herkese selam ... bebeğim öğln uykusundaykn kçamak yaptım nete girdim oda hemencik uyanıverdi. kucağımda şimdi birkaç sorum olacak sizlere.
öncelikle bebeğinizin ağız suları çok akıyor mu? bizimki tükürücesine akıtıyor. birde 1-2haftadır yakasını çekip ağzına götürüyor ön tarafını yiyor resmen su içinde bırakıyor. günde 4-5kez üst değiştiriyoruz.
birde hamilelikte hiç saçım dökülmezken şimdi acayip derecede saçlarım dökülmeye başladı. avuç avuç. sizde de var mı? vitamin eksikliği falan mı var acaba?
birde ek gıdaya 4.ayda geçmeyi düşünüyormusunuz? ben yeme bozukluğu yada seçici bir bebek olmasını hiç istemiyorum.
bir kucağımda bebişle ancak bu kadar yazabiliyorum şimdi bebişimi emzirme vakti. şimdide sağolun...
kontrolden geldık Armincim 200 gr alarak yenı bı rekora daha ımza attı.emmiyo emmiyo emmiyo...çıldırmak üzereyim.
sagarak vermeyı denıyorum,bu yadakı bı çocugun 1 öğünde 100-120cc alması gerekırken bizimkinin max. aldıgı 60cc o da yarısını cıkartıyo aglayarak bagırarak...
toplamda günlük 800-900 cc olması gerekırken bız 300 cc içiyoruz düşünün
15 gün mama verdık gunde 1 kez o 200 gr ı da o sayede aldı sanırım.
dr mama öğününü arttır diyo bende verek ıstemıyorum acıkçası ama mecburum sanırm versem ne olacakkı onuda ıcmıyo nasılsa
kızlarrrr bugün benim doğumgünüm.denizin annesi 36 yaşında...yavrukuşumla geçirdiğim ilk doğumgünüm ve çok anlamlı.allah onları bize bağışlasın .
ağız suyu bizde de var yeşimmcim ve tabi çekiştirmede.bazen önlüğünü yiyecek diye korkuyorum o derece yani.dr bana redoxon diye bir c vitamini verdi.direncimiz düşüyor tabi hem sıcak hem uykusuzluk iyi geldi
canım komşumun kızı doğduğundan beri öyleydi.ne mama ne emmek.doktoru özel bir vitamin kürü uyguladı bebek toparladı .istersen öğrenirim adını.gerçi onun sonradan nörolojik bir rahatsızlığı olduğu çıktı ortaya.senin baştan emiyodu .geçicidir ujmarım
Heyyyyyyyyyyyoooo canimmmm benimmmmm nice nice saglikli mutlu seneler,bebisinle esinle ve insallah 2. Bebisinle de 38 ini kutlarsiniz ailecek.( icimden 38 gecti neden bilmem:)). ). :119::119::119::119::101::124::124::124::124::124::123:
sen bı ögren canım sana zahmet
canım bir yanım yap 2.yi diyor hatta 3.yü.diğer yanım zorluklarını görünce vazgeç diyor.inan daha genç anne olabilseydim sizin gibi keşke.herşey daha kolay olurdu.ama allahtan gelenede bişey diyemem kısmet:))
canım bir yanım yap 2.yi diyor hatta 3.yü.diğer yanım zorluklarını görünce vazgeç diyor.inan daha genç anne olabilseydim sizin gibi keşke.herşey daha kolay olurdu.ama allahtan gelenede bişey diyemem kısmet:))
kontrolden geldık Armincim 200 gr alarak yenı bı rekora daha ımza attı.emmiyo emmiyo emmiyo...çıldırmak üzereyim.
sagarak vermeyı denıyorum,bu yadakı bı çocugun 1 öğünde 100-120cc alması gerekırken bizimkinin max. aldıgı 60cc o da yarısını cıkartıyo aglayarak bagırarak...
dr mama öğününü arttır diyo bende verek ıstemıyorum acıkçası ama mecburum sanırm versem ne olacakkı onuda ıcmıyo nasılsa
nice nice güzel yaşlara canımcım... yavrukuşunla, eşinle ve tüm sevdiklerinle birlikte sağlıklı mutlu huzur dolu yıllara...kızlarrrr bugün benim doğumgünüm.denizin annesi 36 yaşında...yavrukuşumla geçirdiğim ilk doğumgünüm ve çok anlamlı.allah onları bize bağışlasın .
bu arada burdaki bütün arkadaşlara da selamlar...
hepinizi ve bebişlerinizi de öpüyorum....
inş daha sık gelebilirim aranıza....
anımmeraba canım, hatırlarsın heralde beni, doğum iznine ayrılmadan sıkça yazıyordum burdan...eve çıktım çıkalı forumu takip edemez oldum zaten ortam da müsade etmedi...neyse arada bi bakıyorum kaçamak gibi Mayıs annesi olduğum için bu kaçamakların çoğunluğuda orda geçiyor haliyle..
Canım aynı dert bende de var...Feyzanur kızım ilk ay 1 kg almışken ikinci ay sadece 300 gr aldı...nasıl moralim bozuldu üzüldüm anlatamam...tamam sağılıklı olmaları ilk şart ama bu duruma gene de çok üzüldüm neyse...hemen dr a koştuk tabi...bi sürü tahlil yaptırdık şükür kötü bişe çıkmadı ama dr doymamış bu çocuk ondan deyince ağlamamak için kendimi zor tuttum demek ki bebeğim 1 ay yarı yaç durmuş diye üzüldüm yetmemiş demekki sütüm...o ağlamaları ben hep gaz sancısı diye düşündüm belki de yavrum açlıktan ağladı çoğunda...bi de kaka yapmıyordu 1 hafta 10 gün...ben hatırlarsın doğuda görev yapıyorum feyzanur 1 aylık olunca memlekete Bursaya geldik bi sıcak bi hava değişimi merak eden gelen giden sıcaklar düzensizlik bizi bu hale getirdi...daha yeni yeni bi düzen koymaya başladım evde zaten yetişemiyorum hiçbişeye bebişim 2 ay 4 günlük bugun...ha dr dedi ki bu arada önce emmzir sonra mam ver ek olarak...ben de mecbur öle yapıyorum iki gündür bakalım 1 y sonra sonuç ne olacak...zaten yarın 3 lü aşısı var bi daha tartıracam sağlık ocağında....
Haticecanben de iyiyim daha dogrusu bizzz desormaaaa meyve sikintim var bianda oldu neden bilmiyorum,kirazi seviyordu oysaki.ben gebeyken cok tukettim hatta dr. Gunde 4 porsiyon kafi gerisi sana da seker olacak demisti ,dun dr.u aradim buaralar meyveyi verme bekle dedi.kahvalti da sorundu domates,labne,bhgday ekmek bandirip sabah yedirdim azcik yeni tatti daha.
Dipnotdomates 6 ay bitmeden verilmiyor,hatta alerji olursa azcik tattirip denemistim dun verilmiyor bir 9 ay kdr.kivi,cilek,patlican da 1 yil yasak aklimdayken onu da yazdim:)))
merhaba kızlar
bizim kakayla mucadelemizi biliyorsunuz ya artık paşa efendiyi duşa sokayım dedim. kafası hariç, malum su yutmasın mikrop kapmasın diye.. neyse güzelce yıkadım, havlusunu da attım üstüne ama meger köşesi kuvetteki suya değmiş, yatırdım giydirecem. biizmki her şey ağzına götürür ya almı havluyu cuk cuk elinden alasıya bir de ne göreyim o ıslak yeri tıkmış ağzına.. çıldıracağım artık en dikkat ettikçe aksilikleer beni buluyor.. yani tam da kaka temiz çıkmıştı yaaa... bir şey olmaz umarım uff oğlum yaaa oldu mu şimdi annenin içine evhamı soktun, yarın kakanın peşinde tahlil tahlil kovalar artık mikropları
kızım Karya ve benden merhaba herkesesizleri çok özledik foruma bir bakayım dedim. umarım bebişlerimiz ve anneleri hepsi çok iyidir. bir süredir izmir e gitmiştik ankaraya döndük şimdi tekrar şehir dışına çıkıyoruz. babamız babaannenin yanına tat,le bırakacak. kızım karyam büyüdü fıstık oldu teyzeleri. ilk dişimiz patladı birkaç gün önce de. biraz onun rahatszılığı vardı son bir aydır. bir kaç gündür dentinox diye bir jel kullanıyoruz, çok sancısı olduğunda dayanamayıp yarım ölçek calpol de verdim. denize de girdi karya hanım suyun çok sıcak olduğu günlerde akşam saat 5 den sonra götürdüm, keyifliydi. yarın 4. ay kontrol ve aşıları olacak. kan idrar tahlili dediler idrar tahlili nasıl olacaksa çişli bezi mi analiz edecekler hehehehe. geçen ay kzımın boyu kilosuna oranla arttı. sadece 500 gr aldı, şimdi 6 kg civarında tahminen. son ölçümde 64 cmdi sanırım boyu. birazcık tombulluğu azaldı sağlıklı olsunlar da tombiş olmasın varsın annesi gibi. ilk 6 ay sadece anne sütü vermeyi düşünüyordum ama dr muz bu ay ek gıdaya geçmeyi öneriyor. bakalım yarın detaylı konuşucam. 4. ayda ek gıda planlayanınız var mı? Mujj canım sen kaçıncı ayda başlamıştın? kızıma arada su vermeye başladım dr çok sıcak günlerde verebilirsin demişti. başlarda içtiği suyu kusuyordu ama az verince artık kusmuyor. sesli kahkahalara başladık artık ve tek başına dönebiliyor. anneannesinin evinde yataktan kaçtı birkaç kez yaramaz. etrafına yastıklar koymuştum destek olsun diye. hepsini atlatmış bir uyandım ki halının ortasında yavrum sürünüyor. bakalım babaannede nasıl dikkat edicez yataktan kaçmamasına. park yatağımızı taşımadık. biraz okuyayım forumu öptüm hepinizi şekerler
herkese selam ... bebeğim öğln uykusundaykn kçamak yaptım nete girdim oda hemencik uyanıverdi. kucağımda şimdi birkaç sorum olacak sizlere.
öncelikle bebeğinizin ağız suları çok akıyor mu? bizimki tükürücesine akıtıyor. birde 1-2haftadır yakasını çekip ağzına götürüyor ön tarafını yiyor resmen su içinde bırakıyor. günde 4-5kez üst değiştiriyoruz.
birde hamilelikte hiç saçım dökülmezken şimdi acayip derecede saçlarım dökülmeye başladı. avuç avuç. sizde de var mı? vitamin eksikliği falan mı var acaba?
birde ek gıdaya 4.ayda geçmeyi düşünüyormusunuz? ben yeme bozukluğu yada seçici bir bebek olmasını hiç istemiyorum.
bir kucağımda bebişle ancak bu kadar yazabiliyorum şimdi bebişimi emzirme vakti. şimdide sağolun...
kızlarrrr bugün benim doğumgünüm.denizin annesi 36 yaşında...yavrukuşumla geçirdiğim ilk doğumgünüm ve çok anlamlı.allah onları bize bağışlasın .
anım
hatırladım tabıkı canım,nasılsın.doğumu nasıl yaptın,sağlıkla büyüt yavrunu.
canı bizim sorunumuz şu ki kızımda hiçbir açlık belirtisi yok aglama sızlanma vs...vermesem bı sey ıstedıgı yok.ilk 2 ay hersey çok güzeldi,sonra ne olduysa oldu.bana da dr önce süt ardından mama ver dedeı,ama bızımkı bı tanesını zor yiyo diğerın hıc almıyo ayrı ayrı verıyorum ama çok az yedıgı ıcın kılo almıyo,yoksa sütümde var ama emmiyo...1 gunde alması gereken toplamda 800-900 cc ıken bızımkı 300-350 yı ancak buluyo.kıyametı koparıyo açmıyo agzını aglama,feryat,figan.ne yapacagım bılmıyorum gercekten
anım
hatırladım tabıkı canım,nasılsın.doğumu nasıl yaptın,sağlıkla büyüt yavrunu.
canı bizim sorunumuz şu ki kızımda hiçbir açlık belirtisi yok aglama sızlanma vs...vermesem bı sey ıstedıgı yok.ilk 2 ay hersey çok güzeldi,sonra ne olduysa oldu.bana da dr önce süt ardından mama ver dedeı,ama bızımkı bı tanesını zor yiyo diğerın hıc almıyo ayrı ayrı verıyorum ama çok az yedıgı ıcın kılo almıyo,yoksa sütümde var ama emmiyo...1 gunde alması gereken toplamda 800-900 cc ıken bızımkı 300-350 yı ancak buluyo.kıyametı koparıyo açmıyo agzını aglama,feryat,figan.ne yapacagım bılmıyorum gercekten
günaydin kizlar,
bugün galiba forumda ben tekim)..herkes nerelerde acaba ???
Hayirli cumalar olsun hepimiz icin!!!! Nasilsiniz iyimisiniz bebisler nasil??
Mikail bey bir kac gündür huzursuzdu, karni ac fakat emmek istemiyor, mama veriyorum yine istemiyor - emme pozisyonuna getirdim mi kafayi yiyor - bagirmaya basliyordu....uyurkende ayni tan tana... o bagirip agladikca ben stres oluyordum.. internette bebeklerin uyumasina ve sakinlesmesine yardimci olacak sesleri aradim ve dün bir tane buldum.. aksam üstü 7:30 du sanirim, actim sesini benim ki dinleye dinleye sakinlesti bende aldim emzirdim ve emerken uyudu kaldi, sonra yatagina yatirdim... galiba dedim bu ise yaradi, ertesi gün yani bugünde deneyeyim bakalim gercekten ondan mi sakinlesmis diye...
Gözlerini uyusturmaya baslamisti, actim yine o sesi - dinlerken daldi gitti... bakalim bugün denemelerim sürecek)), insallah hep ise yarar. Dinlettigim gercek yagmur sesi. Internette sac kurutma makinesinin sesi, elektrik süpürgesinin sesi, camasir makinasinin sesi, davlumbaz sesi vs bu tür seslerin bebekleri rahatlattigi yaziyordu... denemekten zarar gelmez dedim )
Bu konuda muzdarip olan arkadaslar sizde deneyin, ise yarayacak mi bakalim.. tecrübelerimizi paylasalim...merak ediyorum...
Öpüyorum hepinizi... oglum su anda uyuyor, bende kahvaltimi yaptim - o uyanmadan yemek yapabilirsem onu yapayim... görüsmek dilegiyle..
kızlar,
kızımın her yerinden kabarlar isilikler çıkmaya başladı ya o kadarda dikkat ediyorum yıkıyorum kremliyorum ama yok bilek boğumları omuz arkaları dirsek içleri hep isilik çıkarttı...
ay hele bezinin bele gelen yeri varya nasıl kıpkırmızı olmuş anlatamam baktıkça ağlayasım geliyo dün gece sabaha kadar ikide bi ağlayarak uyandı zor sakinleşti(
yine sıcaak çok sıcakk oof of...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?