Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
haticecan
1) bebisleri ne kadar oturtuyorsunuz yani kac dakika oturuyorlar asagi yukari, uzun otururlarsa bisey olurmu?
2) bende corba yapmak istiyorum, bana kolay bir tarif verin - ilk kez denicem cünkü - su ana kadar hep püre ve az pütürlü seyler yiyor..
Bal kabagini Mikailde cok seviyor, agzini kocaman aciyor onu yedirdigim zaman...
3) Mama sandalyesi alsam mi ki bende yaaa - mutfakta is yaptirmiyor bana yoksa... orada oturur iyi olur demi??
4) ekmek olarak ne veriyorsunuz, yada nasil?
5) kizlar siz saat kacta kahvalti veriyorsunuz bebislere??
6) sizin bebislerde uyku tulumunu cikarticam diye ugrasiyorlarmi??? Mikail fark ettimi üstünden cikartmaya calisiyor...

ben baya baya oturtuyorum artık. dengesini sağlayabildiği için devrilmiyor yorulunca ya kucak istiyor ya da yan bırakıyor kendini. sonuçta 7 aylık olduk. bizim dr destekli 4. aydan itibaren oturtabilirsin hem omurgası gelişir dedi. ama ben 6 ay olana kadar oturtmadım öyle. şimdi desteksiz oturabiliyoruz çok şükür.

az öncede sormuştun ya canım. sebzeleri pişme sürelerie göre sırayla suya koyuyorum. mümkünse buharda pişirmek en sağlıklısı. şöyle ki yarım kabak, yarım patates, yarım havucu(havuç küçükse 1 tane) suda haşla. sebzeleri sudan al, süzgeçte ez. ortaya çıkan püreye sebze suyundan oğlunun sevdiği kıvamı ayarlayacak şekilde ekle. sonra 1 bebe kaşığı sızma zeytin yağı ekle. afiyet olsun.
benim bugün yaptığım havuç patatesi suyuna pirinç ekleyip haşladım brokoli ve ıspanağı buharda pişirdim. sonra hepsini karıştırıp blenderdan geçirdim bu kez. genelde blender kullanmıyorum. bu benim uydurmasyon çorbalarımdan biridir.

mama sandalyesi gölgemin dediği gibi kesinlikle yemek kültürü edinmesinde bile faydalı bir şey. ben de kullanıyorum ve çok memnunum. oğlum mutfakta yemek yendiğini öğrendi mesela. aç ise mutfağa girdiği anda ağzını şapırdatma ya da biberonlarını kaşıklarını görünce heyecanlanma belirtileri gösterip mama sandalyesine oturtunca direkt yemek yemek istiyor. hemen mamasını vermezsen ağlıyor.(maşallah ) ama bunların hiçbirini salonda ya da evin başka yerinde yapmıyor. bunu yaptığı görmek çok mutlu ediyor beni. belki huy değiştirecek ama en azından doğru yolda olduğumuzu görmek sevindirici.

tam buğday ekmeği kullanıyorum ebn. ama kendim yapacağım.

uyku tulumum yok, kahvaltımzda sabah uykusuna göre. 9-10.30 arası.

ben de mikaili göremedim yine koy olur mu.

Son düzenleme:
Martimcimcnm bnm yinee gecmiss olsun ufff ama artik gwcsin yaa((
Evet dun bi krizdi gitti taa aksama kdr tik yok oglen hasladigim patatesi elimle verdim ve eline ekmek vermistim onu kemirdi snra disari ciktik ztn disarda yanima sebze almistim onu da yemedi evde muhallebi yaptim yine yemedi snra 1 muz 9 uzu. Bitirdi anlasilan da odur ki kasiga karsi dun bir savas acti Ada hanim bakalim bgn nsl gececek simdi yum. Vericem bakalim ne yapacak
Gorkemliitabiii al kuzum Denizimn basi kel mki:)) ilahi cok guldurdun beni kuzumm.hadi hayirli olsn sandalyeleriniz tabi yerlerini bilsinler eslik ettiklerinde mutlu oluyorlar hem sukur yiyor baliktir ettir sebzedir ama dun ne oldu anlamadim bgn kasikla yenmeyecek birsey vereyim bari.buarada biskuviye karsiydim ilerde obezite acisindn sirf elinle tutabilsjn die nadir sekilde vermistim kanserojen etkiyi bilmiyordum lanet olsun ztn bgn dr. Demistiki bebek mamalarinda da kanserojen madde var nede yokki cildirmak icin!!!

Kizlar pazi aldim da vitamini olmeden nsl ne yapilir bundn ya? Ilk defa yapiyorum ispanagin kardesi gerci ama:)) Adaya duduklude suan sebzeleri yapiyoeum .istedigim tarif bizeee gore olsjn:))

Buarada cuma gunu sabah olack ameliyat annem de.sagolsn dr.um iskonto yptii:))

kızlar hastalıkların arttığı şu günlerde şöyle bir bilgi buldum
bebeklerin bağışıklığını güçlendiren 6 besin

kayısı
ceviz
sarımsak
su
kiwi
esmer pirinç

ben kuru kayısı(günkurusudediklerinden),su ve pirinç veriyorum,ama ceviz sarımsak ve kiwi versek nasıl olur sizce,6 ay üzerine uygunmöuki??????

melegim oglusumun resmini ekledim bakabilirsin canim... mama sandalyesi bende alacagim artik, olmuyo böyle..

martimcim,
sagol canim sorularimi yanitladigin icin.. uygulayacagim insalalh... bu arada resmi tekrar koydum sende bakabilirsin... mama sandalyesi sart oldu, ne zaman sofra kurulsa yerde yatmiyor mizmizlaniyor, o da masaya gelecek

mujjcum,
öncelikle gecmis olsun annene tekrar... sen hangi düdüklüyü kullaniyorsun, annem gencliginde patlatmis bir tanede, onu duydugumdan bu yana düdüklülere karsi bir fobim var... ondan soruyorum yani . aslinda dogal gazdan falan cok tasarruf ettirecek ama iste gel gör ki korkum var

görkemlicim bunlari nasil vericez acaba???

canim bilgilendirdigin icin cok sagol gercekten, acaba avrupadaki bebe bisküvileride mi öyle ya???

ahhh ahhh gitsinnn su kilolar, göbüslerrrrr - bende düsündüm spor salonu ama oglusu kime birakicam iste sorun orda - zaten elimden rahatsizim, masaja gitcem ama ne zaman... yine annemin gelmesi lazim hergün...

hb canim,
sende cok sagol canim, bende sebzeleri dedigin gibi yapayim... . Mikail de cok hevesli masada bizimle oturup yemekten, dün aksam oturtum kucagima yogurt yedirdim, ondan sonra sesi kesiyor .

Valla kalorifer dedinde, bizde ki oda da ki termostat ya bozuk yada ben bozugum anlamadim gitti, oda isisini 22 dereceye ayarliyorum, normalde 21 e düstümü yanmasi gerek,ama bu yanmiyor - sonra bir yanmaya basladimi da evin icini 25-26 dereceye kadar isitiyor, ondan sonra da cocuk uyuyamiyor sicaktan, bizde uyuyamiyoruz... iste böyle canim... galiba termostatin degismesi gerekecek... gece oda 22 derece gösteriyor derece ama iceri serin oluyor yinede...o yüzden uyku tulumu iyi oluyor, acinamiyor en azindan...

Selam kızlar.
Bu aralar gizli takipçinizim. Öksürmekten uyuyamadığım geceler yavaş yavaş bitiyor Allah'a şükür.
Konulara dahil olamıyorum ama paylaşımlarınızdan her zamanki gibi yararlanmaya çalıyorum. İyileşip yeni bilgisayar alınca katılcam size inş.
Hastalarımıza acil şifalar diliyorum, bebişleri de kocaman öpüyorum.
Bizi özleyin emi.

selam kızlarr,
benim kızım çok mız mız bişi oldu. sürekli kucağımda olmak istiyo babaya bile gitmiyo.az gülüyo çok mızıldanıyo o neşeli sürekli yüzüne bakınca gülen bebek gitti mızmız oyun oynamaz bi bebek geldi sanki...
onun yemeğini hazırlayacağım az yere oturtuyorum eline bişiler dolduruyorum ama kollar yukarda ühü ühü ühü... inşallah diştendir huy edinmemiştir ve dişler çıkınca geçer. canım yavrum özledim gülücüklü kızımı bi derdi var derman olamıyorum diye çok üzülüyorum...tabi işin bide baba boyutu var babası çok bozuluyo ondayken ağlayıp bana gelmek istemesine...niye beni istemiyo diyip duruyo.hatta geçen gün gülcenin kafasını kabak ettik sürekli saçını çekiyo dibi kırmızı veda sıklaşsın diye, bana küstü kızım diyo...

işte düşünceli kızım saçlarını yola yola bitirdii..

ıspanak havuc patates kabak pırınc karısık corba..
bebe bıskuvılı muz puresı..
siyah üzümle yogurt karısımı
muhallebı..

canım bu yazdıkların içinde kivi alerjik bir besin bu aylarda vermek sakıncalı olabilir belki..

maşallah gülce kızın tombiş tombiş. formundan hiç bi şey kaybetmemiş... pek de düşünceli. maşallah ona. inşallah huysuzluğu da geçer zamanla..

ıspanak havuc patates kabak pırınc karısık corba..
bebe bıskuvılı muz puresı..
siyah üzümle yogurt karısımı
muhallebı..

ben tüm gün işte olduğum için kayınvalidem besliyor.

bugün kahvaltıda kaşık maması içine , bebek ekmeği, peynir, pekmez
öğlen un çorbası yapmış
saat 5de armutlu yoğurt
akşam yedide ben evde olucam anne sütü
aralarda da anne sütü ama sütüm çok azaldı 100cc gün içinde küçük biberonda ara ara veriyor.

Haticencan ; sagol sekerim gordum yaman oglumuz Mikaili, allah bagislasin cnm, bahtlari acik olsun ins,masallah
Kadifegul;Hey masallah sen bu kizceyi neyle besliyon valla helal olsun sana, sutun yaramismi derler ne derler bilmiyorum ama iyi bakmissin annesi masallah ikinizede

kadifegül gülcenin başını nasıl ve neyle traş ettiniz biraz anlatırmısın???

masallah oncelıkle gulceye..
ben berenın saclarını azcık ucundan kestırmeye bıle kıyamıyorum toka takmazsam gozlerının ıcıne gırıyorda asagıya dogru uzanıyor..valla tras hıc etıremezdım heralde..

tatlım yaa weewell ın yumurta gıbı olan buhar mak.bende almıstımda sana sorum şu ki;
nem oranını kaca alıyorsun ve kac saat calıstıryorsun cnm..bırde ozon zımpırtısı ne ıse yarıyor klavuzda bır bılgıye rastlamadım

Son düzenleme:

Cnm gecen kis odamdydi ya Ada sesi sinir ediodu sesi o yuzdn kapatiyordum uyuyamadigimda sindi Adiskomun odasinda acicm daha acmadim calissi.n 7-8 sa sorun yok sanirim kapatirim snra uaynip uyanabilirsem:))) nem en yuksege ayarliyorum snra o dusuodu sanirim valla pek hatirlayamadim esime sorqyim ben gecen aya kdr bebek arabasi nsl kapaniyor onu bile bilmiyordum desem:))

Ya ben de karar verdm alicm yogurt mak. Tefalinkini alayim diyorum hem suzme de yerim.yorumlar nsldi sen okudun iyice?

Haticecan cnm tefal actifry kullaniyorum o eskilerde oluyordu sanirim patlama birsey olmaz cnm kullan en iyisi vit. Olmeden ve en iyisi cabucak

Buarada kusuuuuum hepinizeee pazi aldim napayim dedi .sagolun valllaaa! Iyi tarif verdiniz ben de pazi kavurma yaptim o tarifi verdigibizzzzz iciiiin

Ege min dişi çıktııııııııııı :) kızlar. Sağlıklı sıkıntısıZ bi şekilde darısı sizlere ve kalan dişlerimiZe inşallah :)

sağolasın canım. kızım çok tombalaktı ama gittikçe azalıyo bundan daha tombul göründüğü halleride vardı boyu normalin altsınırındaydı kiloda normalden fazla olunca mişlerin lastik adamı diyolardı.şükür son zamanlarda iyi boy attı daha orantılı şimdi.

kadifegül gülcenin başını nasıl ve neyle traş ettiniz biraz anlatırmısın???
makasya bayağı kısattık sonra babası traj jileti ile yaptı( ama çok çok zor bebeğe traş yapmak sürekli kıpır kıpır. önce küvetini doldurduk orada oynarken yaptı sonra sıkılınca ben kucağıma alıp duşun altına girdim ben konuştum o yüzüme bakarken baba bitirdi. babasından başkasına kesinlikle güvenemezdim.

çok zor ya hala acaba yapmasamıydım diyorum ama çok çekiyodu ve özellikle ensesi kat kat ve traş edince daha çok gördümki hep kıpkırmızı. inşallah sıklaşır ve kızarıklığı giderde işe yarar...

Buarada kusuuuuum hepinizeee pazi aldim napayim dedi .sagolun valllaaa! Iyi tarif verdiniz ben de pazi kavurma yaptim o tarifi verdigibizzzzz iciiiin

ya küsme gözümden kaçmıış...ben olsam 1bardak suda yanına az patates havuç ve azıcık pirinç ekleyerek haşlar sonra kevgirden geçirip az pütürlü verirdim:)) sonraki seferler için fikir olsun barim(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…