haticecan, canım dün gördüm yazamadım. mama sandalyeniz hayırlı olsun. minik mikail güzel güzel beslenip, tontiş bir bebek olsun... güle güle kullanın. uyku tulumu ben oğluma giydiremiyorum. çook deli yatıyor. birde yan yatmayı seviyor. azıcık kalın giydirsem üzerini çok rahatsız oluyor. yazın cıbıl cıbıl (çıplak) durmayı çok sevdi. hep öyle olsun istiyor.
Slm kızlar, pek okuyamadık gecmisi telden bakiniyordum öyle. İzmirde annemn evdeyim. Beni hast. Götürmediler suan ameliyatta brzdn çıkar . Öğlen gidicm. Ay aynı Sezeryn gibi olacakmış ins. Çabuk gecer ya.
Slm kızlar, pek okuyamadık gecmisi telden bakiniyordum öyle. İzmirde annemn evdeyim. Beni hast. Götürmediler suan ameliyatta brzdn çıkar . Öğlen gidicm. Ay aynı Sezeryn gibi olacakmış ins. Çabuk gecer ya.
canım, ben oğluşumu sabah 06:30 - 7:00 arası bırakıyorum ve akşam 7de eve geliyorum. eve geldikten 3saat sonrada uyuyor. tüm gün sadece 3saat beraberiz. hafta sonu bol bol hasret gideriyoruz.
benim oğluşumda eve geldiğimde beni farkettiği an kahkaha atmaya başlıyor resmen. kimin kucağındaysa hemen bana atılıyor. kayın validem güzel bakıyor ama ben uzun süre ayrı kaldığım için çok üzülüyorum. bir de benim oğlum ilk 6ay çok sakin, uyku düzeni falan herşeyi çok güzeldi. ben işe başlayınca resmen ev içinde çığlıklar atan, uyumak istemeyen, sinirli bir bebek oldu.
bu arada sütüm de çok azaldı dün devam sütü aldım. sizin aranızda kullanan var mı? 2numara aptamil devam sütü aldım. söylendiği gibi bağışıklık sistemine faydası olur mu bilmiyroum.
aynen öyle yaptım valla:)) çok şanslıyım bu gün araştırmaya başlayacaktım bi arkadaş vardı bebeği büyüdü artık kullanmıyomuş benimkini al dedi,beren ılacı severek ıcıyor banamısın demıyor:) ondan degılde yemek yemeyı sevmedıgı ıcın olee.once agzını mınıcık acıyor tadını alınca kılıtlıyor
bu arada babalara gore herseye ne gerek var:)) sen bakma esıne al bır tane valla:)
çok geçmiş olsun canım.Slm kızlar, pek okuyamadık gecmisi telden bakiniyordum öyle. İzmirde annemn evdeyim. Beni hast. Götürmediler suan ameliyatta brzdn çıkar . Öğlen gidicm. Ay aynı Sezeryn gibi olacakmış ins. Çabuk gecer ya.
1hafta mıı ya araştırmak lazım ilaçsız geçermi ki? ama ilaçsız geçmiyosa sakın ihmal etme idrar yolu enfeksiyonu önemliymiş çünkü. bol bol su iç hatta mümkünse ılık su iç. ben hamileyken iki defa oldum doktor bi toz verdi tek kullanımlık kullandım geçti, öyle bişi verseydi keşke...kizlar yaaaa idrar yolu enfeksiyonu olmusum sanirim, cok rahatsiz ediyor. Doktora ilac yazdirdim, o da 1 hafta bebisi emzirmeyeceksin diyor, ne yapcam ben.. sabah - aksam atacakmisin hapi... eeee oglusum zaten sadece sabaha karsi emiyordu, simdi hepten unutursa... akil verin bana...siz olsaniz ne yapardiniz???
:44:
evet canim Allahin izniyle, birde su mizmizligi gecerse iyi olacak. Tesekkürler canim. Kalorifler yaninca bizim evde cok sicak oluyor ama ben asiri sicakta yapmak istemiyorum. Dün doktora sordum kac derece olmasi gerek bebeklerin duracagi odanin sicakligi dedim, adam 18 derece dedi.. biz 22 de tutuyoruz o bile sogukmus gibi geliyor bize
Bende olmazsa yarin ilk kez kahvalti tarzi biseyler verecegim, bugün mama aldim... Sen bebek bisküvisini nasil yaptin canim? Allaha sükür kasiga alerjimiz yok
sagol kadifegülüm,
sükür herseyi iyi.. mantarda dedigin gibi hemencecik gecer insallah... insan okadarda gaddar olamaz ya, evdeysem en azindan yarim gün gitse yeter ana okuluna, ilerde zaten gidecek tüm gün..
Kahvalti fikir verdigin icin sagol canim sende. Yarin Allah nasip ederse deneyecegim... Uyku tulumunu gündüz giydirdim ya bakalim bu gece giydirebilecekmiyim. yarin yazarim yine. Uyku tulumu giyince canim gece üstünü acmismi falan düsünmüyorsun en azindan o faydasi var.
Mama sandalyesi canim benim isime en cok yemek yaparken yarayacak, bugün yemeklerini orada yedirdim - iyi oldu ögreniyor..
görkemlicim sagol canim. Kislik kismi derken sizin uyku tulumunda iki taraf mi var, nasil oluyor? Hadiii mama sandalyemiz ayni mi, iyi secim o zaman desene... dün orada kurbagali olanda vardi onu almadik, buna karar verdik.. bugün kullandim, iyi oluyo ya. en azindan oturup yemegi ögreniyor.
yessimcim canim,
ben 6ci ayindan bu yana kullaniyorum devam sütü, aptamil 2. Oglum seviyor sükür, hafif daha tatli ya o, anne sütünden tatli... vallah bagisiklik sistemini güclendiriyormu bilemiyorum henüz
Yessimcim, su an benim Mikail de ayni, uyuturken zorla uyuyor sanki, bagiriyor, cagiriyor, uyuttuktan sonrada aglayarak uyaniyor, sonra zor uyuyor, sanirim biseylerden korkuyor uykusunda.. yanima yatiriinca uyuyo rahat. seni cok iyi anlayabiliyorum canim.. insallah gecici bir seydir bu, büyüme atagidir belki ne bilim, yada dislerdendir...
melegim sende cok sagolasin canim. Burun tikanikligi icin deniz suyu kullaniyorum canim sürekli, faydasi oluyor, en azindan kurumuyor burnunun ici. Aspiratör nasil??
Aspirator tavsiri;Ince minik bir boru var ve onun uclarinda iki mekanizmasi var,, birinden ufluyorsun diger ucuda burna sokuyorsun sonra kendi nefesinle cekiyorsun, oyle guzel geliyorki bocukler sen bile sasirirsin ama bundan once serum kullaniyorum sonrasinda aspirator kullaniyorum cnm ..ben tr den Ortibebe aldim ve getirdim buraya ama o gun gezerken burda da gordum yani yurtdisinda da satiliyor okis sen bir bakiniver etrafina mutlaka rastlarsin ..kizlar yaaaa idrar yolu enfeksiyonu olmusum sanirim, cok rahatsiz ediyor. Doktora ilac yazdirdim, o da 1 hafta bebisi emzirmeyeceksin diyor, ne yapcam ben.. sabah - aksam atacakmisin hapi... eeee oglusum zaten sadece sabaha karsi emiyordu, simdi hepten unutursa... akil verin bana...siz olsaniz ne yapardiniz???
:44:
benım bebegımde aptamıle bayılıyor..hıpp falan hıc sevmedı.. hemen yazıyorum tarıfısekerım..
organık bebek bıskuvısı:
1.5 cy bardagı organık tam bugday unu
1.5 cay bardagı organık pırınc unu
1 cay bardagı organık ırmık
5 adet organık kayısı
4 yemek kasıgı tuzsuz tereyagı(organık yada pınar)
organık urunler yerıne normal urunlerde kullanılabılır..ıstege baglı
yapılısı:)
once 5 adet kayısı 1 su bardagı suda haslanır ardından kayısılar rondoodan gecırılıp cay bardagına alını cay bardagı tam dolana kadar kayısı suyu eklenır..ardından tum malzemeler bır kapta karısıtırılır..kulak memesı yumusaklıgında ele yapısmayacak sekılde hazırlanır..(eger cıvıksa tam bugday unu eger katıysa kayısı suy eklenerek ıstenılen kıvam elde edılır)
kucuk yuvarlak toplar alınır hamurdan ve ıstenılen sekıl verılır..
150 derece onceden ısıtılmıs fırında 30-35 dak pısırılır..bu tarıf dıs kasıma bıskuvısı olarakta kullanılıyor.. kızıma dıs kasıma bıskuvısı olarakta kullanıyorum o yuzden gevrek (sert)yapıyorum..yumusak olunması ıstenıyorsa hemen pıser pısmez fırından cıkarılmalı..ve cam kavanoza alınıp kapagı kapatılmalı..
kahvaltıda yada meyve puresıyle kullanılmak ıstenıyorsa rondodan bıskuvıler gecırılırr ohhhh missss:)) afıyet olsun bebıslere:)))
merhaba kizlar ben geldim)
canim sagligi yerindeyse ve doktorda iyi diyorsa, hic takma kafana... demek sevde gülin hanim anne babayla uyuyor hmm, biraksam Mikailde uyuyacak ama alistirmak istemiyorum, ayirmasi zor olur diye... bizim aramizda uykuya daliyor ondan sonra yerine yatiriyorum, kendi yatagina...
Emmesi nasil su an, yine SIK SIK emiyor mu? bu arada tebrikler 2 kilo gitmis, gitsinde gelmesin)
yeşim sen nerde çalışıyorsun süt iznin falan yokmu ne kadar uzun Allah yardımcın olsun. ben bi defa aptamil aldım ama hiç sevmedi benimki hatta bende baktım tadına sevilcek gibi değil şimdi ek gıdaya başladık ek gıda artı süt yetiyo ama bazen süt azalınca ek gıdayı olması gerektiğinden fazla veriyorum içimde şüphede kalıyo acaba ek gıdayı arttırmak yerine devam sütümü verilmeli yetmeyen süt yerine diyorum ama bilmiyorum doktora soracağım. bi arkadaşımın bebişi aptamile bayılıyo hatta doktor hipp ver demiş onu içmemiş ama çoğu kişidende bebeği mama seçen hipp sevdiğini duydum. inşallah bağışıklık sistemine faydalıdırlar sıkma sakın canını öyle şeyler duyuyorum ki suyla yapılan pirinç unuyla büyüyen, ağzına tülbente sarılıp verilen üzüm suyu yada lokumla büyüyen...bu kadar özen gösteriyoruz hafif aksaklıkla canını sıkmasın sakın...
aynen öyle yaptım valla:)) çok şanslıyım bu gün araştırmaya başlayacaktım bi arkadaş vardı bebeği büyüdü artık kullanmıyomuş benimkini al dedi,
çok geçmiş olsun canım.
1hafta mıı ya araştırmak lazım ilaçsız geçermi ki? ama ilaçsız geçmiyosa sakın ihmal etme idrar yolu enfeksiyonu önemliymiş çünkü. bol bol su iç hatta mümkünse ılık su iç. ben hamileyken iki defa oldum doktor bi toz verdi tek kullanımlık kullandım geçti, öyle bişi verseydi keşke...
arkadaşlar dün gece uyku tulumu kullanmaya başladık. yanlız hiç düşünmemişim daha önce uyku tulumu giydirince üstüne ne örteceğimi şaşırdım. normalde battaniyeye sarıyo üstünede yazlık yorgan örtüyodum. gece emzirmek için sıcak battaniyesine sarıp alıyodum yine onla geri yatırıyodum soğuk yere yatmıyodu üstünün sıcağıda alıp koyarken soğumuyodu. dün bi ara battaniye sadece örttüm sonra içim rahat etmedi battaniye kaldırdım yorganını örttüm o zamanda emzzirmeye yanıma alacakken uyku tulumu ile sadece alıp koydum kalın ama başka bişeye sarmayınca üşürmü bilemedim. ya ben uyku tulumu giydirince ikide bi üstünü açmış mı bakmaktan kurtulcam uyucam diyodum ama yine uyuyamadım.acaba terlei mi acaba üşüdü mü diye:))
fikirlerinizi bekliyorum. haa bide çok sık uyandı galiba hareketleri sınırlandı rahat dönemiyo diye...
benım bebegımde aptamıle bayılıyor..hıpp falan hıc sevmedı.. hemen yazıyorum tarıfısekerım..
organık bebek bıskuvısı:
1.5 cy bardagı organık tam bugday unu
1.5 cay bardagı organık pırınc unu
1 cay bardagı organık ırmık
5 adet organık kayısı
4 yemek kasıgı tuzsuz tereyagı(organık yada pınar)
organık urunler yerıne normal urunlerde kullanılabılır..ıstege baglı
yapılısı:)
once 5 adet kayısı 1 su bardagı suda haslanır ardından kayısılar rondoodan gecırılıp cay bardagına alını cay bardagı tam dolana kadar kayısı suyu eklenır..ardından tum malzemeler bır kapta karısıtırılır..kulak memesı yumusaklıgında ele yapısmayacak sekılde hazırlanır..(eger cıvıksa tam bugday unu eger katıysa kayısı suy eklenerek ıstenılen kıvam elde edılır)
kucuk yuvarlak toplar alınır hamurdan ve ıstenılen sekıl verılır..
150 derece onceden ısıtılmıs fırında 30-35 dak pısırılır..bu tarıf dıs kasıma bıskuvısı olarakta kullanılıyor.. kızıma dıs kasıma bıskuvısı olarakta kullanıyorum o yuzden gevrek (sert)yapıyorum..yumusak olunması ıstenıyorsa hemen pıser pısmez fırından cıkarılmalı..ve cam kavanoza alınıp kapagı kapatılmalı..
kahvaltıda yada meyve puresıyle kullanılmak ıstenıyorsa rondodan bıskuvıler gecırılırr ohhhh missss:)) afıyet olsun bebıslere:)))
Cnm allah sifa versin tez vakitte hayirli haberlerle donersiniz ins..
Aspirator tavsiri;Ince minik bir boru var ve onun uclarinda iki mekanizmasi var,, birinden ufluyorsun diger ucuda burna sokuyorsun sonra kendi nefesinle cekiyorsun, oyle guzel geliyorki bocukler sen bile sasirirsin ama bundan once serum kullaniyorum sonrasinda aspirator kullaniyorum cnm ..ben tr den Ortibebe aldim ve getirdim buraya ama o gun gezerken burda da gordum yani yurtdisinda da satiliyor okis sen bir bakiniver etrafina mutlaka rastlarsin ..
Sanada cok gecmis olsun cnm bende hamile iken idrar yollari enfeksiyonu gecirmistim ve doktor bebege zarar vermeyen antibiotik vermisti bence doktora bastir sana sute gecse bile zarar vermeyen ilac versin cunku var biliyorum kullanan arkadaslarimda oldu...
cnm benım guzel sozlerın ıcın tesekkurle r gururumu oksadın:)Cnm allah sifa versin tez vakitte hayirli haberlerle donersiniz ins..
Aspirator tavsiri;Ince minik bir boru var ve onun uclarinda iki mekanizmasi var,, birinden ufluyorsun diger ucuda burna sokuyorsun sonra kendi nefesinle cekiyorsun, oyle guzel geliyorki bocukler sen bile sasirirsin ama bundan once serum kullaniyorum sonrasinda aspirator kullaniyorum cnm ..ben tr den Ortibebe aldim ve getirdim buraya ama o gun gezerken burda da gordum yani yurtdisinda da satiliyor okis sen bir bakiniver etrafina mutlaka rastlarsin ..
Sanada cok gecmis olsun cnm bende hamile iken idrar yollari enfeksiyonu gecirmistim ve doktor bebege zarar vermeyen antibiotik vermisti bence doktora bastir sana sute gecse bile zarar vermeyen ilac versin cunku var biliyorum kullanan arkadaslarimda oldu...
Masallah senin fistik cok sansili annesi bu kadar fedekarca hazirlik yapan anne varmidir bilemem ama ben kendi adima konusuyorum senin kadar gayretim yok malasef, tariflerini copy yapiyorum bilesin eger iznin olursa baska arkadaslarlad paylasabilirmiyim..
Bu arada eline, emegine saglik paylasim icinde cok tsk ederiz
yok bebegım kayısıyı hasladıgımız suyu dokmuyoruz hamurun ıcıne kullanıyoruzgölgem tarifteki kayısı suyu hazır kayısı suyumu???
haticecan tuniko dan aldım canım incelersin oradan 4 mevsim uyku tulumu diye geçiyor
kadifegül ben birşey örtmüyorum tulum yetiyor çünkü..
merhabalar kızlar,
umarım herkes daha iyidir. meleklerimiz nasıllar?
biz altı ay aşımızı olduk fakat hepatit aşısı koskoca istanbulda beşiktaşta kalmamış ve sağlık bakanlığının depoları da tükenmiiş söylenene göre. yani 3 aşımız tamam ama 4. için beklemediyiz. eğer gelmezse satın alıp yaptırcaz. biz hemen alalım dedik ama hemşire daha vakit olduğunu ve yeni aşıların gelmesini bir süre bekleyebileceğimizi söyledi. böyle bir durum yaşayan varm?
bu arada gelelim esas meseleye... 1 haftadır 1 kaç tatlı kaşığı yoğurda başlamaya çalışıyoruz ama benim kızım yoğurdu yemiyor. sevmedi sanırım.
daha kaşıkta görür görmez surat yapıyor ve ekşitiyor.
zorlayıp iyice tiksindirmeyi yada başka bişeyle karıştırıp o şeyden de soğumasını istemiyorum. sizin bebeklerinizde durum nasıl ve nasıl davrandınız.?
ben şuan beklemediyim biraz ara vericem, gerçi başlayamadık zaten de...
hergün taze günlük keçi sütüyle 1 porselen kupa mayalıyorum. hem sütü yeni açıyorum hergün hem de yoğurdunu hergün yeni mayalıyorum ama nafile...
merhabalar kızlar
nasılsınız? havalar soğudu iyici, biz kombiyi çalıştırmaya başladık. hani derlerya bebek anne gibi hisseder ne giyiyorsan bi fazlasını giydir diye... ben atlet ve tişört giyiyorum ama bırakın atlet tişört bkısakol badysi üstüne uzun kol swit giydiriyorum kızımın kolları yine buz tek kat eşofman ile baldırları buz içine kilotlu çorap giydiriyorum yine soğuk... daha soğuk kış gelmedi ama şimdiden
vucudunu sıcak tutmak için giydirdiklerim;
-uzunkol bady, swit,yelek
-kısa tayt, kilotlu çorap, eşofman,patik yada ev ayakkabısı...
şimdi ancak böyle ısıtabiliyosam esas kışın ne giydircem ben bu kıza montla mı dolaştırcam bilemedim.
hepimiz farklı yerdeyiz daha sıcağıda vaar soğuğuda ama merak ettiğim siz ne giyiyorsunuz bebişleriniz ne giyiyor....
bu arada kızıma günlük yoğurt mayalamaya çalışıyorum ya tutturamıyorum önce tutuyodu neyi yanlış yaptım nolur bana garanti bi tarif lütfen çok cıvık oluyo yada uzuyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?