Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
haticecan, canım dün gördüm yazamadım. mama sandalyeniz hayırlı olsun. minik mikail güzel güzel beslenip, tontiş bir bebek olsun... güle güle kullanın. uyku tulumu ben oğluma giydiremiyorum. çook deli yatıyor. birde yan yatmayı seviyor. azıcık kalın giydirsem üzerini çok rahatsız oluyor. yazın cıbıl cıbıl (çıplak) durmayı çok sevdi. hep öyle olsun istiyor.

Slm kızlar, pek okuyamadık gecmisi telden bakiniyordum öyle. İzmirde annemn evdeyim. Beni hast. Götürmediler suan ameliyatta brzdn çıkar . Öğlen gidicm. Ay aynı Sezeryn gibi olacakmış ins. Çabuk gecer ya.

sagol yessimcim,
kus tüylü olani bizimkide atmaya calisiyordu üstünden,simdiki ise ses yapmiyor, gündüz giyiyor ya bakalim gece ne yapacak... bundan snra ki cocukta eger olursa - daha minicikten alistiracam tuluma...

Slm kızlar, pek okuyamadık gecmisi telden bakiniyordum öyle. İzmirde annemn evdeyim. Beni hast. Götürmediler suan ameliyatta brzdn çıkar . Öğlen gidicm. Ay aynı Sezeryn gibi olacakmış ins. Çabuk gecer ya.

mujjcum güzel haberlerini bekliyoruz canim...

kizlar yaaaa idrar yolu enfeksiyonu olmusum sanirim, cok rahatsiz ediyor. Doktora ilac yazdirdim, o da 1 hafta bebisi emzirmeyeceksin diyor, ne yapcam ben.. sabah - aksam atacakmisin hapi... eeee oglusum zaten sadece sabaha karsi emiyordu, simdi hepten unutursa... akil verin bana...siz olsaniz ne yapardiniz???
:44:

ÇOOK GEÇMİŞ OLSUN MUJJ.. Allah acil şifalar versin.

yeşim sen nerde çalışıyorsun süt iznin falan yokmu ne kadar uzun Allah yardımcın olsun. ben bi defa aptamil aldım ama hiç sevmedi benimki hatta bende baktım tadına sevilcek gibi değil şimdi ek gıdaya başladık ek gıda artı süt yetiyo ama bazen süt azalınca ek gıdayı olması gerektiğinden fazla veriyorum içimde şüphede kalıyo acaba ek gıdayı arttırmak yerine devam sütümü verilmeli yetmeyen süt yerine diyorum ama bilmiyorum doktora soracağım. bi arkadaşımın bebişi aptamile bayılıyo hatta doktor hipp ver demiş onu içmemiş ama çoğu kişidende bebeği mama seçen hipp sevdiğini duydum. inşallah bağışıklık sistemine faydalıdırlar sıkma sakın canını öyle şeyler duyuyorum ki suyla yapılan pirinç unuyla büyüyen, ağzına tülbente sarılıp verilen üzüm suyu yada lokumla büyüyen...bu kadar özen gösteriyoruz hafif aksaklıkla canını sıkmasın sakın...

aynen öyle yaptım valla:)) çok şanslıyım bu gün araştırmaya başlayacaktım bi arkadaş vardı bebeği büyüdü artık kullanmıyomuş benimkini al dedi,

çok geçmiş olsun canım.

1hafta mıı ya araştırmak lazım ilaçsız geçermi ki? ama ilaçsız geçmiyosa sakın ihmal etme idrar yolu enfeksiyonu önemliymiş çünkü. bol bol su iç hatta mümkünse ılık su iç. ben hamileyken iki defa oldum doktor bi toz verdi tek kullanımlık kullandım geçti, öyle bişi verseydi keşke...

arkadaşlar dün gece uyku tulumu kullanmaya başladık. yanlız hiç düşünmemişim daha önce uyku tulumu giydirince üstüne ne örteceğimi şaşırdım. normalde battaniyeye sarıyo üstünede yazlık yorgan örtüyodum. gece emzirmek için sıcak battaniyesine sarıp alıyodum yine onla geri yatırıyodum soğuk yere yatmıyodu üstünün sıcağıda alıp koyarken soğumuyodu. dün bi ara battaniye sadece örttüm sonra içim rahat etmedi battaniye kaldırdım yorganını örttüm o zamanda emzzirmeye yanıma alacakken uyku tulumu ile sadece alıp koydum kalın ama başka bişeye sarmayınca üşürmü bilemedim. ya ben uyku tulumu giydirince ikide bi üstünü açmış mı bakmaktan kurtulcam uyucam diyodum ama yine uyuyamadım.acaba terlei mi acaba üşüdü mü diye:))
fikirlerinizi bekliyorum. haa bide çok sık uyandı galiba hareketleri sınırlandı rahat dönemiyo diye...

benım bebegımde aptamıle bayılıyor..hıpp falan hıc sevmedı.. hemen yazıyorum tarıfısekerım..
organık bebek bıskuvısı:
1.5 cy bardagı organık tam bugday unu
1.5 cay bardagı organık pırınc unu
1 cay bardagı organık ırmık
5 adet organık kayısı
4 yemek kasıgı tuzsuz tereyagı(organık yada pınar)

organık urunler yerıne normal urunlerde kullanılabılır..ıstege baglı

yapılısı:)
once 5 adet kayısı 1 su bardagı suda haslanır ardından kayısılar rondoodan gecırılıp cay bardagına alını cay bardagı tam dolana kadar kayısı suyu eklenır..ardından tum malzemeler bır kapta karısıtırılır..kulak memesı yumusaklıgında ele yapısmayacak sekılde hazırlanır..(eger cıvıksa tam bugday unu eger katıysa kayısı suy eklenerek ıstenılen kıvam elde edılır)
kucuk yuvarlak toplar alınır hamurdan ve ıstenılen sekıl verılır..

150 derece onceden ısıtılmıs fırında 30-35 dak pısırılır..bu tarıf dıs kasıma bıskuvısı olarakta kullanılıyor.. kızıma dıs kasıma bıskuvısı olarakta kullanıyorum o yuzden gevrek (sert)yapıyorum..yumusak olunması ıstenıyorsa hemen pıser pısmez fırından cıkarılmalı..ve cam kavanoza alınıp kapagı kapatılmalı..

kahvaltıda yada meyve puresıyle kullanılmak ıstenıyorsa rondodan bıskuvıler gecırılırr ohhhh missss:)) afıyet olsun bebıslere:)))

Son düzenleme:

Cnm allah sifa versin tez vakitte hayirli haberlerle donersiniz ins..

Aspirator tavsiri;Ince minik bir boru var ve onun uclarinda iki mekanizmasi var,, birinden ufluyorsun diger ucuda burna sokuyorsun sonra kendi nefesinle cekiyorsun, oyle guzel geliyorki bocukler sen bile sasirirsin ama bundan once serum kullaniyorum sonrasinda aspirator kullaniyorum cnm ..ben tr den Ortibebe aldim ve getirdim buraya ama o gun gezerken burda da gordum yani yurtdisinda da satiliyor okis sen bir bakiniver etrafina mutlaka rastlarsin ..

Sanada cok gecmis olsun cnm bende hamile iken idrar yollari enfeksiyonu gecirmistim ve doktor bebege zarar vermeyen antibiotik vermisti bence doktora bastir sana sute gecse bile zarar vermeyen ilac versin cunku var biliyorum kullanan arkadaslarimda oldu...

Masallah senin fistik cok sansili annesi bu kadar fedekarca hazirlik yapan anne varmidir bilemem ama ben kendi adima konusuyorum senin kadar gayretim yok malasef, tariflerini copy yapiyorum bilesin eger iznin olursa baska arkadaslarlad paylasabilirmiyim..
Bu arada eline, emegine saglik paylasim icinde cok tsk ederiz

canım çok geçmiş olsun,çıktmıştır annen amaeliyattan nasıl geçmiş,iyidir umarım,hangi hastanede yatıyor,çok selmlar..

gölgem tarifteki kayısı suyu hazır kayısı suyumu???

haticecan tuniko dan aldım canım incelersin oradan 4 mevsim uyku tulumu diye geçiyor

kadifegül ben birşey örtmüyorum tulum yetiyor çünkü..

Son düzenleme:

ttlım cok sukur saglıgı yerınde hreketı de gayet ıyı normalde odasını ayırmıstım ama dıslerı cok zorladıgından gece uyumak ıstemıyor ben de mecburen yatarak emzırıyorum bır de bakıyorum sabah oluvermıs bızım kız yanımızda uyuyor. emmesı gayet ıyı halaık sık emısıyoruz k gıda da verıyorum ama o harekete ne kılo kalıyor ne de bırsey

sagol canim ya.
evet canim ya 5 günlük antibiyotik tedavisi demis.. ilk hapi bugün attim, yarin sabah ve aksam atacagim.. olmazsa artik sabaha karsi mama verecegim ogluma.. inan cok feci sekilde agrim var, idrar yaptiktan sonra... agliyorum resmen...

benim minikte aynisi tulumun icinde, ama bu sefer ki aldigimda pek sorun etmiyor gündüz ama geceyi hic deneyemedim daha... kus tüylü olun fos fos ses cikarttigi icin, rahat dönemiyordu.

Ayni bende sen gibiyim, tulumda üsürmü terlermi ayni düsünceler bendede var canim, ama ben hep kontrol ediyorum gece terledimi diye.. genelde ben sirtina havlu koyup yatiriyorum, gece kalktigindada degistiriyorum o havluyu, terini almis oluyor yani..

canim tesekkürler tarif icin, deneyecegim insallah.. satin almaktan iyidir, en azindan ev yapimi yani..

canim sanada tesekkürler. Yarin eczaneyede bir soracagiz bakalim öyle bir hap varmi diye..

merhabalar kızlar,
umarım herkes daha iyidir. meleklerimiz nasıllar?
biz altı ay aşımızı olduk fakat hepatit aşısı koskoca istanbulda beşiktaşta kalmamış ve sağlık bakanlığının depoları da tükenmiiş söylenene göre. yani 3 aşımız tamam ama 4. için beklemediyiz. eğer gelmezse satın alıp yaptırcaz. biz hemen alalım dedik ama hemşire daha vakit olduğunu ve yeni aşıların gelmesini bir süre bekleyebileceğimizi söyledi. böyle bir durum yaşayan varm?
bu arada gelelim esas meseleye... 1 haftadır 1 kaç tatlı kaşığı yoğurda başlamaya çalışıyoruz ama benim kızım yoğurdu yemiyor. sevmedi sanırım.
daha kaşıkta görür görmez surat yapıyor ve ekşitiyor.
zorlayıp iyice tiksindirmeyi yada başka bişeyle karıştırıp o şeyden de soğumasını istemiyorum. sizin bebeklerinizde durum nasıl ve nasıl davrandınız.?
ben şuan beklemediyim biraz ara vericem, gerçi başlayamadık zaten de...
hergün taze günlük keçi sütüyle 1 porselen kupa mayalıyorum. hem sütü yeni açıyorum hergün hem de yoğurdunu hergün yeni mayalıyorum ama nafile...

cnm benım guzel sozlerın ıcın tesekkurle r gururumu oksadın:)
ben bır cok sıtede arastırdım pekmez ıcermeyen hosuma gıden bır tarıf bunu buldum tabıkı alabılır ve ark paylasım yapabılırsın yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana:)
gölgem tarifteki kayısı suyu hazır kayısı suyumu???

haticecan tuniko dan aldım canım incelersin oradan 4 mevsim uyku tulumu diye geçiyor

kadifegül ben birşey örtmüyorum tulum yetiyor çünkü..
yok bebegım kayısıyı hasladıgımız suyu dokmuyoruz hamurun ıcıne kullanıyoruz

yogurdun ıcıne meyve puresı ekle oyle dene cnm

merhabalar kızlar
nasılsınız? havalar soğudu iyici, biz kombiyi çalıştırmaya başladık. hani derlerya bebek anne gibi hisseder ne giyiyorsan bi fazlasını giydir diye... ben atlet ve tişört giyiyorum ama bırakın atlet tişört bkısakol badysi üstüne uzun kol swit giydiriyorum kızımın kolları yine buz tek kat eşofman ile baldırları buz içine kilotlu çorap giydiriyorum yine soğuk... daha soğuk kış gelmedi ama şimdiden
vucudunu sıcak tutmak için giydirdiklerim;
-uzunkol bady, swit,yelek
-kısa tayt, kilotlu çorap, eşofman,patik yada ev ayakkabısı...
şimdi ancak böyle ısıtabiliyosam esas kışın ne giydircem ben bu kıza montla mı dolaştırcam bilemedim.

hepimiz farklı yerdeyiz daha sıcağıda vaar soğuğuda ama merak ettiğim siz ne giyiyorsunuz bebişleriniz ne giyiyor....

bu arada kızıma günlük yoğurt mayalamaya çalışıyorum ya tutturamıyorum önce tutuyodu neyi yanlış yaptım nolur bana garanti bi tarif lütfen çok cıvık oluyo yada uzuyo...

teyzelerıne bır kac foto daha:)

Eklentiler

• $09112012706.webp
    17 KB · Görüntüleme: 35
  • $09112012702.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 53

cnm bızım evımız cok sıcak oldugu ıcın sıfır kol cıtcıtlı body ve kısa kollu t-shırt gıydırıyorum altınada kilotlu corap yada tayt..bende evde askılı body ve sort gezıyorum:)
dısarısı buz gıbı ama cıktıgımızda 4 kat gıyındırıyorum:)
yogurdu bende tutturamadıgım ıcın mak aldım o sekılde tutmadıgı olmuyor ıcım rahat..makıne ıs yapar el ovunur hehehe:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…