Bebeğimi doğurmaktan ve sonrasından korkuyorum

ay çok heyecanlı ya kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor :))

Sırf meraktan soruyorum yanlış anlamayın, bu korkular hamile kalmadan önce yok muydu ? Yeni mi oluştu ? Sonuçta bebeği vazgeçip geri gönderemeyeceğinize göre biliyordunuz yaşanacak zorlukları değil mi ?

Ayrıca yaşadığınız doğal bir durum, dünyaya bir canlı getirmek kolay mı ? İlla kötü konuşanlar olur onları duymayın, dinlemeyin.

16 ağustosta spinal sezeryanla doğum yaptım. Bende son ana kadar normal doğum yapmayı bekledim ancak bebeğim 4 kilo olduğu için sezeryan oldum. Öğlen 2 de ameliyata alındım. Sonda takılırken hafif bir acı oldu o kadar. Belime iğne yapılırken hiç hissetmedim. Anında uyuştum. Birkaç dakika içinde bebeğimi gördüm. 10 dakika sonrada ben odama çıktım. Uyuşukluk 3 saat sonra geçti. Yürümeye başladım.Yürüdükçe açılıyorsun. Akşam kimseden destek almadan yürümeye başladım. Sabah 9'da taburcu olduk. Evde tek başıma kendim baktım. Kimseden yardım almadım. Korkulucak birşey yok. Soğukkanlı ol yeter.

Az seni ferahlatayım hem sezeryan gibi kist ameliyatı oldum hem belden uyuşturmalı varis ameliyatı hiç korkucak birşey yok hiç birsey hissetmiyorsun sezeryan yerlerinde bir kaç gün zorluğu var (ben ertesi gün yüruyordum rahatlıkla sezeryandan bahsediyorum) zaten sen yeni doğum yaptığından sana yardımcı olacak insanlar olur kendini korkutma boşuna ne olduğunu amlamadan biticek

hamile kalmadan önce yoktu. Planlı gebelik değil benmki, iyiki olmuş o ayrı. Hamile kalmadan önce açıkçası hiç aklıma gelmiyordu. Hamileliğin başlarında bile gelmiyordu aklıma böyle şeyler. doktor sezeryan günü verdikten sonra başladı.

bende anneciğime güveniyorum bana bakması konusunda :)) inşallah haftaya yazacğım buraya kızlar bebeğims kavuşmak acılarımı unuttrdu diyeceğim :)

Korkmayın , arkadaşlar da demiş korkulacak bir şey olmadığını zaten. Hepimiz ameliyat öncesi heyecanlanır ve korkarız bu çok doğal. Allah bir avazda kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Ben normal doğum için gittim sezeryan oldum hiçte zor olmadı. Sen birde planlı gidiyorsun daha rahat olur.
ilk doğumum da normal doğum olsun diye Sünni sancı verdiler saatler sonra sezeryan a aldılar. Beklemekten yorulmuştum. Bir an önce olsun bitsin dedim artık. İkinci doğum da planlı sezaryandı. Hastaneye gider gitmez yatışım yapıldı yarım saat sonra doğum yapmıştım. Gayet rahat oldu. 2 gün sonra her işimi yapabilecek haldeydim.

Spinal olacağı için doğumdan sonra bol bol kahve, çay tüket. Zaten uyuşukluğun geçene kadar hiç ağrı sancı kalmıyor. Uyuşukluk geçince hemen ağrı kesici ilaç veriyorlar. Ayrıca sonta taktıramazsan söyle hemşireye ameliyathanede anestezi den sonra taksınlar.
Şimdiden hayırlı olsun güle güle büyüt bebeğini

Ah canim bos bosuna strese giriyorsun.. Bende hic amiliyat gecirmedim, taki ilk cocugumda acılma olmayinca.. Sabah saat 4 de sancilarim basladi. Aksam oldu daha halen acilmadi. Gun biti ertesi gunun sabah saat 6 ve 7 arasi sezeryan oldum. Senin gine gun vermisler en azindan bos bosuna sanci cekmiyeceksin.. Sırtandan ignede mumkun kadar kamburlaş. Sonra doktorlar hisediyormusun diye uyarirlar. Hisetmedikten sonra basliyorlar. Bebisinide hic bisi olmaz insallah.. Pis mis kan kalmiyor temizlerler onu.. Vucud mutlaka atar, hangi vucud pis kani kabul etmis.

Ben de senin gibi normal doğuma çok odaklanmıştım ama olmadı. 20 saat suni sancının üzerine sezeryan oldum. 10 cm açıklığa epiduralsiz geldim. Bebek doğmayınca epidural aldım. Sezeryanla doğurdum. Gece 12 de doğdu sabahına ayaktaydım. Bebeğime hep ben baktım. Altını bile başkasının açmasına izin vermedim. Epidural hiçbişey. Doğum sancısının yanında. Milletin abartmasına bakma. Her normal doğum da mükemmel olmuyor. Arkadaşımın bebeği normal doğumda nefessiz kaldı. 8 aylık oldu hala fizik tedavide. Düzeleceği de meçhul. Bin pişman oldular normal doğum olduğuna. Sezeryanın korkulacak hiçbirşeyi yok. Sadece eğilirken zorlanıyorsun. 10 gün sonra eser kalmıyor. Doğumu araştırmayı bırak. Bebek bakımını araştır bence. Benim tavsiyem o. Emzirmek bile daha zor bence sezeryandan. Meme başı yaraları kabus gibi.

Ben genel anestezi ile dogum yaptim 1sene önce şuan hic bir agrim sizim kalmadi hicte lanet etmedim.
Sondayı rica ettim bayılttıktan sonra taktılar.
Ve bebeğimin hâlâ karnimdaki hâllerini o kadar özlüyorum ki ama dışardaki halleri adım atması anne demesi bunlar coktan onun yerini aldı ve dahada muazzam duygular korkmamanizi tavsiye ederim

profil fotoğrafın mükemmeeeel teşekkür ederim yorumun için :)

profil fotoğrafın mükemmeeeel teşekkür ederim yorumun için :)
Teşekkür ederim :) size doğumdan iki gün önce göğüslerinize akşamları soğan koymanizi tavsiye ederim yara olmasini büyük ölçüde engelliyor birde sütümün hemen gelmesi için rezene anason ve çörek otu kaynatip içtim ve süt problemi hiç yaşamadım çok şükür sağlıcakla kucağınıza alın meleğinizi inşallah

Yok ya cahil cahil konuşuyorlar. Normal doğumda içeriye paspas mi atıyormuş doktor da tertemiz oluyormuş.
Canım ben 5 ay önce sezaryen oldum artık hersey kolay dikiş yeri diye birşey yok orayı yapıştırıyorlar ağrı olmuyor iyileşme sürecinde tatlı kaşıntı olabilir. Yarım saat içinde besin kucağında. Ayrıca epidural hiç de korkunç değil kafayı takma o kadar.
Bebeğim gayet de keyifli yani niye beni alttan değil de üstten çıkardın diye atarli bir havası yok. Haa bende onun yokluğunu karnimda 1 ay sonra hissettim ama iyiki kucağımda dedim.
Şimdi boşver bunları hadi güzel bir film seç al eline cerezini takıl.
Not: sen bu korkuları bir kenara bırak anne bebek çantani hazırladın mi? Yenidoğan bez aldın minik kışın doguracaksin kiyafetleri tamam mı? Doğumdan sonra bol bol emzir ki sarılık olmasın bu da benden sana tiyo.

Banada diyorlardı kaç sene geçti hala ağrıyo falan ama valla yalan abartıdan başka bişey değil zaten hala dikiş yerlerim uyuşuk hissetmiyorum bile bebek doğduktan sonra uykudan başka bişey düşünmedim bol bol uyu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…