Yok ya cahil cahil konuşuyorlar. Normal doğumda içeriye paspas mi atıyormuş doktor da tertemiz oluyormuş.
Canım ben 5 ay önce sezaryen oldum artık hersey kolay dikiş yeri diye birşey yok orayı yapıştırıyorlar ağrı olmuyor iyileşme sürecinde tatlı kaşıntı olabilir. Yarım saat içinde besin kucağında. Ayrıca epidural hiç de korkunç değil kafayı takma o kadar.
Bebeğim gayet de keyifli yani niye beni alttan değil de üstten çıkardın diye atarli bir havası yok. Haa bende onun yokluğunu karnimda 1 ay sonra hissettim ama iyiki kucağımda dedim.
Şimdi boşver bunları hadi güzel bir film seç al eline cerezini takıl.
Not: sen bu korkuları bir kenara bırak anne bebek çantani hazırladın mi? Yenidoğan bez aldın minik kışın doguracaksin kiyafetleri tamam mı? Doğumdan sonra bol bol emzir ki sarılık olmasın bu da benden sana tiyo.
Anladım canım.Senin ve yavrun içim hayırlısı böyleymiş demekki..Hiç üzme yorma kendini bak bebişinle son günlerin tadını çıkar o sana kavuştuğu için mutlu olur inan bana..bende iki ay önce normal doğum yaptım ama önemli olan doğum şekli değil emin oll onu sağlıkla kucağına alıp emzirdiğinde hiçbir şeyi düşünmeyeceksin bile :)vajinusmus. Bebeğin gelişini geciktirecileceğimi söyledi doktorum.
eminim doğumdan bi gün önce başlayacak benim uykusuzluk. Şimdi az da olsa dalıyorum. Bi gün önce düşünmekten heyecandan uyuyamayacağm sanırm. Dün korkudan uyuyamam derken sayenizde şimdi heyecandan diyorum acayip rahatladımBanada diyorlardı kaç sene geçti hala ağrıyo falan ama valla yalan abartıdan başka bişey değil zaten hala dikiş yerlerim uyuşuk hissetmiyorum bile bebek doğduktan sonra uykudan başka bişey düşünmedim bol bol uyu:)
Sanmıyorum bence sezeryanda pis kanı atma olayı zamana yayılarak oluyorteslim ol. Anahtar cümle bu sanırım benim için. Keşke bazı insanlara susturucu takabilsem.
Çok cesur bi insanımdır normalde. Yamaç paraşütüyle onlarca kez atladım. Gözüm karadır. Korkmam. Heyecana odaklanırım.
Ama bu kez olumsuzluklar içinde yüzüyorum. Anne olmak ne zormuş. Bi de şu içindeki pislikler kalacak diyenler yok mu. Normal doğum olsam içimdeki pis kan kalmyormş ama bende kalırmış. Sanki ben istedim böyle olmasını
Keşke söylemese idin son ana kadar sezaryan olacağını kimseye.. belli değil son anda belli olurmuş deyip geçiştirse idin.. elalem hiç susmaz çünkü. Ama saçmaladığını bil milletin. Şu an hamile olduğun için bu duygusallıkla onları ciddiye alıyorsun ama eski zamanı düşün , sana pis kan içerde kalacak diyen şahıs her kimse daha önce söylediği herhangi bir cümleyi ciddiye almış mıydın? Hayır belli ki yılın cahili ben olucam diye önde koşan biri. Genel tavsiye ayrıntılara çok girme, geçiştir cevaplarınıteslim ol. Anahtar cümle bu sanırım benim için. Keşke bazı insanlara susturucu takabilsem.
Çok cesur bi insanımdır normalde. Yamaç paraşütüyle onlarca kez atladım. Gözüm karadır. Korkmam. Heyecana odaklanırım.
Ama bu kez olumsuzluklar içinde yüzüyorum. Anne olmak ne zormuş. Bi de şu içindeki pislikler kalacak diyenler yok mu. Normal doğum olsam içimdeki pis kan kalmyormş ama bende kalırmış. Sanki ben istedim böyle olmasını
bu pis kan muhabbetini tabiki de kv yaptı. Milleti kv görümce bilmem ne diye boğmak istemediğim için bu ayrıntıyı yazmamıştm :) normalde tabiki ciddiye alınacak bi insan dğl ama dediğin gibi hamilelik psikolojisi..Keşke söylemese idin son ana kadar sezaryan olacağını kimseye.. belli değil son anda belli olurmuş deyip geçiştirse idin.. elalem hiç susmaz çünkü. Ama saçmaladığını bil milletin. Şu an hamile olduğun için bu duygusallıkla onları ciddiye alıyorsun ama eski zamanı düşün , sana pis kan içerde kalacak diyen şahıs her kimse daha önce söylediği herhangi bir cümleyi ciddiye almış mıydın? Hayır belli ki yılın cahili ben olucam diye önde koşan biri. Genel tavsiye ayrıntılara çok girme, geçiştir cevaplarını
bence sende asla ama asla olumsuz düşünp kendini üzme doğumdan hemen sonra ameliyat olup sağlıklı olan bi sürüü bebek var. Seni anlıyorm benim bebeğimde de kist vardı 4 aylıkken. Sonra sonra yok oldu. Pozitif düşün miniğini üzme. Dua da edelim birbrmze. İnşallah bebeğin çok iyi olacak Rabbim yar ve yardımcın olsun.Cnm ben normal doğuma çok uygun olduğum halde sezeryan olacağım neden biliyor musun ? Çünkü benim bebegime hidrosefali teşhisi koydular beyni su topluyormus doğduktan sonra beyninden ameliyat olabilirmiş su an kafası haftasına göre uç hafta buyukmus normal doğum olursa beynine olan basınç artar ve zarar verebilirmis.. su an benim için normal dogummus sezeryanmis hiç umrumda değil benim kafamdaki bebeğim doğduktan sonra ne olacak bizi neler bekliyor bebeğinin sağlıksız olduğunu dusunmek o kadar harap edici ki hamileligim hep üzüntüyle geçti... Yani Allah dert vermesin bebeğini sağlıklı kucağına alda gerisi mühim değil tasalanma günümüzde binlerce insan sezeryanla doğum yapiyor...
ben sezeryan olamdim ama oluncada altdan kanaman oluyor diye biliyorumo kadar çok korkuyorm ki. Halbuki rahat sorunsuz bi hamilelikti benimkisi. Şu son haftaya kadar... İyiye odaklanmam lazım iyi düşünmem lazım. Bi deftere sayfalarca her şey güzel olacak yazmayı düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?