Bebeğimi bırakıp işe başlamak çok zor geliyo Yardım edin

ama işte kp in mecbur koşmasına da dur dememişsiniz

bebek olacak ben ne yaparım bu kalabalık ile dememişsiniz

o arada kirada otururuz biz dememişsiniz

kp de şimdi, düşünmüş üç çocuk var iki ev var

birine daha almak lazım diye ki oradan bakınca haklı ama bu aşamada dur demeniz, bana güvenmeyin ben bebeğime bakacağım diyebilmeniz lazım

sizin hayatınızı kp yönetmesin artık

Neyse arkadaşlar kv nin bakıp bakmamasi bi yana çocuğunuzu kaç aylıkken biraktiniz ayrılık anksiyetesi yasadimi. Siz yokken yemeğini yemede skinti çıkardı mi ? Bakan kişiye alıştımı hemen sizi aradımı ? Veya başka sorunlar ciktimi üstesinden nasıl geldiniz İşe gittiniginiz için erken kalkiyosunuz çocuğun uyku düzeni nasıl oldu erken yatıp erken kalkıyo mu ? Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim

yazdıklarınızın hepsini okuma zorunluluğum yok,eğer anlaşılmadığınızı düşünüyorsanız bunu konunuzun ilk mesajında daha ayrıntılı yazarsınız.

Temizlik hiç yok canım sıklığında değişiklik yapmiyo o yüzden

Annem ben bakarım ama kv ne ayıp olur diyo ablamda var o da bakabilir ona cuzi olarak parada veririm skinti değil Ama kayinvalide ile ayni evdeyken onları nasıl cagiriyim gelin bakın diye
Sen onlara götür elitinin kızını bahane et

Kırk yıl temizlemesem temizlemez Kızartma yapar etrafındaki bütün Tencereler ocak yağ içinde Tazgahi felan bi sileyim demez Mutfağıda ben temizliyorum arkasından
Çok yüz verme anne şurayıda bi silsen falan diye tatlı tatlı gir lafa eli ayağı tutuyorsa bi zahmet yapsın

3,5 aylıkken bakıcıya günde 11 saat bıraktım

küçük olduğu için çabuk alıştı

yemesi içmesi bakıcısında benimkinden daha iyi idi

hatta arkadaşımınkine de annesi baktı onunki de daha iyi yerdi zira onlar yabancı naz yapmıyorlar

ama sizinki zaten babaanneyi biliyor huyunu suyunu alışması kolay olur

komşumuz bir diğerinin çocuğuna bakıyor

13 aylıkken aldı alıştı rahatlıkla hem de bakıcının evinde bakılıyor

sizinki evden çıkmayacak zaten

ben kalkar süt sağardım o arada oğlum kalkar diğer memeyi de ona emzirir bakıcı gelince de teyzesine verir giderdim

hiç arkamdan ağlamadı mesela zira o öğrenci teyze gelir anne gider, anne gelir teyze gider

bu rutine küçükken alıştığı için de sorun yaşamadı

İyide o daha bebek. Diğer torunu okula götürüyor diyorsunuz. Karda kışta küçücük bebek hergün yollara düşecek bu durumda. Hasta olmaması mümkün değil. Ben en çok buraya takıldım

ablan bakabilecekse

kvdeme hem diğer çocuk hem ev işi vs ağır gelir deyip çocuğu ablana bırak kendi evinde baksın sonra da al akşam gel

Temizlik hiç yok canım sıklığında değişiklik yapmiyo o yüzden

tamam da sen yokken bir şekilde yapıyordu şimdi sen fırsat vermeden hep temizlersen sana yıkmış işte

yani, senin ve onun temizlik anlayışı aynı olmayabilir bunu demek istiyorum

benim de ocağım yağlı ama ben burada takılıyorum mesela

ne olur ki ocakta yağ zerresi olsa benim umrumda değil

Ev almak uğruna çocuğunuzu "tembel ve pis" olarak gördüğünüz valideye bırakmayın o halde.
Kusura bakmayın ama ben anlamıyorum , hak vermiyorum bu durumdaki annelere.
Bu kadar zor ise ayrılmak, çalışmayın.
Daha küçük ev alırsınız, daha geç alırsınız veya en kötü ihtimalle hiç almazsınız, dünyanın sonu mu , değil.

Bende canım büyük sorun benim için ne yapacagimi bilmiyorum
Açıkçası ben çocuğumu emanet edeceğim kişinin sadece çocuğumla ilgilenmesini isterdim. Diğer torun büyük bile olsa onunda beklentileri ve ihtiyaçları olacaktır mutlaka. Sizinki daha bebek. Bütün dikkatini ona verebilecek mi kayınvalideniz? İşe başlamayı erteleyin bence biraz.

çalışma o zaman bu kadar dert yanacaksan bir tek sen değilsin bebeğini bırakıp işe başlayack olan

bir yana dediğin mesele işin özünü oluşturuyor ki:)9
yukarıda sıraladığın işeri kim başarıp ta uygulayacak sorunsuz bir şekilde?
yemek düzeni diyorsun ,uyku diyorsun.
bunlar bakan kişinin gayretiyle düzene girecek kendiliğinden değil.
yine de tecrübemi yazayım.
bebeğin 0n aylık.
bakımı sandığın kadar zor olmaz.
ayrı kalmak tabi zor gelecek ilk başlarda.
hatta büyüdükçe ayrılmak daha zor.
ek gıdada pek çok şeye alışmıştır artık.
kv buna uyabilecek mi?
titiz temiz olmaması büyük sorun işte

çalışma o zaman bu kadar dert yanacaksan bir tek sen değilsin bebeğini bırakıp işe başlayack olan
Evet ben değilim kimse çocuğunu gule oynaya birakmamistir tecrubelilerden bu sorunu nasıl aştıkları ile ilgili yorum almak istedim. Bu kadar sert yorum yapacak bişey yok ortada Eger bi öneriniz yoksa yorum yapmayadabilirsiniz. Burası bir derdim var bölümü bende dert yanıyorum ama senin hoşuna gitmiyosa okuma da yazmada

kv den ayrılacaksanız bence bir süre sıkıntı çekmeye değer. aynı evde yaşamak çocuk için de sizin için de zor olur.
10 ay civarı anneden kolay ayrılabiliyorlar,daha sonrasında alıştıkları için bırakmak zorlaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…