Bebeğimi doğurmaktan ve sonrasından korkuyorum

aynen öyle yaptım film izliyorum tam üstüne yazmışsınn. Benim bebeğim de bana atarlanmaz heralde hatta annesine kavuştuğu için sevinir bile :) çantamı hazırladım. Kıyafetlerimz hırkalarımız yeleklerimiz fazlasıyla tamam teşekkür ederim güzel yorumun için beni cesaretlendirdiğin için :)

vajinusmus. Bebeğin gelişini geciktirecileceğimi söyledi doktorum.
Anladım canım.Senin ve yavrun içim hayırlısı böyleymiş demekki..Hiç üzme yorma kendini bak bebişinle son günlerin tadını çıkar o sana kavuştuğu için mutlu olur inan bana..bende iki ay önce normal doğum yaptım ama önemli olan doğum şekli değil emin oll onu sağlıkla kucağına alıp emzirdiğinde hiçbir şeyi düşünmeyeceksin bile :)

eminim doğumdan bi gün önce başlayacak benim uykusuzluk. Şimdi az da olsa dalıyorum. Bi gün önce düşünmekten heyecandan uyuyamayacağm sanırm. Dün korkudan uyuyamam derken sayenizde şimdi heyecandan diyorum acayip rahatladım

Bütün doğumlarını sezeryanla yapmış tanıdıklarım var. Hiç bi sorunları yok gayet iyiler. Tabi doktorun kalitesine de bağlı bu durum. Doktoruna güveniyorsan sorun etme. Sezeryandan sonra sana iyi bakan birileri olması lazım. Ameliyatın ilk zamanları dikişlere vs zarar verecek hareketlerde bulunmazsan, iyileşme sürecini iyi atlatırsan sonrasında hiçbir sıkıntı olmaz.

Sanmıyorum bence sezeryanda pis kanı atma olayı zamana yayılarak oluyor

Keşke söylemese idin son ana kadar sezaryan olacağını kimseye.. belli değil son anda belli olurmuş deyip geçiştirse idin.. elalem hiç susmaz çünkü. Ama saçmaladığını bil milletin. Şu an hamile olduğun için bu duygusallıkla onları ciddiye alıyorsun ama eski zamanı düşün , sana pis kan içerde kalacak diyen şahıs her kimse daha önce söylediği herhangi bir cümleyi ciddiye almış mıydın? Hayır belli ki yılın cahili ben olucam diye önde koşan biri. Genel tavsiye ayrıntılara çok girme, geçiştir cevaplarını

İki sezaryen doğumum var. İlk doğumum çok kolaydı iki gün içinde normale döndüm... Gayette iyiydim. Kimseyi dinlemeyin. Sezaryen kötü değildir. Hatta mecburi durumlarda hayat kurtarır.

bu pis kan muhabbetini tabiki de kv yaptı. Milleti kv görümce bilmem ne diye boğmak istemediğim için bu ayrıntıyı yazmamıştm :) normalde tabiki ciddiye alınacak bi insan dğl ama dediğin gibi hamilelik psikolojisi..

Öncelikle kimsenin "doğalı varken neden sezeryan" gibi laflarını duymayın derim. Kendileri doğal bir şey yaptığını sanıyor ama bugün epidural verilmeden, suni sancı takılmadan ve kesik atılmadan sonuçlanan kaç normal doğum var? Onun da doğallığı kalmıyor ki...

Kaldı ki zorunlu sezeryan oluyorsunuz, demekki en sağlıklısı ve ikiniz için de en iyisi bu...

17 ekimde de benim sezeryanım var, hem de sadece eşim panik atak olduğu için. Çatım falan çok müsait, sadece 7 kg aldım, tansiyon ödem yaş vs hiç bir problem yok. Ama normal sancım tutarsa beni alıp hastaneye götüremez. Ortada kepaze olmayayım diye her şeyin planlı olmasını istedik.

Ayrıca ben daha evvel ameliyat oldum, korkacak bir şey yok. Teyzem 40 yaşında ikizlerini sezeryanla doğurdu, eve geçtiği gün ziyarete gittim, kapıyı falan teyzem kendi açtı bana. Bebek bakmayı bilmediği için ilk iki hafta destek aldı anneannem ve annemden. Sonra ikiz bebek büyüttü tek başına... Demek ki öyle hayatı mahvetmiyor, hiç iyileşmez çok acıtır falan denmesine ben açıkçası inanmıyorum.

Spinal oldum korkudan zıngır zıngır titriyordum
Ama zerre kadar ağrı acı hissetmedim
Ameliyattan çıktıktan 2 saat sonra ağrım var dedim (daha ağrımı hissetmiyordum ) ağrı kesici iğne yaptrdım ama zerre ağrım acım olmadı
Bi tek yataktan kalkarken biraz zorlanıyordum ama olur o kadar
Hiç korkma allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Cnm ben normal doğuma çok uygun olduğum halde sezeryan olacağım neden biliyor musun ? Çünkü benim bebegime hidrosefali teşhisi koydular beyni su topluyormus doğduktan sonra beyninden ameliyat olabilirmiş su an kafası haftasına göre uç hafta buyukmus normal doğum olursa beynine olan basınç artar ve zarar verebilirmis.. su an benim için normal dogummus sezeryanmis hiç umrumda değil benim kafamdaki bebeğim doğduktan sonra ne olacak bizi neler bekliyor bebeğinin sağlıksız olduğunu dusunmek o kadar harap edici ki hamileligim hep üzüntüyle geçti... Yani Allah dert vermesin bebeğini sağlıklı kucağına alda gerisi mühim değil tasalanma günümüzde binlerce insan sezeryanla doğum yapiyor...

Annem beni neredeyse 30 sene önce sezeryan ile doğurmuş. Hiçbir sorun da yaşamamış cillop gibiyim. :)
Kendisi 60 yaşında ve dümdüz karnı var. Her zaman da öyleydi. Ben fast food neslindenim göbekli göbekli geziyorum. Kendinizi bu düşüncelerle yıpratmayın. Sezeryan doğum milyonlarca annenin ve bebeğin hayatını kurtarmış bir yöntemdir. Zorunda olmasanız tabii ki normal doğururdunuz. Ben tersten gelen bir bebekmişim. Normal doğurtmaya uğraşsalardı ya annem ya ben ölürdük ya da sakat doğardım.

Doğum ile ilgili yazılar okuyunca niye bilmiyorum 10 dk kadar karnım ağrıyor derin nefes almak iyi geliyor. Bende karnımda 2 bebeğim öldü sancım felan olmuştu ama Doğum nasıl birşey nasıl olacak bilmiyorum. Dün gece eşim Doğum heyecanlı olur Dedi konusu hiç yokken bende bütün gece uyuyamadım hatırlayınca korku geliyor. Benim korkum da normal Doğum Türkiye'de özele git parayla sezeryan ol ama benim yaşadığım ülkede trilyon versen çok kötü birşey olmadıkça sezeryan yapılmıyor. Arkadaşım 1 sene önce 5.750grm Doğum yaptı 4 gece normal için uğraştılar hemde kilosunu bile bile neyse işte hamilelik zaten zor bunları düşünmek daha zor

Tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ve 20 gün önce normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım belki 10 doktor gezdim hepsi sezeryan dedi ama ben istemedim tedavimi yapan doktorumla doğum şeklini hiç konuşmamıştım ve o normal olmaması için bir engel olmadığını söyledi 39+4 te 11 12 saat sancının peşine bebeğimi kucağıma aldım çok şükür suni sancı verilmedi epidural yapılmadı doğuma kendi sancımla girdim evet dikişim var ama iyikide var bebek çıkarken yırtılma olsa toparlayıp dikmesi daha zor bence planlı kesi hayat kurtarıcı bir işlem
Etrafındakileri dinleme bence herkesin doğumu kendine normal doğum yaptığımı duyan herkes nasıl çok zordu dimi çok sancı çektin dimi çok dikişin var dimi vs.vs.vs. milletin ağzı torba degilki büzesin kimseyi duymuyorum hamileliğim boyunca da duymadım ikiniz için en hayırlısı neyse onu iste Allahtan rabbim gönlüne göre verir sağlıcakla kucağına al inşallah bebeğini

bence sende asla ama asla olumsuz düşünp kendini üzme doğumdan hemen sonra ameliyat olup sağlıklı olan bi sürüü bebek var. Seni anlıyorm benim bebeğimde de kist vardı 4 aylıkken. Sonra sonra yok oldu. Pozitif düşün miniğini üzme. Dua da edelim birbrmze. İnşallah bebeğin çok iyi olacak Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Epidurali iki defa yaptirdim normal dogum için , belden igne ayni olmasi lazim sizinkinin sadece dozu fazla oluyor
bel agrim sorunum olmadi , kizimda 25 yillik demislerdi bu anestezi için simdu 33 yillik oldu :) yani 33 yilidr butun dunyada uygulaniyor
bi sorunla karsilan ben hiç duymadim çevremden yurt disindayim burda heryerde herkes yaptitir epudurali

bebekden ayrilmaya bisey diyemiycem psikoljik o ehrhalde
ben dogsada kurtulsam diye dua ederdim hep hamileligin sonlarini hiç sevmiyorum agirlasiyorsun haraketlerin ksitlanioyor falan
kucaginda daha iyi mis gibi cennet kokulu bi melek
sanah aksam izle durrr
Allah kolay dogumlar versin

Keşke normal olsaydı evet ama olmadı ya da olamayacak ise artık bunu düşünüp hayatı zehir etmenin lohusa iken ya da şimdi kendinizi uzmenin bi anlamı yok..

Öyle ya da böyle 15 ekimde bebeğinize kavusacaksiniz sadece güzel yüzünü hayal edin bu saatten sonra.. Sağlıkla kavusun inş..

Bir de ameliyata nasıl girersen öyle çıkarsın derler ya bana öyle oldu.. normal isterken acil sezeryana alındım ve sildim kafamdan keşkeleri.. kızım geliyor kizimmm a odaklandım.. çıktığımda da keyifli idim.. Ağrı da olsun varsın biraz.. hatta çok da olabilir.. çocuğum gelmiş viz gelir..

Sezaryen izim kızımın dünyaya geldiği yer.. onu da seviyorum.. hiç iz kalmasın bile istemem kalsın varsın..

İyi düşünün dua edin rahatlayın..

o kadar çok korkuyorm ki. Halbuki rahat sorunsuz bi hamilelikti benimkisi. Şu son haftaya kadar... İyiye odaklanmam lazım iyi düşünmem lazım. Bi deftere sayfalarca her şey güzel olacak yazmayı düşünüyorum
ben sezeryan olamdim ama oluncada altdan kanaman oluyor diye biliyorum
bahsettikleri hangi pislik acaba

Ben 7 ay once sezeryanla dogum yaptim. Belinden vurunlan igneyi hiiiiic hissetmiyosun agri falan da yok. Hic aci cekmiyosun sadzcz dogumdan bi kac gun sonra oturup kalkmada biraz zorluk cekiyosun okadar bebegini alirkzn zorlaniyosun ama esin veya annen varsa yaninda o yardim edebilir. Bebegin artik seninle kucaginda cok guzel bi duygu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…