Bebeğimi bırakıp işe gitme vaktim geldi :(

Valla anliyorum evet. Buyudukce anliyor insan egriyi dogruyu. Evet su an diyorum ki iyiki calismis. Cunku onun calisiyor olmasi muhtac olmamasi kendi kafasina eseni yapcak maddi gucte olmasi birilerinin lafi altinda ezilmeyecegini bilmek vs vs hepsi bana ornek oldu guc oldu.. ben oyle bi anne gore gore buyumus oldum. Vizyonum o su an.
Ama evet.. annem okula giderken her hafta yikayamazdi bazen uniformami onlugumu. Bazen utusu kotu bi gomlekle giderdim. Ne biliyim sacimi alel acele yapardi ilkokuldayken. Herkesin annesi pasta borek corek koymus olurdu beslenme cantasina ben hazir yas pasta pogaca falan gotururdum..evimiz herkesinki gibi dort dortluk duzenli olmazdi. Kaybolan seylerimi anneme sormak gibi luksum yoktu annem bilmezdi cunku ben kendim bulurdum falan.. herkes kendi kendine kotarirdi islerini.. ha yemek islerinde falan da kucuk yasta sorumluluk aldim ufaktan. Sonra ben 6yasindayekn kardesim oldu onun sorumlulugunu da azicik almis bulundum sanki.
Ama hepsi birsey katti bana yani. Bi sure dedim keske calismasaydin blaa blaa blaa ama sonunda gecip bakinca anliyosun yani.
Bence calismalisin ama su an zorunluluk yoksa biraz daha dur bebegin kucuk.. :/
Mecbur gidicem canim bakalim neler bekliyor bizi.

Kimilerine göre belki çokta abartılmaması gereken bi mesele. Sonuçta milyonlarca çalışan anne var. Ama her anne bu bunalım yolundan geçiyor dimi? Bebeğim şuan 8 aylık,kurumsal bir şirkette çalışıyorum ancak bu kadar izin alabildim. Bebeğim olsun diye tedaviler gördüm vazgeçtikten bir kaç ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Hamileliğim tatlı bi heyecandan çok eziyete dönüştü,çalışmak zorundaydım ve 33 haftalıkken erken doğum yaptım. Psikoloji olarak hiç rahatlayamadım 8 aydır evdeyim çok şükür oğlum şuan sağlıklı ama yaşadıklarımın etkisinden bir türlü çıkamadım derken ayrılma vakti geldi çattı. 21 haziranda iş başı yapacağım ve uykularım kaçıyor. Nasıl olacak,uyku düzenimiz yok,istediğim gibi yetiştirebilecek miyim,ilklerini göremeyeceğim belkiler vs. beynimi kemirip duruyor. Bu konuda tecrübe sahibi ya da önerilerde bulunabilcekler varsa çok memnun olurum.
Dipnot: çalışmak zorundayım :KK43:
Uzun oldu biraz kusuruma bakmayın. Bi derdim vaar kendime göre çok büyük !!! :KK43:
Icinizi ferah tutun. Her şey rayına oturur. Bebeginiz de siz de alışırsınız. Hem onun için çalışıyorsunuz. Ben ise geri döndüğümde bebeğim 11 aylıktı. Ilk zamanlar akşam olmayacak gibi geliyordu. Ama zaman geçtikçe bir düzene girdik. Bazen evden uzaklaşmak iyi bile geliyor.

Back