Cnm ben mama sandelyesi gectigimiz hafta aldim ve iyide oldu, simdi oturuyor bazen bizimle yemek yerken, onunede koyuyorum birseyler bazen kendi daldiriyor elini bazen ben destekleyerek yiyoz bir ogun yemegimizi ..
Sizlere aldigim mama sandelyesinin linkini veriyim almak isteyen arkadaslar icin fikir olur belki , ben cok memnum kaldim Graco nun mama sandelyesinden
Graco Duo Diner Highchair in Belleville - Babies R Us - Britain's greatest toy store
haticecan
ben baya baya oturtuyorum artık. dengesini sağlayabildiği için devrilmiyor yorulunca ya kucak istiyor ya da yan bırakıyor kendini. sonuçta 7 aylık olduk. bizim dr destekli 4. aydan itibaren oturtabilirsin hem omurgası gelişir dedi. ama ben 6 ay olana kadar oturtmadım öyle. şimdi desteksiz oturabiliyoruz çok şükür.
az öncede sormuştun ya canım. sebzeleri pişme sürelerie göre sırayla suya koyuyorum. mümkünse buharda pişirmek en sağlıklısı. şöyle ki yarım kabak, yarım patates, yarım havucu(havuç küçükse 1 tane) suda haşla. sebzeleri sudan al, süzgeçte ez. ortaya çıkan püreye sebze suyundan oğlunun sevdiği kıvamı ayarlayacak şekilde ekle. sonra 1 bebe kaşığı sızma zeytin yağı ekle. afiyet olsun.
benim bugün yaptığım havuç patatesi suyuna pirinç ekleyip haşladım brokoli ve ıspanağı buharda pişirdim. sonra hepsini karıştırıp blenderdan geçirdim bu kez. genelde blender kullanmıyorum. bu benim uydurmasyon çorbalarımdan biridir.
mama sandalyesi gölgemin dediği gibi kesinlikle yemek kültürü edinmesinde bile faydalı bir şey. ben de kullanıyorum ve çok memnunum. oğlum mutfakta yemek yendiğini öğrendi mesela. aç ise mutfağa girdiği anda ağzını şapırdatma ya da biberonlarını kaşıklarını görünce heyecanlanma belirtileri gösterip mama sandalyesine oturtunca direkt yemek yemek istiyor. hemen mamasını vermezsen ağlıyor.(maşallah) ama bunların hiçbirini salonda ya da evin başka yerinde yapmıyor. bunu yaptığı görmek çok mutlu ediyor beni. belki huy değiştirecek ama en azından doğru yolda olduğumuzu görmek sevindirici.
tam buğday ekmeği kullanıyorum ebn. ama kendim yapacağım.
uyku tulumum yok, kahvaltımzda sabah uykusuna göre. 9-10.30 arası.
ben de mikaili göremedim yine koy olur mu.
Kizlar pazi aldim da vitamini olmeden nsl ne yapilir bundn ya? Ilk defa yapiyorum ispanagin kardesi gerci ama:)) Adaya duduklude suan sebzeleri yapiyoeum .istedigim tarif bizeee gore olsjn:))
Buarada cuma gunu sabah olack ameliyat annem de.sagolsn dr.um iskonto yptii:))
kızlar hastalıkların arttığı şu günlerde şöyle bir bilgi buldum
bebeklerin bağışıklığını güçlendiren 6 besin
kayısı
ceviz
sarımsak
su
kiwi
esmer pirinç
ben kuru kayısı(günkurusudediklerinden),su ve pirinç veriyorum,ama ceviz sarımsak ve kiwi versek nasıl olur sizce,6 ay üzerine uygunmöuki??????
kızlarr.. bebek bisküvisi bebekler ıcın ınanılmaz zararlıymıs bır yazı okudum bugun..zaten ıcınde seker ve beyaz un var ..
kendı bıskuvınızı evınızde kendınız yapın ben tarıflere baktım bugun yapcam ayrıca ekmegınıde kendım yapmak ıstıyorum..yanlız bebek bıskuvısı yaparken cogu tarıfte pekmez var..pekmez pısırılmemesı gerektıgı ıcın onun yerıne meyve purelerı kullananbılırsınız ben kayısı puresıyle yapacagım..
bugun menude ıspanık olcaktı ama baktım kotu olmus buzdolabında o yarına kaldı..brokolı patates ve havuc puresı yıne her zamankı gıbı muzlu yogurt ve ılk defa ırmıklı muhallebı denıcem bakalım..meyve olarakta ananas puresı bırde..ya bırsey soracagım avakado verebılırmıyım suan kızıma acaba erkenmı?
oof of kilom ünv zamanları 72-73dü zamanla 65 gibi sabitlendi derken evlilikle arttı ama hep dal gibi olma hayalim vardı gebelik öncesi gerçekleştirdim 58e düştüm biraz çirkin oldum 61 iyi geldi. eşim sayesinde o askerden dönünce 64e çıktım hatta 66 gebelik aşerme 61 gördüm doğumada 80le girdim.1hafta sonrada 70.1ay sonra 68 amma şimdi 72,5 olduum. ay ne dengesiz vücudum var ya...aslında zayıflamanın tüm inceliklerini çok iyi biliyorum ama uygulayamıyorum pilates biliyorum oof yapacak zaman olmadı evde? tek yapabileceğim boğazımı tutmak onuda ben yapamadım. aklıma gelmişken spor salonunu bi arim ben.
dr uma sordum ben haftada bır defa verebılırsın dedı.brokolı ve ıspanak..karnıbahar sordum ona erken cok gaz yapar dedı..bırse mercımek ıcınde 7.ayıı bekle dedı corbalara eklemek ıcın..sogan ıcın erken erken 7.5 olunca eklersın dedı..tuz v seker kesınlıkle az mıktar dahı ıstemıyor dr umuz..sevmedıgı sebzelerı once verıyorum ne zamankı agzını kılıtlerse cok azcık pekmezle tatlandırıp tekra verıyorum..portakala erkende muza neden erken demıs anlamadım 6 aydan sonra onerdı bızımkı..yaa canım dr dan dr a gore degısıyor..ben cok arastırıyordum ınt.artık pek ınancım kalmadı ınt bılgılere dr uma cok guvenıyorum tatlım o ne derse o:)
haticecan
merhaba cnm h geldın:)
1.beren gayet uzun oturuyor ama bumbosunda rgonomık oldg ıcın ıcım rahat haa bırde kucagımda old zamanda hep oturtuyorum..bır sorun yasamadık sımdıye kadar..zaten ben 6.ayı gectıkten sonra oturtmaya basladım tam anlamıyla 15 gun kadar oluyor.desteksız dahı oturuyor 3 4 dak sonra devrılıyor:)
2.cnm pure yaptıgın sebzelerın hepsının haslama suyunu alarak pureye eklersen hepsı corba olur:)
havuc patates kabak pırınc .. tahana verebılırsın eger bulabılırsen cnm orda.. bal kabagı pırınc te cok guzel oluyor..
3.mama sandalyesı cokk tavsıye ederım bugun geldı bızımkı beren hıc bır yerde 15 dak fazla durmaz oyun halısı bumbo falan..yenı hevestenmıdır nedır bugun ınanamadım 1 saat sesı cıkmadı sandalyde bende yanındaydım ılk defa sıkıntısız yemek yaptım vallahı:) ıns bole gıder..
5.kahvaltıya baslamadım henuz bır hafata sonra baslamayı dusunuyorum.7 ye yaklasınca..o zaman yazarım:)
6.cnm benım evımın kalorıferlerı yanmaya basladıgı ıcın evde ıaktan durulmuyor camı acıp atıyoruz nerdeyse o yuzden uyku tulumu kullanmıyorum ben..bu sorunada bır cvbım yok malesef:)
kızlar hastalıkların arttığı şu günlerde şöyle bir bilgi buldum
bebeklerin bağışıklığını güçlendiren 6 besin
kayısı
ceviz
sarımsak
su
kiwi
esmer pirinç
ben kuru kayısı(günkurusudediklerinden),su ve pirinç veriyorum,ama ceviz sarımsak ve kiwi versek nasıl olur sizce,6 ay üzerine uygunmöuki??????
selam kızlarr,
benim kızım çok mız mız bişi oldu. sürekli kucağımda olmak istiyo babaya bile gitmiyo.az gülüyo çok mızıldanıyo o neşeli sürekli yüzüne bakınca gülen bebek gitti mızmız oyun oynamaz bi bebek geldi sanki...
onun yemeğini hazırlayacağım az yere oturtuyorum eline bişiler dolduruyorum ama kollar yukarda ühü ühü ühü... inşallah diştendir huy edinmemiştir ve dişler çıkınca geçer. canım yavrum özledim gülücüklü kızımı bi derdi var derman olamıyorum diye çok üzülüyorum...tabi işin bide baba boyutu var babası çok bozuluyo ondayken ağlayıp bana gelmek istemesine...niye beni istemiyo diyip duruyo.hatta geçen gün gülcenin kafasını kabak ettik sürekli saçını çekiyo dibi kırmızı veda sıklaşsın diye, bana küstü kızım diyo...
Eki Görüntüle 546856
işte düşünceli kızım saçlarını yola yola bitirdii..
ıspanak havuc patates kabak pırınc karısık corba..
bebe bıskuvılı muz puresı..
siyah üzümle yogurt karısımı
muhallebı..
selam kızlarr,
benim kızım çok mız mız bişi oldu. sürekli kucağımda olmak istiyo babaya bile gitmiyo.az gülüyo çok mızıldanıyo o neşeli sürekli yüzüne bakınca gülen bebek gitti mızmız oyun oynamaz bi bebek geldi sanki...
onun yemeğini hazırlayacağım az yere oturtuyorum eline bişiler dolduruyorum ama kollar yukarda ühü ühü ühü... inşallah diştendir huy edinmemiştir ve dişler çıkınca geçer. canım yavrum özledim gülücüklü kızımı bi derdi var derman olamıyorum diye çok üzülüyorum...tabi işin bide baba boyutu var babası çok bozuluyo ondayken ağlayıp bana gelmek istemesine...niye beni istemiyo diyip duruyo.hatta geçen gün gülcenin kafasını kabak ettik sürekli saçını çekiyo dibi kırmızı veda sıklaşsın diye, bana küstü kızım diyo...
Eki Görüntüle 546856
işte düşünceli kızım saçlarını yola yola bitirdii..
tatlım yaa weewell ın yumurta gıbı olan buhar mak.bende almıstımda sana sorum şu ki;
nem oranını kaca alıyorsun ve kac saat calıstıryorsun cnm..bırde ozon zımpırtısı ne ıse yarıyor klavuzda bır bılgıye rastlamadım
sağolasın canım. kızım çok tombalaktı ama gittikçe azalıyo bundan daha tombul göründüğü halleride vardı boyu normalin altsınırındaydı kiloda normalden fazla olunca mişlerin lastik adamı diyolardı.şükür son zamanlarda iyi boy attı daha orantılı şimdi.Haticencan ; sagol sekerim gordum yaman oglumuz Mikaili, allah bagislasin cnm, bahtlari acik olsun ins,masallah
Kadifegul;Hey masallah sen bu kizceyi neyle besliyon valla helal olsun sana, sutun yaramismi derler ne derler bilmiyorum ama iyi bakmissin annesi masallah ikinizede
makasya bayağı kısattık sonra babası traj jileti ile yaptıkadifegül gülcenin başını nasıl ve neyle traş ettiniz biraz anlatırmısın???
masallah oncelıkle gulceye..
ben berenın saclarını azcık ucundan kestırmeye bıle kıyamıyorum toka takmazsam gozlerının ıcıne gırıyorda asagıya dogru uzanıyor..valla tras hıc etıremezdım heralde..
Buarada kusuuuuum hepinizeee pazi aldim napayim dedi .sagolun valllaaa! Iyi tarif verdiniz ben de pazi kavurma yaptim o tarifi verdigibizzzzz iciiiin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?