Bebeğimi doğurmaktan ve sonrasından korkuyorum

Valla insanın canı yanmadan bi can getiremiyor dünyaya :)
Dikişlerim ilk 1 hafta zorladı beni o da taburcu olduktan sonra evimde değil 1 gece kayın validede kaldım insanın kendi evi gibi değil ne kadar yat dinlen deselerde sürekli oturmaktan 1 dikişim şişti kendi evime geçince bi kaç güne indi ve toparladım çok şükür yaklaşık 2 haftadır kanamam yok sarı leke geliyor ve sadece dikişlerim düşmedi 4 vardı 2 si duruyor hala bakalım ne zaman düşecek

O kadar şaşkınım kı. Bıraz oncr arkadasımı aradım, ben panıklıyorum bebegımı dogurmktan ve sonra nasıl anne olacagımı bılememekten dedım. Tesellı berıyor falan ama yok, bu korku benı de yıyıp bıtırıyor Yan duruyor bebegım, o yuzden sezeryan olucak. Senın bebıs kac kılo boyu kac suan? Dua et , benı bı o rahatşatıyor

1: Hayır
2: Hayır
3: Evet özleyeceksin. Ama dışardaki hayat daha güzel bence:)
4: Sezaryen olmak güzeldir. Hayatımın en güzel dk sı kızımın ilk sesini duymam. Ben ayıkken kucağıma almam. İlk ten teması. Çirkin minnak suratına bakmam. Normal yada sezaryen... ikisininde sonucunda tüm endişelerin bir kenarda kalıp bebeğine bakıyorsun. Gereksiz diyeceğim de işte yinede endişe edeceksin. Bari çok endişe etme. Son günlerin tadını çıkar:)

Bende dogum oncesınde ıcımdekı hıssı kaybetmekten korkmustum
Merak etme harıka seyler senı beklıyorr
Esas guzellıkler dogum sonrasi:)

Spinal ile sezeryan oldum
Kızım 15 aylık
İğneden deli gibi korkarım iğne vurulurken bakamam da. Spinalde Bi fısfıs sıkıyorlar hiçbişey hissetmiyorsun
Sondayı da hissetmiyorsun
Ben anestezinin etkisiyle mışıl mışıl uyudum uyandığımda doğum bitmişti beni odaya aldılar.
Narkozun etkisi geçince evet ağrı hissettim ama geçti. Dördüncü günde bol hoplamaşı zıplamalı bir dolmuşa bindim bebeğimle. Ayrıca annemlere yakındık ama yanımızda kimse kalmadı eşimle baktık bebeğimize
İlk birkaç ay sırt Ağrı'sı çektim evet ama abartılacak bişey yok.
Bebek onu zamansız farklı bir yerden çıkardınız diye küsmez merak etmeyinolur da küserse birkaç fırt memeye barışırsınız
Hamilelik hallerini özleyeceksiniz evet ama o doğduktan sonra büyüdükçe özleyecek milyon tane şey birikecek. Hem ne demiş şair
Özlenenin de vahşi bir tadı var.
Geçmişe bakınca Özlenecek böylesi özel anlarınızın olması ne güzel

Neden ki
Sorun neydi acaba sizi sezeryana iten

Uzun uzum yazmama gerek yok

Evlat öyle harika bir şey ki onun için her şeye değer onun sana bi gülüşüyle her şeyi unutuyorsun Hele bi doğum yap bi iki ay geçsin her şey çok güzel olacak

4 ay önce spinal amestezi ile sezaryen oldum

2900 canım boyunu bilmiyorm. Dualar rahatlatıyor haklısın :)

haklısın. Onunla barışmak gönlünü yapmak inşallah kolay olur :) Hep onu gördüğüm ilk anı hayal etmeye çalışıyorm ama hayallere bile sığmıyor

Ah Can'ım ya ben hamile olduğumu öğrendiğim an doğum korkusundan resmen son aya kadar ağladım normal doğum olacaktı hep olumlu doğum hikayeleri okudum artık son ayda hiç birşey hissetmedim sadece doğmasını kucağıma almayı istiyordum hiç bir doğum belirtim bile yokken 40+2 de birden sancım başladı resmen neye uğradığımı şaşırdım en son sezeryan epidural falan diye bağırdığını hatırlıyorum:)) ama hiç biri olmadı tabi ki ne dikişim ne yırtığım güzel bir doğum geçirdim ve hiç de korkulacak birşey değilmiş kucağıma aldığım an çok değişikti minicik eller parmaklarımı tutuyordu çok güzeldi hikayemi sana anlatıyorum ki pozitif ol diye ve doğumu unut hamileliğin tadını çıkar çok özledim karnımdaki minik tekmelerini tabi şimdi bambaşka kucağında olması sakin ol akışına bırak sağlıklı doğumlar diliyorum :))

Benden daha cokk kormuosundr , bn ilac aliodum korkudan titremelrr duramaiodum titremeden, seezeryana giderken pisman oldum cok erken hamile kaldim diye , neler neler daha,, ama hiccccc birsy olmadi valalhi ama miss gibi ciktim hic biryerimde agrimadi uc yildr , bıdaha olda gene sezeryan olurum o kadr rahattı, tam uyuşmalı yaptım ben, bosuna o korkular canım , ılk gunler agrı oluo amelıyatlısın tabıkı ama ınan kı oyle zorrr degıl bıde unutuosun bebegınden , hemen ayaga da kalktım işlerımıde yaptım amelıyat yerım izi yok artı agrıda bı kere dahi olmadı aslaaa

Benim 4 uzler kordon bagindakinkan akisi yavaslasigi icin ölüm riski arttigindan 31+3 de muayeneye die gittim dogum yaptim :))
Bebeklerim icin muayene odasinda tamam hemen girelim doguma dedim ama ameliyathaneye girdiğimde korkudan yarim saat agladim bebeklerim icrde huzursuz oldular hepsi uyandilar heyecandan stresten tabi hani haberleri oldu artik cikacaklarindan:)) masaya oturtup igneyi yaptilar belden ignenin girdigini ilaci hissetim ama aci hissetmedim tek derdim bebeklerimdi çünkü yattim anestesizt beni sakinleştirmeye calisiyordu o ara midem cok bulandi oksijen verdiler gecti şükür sanirim o ara dr aciyordu karnimi ilk bebek cikti sesini duymadim sonra ikinci sonra üçüncü sesleri geliyordu kedi miyavlamasi gibi muhteşem biseydi her seyi unuttum ben ameliyathanede 20 kisi vardi heralde birinci oglan ikinci kiz ucuncu kiz dorduncu kiz die bagiriyorlar ben de sagliklilar mi iyiler mi diyorum hepsi de gayet iyiydi rabbime binlerce kez şükür.
Dogum sonrası rahimde kanama riski vardi olmadi şükür normal bir cocuk doguran kisiye nazaran 20 kat fazla agri kesici aldim 3 unite kan verdiler ama hala tek derdim bebeklerimdi..ilk gün kalkamadim ikinci gun kalktim yenidogan yogun bakima bebeklerimi görmeye gittim dünyalar benim oldu ne agrisi ne acisi
Diyecegim o ki sakin korkma Rabbim yardim ediyor inan onları gördüm ya o an anlatilmaz muhtesem bir seydi kokularini icime cekip bagrima basamadim en cok ona üzüldüm agri ne ki annelik öyle bir şey ki cocugun icin her seye katlaniyor insan.
Dogum sonrasinin zor olmasina 2 hafta yuruyememe ragmen 50 gun boyunca her gun hastaneye gittim ben bebeklerimi gormek icin sonuc ne mi bak profil resmine silkin ve kendine gel zorlugunu sunun icin anlattim senin bir bebegin var ve insallah bir sorun cikmaz ise benim.yasadiklarimin binde birini yasayacaksin yani cok cok azini yawruna sarilip kokusunu icine cekeseksin o an o ufak agrilarin dayanilir hale gelecek ufak diyorum hic ameliyat olmayan ben bu sekilde dayandıysam sen hayli hayli dayanirsin kötü seyleri düşünme cocuguna odaklan her sey daha da güzel olacak inan.
O an öyle bir guc alacaksin ki sen bu hallerini hatirlayip bosuna strese girmişim diyeceksin bir de dogum yapali 6 ay oldu hic bir aci yok ameliyat yerinde bel agrilari da zamanla geciyor vucut kendini toplayip eski haline donunce her sey geride kaliyor ama yawrun seninle..
Saglikla dogar inşallah yawrun. heramora

ne kadar güzel anlatmışsn gözlerim doldu.. Yaşamış gibi oldum. Bebeklerin çok sevimli ne kdr tatlılar ya mutluluk bu olsa gerek. Önemli olan ona sağlıkla kavuşmam haklısın. Hepsi geçecek bebeğim benimle kalacak. Çok teşekkür ederim desteğin için bebeklerine kırkbin kere maşallahhh

Diyecek laf bulamadım harikasınız :) allah hiç birinin yokluğunu göstermesin size.

Korkma canım kadın sağlığı hocamız o kadar kötü olsa 2.yi doğururlar mı demişti ,çok haklı
Sezeryandan çıkarken bir daha mı asslaaaa demiştim çoook büyük konuşmuşum bebikim 2.5 aylık şimdiden kardeşi ne zaman yapsam diye düşünür oldum.
Sana pembiş bir tablo çizmeyeceğim sezeryan elbette zor ama bele yapılan iğneyi hissetmiyorsun yaptıktan sonra da ayakların uyusuyor bebikinin çıkış anını görüyor ilk ağlamasını duyuyorsun :)
İlk günün biraz ağrılı geçebilir 8 saat sonra ayağa kaldırıyorlar sonrası daha rahat.
İlk kaldırdıklarında odada tur at 2-3 adım dediler bana ama benim bebeğim yoğunbakıma alındı bu anne durabilir mi yerinde 8 saat beklemiş :) hastanenin bir ucundan diğerine gittim ilk kalktığımda..
Senin bebikin yanında olur inşallah anlamazsın saatin nasıl geçtiğini kokusunu çekersin emzirmeye başlarsın uzuun uzun seyredersin onu..
Sonrasında yatıp kalkmak biraz zor oluyor ama sezeryanımın 10.gününde avmde 3 saat gezdim kuzumla..Çok yürüdüğüm için çabuk toparladım ben..Sana da yürüyüşü tavsiye ederim ilk ayağa kaldırdıktan sonra durma hep yürü :)
Bebeğini kucağına aldığında ve sonrasındaki 1 hafta sonra herşeyi unutacaksın acılara dair...

Bence asıl zor kısımm ne biliyor musunnnnnn kayınvalideyle uğraşmak

Anlıyorum seni canim ama korkma lutfen inan bana sonunda o guzel melegini kucagina almak var ya anlatilamayacak kadar guzel.herseye onun icin katlaniyorsun deger ya herseye deger onlar icin.ben uc sezeryan oldum genel anesteziyle kucagima aldigim an ne aci kaldi ne bisey annelik boyle iste :) sende insallah saglikla alacaksin kucagina.sondayi seni uyuttuktan sonra taksinlar doktoruna soyle benim anca ucuncude aklima geldi.saglikli dogum dilerim sana gule gule buyut yavrunu :)

Çok çok istedim normal doğum. Suyum geldikten 30 saat sonra bebeğimin kalp atışları düştü, zorunlu sezaryen oldum.
Üstelik genel anestezi ile. Omurgamda olan bir rahatsizliktan dolayi başka türlüsü mümkün değildi.

Burada kadar kötü bir hikaye değil mi?
Aslında güzel hikaye burada başlıyor.
Ultrason da 3600 civar görünen bebeğim 4 kilo doğdu. Normal doğumu o kadar istememe rağmen 4 kilo olduğunu bilsem bir daha düşünürdüm.
Cok rahat bir sezaryen oldu, sonrasında 3 gün yatakta dönerken falan zorlandım ama 3 günden sonra hem kendime hem bebeğime baktım. Gayet rahattım.
Sonra suna inandım, kimi vücut sezaryene daha yatkın. Benimki de öyleydi. Sizinki de öyleymis :)

Bebeğin hazır olmamasını söyle cozebilirsiniz, son ana kadar bekleyin. Guvendiginiz bir doktora gidin ve 38 bitti hooopp doğuma durumu olmasın.
İkinci doğumumda bile ya sancı ya suyun gelmesini beklemeyi planlıyorum. Mumkunse tabi :)
Bebeğin dışarı çıkınca daha çok seveceksin. Merak etme doğuma doğru merak, özlem, sabırsızlık başlıyor. Bunu hiç ama hiç dert etme :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…