Cnmm valla tam giriyor agzi koydugumda ama bilemedimki senin biberon ayni nydi? Annem de kaldi baska marka biberonum var hast. Almistik olsaydi dener sana soylerdim valla, hay Allah dinlenebiliyor musun? Sut yapan herseyi tuketiyor musun? Yaaa ben varya kaccc cesit yalanci meme aldik,saka gibi kiz bi alisamadi yiyor resmen ama fazlasindn yavasca uzaklastir istersen cunku ben cok severdim meme biberon kocaman kizdim gittim marketten biberon almistim:)))) genelde yemekten snra uykuya gecene kdr ver derim ben cnm ins. Basarirsin tabiii ,soylemesi cok kolay.yaa aslinda sana birsey diyeyim mi umarim herkes okur bunu da bebeklerde bu yapi karekter meselesi givi birsey sanirim Adayi sik kucaklardim ilk aylar cok onemli diye fakat bizim kiz pusette gayet huzurlu sakin hatta orda durmak ister gibiydi.yani hani derler yaa kucaga alma alismasin ki cook sacma seni koklasin hissetsin derim hep o nsl istiyorsa oyle yaptiriyor vlla viraklayip:)) buarada bizim bag simdi fena Allah ayirmasin,babayi goruyor nsl heyecanli cildiriyor tum heyecan oyunlari bitene kdr ben yanlarina yakin olayim hemen el koll bana uzanip atiliyor.ben de kahkayi basiyorum:))) babamiz da durr dur sunun surasinda 1,5 yili var snra gorcen diyor:)))))) ayyy evet yaa tw izlemesinlerrrrr:/kuzum bende avent in mikrodalga sterilazör ünü almayı dusunuyrum pratık olsun dıye ama sadece avent bıberonmu alıyor dıgerlerı olmuyormu dr browns kullanıyorumda..bırde cam bıberon oluomu chıcco nunkınde cam bıberon kullanılmıomus ama avente dair bu bılgılere ulasamadım ..sen bılıomusun yada bıle varmıı heyyyy:))
bızde ıyıyızz..bazı sorunlar var tabı ılk 3 ay sadece anne sutuyle beslenen kızım 1 haftadır aksamları devam sutu takvıyesı alıyor..bu aralar sutum az(bereket)..bırd buyuyo ya yetmıyor sanırım aksam aclık krızlerı tutuyor bende mamaya basladım aptamıl verıorum 90 cc..bazende gunde 2 defa verıorum sutun durumuna gore..sımdılık gunde 150-180 cc mama alıyor gerı kalanıda anne sutu umaım mama takvıyemız artmadan sutum artar..mama vermek ıstemıyorum en azından 6 ayına kadar..ama yetmıosada elemın dedıgı gıbı mecbur mama..saglıklı olsunda..
bırde emzık sorunumuz var agzımdan hıc dusmesın dıyo annesını sınır edıyor..
kucakta uyuyor besıge bıraktıgım an o gozler anında nasıl faltaşı kesılıyor anlamıyorum..
dısarda umkun degıl 1 saatten fazla bebek arabasında kalması ılla kucaga alınacak yoksa kıyamet kopuyor..
buldugu hersey agızna gıdıyor ..agız suları akıyorkı hemde nasıll(konu gecmıs soleyeyım dedım)
tv ızlemeye bayılıyor cevırdıgım an bana kufuru basıyorr hahahahahahaa:)))) bende snın ananı dıorum hahahahah hey allam yhaa komedı halım anlayacagın:))
ama herseye ragmen benı kelebegım bı tane bı bııı
kızlar,
kızımın her yerinden kabarlar isilikler çıkmaya başladı ya o kadarda dikkat ediyorum yıkıyorum kremliyorum ama yok bilek boğumları omuz arkaları dirsek içleri hep isilik çıkarttı...
ay hele bezinin bele gelen yeri varya nasıl kıpkırmızı olmuş anlatamam baktıkça ağlayasım geliyo dün gece sabaha kadar ikide bi ağlayarak uyandı zor sakinleşti(
yine sıcaak çok sıcakk oof of...
Dikkat edilecek hususlar: Bir gıdayı yemezse kaldır, yemeye zorlama. 1 saat sonra tekrar dene. Yine yemezse kaldır. yarım saat sonra tekrar dene. Yemediği aralarda emzirme.
6. aydan sonra anne sütünün besin değeri azalıyor. Daha doğrusu bebeğin ihtiyacına yetmiyor.
Eş zamanlı yemek yiyin.
Yemek zamanında mesela önüne muz püresi ve Mycey ilk kaşığımdan koyun. Döke saça yesin.
Bir öğünde eline 2 kulplu suluk verin.
Bir öğünde eline beslenme filesi verin.
6. ay bitiminde artık yemek eylemine katılmak ister. TV, oyuncak, dikkat dağıtarak yemek yedirmek yasak. Aç olan çocuk her ihtimalde yemeğini yer.
6-7 Aylık Bebekler ne Yapabilir??
Elden ele hızla aktaracak.
Sayfa çevirecek.
180 derece döndüğünde geri dönebilir.
Ba-ba, de-de diyebilir.
Öne düşmeden oturacak.
Uzun süreli basacak.
Otururken yana düşecek.
Def ve davula bayılır.
Kumandaya telefona bayılır. Evdeki kumandayı, telefonu pilini çıkarıp, naylona sarıp eline ver.
Biberon, emzik ve mamada 2 numaraya geçebilirsin.
Nenedent ya da My First teeht diş fırçası ve macununu al.
Öne doğru düşmeden oturmaya başladığında 2 nolu araba koltuğuna geçebilirsin.
Yürüteç, hoppala önerilmez ama örneğin Fisher Price'in ya da Kraft'ın hoppalası kullanılabilir.
Fisher Price'ın masalcı tırtılı çok faydalı.
Yemekler mama sandalyesinde yedirilecek.
alıntıdır..
kızlar,
kızımın her yerinden kabarlar isilikler çıkmaya başladı ya o kadarda dikkat ediyorum yıkıyorum kremliyorum ama yok bilek boğumları omuz arkaları dirsek içleri hep isilik çıkarttı...
ay hele bezinin bele gelen yeri varya nasıl kıpkırmızı olmuş anlatamam baktıkça ağlayasım geliyo dün gece sabaha kadar ikide bi ağlayarak uyandı zor sakinleşti(
yine sıcaak çok sıcakk oof of...
Martimcnmm bu kasiga baktim hemen mycey ilk kasigim.sizcee nasil alayim mi acaba ben de yoktu faydasi olursa alayim bilemedim
mamayı bir ölçek artırıp kaşıkla yedirmeyi deneyebilirsin. Normalde 90cc suya 3 ölçek konuyor sen 4 ölçek koyabilirsin yada sütünü sağıp mamayı onunla haızrlayabilirsin. Bazen bebekler emmeyi reddedebiliyor. Bide öyle dene.
valla canım, blog yazarı bi annenin dr. kontrollerinde dr.undan öğrendiklerini anlatmış. dr önerisi ki dr u da baya baya iyi bir çocuk dr.u , bence al derim vardır bi bildiği..
denedim kaşığı canım yemek istemiyo hiçbi şekilde.sütümü sağıp veriyorum ama mamayı sütle hazırlamak sakıncalıymış.
Armin artık 4 aylık teyzeleri,hatırlıyorum müjgan Ada 4 aylık oldu diyince bana ne kadar uzak gelmişti.şimdi biz 64 cm 6100 gr lık sıska kocaman bi kız olduk.şu son 2 ayımız zor geçti,umarım bu safinaz benı daha fazla üzmez,Allah anasının iştahından biraz da kızına verir,tombul bi melek olur.
aşılarımızı olduk biraz mızıklandı geçti hemen.ben öncesinde calpol vermiyorum,inş sonrasında da gererk kalmaz.bu arada calpol hiperaktivite yapıyo haberınız olsun.Armin in normal hali böyle bi de hiperaktif olursa ben huni takar gezerim artık
kızlar merabayın hepınıze hayırlı ramazanlar. Biz 3 aylık olduk bu ay 1 kg almısız boyumuz da 4 cm uzamıs hem emzırıp hem de sağmak ıse yaradı :) su anda 5 kg ve 56 cm boyundayız. hersey yolunda gorunuyor yalnız sivrisineklerle başımız dertte ne kadar kollasam da ısırıyorlar kızımı.
hoşbulduk canım çok sık giremesem de ara ara varlığımı hissettirecem inş...işe başlayınca daha sık gelirim sanırım,,,inş canım elimden geleni yapıyorum ama bakalım....nice nice güzel yaşlara canımcım... yavrukuşunla, eşinle ve tüm sevdiklerinle birlikte sağlıklı mutlu huzur dolu yıllara...
canım yavaş yavaş kilo alaya başlamış. mama ile aldı diyorsun ama yine de olsun. inşallah yavaş yavaş kilo alımıda hızlanır zaten 2 aya kadar ek gıdalara da başlanacak. bu zamana kadar süt +mama takviyesi yaparsın. yeterki bebeğinde başka sağlık sorunu çıkmasın iştahı da kilo alımı da yavaş yavaş artar inşallah..
ayel tekrar hoşgeldin aramıza. bizde minik feyzanuru öpüyoruz. senin bebişinde inşallah kilo alımı düzene girer. allah sağlık versin...
anım
hatırladım tabıkı canım,nasılsın.doğumu nasıl yaptın,sağlıkla büyüt yavrunu.
canı bizim sorunumuz şu ki kızımda hiçbir açlık belirtisi yok aglama sızlanma vs...vermesem bı sey ıstedıgı yok.ilk 2 ay hersey çok güzeldi,sonra ne olduysa oldu.bana da dr önce süt ardından mama ver dedeı,ama bızımkı bı tanesını zor yiyo diğerın hıc almıyo ayrı ayrı verıyorum ama çok az yedıgı ıcın kılo almıyo,yoksa sütümde var ama emmiyo...1 gunde alması gereken toplamda 800-900 cc ıken bızımkı 300-350 yı ancak buluyo.kıyametı koparıyo açmıyo agzını aglama,feryat,figan.ne yapacagım bılmıyorum gercekten
Cnmm valla tam giriyor agzi koydugumda ama bilemedimki senin biberon ayni nydi? Annem de kaldi baska marka biberonum var hast. Almistik olsaydi dener sana soylerdim valla, hay Allah dinlenebiliyor musun? Sut yapan herseyi tuketiyor musun? Yaaa ben varya kaccc cesit yalanci meme aldik,saka gibi kiz bi alisamadi yiyor resmen ama fazlasindn yavasca uzaklastir istersen cunku ben cok severdim meme biberon kocaman kizdim gittim marketten biberon almistim:)))) genelde yemekten snra uykuya gecene kdr ver derim ben cnm ins. Basarirsin tabiii ,soylemesi cok kolay.yaa aslinda sana birsey diyeyim mi umarim herkes okur bunu da bebeklerde bu yapi karekter meselesi givi birsey sanirim Adayi sik kucaklardim ilk aylar cok onemli diye fakat bizim kiz pusette gayet huzurlu sakin hatta orda durmak ister gibiydi.yani hani derler yaa kucaga alma alismasin ki cook sacma seni koklasin hissetsin derim hep o nsl istiyorsa oyle yaptiriyor vlla viraklayip:)) buarada bizim bag simdi fena Allah ayirmasin,babayi goruyor nsl heyecanli cildiriyor tum heyecan oyunlari bitene kdr ben yanlarina yakin olayim hemen el koll bana uzanip atiliyor.ben de kahkayi basiyorum:))) babamiz da durr dur sunun surasinda 1,5 yili var snra gorcen diyor:)))))) ayyy evet yaa tw izlemesinlerrrrr:/
Cnmm sormaa Ada bir ara oluyor gibiydi,inanmazsin gunde 3 kere yikiyorum.znt havuzunda teras da 20 dk kdr da oynuyor su icinde arada denize giriyor nsl isilik olur diye deli olmustum.cozumu asil krem surmek dgl krem surmemek de buldum 3 gun krem surmedim isilik gectibezini ben cok uzun zmndir sanki gobegi dusmemis gibi hem belden hem gobektn kiviriyorum daha izi hava alsin diye.gun icinde altinda alt acmayi koy bezini de cikar cnm.simdi suya sok cnm ve krem surme.ben de tuh egzema gibi vardi krem surmezsem kurur cildi diyordum valla 3 gun surmedim ayy inanamazsin super hic birsey kalmadi.normalde nde 2 surerdim simdi 2-3 gune dustum,cildi kurumadi kurursa sayet surersin kremi sen cnm
Cnmmmmm coook tesekkur ederim ,kiyamammmm beni de dusunmusssssBuarada bir kitap da okumustum sinem olcay kademoglunu hoppala onermiyordu .sebebi ise deli deli basinin sallanmasindn dolayi.aslinda hosuma gidiyordu cunku kucakta hoopp hoop pek zor oluyoe:)) ama o bu cadinjn hiziyle fena ziplar gibi.ayyyy buarada Ada emeklicek mi acaba dunden beri ,geri geri gidiyor:))))))) hic emeklemeyi plana katmayip kasim da hali kaplatalim diyorduk,simdi yazin cekilmez diye emeklersek yandik tasa masa cikacak cadim. Eveeet yemeklerr mama sand. Yeniliyorrrr hafif yatik pozisyonda dik durunca kafa yere bakiyor cunku:)) mama sand. Haftada bir ortu cikip yikaniyor,Ada cunku elinle paaaat diye tabaga vuruyor.hayy Allah tutamadim diyorum ama guclu de olsa bir An tutamiyor babamiz bile tutamadi gecen maasallah guclu onumden tabagi cekerken elinden alamaya calisiyorum zorlaniyorum bazen:)
ooy kıyamam kuzumaaa anacım o boğumlar sıcaga nasıl dayansın bak bizimkinde boğum yok pişik de yok
elemsu maaşallah senin kızın kilosu çok değil ama boyu yerinde. şimdiden mankenliğe özendi anlaşılan incee ve uzuunnn....Armin artık 4 aylık teyzeleri,hatırlıyorum müjgan Ada 4 aylık oldu diyince bana ne kadar uzak gelmişti.şimdi biz 64 cm 6100 gr lık sıska kocaman bi kız olduk.şu son 2 ayımız zor geçti,umarım bu safinaz benı daha fazla üzmez,Allah anasının iştahından biraz da kızına verir,tombul bi melek olur.
aşılarımızı olduk biraz mızıklandı geçti hemen.ben öncesinde calpol vermiyorum,inş sonrasında da gererk kalmaz.bu arada calpol hiperaktivite yapıyo haberınız olsun.Armin in normal hali böyle bi de hiperaktif olursa ben huni takar gezerim artık
merhaba teyzoşlar ve sevgili karsdişler bu resimdeki keltoş ben deniz ve annoşum
Eki Görüntüle 473692
merhaba teyzoşlar ve sevgili karsdişler bu resimdeki keltoş ben deniz ve annoşum
Eki Görüntüle 473692
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?