Bebeğimi bırakıp işe başlamak çok zor geliyo Yardım edin

eşinizin geliri iyiyse eşin ödesin daha iyi
ev sigortalar vergisi çikiyor başimizda araba sigortasi da çikiyor kim ödüycek onlari.. .
eşim ödemez yetinmiycek bunlari çok düşündüm
bebegin de kıyafet ihtiyaci var. mama oyuncak derken çok..
mecbur çalışıcam ben işde. yoksa çikmazdim hiç de çikasim yok şimdiden.

Kusura bakmayin ama cocugunuz ilk 2 yili cok onemli sizde biliyorsunuzdur. Benim fikrim arabam olmasin cocuguma ben bakayim. Araba ev sonrada alinir ama cocugunuz buyuyunce bir daha bebek olmayacak. O harika donemleri asla borc odemek icin kacirmak istemem.

Aranayi satip bankaya koyun parayi bebegi izin tadini cikarin. Bu benim fikrim. Baska turlu dusunene saygi duyarim

Ne olursa olsun babannesi sonuçta. torununa ıyi bakar. için rahat etmicekse erteleyin

İstediği kadar gezsin umrumda degil ama aynı evde yasiyosak sorumluluklari paylaşmak zorunda öğlene kadar yat aksama kadar gez kocan eve gelmeden biraz önce eve gir. Ben evdeki işleri yapmaktan cocugumla ilgilenemiyorum yemege de yardim ediyorum ama tamamen ben yaparım yemeği demiyorum bu sefer eve hiç uğramaz. Banyo yapiyolar arkalarından girip ben temizliyorum gelinide hizmetçi yerine koymasinlar yani Milletin kaynanasi temiz olur benimki eline bi bez almaz yatak odasına kadar ben temizliyorum

Eşimin isinde araba lazım müşteriye gelip gidiyo eli ayağı gibi

Ben kv den se bakıcıdan yana kullandım tercihimi nasibimizden iyi de birini bulduk çok şükür hic aklım kalmıyor öyle olunca bence sende bakıcı bul şimdi kıs kıyamet çocuk okul yolunda hasta olur Allah korusun

Senin annende bakmak zorunda değil tekrar diyorum bakıcı tut o zaman.Annelerimiz bizi bakmış büyütmüş bi de torun büyütecekler o yaşta
Annem ben bakarım ama kv ne ayıp olur diyo ablamda var o da bakabilir ona cuzi olarak parada veririm skinti değil Ama kayinvalide ile ayni evdeyken onları nasıl cagiriyim gelin bakın diye

Bu biraz yapiyla alakali. Ayni evde yasamadigim icin bilemeyecegim ama ben 15 20 gun kaldigimda da kendim banyo yapinca temiz birakirim. Baskada giril banyo yikayayim demem hayatta da temizlemem. Yapsam bekler ister ben yapmayinca mecbur girip temizler. Bir yemek yaparim oda zatem mutfagi seviyorum elimde lezzetli. Sizdevsoyleyin yikasin banyosunu ya da temizlemeyin...

Ben kendi anneme bırakıyorum ve anneme yakın taşındım bunun için.
Şans yüzüme güldü ki iş yerimde uzak mesafede değil Allah'tan.
Yoksa kayınvalideme tam zamanlı bende güvenemezdim.
Çünkü onun kendine göre bir hayatı var, fakat yardım destek gerektiğinde gelir sağolsun.
O anlamda problem yaratmıyor. Annemin doktor randevusu vs. olunca gelip o ilgileniyor.

Bıraktığınız koşullar ve kişi çok önemli ne yazık ki.
İnşallah sorunsuz işe dönüşünüz gerçekleştirirsiniz.
Fakat bu durumu eşiniz ile de müzakere edin.
Olmadı kayınvalideniz ile de konuşun ne olacak ne şekilde düzen sağlanacak diye.
Bir orta yol muhakkak ki bulunmak zorunda.
Aksi halde zor.

Annem ben bakarım ama kv ne ayıp olur diyo anlamda var o da bakabilir ona cuzi olarak parada veririm skinti değil Ama kayinvalide ile ayni evdeyken onları nasıl cagiriyim gelin bakın diye
Gayet çağırırsın kayinvalidene anne sen yorulma zaten geziyosun diğer toruna bakıyosun diye yumuşat.
Ayrıca orası senin evin değil mi kayinvalide yanına gelmiş.Kim ne karışır senin çocuğuna kimin bakacagına.
Pis tembel dediğin kadına çocuk baktirma.Ufacık daha yollarda misafirliklerde telef olur.Önce bebeğini düşün ayıp olup olmayacağını değil

Kırk yıl temizlemesem temizlemez Kızartma yapar etrafındaki bütün Tencereler ocak yağ içinde Tazgahi felan bi sileyim demez Mutfağıda ben temizliyorum arkasından

Esimde annesi varken annemin gelmesini istemez kv de ben bakamiyomuyum moduna girer bu sefer Annem de evde onlar varken rahat edip gelemiyo kadın

yok arabayı satmam:)
bebekten önce aldik biz. ödüycez 2018 de bitiyor neredeyse 2 yıl kaldi:)
evet bebek önemli fakat mecbur kv ve görümcem bakacak..

Kadının ne pisligini ne tembelligini bırakmışsınız,e bırakmayın o zaman bakıcı bulup ona bırakın.

Kayınvalidelere acıyorum bazen.

aklımdan geçenleri yazmışsınız.

eğer ayrı ev tutma imkanı yoksa ne evlenip ne de çocuk yapmayacaktı konu sahibi.

hem çalışmak ev almak zorundayız diyor hem de böyle 'pis' bir kadına çocuk baktırmayı düşünüyor.

Esimde annesi varken annemin gelmesini istemez kv de ben bakamiyomuyum moduna girer bu sefer Annem de evde onlar varken rahat edip gelemiyo kadın
Niye istemiyor onun annesi sizde kalırken bişey yok senin annen gelince mi sorun.Sen başta nasıl kabul ettin bir oturmayı zaten sasilacak şey.
Beyefendi istemezse otur evde kendin bak çocuğuna

Malesef ki her sey ayni anda olmuyor. Evim olsun arabamda olsun cocugumda olsu. Ben calisayim cocuga kv ya da annane baksin. Ama bakarken benim sartlarima gore baksin. Belli yasa gelmis kadini sirf kendi isteklerim icin kaliba koyayim.

Bence olmuyor yani hepsini ayni anda yapinca ihmal edilen cocuk oluyor. Kadin calissin ben asla aksini soylemiyorum

Benim birikimim cocugumdur. Ona sunabilecegim en iyi egitim ve ogretimi sunmak icin birikim yapiyorum. Evim yok ama kizim buyudukce hangi yonde egitim almak isterse kresten itibaren en iyisini sunacagiz ona. Onceligim onun egitimi tabi bi tamamen benim dusuncem. Herkesin gorusune saygi duyarim.

Yazdiklarimin hepsini okuyup öyle yorum yapın istiyosaniz benim zaten bir evim var ev almak gibi bi derdim yok Ev almamizi mecbur koşan kp Benim evim zaten ayriydi kp evi müteahhite verince evler bitene kadar beraber oturalim idare edelim dedik

bır evde ıkı kısı calısıyor ıse oncelıkle ayrı eve cıkın derım...
ıkıncısı sadece dıgerını okula getır gotur yapıyorsa ıkı cocugada bakabılır ama sureklı kıs gunu 10 aylık bebegın dısarı cıkması dıkkat edılmezse hasta olmasına neden olabılır...
ucuncusu bence guvenmıyor ısenız bır bakıcı tutun para verırsenız ama ıcınız rahat olur.

bakın sizin pencereden bakınca siz haklısınız

ama kaynana da öyle alışmış o yaşa gelmiş değişir mi

ben her banyodan sonra banyo temizlemem mesela haftada bir temizliğe yardımcı geliyor o temizler o olmasa 10-15 günü bulur

eve gelin gelirse de o geldi diye ben temizlik sıklığımı değiştirmem beğenmiyorsa o temizlesin derim

insanlar yaşlandıkça daha vurdumduymaz olur

biz çocuğa dair en ufak bir şeyde ay pis derken buradaki kv delerin nerede ise %99 u eli ile yemek yedirir vs vs

bakış açıları farklı olduğu işçin aynı evde kv ile oturmak zor

aynı şekilde kv ye çocuk baktırmak da bunun için imkansız bence

bakıcım 3,5 aylık çocuğuma asgari ücret artı yol parası gibi bir miktar ile baktı kv ben bakarım dedi ama olmaz dedim

neyse bakıcıya verdiğim miktar benim maaşımın dörtte biri idi

sonra bakıcı bizi bıraktı

kv yine bakarım dedi ama güvenemeyip işi bıraktım

bu arada evimiz vs de yoktu ki standardın üzerinde gelirimiz vardı buna rağmen kv bakacağına bu geliri unuturum dedim

zira önceliklerin ev, araba değil çocuğumun bana göre yetiştirilmesi idi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…