Bebeğimi bırakıp işe başlamak çok zor geliyo Yardım edin

Bende iki hafta önce işe başlamak zorunda kaldım ve bebeğim daha 5 aylıktı çok zor oldu ama çalışmadan idare edebilecek durumda değiliz şuan benmde annemle KV dönüşümlü bakacklar tabıkj herkesin kendi annesi kimse annesi kadar iyi bakamaz ama mecbur kaldım tanımadıgım bakıcıya bırakmaktansa kayınvalidemlr annem baksn diye düşün dk senin durumunda çok zor çünkü kayınvaliden iki çocuğa birden bakck bide o kadını düşün öbürünün okulu falan derken gerçekten yorucu hem bebeğinede yazık allah yardımcın olsun inşallah imkânın varsa çalışma kendin güzelce bak çocuğuna

bebeğime bakıcı bakıyor
ilk çocuğuma babaannesi baktı çok rahattı yalnız temiz düzenli güleryüzlü sabırlı kadındır kv
hiç gözüm arkada kalmıyordu

velhasılı zor bu işler.. 3. ev alnımasın şimdilik
söyle eşine kendim büyüteceğim de

Ya eğer sana faydası olacaksa beni örnek al. Bebeğim 9 aylık ve sürekli emiyordu çalışmaya karar verdiğim zaman. İşe girdim ama o nasıl bişey yaaa... Aklım onda, ruhum onun olduğu yerde.. Sürekli kuruyorum.. Tel çalsa heyecanlanıyorum, mesaj gelse korkuyorum. Eve gidişimi gör koşuyorum, insanları itekliyorum yolda:) Trafik sıkışsa gidip şöförü vurmak sonra da otobüsü ben sürmek istiyorum Deli gibi bişey oldum yaa, kah gülüyorlar kah kızıyorlar halime tabi Meğer alışana kadarmış. 3-4 ay sürdü bu paranoyak haller. Ama seni asıl alıştıran çocuk oluyor. Çünkü o senden daha kolay ve çabuk alışıyor. ben işe başladığımda 9 aylıktı. 2,5 yaşına kadar emzirdim birde. Akşam eve göğüslerim çatlayacakmış gibi giderdim. bazı şeylerin farkına vardıklarında senin çalışmanı daha geç kabul ediyolar. Ama yaşına girmeden başlarsan ideal oluyor. Bakıcı annemdi o dönem tabi. Kimseye bırakamadım ben. SOnrası da kreş.. Bakıcı konusunda ikna olamadım. Artık herkes elinde telefonla yaşıyo malum kimseye güvenemedim.

Iki bebeği bahane edeceksiniz. Annenize baktiracaksiniz. Başka yolu yok gibi.
Ha birde sizin eviniz varmış , orada oturabilirsiniz ev almak yerine ya da kiraya verip maaş gibi alabilirsiniz.

Kv ben ikisine birden bakamam dese inan işim daha kolay o zaman eşimin itiraz etme hakkı olmaz ve annem veya ablam bakabilir

5.5 aylıkken anneme bıraktım kızımı ne kadar erekn bırakırsak okadar çabuk alışıyorlar. anneanne gelır anne işe gider anne gelır anneanne evıne gıder mantığı var şimdi kızımda 15 aylık sabah bay bay ederek yollar akşam gelıncede gulucuklerle karşılar maşallah. uyku duzenı yemek düzenı annemın alıştırdığı gıbı devam edıyor. akşamları erken yatar ben çıkmadan kalkar oynarız ustunu gıydırıp işe gideceğimi anlatırım ılk gunden berı hep aynı onunla konuşun anlatın anlıyorlar çünkü kv çocugun sorumlulugunu vermeye başlayın yemeğini yedırsın uyutsun be işe başlamadan önce annem sureklı gelır gıderdı. iş yerı ile konusun ilk 2 hafta erken çıkarsınız olmadı alışma suresınde hafta sonu ve akşamları daha fazla zaman ayırın evınız pıs desınler yemek ne bulursa yesınler onemlı olan cok zaman gecırmek değil kalıtelı zaman gecırmek . M menekse21

Ev almak için evlat bırakma derim ben.Meslegini kaybetmemek için işe dönüyor olsan anlarim ama ev ne demek ya? Cocuk dogmadan once biriktirseydiniz.Ya da 2 sene daha bekleyiverin ne acelesi var? Ben oglumu 14 aylikken krese verdim.Kayinvaliden sagolsun bakarim demis.benim bebegime kimse bakmadı.ya kiymetini bilip kayinvalidenin elini ayağını opersin ya da para işini 2 sene erteleyip yavrunun yaninda olursun.Ben cok vicdab azabi cektim ama baska çarem yoktu.Ne olur yanlis anlama ama fikrim bu.

En iyisi biraz daha bekliyim duruma göre karar veriyim. Eşim yeni dükkan açtı ve kredi borclarimiz var hem ona destek olurum basliyim artık dedim ama çocuğu birakmakta zor kv evine tasinsa annem gelip benim evimde baksa çocuğa o zaman gözüm arkada kalmaz. Böyle içim rahat değil

Kayınvaliden diğer çocuğa da baktığı için zor.Her sabah uyusa bile uyandırıp okul yoluna düşecekler.Bide kv.nin çok gezme alışkanlığıda sıkıntılı.Ev düzeni olmaz çocuğun.Orda burda uyuycak çocuk evdeki gibi rahat olmayacak.Belki bu konuları konuşursan belli bir düzeni oturtursan sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…