şu an 6.100 gr. 60 cm.
canım tşk. beninm yediğimle alakalı deil parazit yok kakada mukus var.eğer kan falan olsa parazitten şüpheleniyor dr.yarın yine gitcez tahlile umarım yine temiz çıkar.martimmmmmmmm,durr cnm hmen bakiyorum gecmise.hayy Allahim gecende de gorkemliyi gormedm uzulmus( cnmmm ya cook gecms olsun.ndnki??? bnde kucukken olmustu ama cig kofte harci yerdim yada cig sucuk vs. ondn olmustum.kabak cekirdegi yedim bol bol attim.ama bebekte ndn olurmus??anneme srdum bunyeden diyor ekseri cocukta olurmus.senin yedigindn mi ? ne dedi dr?
bişey deil canımcım.umarım işe yarar.harikasin canim ya valla baktirtmadi bile kereta. ah su emzige bir alissa ne rahat edicem ama yok, ne denediysem almiyor. 3 aydir alisti bana, bakalim yeni duzene nasil alistiricazbasindan dogru yolu tutmussun, tebrik ederim canim. detayli anlatimin icin tesekkur ederim canim.
merhaba canim,
insallah bir an önce sizinde gaz probleminiz biter rahat edersin. Onun disinda uyku düzeni nasil, saglayabildin mi?
selam canim,
vallah senin dert bendede basladi canim, benim oglumda kucagimda emerken uyuyor yatagina koyunca gözleri fal tasi gibi aciliyor. Gündüzleri emdikten sonra 2-2,5 saate yakin uyuyan cocuk simdi yarim saat ancak uyuyor. Nedenini halen cözemedim. Bende kendi halinde yataginda uyumaya alistirmak istiyorum ama bir tülü beceremiyorum. Nasil yapicaz bakalim...
senin gece uyku düzenin nasil, uyuyormu oglun?
aramiza hosgeldin canim,
yazdiklarin cok güzeldi gercekten. Daha önce gelseydinde aramiza hosgelirdin... sana hemen uyku düzeni konusunda tecrübelerini sorayim, belki tavsiye edecegin bir kac sey olur..
merhaba canim,
hosgeldin tekrar.. o asiyi bizde yaptirdik, oglum ilk 2 gün ateslendi ondan sonrada düzeldi. Doktor atesi 38,5 gecerse fitil koyabilirsin demisti, ben 37,4 te fitil koydum cünkü agrida ne uyuyordu nede rahat duruyordu... fitil hem ates düsürücü hemde agri kesiciydi... ateslendigi zaman gece her iki saate bir kalkip atesine bakiyordum... birde üzerini fazla giydirme, ben sifir kollu body ile yatiriyordum.. bakalim insallah diger gelecek asilarida kolay atlatiriz..
görkemli seni tebrik ediyorum canim,
bende senin basardigini basarmak istiyorum... permes´in de yazdigi gibi benim oglumda memede uyuyor, yatagina yatirince gözleri aciyor fal tasi gibi... gece sorun olmuyor, emerken uyuyor ve yatagina koyunca uyuyor... ama gündüzleri yarim saat ancak uyuyo. Acaba karni tam doymadigi icin mi o kadar az uyuyordur, kestiremedim hala... emzigi istemiyor, agzina veriyorum bir iki cekip ondan sonra firlatiyor emzigi.
Uyudugu yeri gündüz aydinlik tutuyorum, gece gündüz fark etsin diye, gece uyuturkende gece lambasi acik oluyor, karanlik ve los bir ortam yapiyorum... karanlik oldumu uyuyor.... ona alisti - ama iste dedigin gibi yatagina koyunca kendisi uyusun istiyorumm, müzigini aciyor yataginda asili olan...
- Sende kac gün sürdü kendi kendine uyumasini saglaman??
- Sen anne sütüne ek mama veriyormusun yoksa sadece kendi sütünü mü sagip veriyorsun?
- Senin bebis ne kadar süt iciyor bir kerede?? Yani tam doydugunu nerden anliyorsun??
- Herhangi bir müzik caliyormusun uyumasi icin?
Bu arada oglum biberondan bisey icmiyor kesinlikle, ilk basta aliyordu biberondan ama simdi almiyor.
Tavsiyelerini bekliyorum canim... öpüyorum kocaman...
canım neden morelini bozdunki.kilosu gayet güzel bence sağlıklı olması önemli olan.benimki senden biraz önde hafta olarak ama şuan 6200 civarı.drumuz çok güzel gidiyor gelişimi diyor.
.....
müjjjj ayyy kızımın ufak rahatsızlığına moralim bozukken iyi geldi fotoların valla anasına mı baksaaam kızına mı bilemedim çok hoşsunuz maşallahhhpasta da çok güzel görünüyor.
Benim de eski halime dönmeme 7 kilo var. gerçi versem de eski fizik gelir mi gelmeeezzz..
canım resimler harika.allah gelin kınalarını da göstersin inşallah.sen de süper olmuşsun bu arada.maşallah ikinizede
canım maşallah Allah Ada nın o selülitli bacaklarını nazarlardan korusun-ben tombı cocuklara hep selülitli derim-
ikiniz de çok güzel görünüyosunuz
uyutma yöntemin gerçekten çok güzel oof of benimki emziği bir tutmadı ben elimle tutsam o oynasa atsa tutsa...emmiyor ki çiğniyor resmen. uyutmakta gittikçe daha çok zor oluyor ne mümkü kendi kendine uyuyacak.en kolay memede poposuna pışpışlayarak uyuyor çok yorgun olunca zorda kalınca onu uyguluyorum ama buda benle yatmaya alıştırdı son zmanlarda hep yanımda yatmak istiyor.uykusu gelince öyle ovuşturuyorki gözlerini oyacak nerdeyse canını yakıyo sonra bağırıyor.sabah uykuları çok kısa geceleride önceden 4-5saate kadar uyurdu son zamanlar bu 2saate düştü ve çok mızmız ağlaması yapıyor bide beşiğin içinde tekme atarken dönüyor kafası beşiğin yanına geliyo tekme atıp ittirdikçe kafa sıkışıp acıyo ve ağlıyo...var mı bana bi tavsiyen napacam ben nasıl düzen kuracam..canım bizimki galiba yazlıkta oldu.çünkü orda sular genelde kuyu suyu ve kireçlemiyorlar sonuçta.doktor dmacana alın onun suyuyla yıkayın demişti.babamsa sağolsun denizi haşır huşur yıkamak istedi habire.çocuk su yuttu kesin.seninkide öyle olmuştur.varya sakınan göze çöp batıyor ha.bizim burda pazarcıların çocukları afedersin pokun içinde oynuyor ayaklar çıplak bişey olmuyo bizimkiler bunca ster,ilzasyon iç,nde hasta oluyor .inşallah tez vakitte iyileşir paşamız.bende perşembe tekrar gidicem.
canım sağol senin için daha önce yazdığım yazıyı ekliyorum.sen oğluştan vakit bulup bulamazsın şimdi
bende başlarda çok zorlandım .daha önceleri iş yapayım diye zorla uyutmaya çalışıyodum.oda inadına uyumayıp tüm gün beni başında esir ediyodu.bi bakıyodum eşim gelmiş ne iş hallomuş ne yemek.hatta tüm gece uyumadığımı bilirimcanım üstelik annem 40 çıkınca gitti kaldım eşimle bi başıma.ama inanki bu düzeni, sağlarsan çok rahat edersin.
öncelikle karnının iyice doyması şart bu uykuya engel birinci şart.ayrıca gece uyusun tüm gece istersen gerçekten fazla fazla emzir.yada sütünü sağ 100cc gibi ver .onu sabahaca idare eder.tracy hoggdan öğrendim yükleme diyor o buna.
2.si uyku ortamı sessiz ve karanlık ve serin olsun.bu üçüde çok önemli.bizimki gece gündüz farkını yatak odama onun için aldığım karattma perdesi sayesinde öğrendi.besleyeceğim zaman açarım perdeyi uyuycağı zaman kaparım.gündüz bile.tracy hoggdan öğrenmiştim bunu
3.sü uykusu gelmeden asla yatağına koymam.esnemeye başlayınca anlarımki uyku geldi.doğru yatağa koyarım.ağzına emzik veririm.emzik artık doktorlar tavsiye ediyor çene kasları ,için o yüzden sorun yok kullan rahat rahat..emzik onun uykuya geçmesini kolaylaştırır.
kucağa baştan alıştırmadım.sende ne yap et vazgeçir ağlasın varsın nasılsa susacak bi şekilde..ne memede uyut nede kucakta.
aslında onlarda aynı bizim gibi.sen uykun gelmeden uyuyabilirmisin yada açsan.döner durusun yatakta.onlarda aynı bizim gibi.eşimle aramızda bir espri var bizim ama çok doğru:O'DA BİR İNSAN
ben kaç çeşidini aldım emziğin sadece 1tanesini oynamak için kullanıyo çiğniyo atıyo ellerini bile daha iyi emiyor dediğini bi yapim bakalım inşallah tutar yoksa parmak emecek ve onu bıraktırmak emzikten daha zor. benimkinin uyumasıda aynen ben yatağın her köşesini kullanıyor maaşallh yan dönemiyo henüz. tekmeyle kendini ittiriyo,bi ayağını ittirincede olduğu yerde yuvarlak yapıyo bi bakıyorum kafasını koyduğum yerde ayağı var...beşiği büyüttüm ama yine yetmiyor.Teşekkür ederim sıcak karşılaman için
Uyku konusu çok hassas şimdi önünü almazsanız bu bıdıklar büyüdükçe hayatı size dar ediyorlar. Kızlarımdauyku konusunda çok tecrübesizdim ve çok çektim
Artık daha dikkatliyim ve sanırım başardım. Tavsiye edeceğim bikaç konu var.
1 . 4. ayından sonra bebekler gece beslenmek zorunda değil. Acıkma ağlamasıyla söylenme ağlamasını ayırt etmek gerek. Eğer söylenerek ağlıyorsa meme bağımlıs ıolmuş demektir. 1 hafta kendi uykunuzdan feragat edip ( eşinizden yardım alınabilir) gece beslememeye çalışın. Gerçekten çok acıkmış gibi ağlıyorsa besleyebilirsin ama nazlanarak ağlıyor ve gözlerini açmıyorsa hafif sallamalar ile tekrar uykuya döndürebilirsiniz. Size garanti veriyorum 1 haftanın sonunda gecelerdaha rahat geçecek. Kısaca gece uyanmasına müsade etmeyin her uyanmasında hemen müdahele edip pış pış yaparak yada kucağınızda hafifce sallayarak dalmasını sağlayın inanın çok işe yarıyor. 1 hafta sonra yeni bir hayata uyanıyorsunuz ama dört ayını doldurması lazım.:)
2. mümkünse emziğe alıştırmak lazım. Başka yerdede yazmıştım. açlık ile tokluk arasında bi süre vardırya hani yani ne aç ne toktur o sıra emziği verin ağzına daha kolay alıyorlar. Ben emzikte NUK kullanıyorum. Ağzını kocaman açtığında emziği ağzına sokmayın o zaman öğürme olabiliyor. Hafif açıkken tıkıştırın . Mutlaka itecektir ilk zamanlar ama pes etmek yok yeniden verin. İyice acıkacana kadar bu işlemi tekrar edin. Bende işe yaradı oda bende mutluyuz :)
3.En rahat hangi pozisyonda uyuduğunu gözlemlemek lazım. Benim oğlum babasına huy olarak çok benziyor. Bende ondan ilham aldım. Yan dönderiyorum, bir elini yastığın altına sokuyorum yüzüyle gözüyle oynayıp kendini uyandıramıyor böylece, bacaklarının arasına battaniye sıkıştırıyorum. Babası gibi uyuyor yani :)
kilosu boyu bence çokta kötü değil ama son ay az alması üzmüş seni anlaşılan.inşallah düzene girer hiiç enfeksiyon falan yoktur sütünde yatar mamaya gerek kalmaz..kilo meselesinde valla kıskandım doğumdan beri bende heray 2-3verseydim şimdiye eski halime gelirdim ama hala dombikim pantolon giyince bi can simidi çıkıyoki sinir oluyorum oof of...gitsin istiyorum ama gitmesi içinde hiç bişi yapmıyorumSelam güzel anneler. Nasılsınız?
Ben pek iyi değilim.
hyrmamin cnm
ayy evet bnm de eski kiloma 10 9 kilo kalmis.5 gitse yeter
album ozel di sadece ama sanirim burda yazisip da arkadas listemde olmayanlar var,sanirim onlar goremeyecek diye actim.dursun birkac gun madem snra kaldiririm
kızlar dün sosyal hizmetlerden kart almaya gittim mesaj gelmişti süt kartınızı alın diye.baba işte komşulardanda müsait kimse yoktu eşlik etmeye. normalde çok fazla mızmızlanmaz arabayla yolculukta ama ağyalıncada kucağa almadan susmaz. gözümün önünde olsun diye araba koltuğunu ön koltuğa sağlamca bağladım giderkende uyudu sorun olmadı amma dönerken bi kaza oldu öndeki kaza yapanlara çarpmamak için ani fren yaptı ve tabi bende (ödüm koptu arkadaki yapamayacak bana çarpacak diye 4lüleri hemen yakıp korna çaldım) şükür arkadakide durdu.amma hem trafik kitlendi hemde korna fren seslerine kızım uyandı başladı ağlamaya...normalde çok ilgilenmez ama çıngırak almıştım onu salladım biraz sustu.tek elimde çıngırak kızımla konuşa konuşa geldik eve ama o zaman sıkıcı şimdi düşününce çok komikti. tek elim direksiyonda tek elimde çıngırak bi taraftan kızımla konuşuyorum "açın yolları gülcenin annesi geliyo dütdüüt" camı açmıştım bi ara baktım yan arabadakiler nasıl gülüyor bana... kızımla ilk yanlız araba yolculuğumuzu yapmış olduk bi dahakine arayollardan gidicem ama:)) bide çıngırağı yanımdan eksik etmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?