Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ağız suyu bizde de var yeşimmcim ve tabi çekiştirmede.bazen önlüğünü yiyecek diye korkuyorum o derece yani.dr bana redoxon diye bir c vitamini verdi.direncimiz düşüyor tabi hem sıcak hem uykusuzluk iyi geldi

canım komşumun kızı doğduğundan beri öyleydi.ne mama ne emmek.doktoru özel bir vitamin kürü uyguladı bebek toparladı .istersen öğrenirim adını.gerçi onun sonradan nörolojik bir rahatsızlığı olduğu çıktı ortaya.senin baştan emiyodu .geçicidir ujmarım

sen bı ögren canım sana zahmet

Heyyyyyyyyyyyoooo canimmmm benimmmmm nice nice saglikli mutlu seneler,bebisinle esinle ve insallah 2. Bebisinle de 38 ini kutlarsiniz ailecek.( icimden 38 gecti neden bilmem:)). ). :119::119::119::119::101::124::124::124::124::124::123:

canım bir yanım yap 2.yi diyor hatta 3.yü.diğer yanım zorluklarını görünce vazgeç diyor.inan daha genç anne olabilseydim sizin gibi keşke.herşey daha kolay olurdu.ama allahtan gelenede bişey diyemem kısmet:))

Hayirlisi diyelim be cnm sukur valla Allah bu guzel duyguyu ne kdr da gec olsa da kavustun bebisine buyuk ugrqslarin sonunda istiyordun 2. Yi bence cok gec olmaz.bzm komsu 38 de 2. Yi dogurdu olsun varsin sen iyisimi korunma olursa kismetiyle gelsin varsin olsun.

Hayirlisi diyelim be cnm sukur valla Allah bu guzel duyguyu ne kdr da gec olsa da kavustun bebisine buyuk ugrqslarin sonunda istiyordun 2. Yi bence cok gec olmaz.bzm komsu 38 de 2. Yi dogurdu olsun varsin sen iyisimi korunma olursa kismetiyle gelsin varsin olsun.

Sac dokulmesi bende de varrrrr maaleseffff( sacimdaki boyalardan kurtulayim diye kestirmistim ama iyiki kestirmisim sikiliyorum su dokulenden.dustan elimi tarak gibi yapiyorum nasil geliyor( gecen okey oynuyorduk annem ,kayinvalidem tokam vardi onumde cikarayim dedim bi 4-5 tel kokuyle geldi resmen aglayacaktim nerdeyse takma kafana yya dediler.gerci o an anlamadim belki toka cekince kopartti neyse sonuc olarak dokuyor iste gunde 100 tel sac dokulmesi normal .acaba bnm kac tel dokuluyor bilmiyorum

meraba canım, hatırlarsın heralde beni, doğum iznine ayrılmadan sıkça yazıyordum burdan...eve çıktım çıkalı forumu takip edemez oldum zaten ortam da müsade etmedi...neyse arada bi bakıyorum kaçamak gibi Mayıs annesi olduğum için bu kaçamakların çoğunluğuda orda geçiyor haliyle..
Canım aynı dert bende de var...Feyzanur kızım ilk ay 1 kg almışken ikinci ay sadece 300 gr aldı...nasıl moralim bozuldu üzüldüm anlatamam...tamam sağılıklı olmaları ilk şart ama bu duruma gene de çok üzüldüm neyse...hemen dr a koştuk tabi...bi sürü tahlil yaptırdık şükür kötü bişe çıkmadı ama dr doymamış bu çocuk ondan deyince ağlamamak için kendimi zor tuttum demek ki bebeğim 1 ay yarı yaç durmuş diye üzüldüm yetmemiş demekki sütüm...o ağlamaları ben hep gaz sancısı diye düşündüm belki de yavrum açlıktan ağladı çoğunda...bi de kaka yapmıyordu 1 hafta 10 gün...ben hatırlarsın doğuda görev yapıyorum feyzanur 1 aylık olunca memlekete Bursaya geldik bi sıcak bi hava değişimi merak eden gelen giden sıcaklar düzensizlik bizi bu hale getirdi...daha yeni yeni bi düzen koymaya başladım evde zaten yetişemiyorum hiçbişeye bebişim 2 ay 4 günlük bugun...ha dr dedi ki bu arada önce emmzir sonra mam ver ek olarak...ben de mecbur öle yapıyorum iki gündür bakalım 1 y sonra sonuç ne olacak...zaten yarın 3 lü aşısı var bi daha tartıracam sağlık ocağında....

bu arada burdaki bütün arkadaşlara da selamlar...

hepinizi ve bebişlerinizi de öpüyorum....

inş daha sık gelebilirim aranıza....

kızlarrrr bugün benim doğumgünüm.denizin annesi 36 yaşında...yavrukuşumla geçirdiğim ilk doğumgünüm ve çok anlamlı.allah onları bize bağışlasın .
nice nice güzel yaşlara canımcım... yavrukuşunla, eşinle ve tüm sevdiklerinle birlikte sağlıklı mutlu huzur dolu yıllara...

canım yavaş yavaş kilo alaya başlamış. mama ile aldı diyorsun ama yine de olsun. inşallah yavaş yavaş kilo alımıda hızlanır zaten 2 aya kadar ek gıdalara da başlanacak. bu zamana kadar süt +mama takviyesi yaparsın. yeterki bebeğinde başka sağlık sorunu çıkmasın iştahı da kilo alımı da yavaş yavaş artar inşallah..

bu arada burdaki bütün arkadaşlara da selamlar...

hepinizi ve bebişlerinizi de öpüyorum....

inş daha sık gelebilirim aranıza....

ayel tekrar hoşgeldin aramıza. bizde minik feyzanuru öpüyoruz. senin bebişinde inşallah kilo alımı düzene girer. allah sağlık versin...

kuzum bende avent in mikrodalga sterilazör ünü almayı dusunuyrum pratık olsun dıye ama sadece avent bıberonmu alıyor dıgerlerı olmuyormu dr browns kullanıyorumda..bırde cam bıberon oluomu chıcco nunkınde cam bıberon kullanılmıomus ama avente dair bu bılgılere ulasamadım ..sen bılıomusun yada bıle varmıı heyyyy:))
bızde ıyıyızz..bazı sorunlar var tabı ılk 3 ay sadece anne sutuyle beslenen kızım 1 haftadır aksamları devam sutu takvıyesı alıyor..bu aralar sutum az(bereket)..bırd buyuyo ya yetmıyor sanırım aksam aclık krızlerı tutuyor bende mamaya basladım aptamıl verıorum 90 cc..bazende gunde 2 defa verıorum sutun durumuna gore..sımdılık gunde 150-180 cc mama alıyor gerı kalanıda anne sutu umaım mama takvıyemız artmadan sutum artar..mama vermek ıstemıyorum en azından 6 ayına kadar..ama yetmıosada elemın dedıgı gıbı mecbur mama..saglıklı olsunda..
bırde emzık sorunumuz var agzımdan hıc dusmesın dıyo annesını sınır edıyor..
kucakta uyuyor besıge bıraktıgım an o gozler anında nasıl faltaşı kesılıyor anlamıyorum..
dısarda umkun degıl 1 saatten fazla bebek arabasında kalması ılla kucaga alınacak yoksa kıyamet kopuyor..
buldugu hersey agızna gıdıyor ..agız suları akıyorkı hemde nasıll(konu gecmıs soleyeyım dedım)
tv ızlemeye bayılıyor cevırdıgım an bana kufuru basıyorr hahahahahahaa:)))) bende snın ananı dıorum hahahahah hey allam yhaa komedı halım anlayacagın:))
ama herseye ragmen benı kelebegım bı tane bı bııı

Son düzenleme:
anım

hatırladım tabıkı canım,nasılsın.doğumu nasıl yaptın,sağlıkla büyüt yavrunu.
canı bizim sorunumuz şu ki kızımda hiçbir açlık belirtisi yok aglama sızlanma vs...vermesem bı sey ıstedıgı yok.ilk 2 ay hersey çok güzeldi,sonra ne olduysa oldu.bana da dr önce süt ardından mama ver dedeı,ama bızımkı bı tanesını zor yiyo diğerın hıc almıyo ayrı ayrı verıyorum ama çok az yedıgı ıcın kılo almıyo,yoksa sütümde var ama emmiyo...1 gunde alması gereken toplamda 800-900 cc ıken bızımkı 300-350 yı ancak buluyo.kıyametı koparıyo açmıyo agzını aglama,feryat,figan.ne yapacagım bılmıyorum gercekten

merhaba canim,
insallah en kisa sürede yine baslar meyve yemeye. Biz henüz gecmedik ek gidaya, oglum daha yeni 4 aylik oldu. Ek gidalar 4cü aydan sonra veriliyor sanirim..

Alerji yapanlari yazdigin icin sagol, bilmemiz iyi oldu.

merhaba martimcim,
nasilsiniz iyimisiniz? Problemin biri bitiyor biri basliyor degil mi? Cok asiri hijyenik olma canim, belki o yüzden sürekli biseyler oluyor. Benim oglusumunda ellleri sürekli agzinda, cekiyorum emzigi veriyorum, bir iki soruyor emzigi ondan sonra cikartiyo, yine eller agizda. Benimkide ayli kedili filli bir bez var onu emiyor. Yani anlayacagin bütün bebislerin ortak noktasi bu sanirim su an... agzinin suyu cok akiyordu simdi yavas yavas azaldi.
Bakalim dis cikarirken neler yasayacagiz )

drusellacim hosgeldin canim,

iyi olmaniza sevindim, görememistim seni bayadir forumda, demek tatil yaptin... masallah kayra bebege....önemli olan saglikli olmalari dogru. Ben ek gidaya 4cü ay bittikten sonra baslayacagim insallah. Hareketlenmis baya dikkatli olmak gerek... Bizimkide basliyor yavas yavas dönme calismalarina....

Yesssimmm merhaba,
kacamak yapmasak nete giremeyecegiz vallah. Iyisiniz insallah? Agiz suyu konusunda yanliz degilsin canim, ama geciyor merak etme. Sac dökülmesi sorunu bendede var canim, bende 2 hafta kadar oluyor uzun olan saclarimi kestirdim, her seferinde o kadar sacin elime gelmesi moralimi bozuyordu.. en iyisi kisa sacla dolasayim biraz, yani vücudun uzun saci beslemesi biraz daha zor olur..hem bu arada saclarim kendine gelirler... Hamileyken hic dökülmüyordu ama simdi dedigim gibi cogaldi.. insallah yakin zamanda gecer, kafamizi takmayalim yoksa artar

Ek gidaya 4cü ayi bitirince gecmeyi düsünüyorum ben..

kızlarrrr bugün benim doğumgünüm.denizin annesi 36 yaşında...yavrukuşumla geçirdiğim ilk doğumgünüm ve çok anlamlı.allah onları bize bağışlasın .

görkemlicim, dogum günün kutlu olsun nice yeni yaslara yavrunla insallah... Iyi ki dogdun!!!!

Bir sorum olacakti - sen kac saate bir sagiyorsun sütünü???

elemsuuu selam canim,

ayni dert bizdede var canim, benim oglumda ayni 1ci ayinda hem emzirdim hemde mama verdim - gelisimi iyiydi.. 2ci aydan itibaren sadece anne sütü icmeye basladi, mamayi kesinlikle kabul etmiyordu - hemen tükürüyordu.. hele su son günlerde emzirmek bir dert oldu, bagiriyor feryat figan ediyor.. gece emzirmek icin kaldirdigimda basiyor yaygarayi inan ne yapacagimi sasirdim bende. Dün annemlere gittik, gittigime pisman etti, bir agliyor bir bagiriyor durduramadik.. gezdir hoplat ziplat falan... eve zor geldik, evde besigine koydum sakinlessin diye..düsün yani..

Birde gündüzleri yarim saat ancak uyuyor - sürekli huzursuz.. mama ile anne sütünün tadini ayirt ediyor...sütümüz sekerli ama mama sekersiz...abimde emzir ondan sonra mamanin icin hafif seker koy ve öyle dene dedi ve gercektende öyle icti mamayi... ama bende sekerli vermek istemiyorum, disleri icin kötü olacak diye... alismasini istemiyorum... kendi sütümü sagip öyle vermeye calisiyorum biberondan....

Insan cildiracak gibi oluyor o bagirirken... insallah en kisa sürede bu düzelir..

mamayı bir ölçek artırıp kaşıkla yedirmeyi deneyebilirsin. Normalde 90cc suya 3 ölçek konuyor sen 4 ölçek koyabilirsin yada sütünü sağıp mamayı onunla haızrlayabilirsin. Bazen bebekler emmeyi reddedebiliyor. Bide öyle dene.

günaydin kizlar,

bugün galiba forumda ben tekim )..herkes nerelerde acaba ???

Hayirli cumalar olsun hepimiz icin!!!! Nasilsiniz iyimisiniz bebisler nasil??

Mikail bey bir kac gündür huzursuzdu, karni ac fakat emmek istemiyor, mama veriyorum yine istemiyor - emme pozisyonuna getirdim mi kafayi yiyor - bagirmaya basliyordu....uyurkende ayni tan tana... o bagirip agladikca ben stres oluyordum.. internette bebeklerin uyumasina ve sakinlesmesine yardimci olacak sesleri aradim ve dün bir tane buldum.. aksam üstü 7:30 du sanirim, actim sesini benim ki dinleye dinleye sakinlesti bende aldim emzirdim ve emerken uyudu kaldi, sonra yatagina yatirdim... galiba dedim bu ise yaradi, ertesi gün yani bugünde deneyeyim bakalim gercekten ondan mi sakinlesmis diye...

Gözlerini uyusturmaya baslamisti, actim yine o sesi - dinlerken daldi gitti... bakalim bugün denemelerim sürecek )), insallah hep ise yarar. Dinlettigim gercek yagmur sesi. Internette sac kurutma makinesinin sesi, elektrik süpürgesinin sesi, camasir makinasinin sesi, davlumbaz sesi vs bu tür seslerin bebekleri rahatlattigi yaziyordu... denemekten zarar gelmez dedim )

Bu konuda muzdarip olan arkadaslar sizde deneyin, ise yarayacak mi bakalim.. tecrübelerimizi paylasalim...merak ediyorum...

Öpüyorum hepinizi... oglum su anda uyuyor, bende kahvaltimi yaptim - o uyanmadan yemek yapabilirsem onu yapayim... görüsmek dilegiyle..

merhaba haticecan,
benm kızda emmek istemiyor( emme pozisyonunda basıyo yaygarayı.sıcak diye kucağımda çok emzirmiyorum yatarak emziriyorum genelde, kafasını çeviriyo başlıyo bağırmaya.bir iki nara atıyo dönüyo bi fırt daha çekiyo tekrar kafayı çevirip yine ağlamaya başlıyo... bak bide ne dicem benimki çok ağlayp zor sakinleşince çıngırak kullanıyorum tahminimden çok daha fazla işe yarıyo.bazen uyuturken bile ayakta sallayacağım ağlıyo çıngırak sesine susuyo sallanırkende uyuyup kalıyo....yoksa hemen al:))

kızlar,
kızımın her yerinden kabarlar isilikler çıkmaya başladı ya o kadarda dikkat ediyorum yıkıyorum kremliyorum ama yok bilek boğumları omuz arkaları dirsek içleri hep isilik çıkarttı...
ay hele bezinin bele gelen yeri varya nasıl kıpkırmızı olmuş anlatamam baktıkça ağlayasım geliyo dün gece sabaha kadar ikide bi ağlayarak uyandı zor sakinleşti(
yine sıcaak çok sıcakk oof of...

Neyse, gelelim 4. ay doktor kontrolümüze....

1- Dünya Sağlık Örgütü der ki; saat 23:00-05:00 arasında en fazla 1 kez beslenecek.
2- Yattıktan 1,5 saat sonra mırıldanır. Bu uyku geçişidir. Sakın kucağa alıp, emzirme. sadece pışpışla.
3- teri, el-ayak teri artar. Ayakları kokmaya başlar. Ayak tırnakları kırılır, batar. batık oluşursa Bactroba.n kullanıyoruz.

4- El-ayak tırnaklarında çarpmalar sonucu beyaz lekeler oluşıur. Bunlar vitaminsizlikten değil, normal.

6- Rüya görmeye başlar. Gündüzleri uykusundan ağlayarak uyanabilir, normal.

7- Odada yalnız kalmayı hiç istemez. Odada çocuk sesi, bebek sesi CD'leri varsa, bebek rahatça uyur, oturur.

8- Daha çok sıçrar, daha çok ürperir.

9- Oturur. Kanape/koltuk köşesine, önğne emzirme yastığı konur, önüne çıngırak, ayna verilir.

10- Uzanıp yakalar. Yüzüstü gövdeyi kaldırır. 90 derece dönebilir. Aynada kendine güler.

11- Işıklı dönenceler çok ilgilerini çeker.

12- Ayna karşısına geçip birbirinizi sevin. Yüzüstü yatırılıp, karşısına ayna konur ve kendisini farketmesi sağlanır. Kendisiyle tanışsın
13- TV yasak. TV otizme, hiperaktiviteye, dikkat eksikliğine ve havaleye yol açar.

14- 4-6 ay arası bebek daha az konuşur. Çünkü hayatında keşfedeceği çok şey vardır. (Gross motor hareketler) Bu hareketleri keşfederken konuşmayı unuturlar.

15- Ek gıda başlanmaz. (Ben aslında az da olsa ek gıdaya başlama taraftarıydım ama Alev Hanım dedi ki, 4 aylık bebeklerin tad alma duyusu yokmuş. Ayrıca erken başlanan ek gıdalar bazı bağırsak bozukluklarına sebep oluyormuş. Ama 6. ayı beklemek de yanlışmış. Bu sefer de bebek ek gıdaları reddediyormuş.)

16- Sofraya birlikte otururulur. Eline soğuk havuç verilir.
17- Ek gıdaya başlamıyoruz ama geçiş için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Mesela; cam rende, katı meyve sıkacağı, ilk beslenme kaşığı, saf sızma zeytinyağı, rondo/blender alıyoruz.

18- Yere bakar. Artık elleri keşfetmiştir, şimdi sıra ayaklarda. Hep birlikte yere oturun, bacağınızı açın, mesela yürüyen ışıklı bir oyuncak izletin.

19- Diş eti hipertrofisi başlıyor. Aynen öyle, Berk'in diş etleri kabarmış. Günlerdir olan huysuzluk bundanmış. Ki abisi de ilk dişini 5 aylıkken çıkarmıştı zaten.

Diş etleri 2 ay ila 18 ay arasında kabarır, ortalama 7-12 ay arasında çıkar. Diş çıkarırken, salya artar, bu da öksürüğe ve ağız kenarı kızarıklığına sebep olur. Yumruk yer, bunun için buzdolabında soğuyan içi su dolu dişlikler var onlardan kullanabiliriz. Ellerini kulağına ve saçına götürür.

20- Bu ay daha mızmız bir bebekle karşı karşıyayız. neden? Çünkü artık sosyalleşmiştir. Konuşmak, konuşulmak ister. İstekleri vardır. Ayrıca beyni emreder ama kolu bacağı yapamaz. Sinirlenir. Bu yüzden neye bakıyorsa ona dokundurcaz, elleticez. Aaa bak bu koltuk gel dokunalım, bu gözlük bak elle, bak burda ne varmış, bir saat bak dokun....vb gibi. Bu, bebeği rahatlatır.

21- Ebeveyn kullanma kılavuzunun önsözü yazılmıştır. Bebek artık szi nasıl kullanacağını çözmüştür. Numaradan ağlar, numaradan küser, numaradan öksürür.. Odada yalnız bırakın. Ağlayacak. hemen gitmeyin ama sessiz de bırakmayın. "Hemen geliyorum tatlııımmm" diye bağırın yavaş yavaş yanına gidin.

22- ATEŞ: Artık hastalıklar kendini ateş olarak göstermeye başlar maalesef... Koltuk altı ateş 37 derecenin üstündeyse (Kulak=Koltukaltı +0,5 derece) bebeği soyun. Koltuk altı ateş 37,5-38 derece ise yarım ölçek calpo.l, ve buna rağmen ateş 38,5 derece ise salonun ortasına sıcağa yakın ılık su dolu leğende 15 dakika bebeği oturtuyoruz. Çıkarıp ölçtükten sonra hala ateş 38,5 derecenin üstündeyse tekrar yıka çıkar,ölç. Yine 38,5 derecenin üstündeyse fitil koy.

Ateş yükselirken bebek titrer. El, ayak ve bacakları soğuyabilir, morarabilir. Bacaklar mor dantel şeklini alabilir. Ateş düşerken bebek terler. Ateşli bebeğin bodysinin çıtçıtları kapatılmaz, açık bırakılır böylelikle vücut hava alır.

alıntıdır...

Son düzenleme:

yaaa sorma, ayni dertten beiz de muzdaribiz. boğumlar kıpkrmızı, kucakta olmaktan bağrı isilik.. sıcaktan uyuyamıyor sürekli mız mız e mutsuz.. uff klima alacağız artık yaz bitmeyeck yoksa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…