Valla insanın canı yanmadan bi can getiremiyor dünyaya :)Canim hayırlı olsun bebeğin Güle güle büyüt. Bende aynen senin gibi ağrı kesici almadan normal doğum yapmak istiyorum inşallah nasip olur. Biraz anlatır misin
Çok mu zordu çok mu canın yandı
Bide oturabiluyomysun alttaki dikislwrden dolayi
O kadar şaşkınım kı. Bıraz oncr arkadasımı aradım, ben panıklıyorum bebegımı dogurmktan ve sonra nasıl anne olacagımı bılememekten dedım. Tesellı berıyor falan ama yok, bu korku benı de yıyıp bıtırıyor Yan duruyor bebegım, o yuzden sezeryan olucak. Senın bebıs kac kılo boyu kac suan? Dua et , benı bı o rahatşatıyorKızlar hiç iyi değilim korkudan, stresten iki gündür kusmalarım arttı. Uykularım kaçtı. Benden kaynaklı zorunlu sezeryan olacağım. Doktor 15 ekime gün verdi. Spinal olacağım sanırım. Ama o kadar çok korkuyorum ki. Ben normal istiyordum. Ama olmadı, olamadı.
Her gün başka bi şey düşünüyorum. Rüyalarım alt üst. Sürekli midem bulanıyor. Yemek yiyemiyorum.
1. Hiç ameliyat olmadım. Diş çekimi için çenemin uyuşturulmasından başka uyuşma bilmem. Belimden iğne yemek çok irrite edici. Korkuyorum. Bel ağsırı olacak mı? Ameliyattan snra ameliyat yerim ağrıyacak mı? Hayatım boyunca sezaryanli yerim ağrır mı? Lanetler eder miyim? Alttan sonda takıyorlarmış, acıtır mı?
2. Bebeğimi hazır olmadığı bi anda yanlış bir yerden çıkartacaklar. Korkar mı? Üzülür mü? Bana kızar mı?
3. Bebeğimi benden alacaklar. Onun içimdeki hallerini özleyeceğim. Hem de çok özleyeceğim.
4. Herkes bana olumsuz sezaryan öyküleri anlatıyor
Psikolojim bozuldu.
1: HayırKızlar hiç iyi değilim korkudan, stresten iki gündür kusmalarım arttı. Uykularım kaçtı. Benden kaynaklı zorunlu sezeryan olacağım. Doktor 15 ekime gün verdi. Spinal olacağım sanırım. Ama o kadar çok korkuyorum ki. Ben normal istiyordum. Ama olmadı, olamadı.
Her gün başka bi şey düşünüyorum. Rüyalarım alt üst. Sürekli midem bulanıyor. Yemek yiyemiyorum.
1. Hiç ameliyat olmadım. Diş çekimi için çenemin uyuşturulmasından başka uyuşma bilmem. Belimden iğne yemek çok irrite edici. Korkuyorum. Bel ağsırı olacak mı? Ameliyattan snra ameliyat yerim ağrıyacak mı? Hayatım boyunca sezaryanli yerim ağrır mı? Lanetler eder miyim? Alttan sonda takıyorlarmış, acıtır mı?
2. Bebeğimi hazır olmadığı bi anda yanlış bir yerden çıkartacaklar. Korkar mı? Üzülür mü? Bana kızar mı?
3. Bebeğimi benden alacaklar. Onun içimdeki hallerini özleyeceğim. Hem de çok özleyeceğim.
Psikolojim bozuldu.
Bende dogum oncesınde ıcımdekı hıssı kaybetmekten korkmustumKızlar hiç iyi değilim korkudan, stresten iki gündür kusmalarım arttı. Uykularım kaçtı. Benden kaynaklı zorunlu sezeryan olacağım. Doktor 15 ekime gün verdi. Spinal olacağım sanırım. Ama o kadar çok korkuyorum ki. Ben normal istiyordum. Ama olmadı, olamadı.
Psikolojim bozuldu.
Neden ki4,5 ay önce ben de mecburi bir sezaryen doğumla bebeğime kavuştum. 23.haftadan beri biliyorduk sezaryen olacağını ama hiç korkmadım ameliyattan niyeyse. benim korktuğum normal doğumdu.
her şey iyi olacak diye düşün canım, içini ferah tut. bak şanslısın bile, kendini zihnen hazırlayabileceksin ameliyata. ben 37.haftada doğum yapmayı beklerken 35.haftada paldır küldür ameliyata alındım. ben genel anestezi aldım mecburen uyudum uyandım ve her şey geçti gitti, ilk gün hemen ayağa kalktım. ikinci güne acım bayağı hafifledi. bebeğim bir hafta hastanede kaldı ben onu göreceğim diye 3. güne kalkıp hastane yollarını tuttum. ayaklanmak zorundaydım ayaklandım hiç de bir şey olmadı. senin de öyle olacak. iyi düşün iyi olsun.
neden sezaryen olacaksın bilmiyorum yorumların hepsini okuyamadım ama sezaryen doğumu da kötü bir şey gibi düşünme hiç. bazıları yok çatır çatır normal doğurdum diye böbürlenir hiç kulak asma. benim durumumda normal doğum yapacak olsam ya bebeğime ya bana kesin bir şey olurdu. iyi ki böyle imkanlar var, çok şükür bebeğim de ben de sağlıklıyız.
hayırlı ve sağlıklı bir doğum dilliyorum sana. her şey kolay olacak göreceksin iyi olacağına inan.
plasenta previa. bebeğin plasentası öne yerleşmiş, doğum yolunu kapatmıştı tamamen. normal doğum şansım hiç yoktu.Neden ki
Sorun neydi acaba sizi sezeryana iten
Anladım canım. Tabi ki sizin için en sağlıklısi ne ise o olmalı idi zaten .plasenta previa. bebeğin plasentası öne yerleşmiş, doğum yolunu kapatmıştı tamamen. normal doğum şansım hiç yoktu.
2900 canım boyunu bilmiyorm. Dualar rahatlatıyor haklısın :)O kadar şaşkınım kı. Bıraz oncr arkadasımı aradım, ben panıklıyorum bebegımı dogurmktan ve sonra nasıl anne olacagımı bılememekten dedım. Tesellı berıyor falan ama yok, bu korku benı de yıyıp bıtırıyor Yan duruyor bebegım, o yuzden sezeryan olucak. Senın bebıs kac kılo boyu kac suan? Dua et , benı bı o rahatşatıyor
haklısın. Onunla barışmak gönlünü yapmak inşallah kolay olur :) Hep onu gördüğüm ilk anı hayal etmeye çalışıyorm ama hayallere bile sığmıyorSpinal ile sezeryan oldum
Kızım 15 aylık
İğneden deli gibi korkarım iğne vurulurken bakamam da. Spinalde Bi fısfıs sıkıyorlar hiçbişey hissetmiyorsun
Sondayı da hissetmiyorsun
Ben anestezinin etkisiyle mışıl mışıl uyudum uyandığımda doğum bitmişti beni odaya aldılar.
Narkozun etkisi geçince evet ağrı hissettim ama geçti. Dördüncü günde bol hoplamaşı zıplamalı bir dolmuşa bindim bebeğimle. Ayrıca annemlere yakındık ama yanımızda kimse kalmadı eşimle baktık bebeğimize
İlk birkaç ay sırt Ağrı'sı çektim evet ama abartılacak bişey yok.
Bebek onu zamansız farklı bir yerden çıkardınız diye küsmez merak etmeyinolur da küserse birkaç fırt memeye barışırsınız
Hamilelik hallerini özleyeceksiniz evet ama o doğduktan sonra büyüdükçe özleyecek milyon tane şey birikecek. Hem ne demiş şair
Özlenenin de vahşi bir tadı var.
Geçmişe bakınca Özlenecek böylesi özel anlarınızın olması ne güzel
Ah Can'ım ya ben hamile olduğumu öğrendiğim an doğum korkusundan resmen son aya kadar ağladım normal doğum olacaktı hep olumlu doğum hikayeleri okudum artık son ayda hiç birşey hissetmedim sadece doğmasını kucağıma almayı istiyordum hiç bir doğum belirtim bile yokken 40+2 de birden sancım başladı resmen neye uğradığımı şaşırdım en son sezeryan epidural falan diye bağırdığını hatırlıyorum:)) ama hiç biri olmadı tabi ki ne dikişim ne yırtığım güzel bir doğum geçirdim ve hiç de korkulacak birşey değilmiş kucağıma aldığım an çok değişikti minicik eller parmaklarımı tutuyordu çok güzeldi hikayemi sana anlatıyorum ki pozitif ol diye ve doğumu unut hamileliğin tadını çıkar çok özledim karnımdaki minik tekmelerini tabi şimdi bambaşka kucağında olması sakin ol akışına bırak sağlıklı doğumlar diliyorum :))Kızlar hiç iyi değilim korkudan, stresten iki gündür kusmalarım arttı. Uykularım kaçtı. Benden kaynaklı zorunlu sezeryan olacağım. Doktor 15 ekime gün verdi. Spinal olacağım sanırım. Ama o kadar çok korkuyorum ki. Ben normal istiyordum. Ama olmadı, olamadı.
Psikolojim bozuldu.
Benden daha cokk kormuosundr , bn ilac aliodum korkudan titremelrr duramaiodum titremeden, seezeryana giderken pisman oldum cok erken hamile kaldim diye , neler neler daha,, ama hiccccc birsy olmadi valalhi ama miss gibi ciktim hic biryerimde agrimadi uc yildr , bıdaha olda gene sezeryan olurum o kadr rahattı, tam uyuşmalı yaptım ben, bosuna o korkular canım , ılk gunler agrı oluo amelıyatlısın tabıkı ama ınan kı oyle zorrr degıl bıde unutuosun bebegınden , hemen ayaga da kalktım işlerımıde yaptım amelıyat yerım izi yok artı agrıda bı kere dahi olmadı aslaaaKızlar hiç iyi değilim korkudan, stresten iki gündür kusmalarım arttı. Uykularım kaçtı. Benden kaynaklı zorunlu sezeryan olacağım. Doktor 15 ekime gün verdi. Spinal olacağım sanırım. Ama o kadar çok korkuyorum ki. Ben normal istiyordum. Ama olmadı, olamadı.
Psikolojim bozuldu.
ne kadar güzel anlatmışsn gözlerim doldu.. Yaşamış gibi oldum. Bebeklerin çok sevimli ne kdr tatlılar ya mutluluk bu olsa gerek. Önemli olan ona sağlıkla kavuşmam haklısın. Hepsi geçecek bebeğim benimle kalacak. Çok teşekkür ederim desteğin içinBenim 4 uzler kordon bagindakinkan akisi yavaslasigi icin ölüm riski arttigindan 31+3 de muayeneye die gittim dogum yaptim :))
Bebeklerim icin muayene odasinda tamam hemen girelim doguma dedim ama ameliyathaneye girdiğimde korkudan yarim saat agladim bebeklerim icrde huzursuz oldular hepsi uyandilar heyecandan stresten tabi hani haberleri oldu artik cikacaklarindan:)) masaya oturtup igneyi yaptilar belden ignenin girdigini ilaci hissetim ama aci hissetmedim tek derdim bebeklerimdi çünkü yattim anestesizt beni sakinleştirmeye calisiyordu o ara midem cok bulandi oksijen verdiler gecti şükür sanirim o ara dr aciyordu karnimi ilk bebek cikti sesini duymadim sonra ikinci sonra üçüncü sesleri geliyordu kedi miyavlamasi gibi muhteşem biseydi her seyi unuttum ben ameliyathanede 20 kisi vardi heralde birinci oglan ikinci kiz ucuncu kiz dorduncu kiz die bagiriyorlar ben de sagliklilar mi iyiler mi diyorum hepsi de gayet iyiydi rabbime binlerce kez şükür.
Dogum sonrası rahimde kanama riski vardi olmadi şükür normal bir cocuk doguran kisiye nazaran 20 kat fazla agri kesici aldim 3 unite kan verdiler ama hala tek derdim bebeklerimdi..ilk gün kalkamadim ikinci gun kalktim yenidogan yogun bakima bebeklerimi görmeye gittim dünyalar benim oldu ne agrisi ne acisi
Diyecegim o ki sakin korkma Rabbim yardim ediyor inan onları gördüm ya o an anlatilmaz muhtesem bir seydi kokularini icime cekip bagrima basamadim en cok ona üzüldüm agri ne ki annelik öyle bir şey ki cocugun icin her seye katlaniyor insan.
Dogum sonrasinin zor olmasina 2 hafta yuruyememe ragmen 50 gun boyunca her gun hastaneye gittim ben bebeklerimi gormek icin sonuc ne mi bak profil resmine silkin ve kendine gel zorlugunu sunun icin anlattim senin bir bebegin var ve insallah bir sorun cikmaz ise benim.yasadiklarimin binde birini yasayacaksin yani cok cok azini yawruna sarilip kokusunu icine cekeseksin o an o ufak agrilarin dayanilir hale gelecek ufak diyorum hic ameliyat olmayan ben bu sekilde dayandıysam sen hayli hayli dayanirsin kötü seyleri düşünme cocuguna odaklan her sey daha da güzel olacak inan.
O an öyle bir guc alacaksin ki sen bu hallerini hatirlayip bosuna strese girmişim diyeceksin bir de dogum yapali 6 ay oldu hic bir aci yok ameliyat yerinde bel agrilari da zamanla geciyor vucut kendini toplayip eski haline donunce her sey geride kaliyor ama yawrun seninle..
Saglikla dogar inşallah yawrun.heramora
Diyecek laf bulamadım harikasınız :) allah hiç birinin yokluğunu göstermesin size.Benim 4 uzler kordon bagindakinkan akisi yavaslasigi icin ölüm riski arttigindan 31+3 de muayeneye die gittim dogum yaptim :))
Bebeklerim icin muayene odasinda tamam hemen girelim doguma dedim ama ameliyathaneye girdiğimde korkudan yarim saat agladim bebeklerim icrde huzursuz oldular hepsi uyandilar heyecandan stresten tabi hani haberleri oldu artik cikacaklarindan:)) masaya oturtup igneyi yaptilar belden ignenin girdigini ilaci hissetim ama aci hissetmedim tek derdim bebeklerimdi çünkü yattim anestesizt beni sakinleştirmeye calisiyordu o ara midem cok bulandi oksijen verdiler gecti şükür sanirim o ara dr aciyordu karnimi ilk bebek cikti sesini duymadim sonra ikinci sonra üçüncü sesleri geliyordu kedi miyavlamasi gibi muhteşem biseydi her seyi unuttum ben ameliyathanede 20 kisi vardi heralde birinci oglan ikinci kiz ucuncu kiz dorduncu kiz die bagiriyorlar ben de sagliklilar mi iyiler mi diyorum hepsi de gayet iyiydi rabbime binlerce kez şükür.
Dogum sonrası rahimde kanama riski vardi olmadi şükür normal bir cocuk doguran kisiye nazaran 20 kat fazla agri kesici aldim 3 unite kan verdiler ama hala tek derdim bebeklerimdi..ilk gün kalkamadim ikinci gun kalktim yenidogan yogun bakima bebeklerimi görmeye gittim dünyalar benim oldu ne agrisi ne acisi
Diyecegim o ki sakin korkma Rabbim yardim ediyor inan onları gördüm ya o an anlatilmaz muhtesem bir seydi kokularini icime cekip bagrima basamadim en cok ona üzüldüm agri ne ki annelik öyle bir şey ki cocugun icin her seye katlaniyor insan.
Dogum sonrasinin zor olmasina 2 hafta yuruyememe ragmen 50 gun boyunca her gun hastaneye gittim ben bebeklerimi gormek icin sonuc ne mi bak profil resmine silkin ve kendine gel zorlugunu sunun icin anlattim senin bir bebegin var ve insallah bir sorun cikmaz ise benim.yasadiklarimin binde birini yasayacaksin yani cok cok azini yawruna sarilip kokusunu icine cekeseksin o an o ufak agrilarin dayanilir hale gelecek ufak diyorum hic ameliyat olmayan ben bu sekilde dayandıysam sen hayli hayli dayanirsin kötü seyleri düşünme cocuguna odaklan her sey daha da güzel olacak inan.
O an öyle bir guc alacaksin ki sen bu hallerini hatirlayip bosuna strese girmişim diyeceksin bir de dogum yapali 6 ay oldu hic bir aci yok ameliyat yerinde bel agrilari da zamanla geciyor vucut kendini toplayip eski haline donunce her sey geride kaliyor ama yawrun seninle..
Saglikla dogar inşallah yawrun.heramora
Kızlar hiç iyi değilim korkudan, stresten iki gündür kusmalarım arttı. Uykularım kaçtı. Benden kaynaklı zorunlu sezeryan olacağım. Doktor 15 ekime gün verdi. Spinal olacağım sanırım. Ama o kadar çok korkuyorum ki. Ben normal istiyordum. Ama olmadı, olamadı.
Psikolojim bozuldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?