adişko yürüdü maşallah ona,koşacak inşallah yakında...
gölgem güldüm çok yazına
ben bizim ortamı anlatayım ordan yola çıkabilirsin..bu arada 7buçukta uyuyor birkaç güğndür,babası diyor özlüyorum onu tüm gün, geliyorum azcık görüyorum uyuyo..meğer bizimki eski saatte kalmış,eskide 8buçukta uyurdu:))odası karanlık ve sessiz..hatta gündüz için karartma perdesi var..karnı tok olacak,uyku arkadaşı var ama sesli değil pelıuştan..kapısı kapalı emzik ağızda,,,ben hiçbir zaman uykusu gelmeden yatağa koymam,esneyecek yada huysuzlaşcak..yatağa koyduktan sonra ninni falan sevmiyor,sadce canım benim hadi uyu bakalım falan gibi hafif sesle konuşurum ve en sevdiği şey yanağına dokunurum..
gölgemcim irem lovehoneyin kızı canım benim ,bizimnki deniz:))
hahahahahaha:)) pardon kuzucum yaaa:))
ayyy nasılda boyle bır hata yaptım
denızımızzz guzel denızımız tatlı denızımızz:)
Müj ve Yeşim geçmiş olsun canlarım. Yeni fark ettim. İnşallah en kısa zaman da iyileşirler.
Herkese günaydın...
Nasılsınız? Umarım herkesin keyfi yerindedir. Ben ve oğluşum da iyiyiz. eşimde dün ameliyat oldu çok şükür iyi geçti ameliyatı omzuna 4tane vida koymuşlar. bugün çıkacak hastaneden.
görkemli, haticecan sağolun iyi dilekleriniz için...
kadifegül kızına çok geçmiş olsun. inşallah bir an önce iyileşir. öksürüğü arttıysa bir doktora götür canım allah korusun ciğerlerine inmesin. bayram öncesi benim oğlum öyleydi 3gün şurup kullandık şimdi iyi çok şükür. inşallah gülce kızımızda hemencik iyi olur.
canım mikaile de maşallah pek şekerkizlar oglusumun bal küpümün resmini ekledim, albümlerimden bakabilirsiniz)
öptüm hepinizi
iyi akşamlar kızlarrr
ayın son günlerini hiç sevmiyorum. eşim bankacı ve ay sonu çok yoğun hala gelmedi oof of.
kızlar ya uzundur sorim diyorum sonra açınca unutuyorum sormayı. bebişlerinizin uykuları nasıl? mesela gündüzleri ne kadar uyuyorlar?
benimki önceden sabah kalktıktan sonra öğleye kadar ya iki kez ya bir kez uyuyodu toplamda yaklaşık 2saat uyumuş oluyodu. öğleden sonrada ya 2,ya 3parça da yaklaşık 4saat kadar uyuyodu gerisi gece uykusu...
tatilin son zamanları ve şimdi öğleden önce 1sonrada 1kez uyuyo. öğleden önce az uyuyormuş 2saat değil öğleden sonrada 2saat falan uyuyo. nasıl olması gerek normal mi sizce...
sizinkilerin uyku düzeni nasıl ne zaman ne kadar uyuyorlar?
beren gun ıcınde toplasan 1 saat anca uyuyor..
gorenler bu cocugun bu kadar enerjıyı nerden aldıgın ınanamıyor..uyku yokk hep bır merak hep bır laf dınleme hep oyun hep oyun:))
ne yapacagımı bılemıyorum gece 2 den once yatmıyor gece uykusuda pek ıyı degıl 2 3 saatte bır uyanıyor gece 3 defa beslenıyor..
ve gercekten saatlerce uyumus uyanmıs gıbı enerjı patlaması yasıyor masallah kuzumaaa:)
ahh bır uyku duzenımız olsa bende bıraz dınlensem
mujj annene geçmiş olsun canım..benim annem de rahim ameliyatı oldu yıllar önce rahmi alındı alınması gerekti.. aksine sağlıkları için iyi bile..rahat ol canım
yeşim oğluş çok tatlı maşallah..oturuyor galiba kendi kendine..biz daha otıuramıyoruz zaten oturmayı sevmiyor
haticecan senin oğluş ta çok tatlı maşallah ve geçmiş olsun..somon dokunmuş olmasın mikaile tatlım..bide yumurtayı sormuşsun biz 1/8 ile başladık şimdi yarım yumurta sarısı yiyor kahvaltıda..
kadifegül önemli olan gece uykusu canım büyüme gelişim hormonları bakımından..deniz de artık 7 buçuğu zor ediyor akşamları,sabah ta 6 da kalkıyor ..normal yani ...
kızlar mama sandalyesine oturtmaya başladınızmı bebetoları artık...artık almak istiyorum ama oturmayı tam beceremediği için kararsızım
cnm al bence sımdı tam zamanı..once reddedebılıyolar ardından zamanla alıscak zaten o sure zarfını atlatmıs olursun ..
bende bugun gıttım sıparıs verdım ıstedıgım desn yoktu..cuma gelcek ınsallah:) bırkac oyunckla bırlıkte alcam..
bumbosuna bıraz bıraz alıstı eskısınden daha cok duruyor sımdı..chıcco polly sıparısı verdım en ıyısı o ben cok arastırdım cnm..
tatlım aslında safari alcaktım baktım uzun senelerce o var herkeste vazgectım bende son modellerınden water lıly sıparıs verdım..ben boyle esyalarda pembeden zıyade ara renkler tercıh edıyorumkı sadece kız ıcın olmasın dıye bellımı olur bırde bakmıssın erkek dogurmusum hahaha:))
fısher prıce halkalar varya onu aldım..fısher prıce egıtıcı kopek ve masalcı tırtıl aldım..
hışırdayan kıtap ıstıyorum haftaya gelcek dedıler onunda sıparısını gectım..
bondıgo dan bırkac parca puset oyuncagı aldım..
fırlayan toplar ve ılk aabam alcamda dedım erken daha:)
yaaaa bak kuzum ıse yaramıss berendede ıse yarıyor bazen..ohhh yarasın ıremcıgımee kılo olsun kan olsun ınsallah:))
Sagolun kizlarr anamm ne kdr cok rahimsiz kadin varmis:) haftaya alinack sanirim bakalimilk strees oldm,dun dr.la konusunca birsey yok suan ama basina is acacak ilerde dedi.belkide hucre cogaldi.gorkemliiiiiiii cnmmcim ne dicem buara yine dondy e dondum:)) ne alirsan al ama 1 temizlenmesi kolay pratik ve saglam dursun yerde mesela o yere dusmezzz ama ikeada korkuyorum nedense dusermi diye.buarada bgn salakligimdn Ada bizim yataktn dustu.cok aglamadi emdi sustu kiyamamm ama koltuktn bile yuksek ilk defa byle oldu.esime gulerek anlatiyorjm o da telde dio fistik nerdee Ada :)) bakalim hatirliyor mu die:)) bi ziplama zebramiz var annene essegin adi fistigi koyduu:)) onu ne zmn sorsak guluyor ve disari bakiyor kendisi hafif kokulu bizde terasa atiyoruz:))
Suan odamdayim allak bullak kislik xikariyoruzzzzzz anaaaam deneyip de gelemeyenlerei kesip atasim geliyor:))
Selam kızlar nasılsınız ?
Bayramda Düzce, Mersin gezdik eller öptük. Anneanneme gittim yıllaaar sonra (aile bağları malesef iyi değil bizimkilerde, kopuktuk).
Çok değişik günler geçirip geldim yani. Bi o kadar da güzel. Bu bayram bana çok iyi geldi çook. Çocukluğumu ziyaret ettim aslında ben. Bi ağladım bi güldüm bi heyecanlandım bi utanıp çekindim.
Dönüşte ufak bi kaza geçirdik arabanın önü bayaa hasar gördü ama bize bişeycik olmadı şükür.
Şimdi geçmişi okuyamadım. Çok merak ediyorum sizler nasılsınız neler yaptınız diye. İlk fırsatta okucam ama şimdi işlerim var. Bir de hasta oldum, elim ayağım tutmuyor, öksürüyorum. Eşim de öyle, salya sümük. Sarem ishal ve kusuyor.
Sizlerde hastalık yoktur umarım.
Bu arada bebeğimin uyku-yemek düzeni heep bozuldu.
Toparlanmaya çalışcaz bakalım.
Öpüyorum hepinizi.
adişko yürüdü maşallah ona,koşacak inşallah yakında...
gölgem güldüm çok yazına
ben bizim ortamı anlatayım ordan yola çıkabilirsin..bu arada 7buçukta uyuyor birkaç güğndür,babası diyor özlüyorum onu tüm gün, geliyorum azcık görüyorum uyuyo..meğer bizimki eski saatte kalmış,eskide 8buçukta uyurdu:))odası karanlık ve sessiz..hatta gündüz için karartma perdesi var..karnı tok olacak,uyku arkadaşı var ama sesli değil pelıuştan..kapısı kapalı emzik ağızda,,,ben hiçbir zaman uykusu gelmeden yatağa koymam,esneyecek yada huysuzlaşcak..yatağa koyduktan sonra ninni falan sevmiyor,sadce canım benim hadi uyu bakalım falan gibi hafif sesle konuşurum ve en sevdiği şey yanağına dokunurum..
cnm bende organık takıntısı old.ıcın berenın tum baklagıllerını nohut fasulye mercımek ıste pırınc pırınc unu tam bugday unu vs hepsını stokladım..hepsını oranık kullanıyorum..pekmezde aynı sekılde ben cıty farm urunlerını kullanıyorum organık sertıfıkalı bır marka tavsye ederım pekmezı super..merhaba arkadaşlar
blogumuzu ziyaret edip arkadaşlığımızı çekemeyip huzur bozmaya çalışan şahsı kınıyorummmmm.neyse birkaç gündür yoktum hasta oldum ishal kusma evdeyim şimdi.irem in de burun akıntısı var hava değişimi falan etkilendi herhalde o da.dün doktora gittik kahvaltıya başlıyoruz bu ay ayrı ayrı verin dedi doktor tatların farkına varsın.pekmez olarak da kapalı markalı kullanın açık almayın dedi güvenilir olmaz diye herhalde.ama ben yine de tanıdıktan bulursam el yapımı istiyorum.iremin boyu 68 kilosu 7250 olmuş.yattığı yerde döne döne daire çiziyor emekleme girişiminde bulunuyor ama bacağını çekince yan dönüveriyor.
yeşimcim oğluna maşallah çok tatlı nazar değmesin eşine de geçmişolsun çabucak iyileşsin.
canım mikaile de maşallah pek şeker
kadifegülcüm uyku düzenleri zaman zaman değişebiliyor siz tatile gittiniz bir de çok normal döner bence eski düzenine.irem gündüzleri 2 saat arayla uyuyor iyi uyursa 2 saat bazen 2 buçuk saat uyuduğu oluyor ama bazen de yarım saatte uyanıyor.gece de 9.30-10 gibi yatıyor sabaha karşı çok sık uyanıyor emmek istiyor hep ben de yanıma alıyorum.acaba doymuyor mu diyorum bir gece uyandığı saatleri not edicem olmazsa 1 kez mam vericem gece.
ayyy canım allah sana güç kuvvet versin nerdeyse hiç uyumuyor beren.irem yeni doğduğu zamnalar böyleydi ve ben bunalıma giriyordum beren şuan oyalanır yine irem ozaman hiçbirşeyle de oyalanmıyordu sürekli memede hey gidi günler neyse ben sonra annemlere gidince bizz iremin uyku düzenini oturttuk şöyleki ozamanlar 1buçuk saatte bir uyutuyordum 15 dk da olsa uyuyordu sonra sonra bu süre uzamaya başladı.bence 2 saatte bir uyutmaya çalış.sesten etkileniyor demişsin ya irem de öyle bir de dalmadıysa duyar bütün sesleri yalnız bırakana kadar iyice dalmasını bekle.nasıl uyutuyorsun bilmiyorum ama ben önce memede uyutuyorum sonra ayaklarımda dalmasını bekliyorum şuan da o durumdayız:)))bir de bazı çocuklar uyku saati geçtiğinde daha enerjik olabilirmiş irem de aynen öyle.bir uykusunu kaçırdıkmı bir dahakin kadar uyumuyor.gözleriyle ya da kulaklarıyla oynuyorsa uykusu gelmiştir hiç bekletmeden uyutmaya çalış.belki sen bunların hepsini denemişsindir ama ben böyle düzene soktum ondan yazayım dedim.
ben başlamadım canım ama bu ay da geçsin kurucaz inşallah.
oyuncakları soracaktım ben de ne aldın diye yazmışsın neyse gelsin bakalım da paylaşırsın nasıl olduğunu ben de buaralar yeni birşeyler almak istiyorum.buarada ben söylemeden görkemli söylemiş irem le deniz i karıştırmışsın hımmmmmmmm:)))
mujj cum ada ya da maşallah abla olmuş gerçekten ne güzel gülüyor.buarada düşmüş geçmiş olsun.adım da atmış ohh ohh yaşına girmeden yürür mü dersin.annenede geçmiş olsun canım.ayy hepsini tek seferde yazıverdim:))
hoşgeldin canım.geçmiş olsun neyseki siz iyisiniz.sare ye geçmiş olsun ben yeni atlatıyorum ve berbat birşeydi kuzucuk napsın hemen geçer inşallah.muz verebilirsin canım
ohh deniz e maşallah canım irem tek başına uyumuyor malesef ben de zorlamıyorum henüz.emzik alsa belki daha kolay uyurdu ama o da yok
NOT: 3. deneyişimde başardım yazmayı bilgisayar kapandı durdu ekran kartında sorun var sanırım.neyseki alıntılar silinmiyor açtığımda
mas sandalyesı sıparısı vermıstım ya kızlarr.. bugunden ıcın gelcektı tel actım evet geldı ..gelın bakalım dedıler neyse sabah gıttık esımle sınan bey var orda onunla gorusmustumdedım mama sand.alcaktım sıparısım gelmıs bana sızın bebek erkektı dımı dıyoo hayda hayır kız..ya sey kem kum bız her modelden bırer tane getırrttık sızınkı hangısıydı dedım water lılly ay efendım onu verdık musterıye nıyee?? benden once sıparıs vermısmıss bu dangalakta benım bebegım erkek dıye lacıvert bır model ayarlamıs kafasna goree hey allahım yarabbımmm....
1 gune kadar gelır tekrar ısteyelım dıyor..dedım baslarım sımdı yapcagınız ısee..ıptal ettım..musterı kaybı umurlarında degıl sanırım bunlarn yaaa..anlayısa bakkk..
bende e bebekten sıparıs geccem bugun..sımdıde water lıly bıraz rengı soluk gıbı geldı cok dıkkatını cekmez falan dıye safarı alayım ben yıne onun renklerı guzel dıkkat ceker dımı kızlarr yahh:))
cnm bende organık takıntısı old.ıcın berenın tum baklagıllerını nohut fasulye mercımek ıste pırınc pırınc unu tam bugday unu vs hepsını stokladım..hepsını oranık kullanıyorum..pekmezde aynı sekılde ben cıty farm urunlerını kullanıyorum organık sertıfıkalı bır marka tavsye ederım pekmezı super..
uyku duzenıne gelınce kucagımda sallayarak uyuyor ne ayakta nede baskasında asla uyumuyor dedıgını yaptım kuzum 3 saatte bır kucagıma aldım odasya gıdıp eee ee pışşşpşşş dıye dıye sallıyorum kalkmaya calısıyor bıraz zorlasam feryat fıgan uyutayım dıyene kadar kollarımda kopuyor vallaa..her yontemı denedım yokkk..bak dun nee olduu:)) bızımkı yıne sabah 7.30 da kalktı sonra 12 gıbı uyuttum zorla yarım saat uyudu kalktı..aksam babamlar geldı o saate kadar yatmadı..babam bumbosuna oturtmus ceee oynuyordu bende mutfakta yemek hazırlıyorumm sonra geldııı yanıma koss koss dye bende dıyorum ne oldu bırde ne goreyım oyy kuzummm uyuyakalmıs oturarak kafa dusmus yere:))) bızz şokkkk aaa ilk defa uyuduu..dusun yanı nasıl sevındım anlatamam:) bır yandanda uzuldum oyle uyudugunu gorunce kıyamadımm sıpama:)
egitici kopek puppye bayıldı sarkılarına guluyor nasıl sevınıyor anlatamam cok tavsıye ederım:))
bırde fısher prıce kurabıye kavanozları var onu alcam dun gordum cok guzel ve egıtıcı brseye benzıyor..
bırde yıne fısher prıce aktıvıte mamasını alcam onada bıraz erken 8 olalımda
evet kuzum karıstırmısım ıremle denızı:) duzelttık allahtan:) opuyorum ıremı ve snı cokkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?