Kusura bakmayın, sizi rencide etmek kötü hissettirmek için yazmıyorum ama bir erkeğin "kendini düzeltirsen severim" sözü onur kırıcı değil mi?
Kimse melek değildir, kimse dört dörtlük değildir, siz de kusursuz olamazsınız lakin eşiniz de bulunmaz hint kumaşı, mükemmel bir koca, mükemmel bir baba değil.
Eşiniz her fırsatı boşanmayı gündeme getirmek için kullanıyor, çocuğu doktora götürmek istemeniz adam için bahane sadece, ne yapsanız gözüne batıyor ama siz hala ısrarla iyi bir eş olmak için eşinizin istediği kalıba girmeye çabalıyorsunuz, sırf o laf söylemesin diye hastane karşısındaki lokantada beklediniz değil mi?
Ben olsam çocuğum için endişelenip kaptığım gibi hastanede alırdım soluğu mesela, ki kardeşimi bir çocuk hastalığından kaybettiğim için çocuk hastalıkları konusunda aşırı evhamlıyım, basit bir pişik için bile acaba kızamık mı diye endişelenerek bebeğimi hastaneye götürdüğümü bilirim, bana bunun için laf söyleyip hastasın boşanalım diyen adamı da saniye tutmam yanımda.
Çocuğunuz için mi bu adamın sizi sevmemesine katlanmalarınız? Evlat için dahi katlanılmaz kusura bakmayın, kaldı ki sürekli annesini aşağılayan, sevmediğini belli eden bir adamın yanında da çocuk büyütülmez zira çocuklar mutlu huzurlu bir yuvada sağlıklı büyür ancak, diğer türlüsü çocukların da psikolojisini alt üst ediyor.
Aşk, sevgi şartlara bağlanamaz, düzelirsen severim, aileme iyi davranırsan severim, köye gelirsen severim, susarsan severim??? Siz insansınız robot değilsiniz, eşiniz ağzı var dili yok dört dörtlük biriyle birlikte olmak istiyorsa kendine robot alacak.