Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Dikkat edilecek hususlar: Bir gıdayı yemezse kaldır, yemeye zorlama. 1 saat sonra tekrar dene. Yine yemezse kaldır. yarım saat sonra tekrar dene. Yemediği aralarda emzirme.

6. aydan sonra anne sütünün besin değeri azalıyor. Daha doğrusu bebeğin ihtiyacına yetmiyor.

Eş zamanlı yemek yiyin.

Yemek zamanında mesela önüne muz püresi ve Mycey ilk kaşığımdan koyun. Döke saça yesin.

Bir öğünde eline 2 kulplu suluk verin.

Bir öğünde eline beslenme filesi verin.

6. ay bitiminde artık yemek eylemine katılmak ister. TV, oyuncak, dikkat dağıtarak yemek yedirmek yasak. Aç olan çocuk her ihtimalde yemeğini yer.

6-7 Aylık Bebekler ne Yapabilir??
Elden ele hızla aktaracak.

Sayfa çevirecek.

180 derece döndüğünde geri dönebilir.

Ba-ba, de-de diyebilir.

Öne düşmeden oturacak.

Uzun süreli basacak.

Otururken yana düşecek.

Def ve davula bayılır.

Kumandaya telefona bayılır. Evdeki kumandayı, telefonu pilini çıkarıp, naylona sarıp eline ver.

Biberon, emzik ve mamada 2 numaraya geçebilirsin.

Nenedent ya da My First teeht diş fırçası ve macununu al.

Öne doğru düşmeden oturmaya başladığında 2 nolu araba koltuğuna geçebilirsin.

Yürüteç, hoppala önerilmez ama örneğin Fisher Price'in ya da Kraft'ın hoppalası kullanılabilir.

Fisher Price'ın masalcı tırtılı çok faydalı.

Yemekler mama sandalyesinde yedirilecek.

alıntıdır..

Cnmm valla tam giriyor agzi koydugumda ama bilemedimki senin biberon ayni nydi? Annem de kaldi baska marka biberonum var hast. Almistik olsaydi dener sana soylerdim valla, hay Allah dinlenebiliyor musun? Sut yapan herseyi tuketiyor musun? Yaaa ben varya kaccc cesit yalanci meme aldik,saka gibi kiz bi alisamadi yiyor resmen ama fazlasindn yavasca uzaklastir istersen cunku ben cok severdim meme biberon kocaman kizdim gittim marketten biberon almistim:)))) genelde yemekten snra uykuya gecene kdr ver derim ben cnm ins. Basarirsin tabiii ,soylemesi cok kolay.yaa aslinda sana birsey diyeyim mi umarim herkes okur bunu da bebeklerde bu yapi karekter meselesi givi birsey sanirim Adayi sik kucaklardim ilk aylar cok onemli diye fakat bizim kiz pusette gayet huzurlu sakin hatta orda durmak ister gibiydi.yani hani derler yaa kucaga alma alismasin ki cook sacma seni koklasin hissetsin derim hep o nsl istiyorsa oyle yaptiriyor vlla viraklayip:)) buarada bizim bag simdi fena Allah ayirmasin,babayi goruyor nsl heyecanli cildiriyor tum heyecan oyunlari bitene kdr ben yanlarina yakin olayim hemen el koll bana uzanip atiliyor.ben de kahkayi basiyorum:))) babamiz da durr dur sunun surasinda 1,5 yili var snra gorcen diyor:)))))) ayyy evet yaa tw izlemesinlerrrrr:/

Cnmm sormaa Ada bir ara oluyor gibiydi,inanmazsin gunde 3 kere yikiyorum.znt havuzunda teras da 20 dk kdr da oynuyor su icinde arada denize giriyor nsl isilik olur diye deli olmustum.cozumu asil krem surmek dgl krem surmemek de buldum 3 gun krem surmedim isilik gecti bezini ben cok uzun zmndir sanki gobegi dusmemis gibi hem belden hem gobektn kiviriyorum daha izi hava alsin diye.gun icinde altinda alt acmayi koy bezini de cikar cnm.simdi suya sok cnm ve krem surme.ben de tuh egzema gibi vardi krem surmezsem kurur cildi diyordum valla 3 gun surmedim ayy inanamazsin super hic birsey kalmadi.normalde nde 2 surerdim simdi 2-3 gune dustum,cildi kurumadi kurursa sayet surersin kremi sen cnm

Cnmmmmm coook tesekkur ederim ,kiyamammmm beni de dusunmusssssBuarada bir kitap da okumustum sinem olcay kademoglunu hoppala onermiyordu .sebebi ise deli deli basinin sallanmasindn dolayi.aslinda hosuma gidiyordu cunku kucakta hoopp hoop pek zor oluyoe:)) ama o bu cadinjn hiziyle fena ziplar gibi.ayyyy buarada Ada emeklicek mi acaba dunden beri ,geri geri gidiyor:))))))) hic emeklemeyi plana katmayip kasim da hali kaplatalim diyorduk,simdi yazin cekilmez diye emeklersek yandik tasa masa cikacak cadim. Eveeet yemeklerr mama sand. Yeniliyorrrr hafif yatik pozisyonda dik durunca kafa yere bakiyor cunku:)) mama sand. Haftada bir ortu cikip yikaniyor,Ada cunku elinle paaaat diye tabaga vuruyor.hayy Allah tutamadim diyorum ama guclu de olsa bir An tutamiyor babamiz bile tutamadi gecen maasallah guclu onumden tabagi cekerken elinden alamaya calisiyorum zorlaniyorum bazen:)

ooy kıyamam kuzumaaa anacım o boğumlar sıcaga nasıl dayansın bak bizimkinde boğum yok pişik de yok

Martimcnmm bu kasiga baktim hemen mycey ilk kasigim.sizcee nasil alayim mi acaba ben de yoktu faydasi olursa alayim bilemedim

Martimcnmm bu kasiga baktim hemen mycey ilk kasigim.sizcee nasil alayim mi acaba ben de yoktu faydasi olursa alayim bilemedim

valla canım, blog yazarı bi annenin dr. kontrollerinde dr.undan öğrendiklerini anlatmış. dr önerisi ki dr u da baya baya iyi bir çocuk dr.u , bence al derim vardır bi bildiği..

canım bizde yaklaşık 2 aydır var bu iştahsızlık.mesele aslında meme ıstememsı değil,mama biberon,süt... yiyecek hiçbi şey istemiyo.denemediğim şey kalmadı kaşık,yatarak emzirme,gezerek emzirme,uykuda emzirme...hiçbiri çözüm olmadı.sonumuz hayrola bakalım nolacak sonumuz

denedim kaşığı canım yemek istemiyo hiçbi şekilde.sütümü sağıp veriyorum ama mamayı sütle hazırlamak sakıncalıymış.

valla canım, blog yazarı bi annenin dr. kontrollerinde dr.undan öğrendiklerini anlatmış. dr önerisi ki dr u da baya baya iyi bir çocuk dr.u , bence al derim vardır bi bildiği..

Tmm xnm alayim ztn yazin alissin istiyorum doksun ne yaparsa sorun dgl sicak da sorun olmuyor.ben de 8 de artik eline kendi kasigini vereyim diyordum alissin diye simdien baslayalim madem.gerci gecen kasigi verdim de tabii hep dikkat lazim agiza cok sokar mokar falan Allah korusun .ins 12 aya kdr ogrensin kendi kendine yemeyi.ztn 8 de falan makarnayi eliyle yer sanirim ehueheuehu:))

kızlar merabayın hepınıze hayırlı ramazanlar. Biz 3 aylık olduk bu ay 1 kg almısız boyumuz da 4 cm uzamıs hem emzırıp hem de sağmak ıse yaradı :) su anda 5 kg ve 56 cm boyundayız. hersey yolunda gorunuyor yalnız sivrisineklerle başımız dertte ne kadar kollasam da ısırıyorlar kızımı.

denedim kaşığı canım yemek istemiyo hiçbi şekilde.sütümü sağıp veriyorum ama mamayı sütle hazırlamak sakıncalıymış.

Evet bencede annem de muhallbiyi sutunle yap diyordu:)) diyordum sutumle yapabilsem ustunde su ile hazirlanir yazmaz,yada dr. Sutunle yap derdi

Armin artık 4 aylık teyzeleri,hatırlıyorum müjgan Ada 4 aylık oldu diyince bana ne kadar uzak gelmişti.şimdi biz 64 cm 6100 gr lık sıska kocaman bi kız olduk.şu son 2 ayımız zor geçti,umarım bu safinaz benı daha fazla üzmez,Allah anasının iştahından biraz da kızına verir,tombul bi melek olur.
aşılarımızı olduk biraz mızıklandı geçti hemen.ben öncesinde calpol vermiyorum,inş sonrasında da gererk kalmaz.bu arada calpol hiperaktivite yapıyo haberınız olsun.Armin in normal hali böyle bi de hiperaktif olursa ben huni takar gezerim artık

maşallah benim cadı gelinime o her ne kadar yemeyip annesini üzse de.. ben diyorum sana sen menemeni yap koy önüne, seninki ek gıdaya hazır, sütü boykot edip ek gıda istiyor senden.. bizim aşı haftaya.. inşallah geçenki gibi geçer gider.. bakalım biz ne kadar olmuşuz.. o kadar zıçmadan sonra

hoşgeldiniz sefalar ve güzel haberler getirdiniz :) maşallahh güzel kızımıza.. biz sineklik taktırdık, ona rağmen 1 gün tan giemiş bacağını 5 yerinden yemiş yavrumun. şimdi çok dikkat ediyoruz kapılara. kilo alımı çok ii. biz 3. ayda sadece 650 gr alabilmiştik...

hoşbulduk canım çok sık giremesem de ara ara varlığımı hissettirecem inş...işe başlayınca daha sık gelirim sanırım,,,inş canım elimden geleni yapıyorum ama bakalım....

iyiyim şükür de şu Feyzanur umu bi dengeye oturtabilsem daha iyi olucam...seninkinin iştahsızlığı umarım geçer...yemeyen çocuk anne için çok yorucu yaaaa çocuklar yiyip doyunca anne kendi yemiş doymuş gibi rahatlıyor valla...benim ki de zayıf gören çok zayıf bu çocuk iyi bak diyorlar sinirlerimi bozuyorlar....bu gün aşısı vardı üçlü tartırdım tekrar geçen haftadan bu yana 100 gr artmış...bakalım 3. ay seyri ne olacak...meme+mama devam edicem böle ama korkuyorum da ya memeyi hepten bırakır biberona alışırsa diye...emzik vermeyi bile korkuyorum ne bileyim...bazen ısrarla meme vermeye çalışıyorum sütüm varken bi türlü almak istemiyor emzik veriyorum cuk cuk emiyor mübarek sanki süt ordan geliyor canım sıkılıyor benim de çok gerekmedikçe vermiyorum artık onu da...

yeşimm

allah ayırmasın kelebeğinden seni yeşimcim.sterilizatöre gelince bu konu benim uzmanlık alanım tüm gün bu işlerle uğraştığımiçin:)))eğer mikrodalga için istiyosanız avent ve chicco sadece kendi biberonlarını sterile ediyor.ben philips baby care almıştım biberon ısıtıcısıyla birlikte satılıyor.4 ay olcak hiç sorun yaşamadım .tüm biberonlar giriyor içine .sadece dr browns 250 ml olanlar sığmıyor.ama 120 ml olanı giriyor.mikroda 5 dakikada steril ediyor
haticecan

canım teşekkürler.ben 3 satte bir sağıyorum canımcım.100-120 cc çıkıyor canım

elemsu kızına niye sıska diyosun aşkol o zaman benimkide sıska .napalım almıyo bu cadılar 0 beden olmak istiyolar bence gülşen ablaları gibi:))

doğumgünümü kutlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.güzel bir gece geçirirken sıcaklamışmı uykuda, kıza bir bakıyım diye odamıza bir girdim deniz hanım yüzüstü dönmüş ve öylece uyumuş.o an bütün vücudum buz kesti allahım yaşıyomu yaşıyomu diye bağırtıma eşim misafirler koştu geldi kızda uyandımı çığlılk çığlığa gülermisin ağlarmısın...zor uyuttum tekrardan.bu zamanaca hep ben desteklerdim dönmesini dün ilk defa kendi dönmüş.bundan sonra daha dşikkat ve sık konntrol uyurken..

Son düzenleme:

bende internette baktım isilik olan yerlerin hava almasından bahsetmiş bi yerde cilt terden nefes alamaz isilik çıkar yazıyodu.ben de senin gibi sık yıkıyorum kalkınca zaten yıkıyorum çünkü gece boyu terliyo,sonra öğlende yıkıyorum çok sıcakta bide akşam...hatta öğlen sıcakta yıkarken küvetine biraz su koyup üşütmeden içinde oynatıyorum(çok gülüyo buna). ken sanki krem sürmezsem kaşınır rahatsız olur diye hissettiğimden sürüyorum krem ama yarınada geçmezse dediğini yapacağım krem falan yok artık....
ooy kıyamam kuzumaaa anacım o boğumlar sıcaga nasıl dayansın bak bizimkinde boğum yok pişik de yok

elemsu maaşallah senin kızın kilosu çok değil ama boyu yerinde. şimdiden mankenliğe özendi anlaşılan incee ve uzuunnn....

Gorkemliayy kiyamamm ya korkmus xiglik atmissin.gidip baksan yakindn iste o an sokla olmamis kiyamam o da uyanmis yazik.neyse dunki kotu ani bgn komik bir hatira olarak hafizanda kazinir:))

Siz gunluk tutuyormuydunuz bilmiyorum,ben simdi yine eskiyi okudum da gebeligim vs. Dogum ani vs. Ayyy nsl agladim .daha oncede babisleokuyup aglamistik ayyyy bizz iki balik bu duygusallikla ne yapicaz bilmem:))

merhaba teyzoşlar ve sevgili karsdişler bu resimdeki keltoş ben deniz ve annoşum

Eki Görüntüle 473692

görkemlii canım, geçmiş doğum günün kutlu olsun .... güzel denizinle size güzel mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum.. maşallahh ikinize de.. demek annesinin kuzusu topğimizin denizi bu tatlı kızmış.. adı giibi ömrü de berrak, derin, dingin, huzurlu olur ve. vardığı , ulaştığı tüm kıyılarda sevgi bulur dostluk bulur. inşallah.. sen doğdun ama güzel dileklerimin çoğunu kızın aldı baksana. ikinizi de öptüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…