bebek tarhanası bende alayım o zaman benim kızımın başı kelmi hahaha:))tatlım yeni yaptım denize şöylekisıyah uzum bende vereyım tatlım rondodan gecırıp aynen senın gıbı yogurda ekleyeyım..zeka kupu olcaklar ınsallah bu gıdısle:)
tarhanaı ben ılk defa dun verdım..ama bebek tarhanası kullan cnm..tuz ve baharat yok ıcınde ben e bebekten almıstım ılk denemede 50 cc falan ıctı..
ıspanagı nasıl yapcan sudamı haslıcaksın bende yarın yapayım dıyorum tatlım bırde hangı sebzelerle karıstırıp yapcan pure yada corbayı?
bu arada sebzelerı haslıyormusunuz yoksa buharda mı pısırıyorsunuz? tefal duduklu kullanıyorum buhar pısırme aparatını kaybetmıstım evde:)dun buldum Allahtan..buharda pısırmeye basladım olede devam etcem ama bır buharda pısırme aletı almam gerek aventın wasabi cok guzel hem bpa da yok ama cok pahalı ındırımlı fıyatı 250 tl..baktım basedemıyorum alcam artık bır tane napayım:)
Mahir pasa yani oglumun size diyecekleri varmis teyzeleri kizlariniza da gosterin bu resimleri olur mu ,,Gorkemli teyze istemistin ya beni gormek iste burdayim
Eki Görüntüle 545494
Papyonda takiyoruz boyle teyzeleri, yakismi mi
Eki Görüntüle 545495
Burda annem beni kucagina alsin diye masum bakislar firlatiyorum ama yemiyor
Eki Görüntüle 545496
Ek gidaya bir turlu alisamadim bu yuzden rahatlamak icin her yolu deniyoruz mesela bacaklarimi ve ayaklarimi ciplak yapmak gibi, bayiliyorum bu ise ben yaa
Martimmm
Şimdi kriz yasıyorum bak ne kahv yaptı ne çorba içip suan gerildm resmen sadece azcik muz yedi
Maşallah o inata baya iyi yediriyorsun canım. Sen de az inatçı değilmişsin hanisuper bır fıkır tatlım ben bugun brokolı ve patates corbası meyve olarak elma puresı aksam yogurtla muz karıstırıp vercem gece yatmadan oncede 8 tahıllı ve meyvelı kasık mama yada pırınc unlu muhallebı:)
cnm dr da hayret bırsey yanı hıc yemıyorsa aglata aglata agzına tıka tıkamı vercekmısız yemıyor ıste baska yolu varsa soleseymıs..zaten pekmez koyupta basmıyorum deseydın..ben once corbayı pekmez koymadan verıyorum 4 5 kasık yıyo sonra bööhhh agzını kılıtlıyor aglıyor..kendı kasıgının ucuyla alıyorum pekmezı karstırıyoum hafıf tatlımsı ad oluyo ole yıyor ama yıne fazla degıl..benımkının ıstahı yok pek muz ver sabah aksam yer baska bırsey yemıyor yogurdu bıle ıstemıyor meyveyle falan..bende 1 muzu tamamına yakınını 100 ml yogurda rendelıyorum..yogurrtan cok muz tadı gelıyor ole yıyor..yogurt muz karısımı kabız yaparmıs cok verme dedı dr ama su aralar cok ıshalımız var o yuzden ıyı oluyor normale donuyor ara sıra:)
cnm ben crbayı 100 vermeye calısıyorum..yogurtta aynı sekılde muhallebıde..ama tabı beren zrlamaylacorbayı bazen 50 bazen 60 ıcıyor cok zorlarsam 75 falan (zorlamayın dıyor uzmanlar ama napım acmı kalsın)ama gecenlerde ılk defa havuc pırınc patates corbasını 125 ıctı banamısın demedı masallah ayyy dedım oh be alıstı megerse ılk ve son gorecegımmıs:)yemek yememızı bır gorsen benım kıyafetım berenın kıyafetı sacmızı basımız hep yemek:)emzıgını agzına verır gıbı yapıyorum sonra kasıgı verıyorum ee tabı bozuluyor 2 gundur bu numarayı ogrendı sıpa yemek yerken emzıge agzını mınıcık acıyo bır gorsen kasık gırmesının ımkanı yok:)
yogurdumuzla karıstıırdıgım zaman 60 70 e yakın yıyor..pırınc unuyla muhallebı yapıyorum onu cok sevıyor 100 de ondan yıyor..
martimcim biz yoğurtla başlamıştık zaten o zamandan belliydi tatlı seveceği,bir iki denemeden sonra sade yemedi,meyveyle yedirince yiyordu yoğurdu,notlarıma baktım şimdi bize cc olarak söylememiş doktor..ama yarım kase yiyor severse 500 gr almış bu ay ,8800 olmuş ...menülerimiz benziyor peynir olarak labne kullanmayın artan, küflü peynirlerden yapılıyormuş yeni öğrendim bıraktım pınar beyaz kullanıyorum açık peynirede güvenemiyorum..sen hangi peynir kullanıyoprsun?
gölgemcim bende senle aynı fikirdeyim ama yemiyosa zorlama diyor ama açmı kalsın mama vermektense hiç değilse sağlıklı şeyler yesin istiyorum bende,aynı bizimkide muzcu,ama kabız yapıyor diye bir gün nmuz bir gün armut şeklinde gidiyorum..bu arad siyah üzümde veriyorum geçen sormuştumya zekaya süpermiş..rondodan geçiriyorum yoğurduna katıyorum çekirdeğide faydalıymış
bizdeki durum sizinkinin tam tersi.sürekli ben baba gelmiş baba gitmiş dediğimden kız babayı öğrendi,beni tanımıyor anne olarak bakıyo öyle anne nerde deyince..hatta biraz önce okurken eşime anlattım bak arkadaşın eşi sürekli anne nerde diyomuş diye..sende yap dedim bozuluyorum,,gülüştük
love honey yarın deneyim tuz olayını bakıyım işe yarayacakmı??yarın ilk defa ıspanak katcam çorbasına,yalnız aklınızda olsun ıspanak günlük vermek gerekiyor dedi dr .normaklde bugünün sebzesni yarın da veriyoruz ama ıspanak için geçerli deil
mujj canım başka çorba derken tarhana falan diyosan bize onları vermedi dr.versemmi sence?bize başka çorba önermedi çünkü dr.şimdi lovehoneyde yazmış yayla çorba diye nasıl olur acaba??haha bir an ada'yı emekleyerek kaçarken hayal ettim güldüm tatlım benim:)ya aslından hepsi çok tatlı Allah tüm yavruşlarımızı bize bağışlasın..
Analı oğullu hastalanmamızın ikinci serüveni başladı. Ne kadar dikkat etsem de oğlumun burnu akıyor bugünmeyve ve çorba yapayım !
Bugünün mönüleri neler? Dünkü çorbayı yapamadım bugün yapacağım artık. Elma siyah üzüm püresi, yoğurt.
arkadaslar hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum, yookk bu bana artik ders oldu, dersimi aldim, bundan sonra daha dikkatli olucam... Rabbim korudu yavrumu... bu arada nazar boncugu takmak iyi degilmis, yani Allaha ortak kosmak gibiymis, peygamberimiz (sav) söylemis.. ben o yüzden vardi nazar boncugu cikarttim...
Sizler nasilsiniz bugün, halinizi hatirinizi soramadim ya... umarim iyisinizdir hepiniz bebislerde öyle.. sizi seviyorum... bu arada o topige cirkin yaziyi yazan arkadasida kiniyorum, pat diye konularin göbeginden girmis, patavatsizca yazmis...kendini bilmemek bu olsa gerek... neyse ki siz cevabini vermissiniz...
canim kac kilodasin su an, hamileyken kac kiloya cikmistin... bende göbüsten kurtulmaya calisiyorum)
kızlarr.. bebek bisküvisi bebekler ıcın ınanılmaz zararlıymıs bır yazı okudum bugun..zaten ıcınde seker ve beyaz un var ..
kendı bıskuvınızı evınızde kendınız yapın ben tarıflere baktım bugun yapcam ayrıca ekmegınıde kendım yapmak ıstıyorum..yanlız bebek bıskuvısı yaparken cogu tarıfte pekmez var..pekmez pısırılmemesı gerektıgı ıcın onun yerıne meyve purelerı kullananbılırsınız ben kayısı puresıyle yapacagım..
bugun menude ıspanık olcaktı ama baktım kotu olmus buzdolabında o yarına kaldı..brokolı patates ve havuc puresı yıne her zamankı gıbı muzlu yogurt ve ılk defa ırmıklı muhallebı denıcem bakalım..meyve olarakta ananas puresı bırde..ya bırsey soracagım avakado verebılırmıyım suan kızıma acaba erkenmı?
haticecan geçmiş olsun canım allah korumuş.çok dikkatli olmamız lazım artık ufaklıklara hiç güvenilmiyor.önce allah korusun yine de ona emanet kuzucuklarımız
Eki Görüntüle 544441
emeklediğine sevinirken, olayı abartan benim süpriz yumurtama bakın teyzeleri,hem güldük hemde endişeye gark olduk,bundan sonra yalnız bırakmak yok !!
merhabalar güzeller güzeli anneler ve şirin civcivleri:)
umarım herkes iyidir.. bu arada hastalanan arkadaşlar iyileşmişlerdir inşallah. yeni çıkan dişlerimizi de tebrik ediyorum keskin günler sizi bekler artık ..:)
bizi sorarsanız 6.ayımızı tamamladık, pazartesi aşı günümüz. bu aşı zormuş galiba?.. tecrübelerinizi bekliyorum.
bizim daha dişimiz yok. bol kaşıntı var ama doktorumuz daha beklemeyin çok var çıkmasına dedi:/
emekliyoruz ama seri halde, peşimde dolaşıyor meleğim.
ek gıdaya da daha tam başlamadık. 2 gündür yoğurt deniyoruz bir kaç tatlı kaşığı miktarda. ama Azra daha yutmayı bilmiyor..
uykularımıza gelince gün içinde 2 kez 40ar dk uyuyor gece de 1,5 satte bir uyanıyor emmek için. ona rağmen enerji tam gaz:) çok güzel uyurdu Azra sanırım nazara geldi..
benden haberler vereyim azcıkda. hala aldığım 30 kilodan 4 kilosu üzerime yapışıp kaldı. süt verme bitince gidermiş sanırım onlar da ama iyice yer ettiler gibi geliyor bana.ücretsiz iznimde 2.ayıma gircem evde vakit geçirmeye baya alıştım bu arada, işe dönmek heyecanlı olacak benim için....
neyse şimdilik bu kadar yeterli, öpüyoruz kızım ve ben hepiniziiiiiiiiiiii.............
iyi geceleeeeeeeeeerrr booooooollll uykularrrrrrr....:):)
Merhaba arkidişler
Ara ara girip okuyorum ama yazamıyorum. Çünkü ben de HAstAYImhatırladığım kadarıyla lovehoney gibi denize adaya ireme berene maşallah bu arada. Her biri kendi alanında yenî rekorlar kırmış
Mama sandalyesini 15 gündür kullanıyorum . Ege oturabiliypr artık. Bi mr. Owl olanı aldık. Sürekli mutfakta. Başla yerde yemek yedirmiyorum. Mutfakla yemeyi özleştirsîn siye. İşe de yarıyor kızlar. Hep birlikte yiyoruz. O filesinde ekmek kemirirken biz de yiyoruz ( maşallah) playstation U açıp duruyor. Yaramaz bi şey oldu. Diş yok. Kafam ağrıyor yazamıyorum artık. Girer okurum sizi öptüm
Hepinize tek tek teşekkür ederim kızlar. Çok şükür bugün daha iyiyim. Hasta olmak fena bi de oğluma geçer endişesi gölgemin Dediği gibi yaptı beni. Hafta sonu olunca dinlenebildim. Bi iş yapmadım. Neyse burun akıntısı kaldı bir.
Size bir önerim var. Bebeklerimize ne pişirdiğimizi paylaşalım mı? Bîrbirmize fikir olur . Mesela ben bugün ara öğün olarak bal kabak ve Elmalı püre yapıyorum. Bal kabağı çok çok faydalıymış. Tadı da tam bebeklerin damağına layık :) afiyet olsun paşama tabii tüm bebeklere
Canım ben sebzeye alışması için meyveye başlamamıştım ek gıdaya. Hoş tabii sebzelwri pek iştahlı yemiyor ama itiraz da etmiyor. meyve olunca arkadından ağlıyor :) Bilmiyorum siz nasıl başladınız. Ben çorbalarına ve pürelerine soğan ekliyorum 1 arpacık soğanı. Piştikten sonra da 1 bebe kaşığı z. Yağı. Tadına baktığımda fena olmuyor yani. Açlık durumuna göre yiyor. Bazen çok bazen az. Hatta kahvaltıyı da tek tek başladım. Peynir tek yumurta tek tam buğday ekmeği ıhlamurla ıslatıp, yanında pekmezli ıhlamur ile yediriyorum. İlk günler peyniri öğürür gibi yaptı ama şimdi yiyor. ( çok şükür)
Akşama da brokoli ıspanak havuç patatesli ve pirinçli çorba var mönü de
Ben de şunu sormak istiyordum miktarlarınız nasıl ? Bi öğünde ne kadar ek gıda almalılar ? Ben 100 cc yedirmeye çalışıyorum. Ama çoğunlukla 80 cc falan yiyor. Az mı yeterli mi ? Henüz kontröle gitmedik kilo alımını bilmiyorum .
kızıma bugun ogrettıgı soyletmeye calıstıgı kelımelere bakarmısınız:)))))))
meteoroloji..fotosentez...spekülasyon.. standart..hey Allahım sonrada dıyorkı yaa bızım kız nıye konusmuyor gecmı konuscak acaba:))
bugun babasıyla oynarken anne nerde dıyor babası bana bakıyor nasıl gulucukler sacıyor:)) bende esımın arkasına saklandım kızım anne nerdeymıs dedı kafasını egerek benı gormeye calısıyor yawrum yaaa:)) ee hadı askım sen sor baba nerde dıye bana bakcakmı dedı..bır heyecanla..gectım berenın karsısına esımde yanında duruyor kızım hanimiş baba nerdeymiş diyorum berende tık yok hala bana aguluyor:)) yap yap tekrar yap anlamadı dıyor esım veee sonucc deflarca yapmama ragmen babasına bır turlu donmedı baba cok bozuk hıc sormayın eheueheeueheu:)))
kızlar hepınıze merabayı hızlı hızlı gecmısı okudum da hastalananlara gecmıs olsun dıyorum rabbım sıfa versın ıns bebıslerımız de pek tatlı masaallah :)) benım zıllıyı sormayın sevde gulın hatun emeklemeye basladı ama dıslerı cıkaramadı hala yaklasık 1 haftadır da gecelerı besıgınde uyumuyor yanımızda uyuyor ıyıce alısack dıye korkuyorum. ek gıday da tamamen gectık ama anne sutu hala bastacımıztarhana corbası verıyorum
kahvaltı verıyorum arada sebz ve sehrıye corası da verdıgım oluyor ama ne yerse yesın benım kızım hala zayıf.Anneannemız de torununa ıyı bakamadıgım kanatınde.Buyuklerı memnun etmek cok zor onun ıcın kendımı memnun edıyorum gerısını sallıyorum
hepınızı sevıyorum bu arada ekmegı azaltmıstım ek gıdaya gectım dıye 2 kg vrmısım 2 haftada rabbım devamını nasıp etsın ıns
Buyuk gecmis olsun bunu bizle paylasman iyi oldu, cunku benim oglumunda uzerinde kitmir var,bende artik takmiyim, ama kafama su takildi ben hergun oglumu okuyorum fakat her sn degil bu yuzden uzerinde birseyler olsun istiyorum mesela cevsan gibi ..peki nasil yapacaz bu isi takmadan ?fikri olan varmi kizlar
Mahir pasa yani oglumun size diyecekleri varmis teyzeleri kizlariniza da gosterin bu resimleri olur mu ,,Gorkemli teyze istemistin ya beni gormek iste burdayim
Eki Görüntüle 545494
Papyonda takiyoruz boyle teyzeleri, yakismi mi
Eki Görüntüle 545495
Burda annem beni kucagina alsin diye masum bakislar firlatiyorum ama yemiyor
Eki Görüntüle 545496
Ek gidaya bir turlu alisamadim bu yuzden rahatlamak icin her yolu deniyoruz mesela bacaklarimi ve ayaklarimi ciplak yapmak gibi, bayiliyorum bu ise ben yaa
Sağol canım, daha iyiyim artık. Kahvaltı da ekmeğe bayılıyor benim ki. Ben bebe bisküvisî kullanmıyorum. Sen kullanıyor musun?
Analı oğullu hastalanmamızın ikinci serüveni başladı. Ne kadar dikkat etsem de oğlumun burnu akıyor bugünmeyve ve çorba yapayım !
Bugünün mönüleri neler? Dünkü çorbayı yapamadım bugün yapacağım artık. Elma siyah üzüm püresi, yoğurt.
kızlarr.. bebek bisküvisi bebekler ıcın ınanılmaz zararlıymıs bır yazı okudum bugun..zaten ıcınde seker ve beyaz un var ..
kendı bıskuvınızı evınızde kendınız yapın ben tarıflere baktım bugun yapcam ayrıca ekmegınıde kendım yapmak ıstıyorum..yanlız bebek bıskuvısı yaparken cogu tarıfte pekmez var..pekmez pısırılmemesı gerektıgı ıcın onun yerıne meyve purelerı kullananbılırsınız ben kayısı puresıyle yapacagım..
bugun menude ıspanık olcaktı ama baktım kotu olmus buzdolabında o yarına kaldı..brokolı patates ve havuc puresı yıne her zamankı gıbı muzlu yogurt ve ılk defa ırmıklı muhallebı denıcem bakalım..meyve olarakta ananas puresı bırde..ya bırsey soracagım avakado verebılırmıyım suan kızıma acaba erkenmı?
dr uma sordum ben haftada bır defa verebılırsın dedı.brokolı ve ıspanak..karnıbahar sordum ona erken cok gaz yapar dedı..bırse mercımek ıcınde 7.ayıı bekle dedı corbalara eklemek ıcın..sogan ıcın erken erken 7.5 olunca eklersın dedı..tuz v seker kesınlıkle az mıktar dahı ıstemıyor dr umuz..sevmedıgı sebzelerı once verıyorum ne zamankı agzını kılıtlerse cok azcık pekmezle tatlandırıp tekra verıyorum..portakala erkende muza neden erken demıs anlamadım 6 aydan sonra onerdı bızımkı..yaa canım dr dan dr a gore degısıyor..ben cok arastırıyordum ınt.artık pek ınancım kalmadı ınt bılgılere dr uma cok guvenıyorum tatlım o ne derse o:)ıspanak brokoli ananas ooo süper ya bende böyle şeylere başladım 6ayı dolunca bana sağlık ocağındaki ebe ıspanak brokoli çok erken tek yiyebileceği kabak havuk patates bunlardan yapacaksın dedi 9 aya kadar meyve olarakta sadece şeftali elma armutmuş portakala muza bile erken dedi. yoğurtta günlük mayalanacakmış.sizin doktorlar bişi demedi mi? benim çok dinlediğim söylenemez ama bunun dışına çıktığım zmanlar ya acaba diye içim şüphede kalıyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?