- 31 Ekim 2017
- 1.540
- 1.041
- 63
- 37
- Konu Sahibi Linabasel34
-
Evet kemerini takmadim çünkü küçük oldugu icin bebek oturmuyordu bedenineBen seni anlıyorum benim çocuğum da parkta düştü 3 dikiş atıldı ve ben aylarca ağladım. Değişik bir psikoloji. Zamanla azalacaktır. Allah beterinden korusun. Bir daha da kemerini takmadan pusete koymayın. Önemli kemer.
Evet emziriyorum çok şükür , haklısınız kendim AşmaliyimKucuk de olsa kemetini baglamayi ihmal etmeyin. Rabbimin izni ile iyiymis. Bebeginize yardimci olmak icin iyi olun. Destek alsaniz ilac onerecekler eger emziriyorsa kullanma fiyevekler. Kendin atlatmaya calis
Geçmiş olsun size malesef acı tecrübe , uykusuzluk yorgunluk , lohusalik doneminde yaşadım malesefBenim bebeklerimin ikisi de 2 aylıkken koltuktan düştü benim hatam( sürünerek yer değiştirdiklerini, dönebildiklerini farketmedim) ve böyle başladı her şey.
Şuan her gün biri bir yerden düşüyor, daha bugün 23 aylık oğlum yatağımın platformumdan düştü, dilini ısırdı.
Kısaca, bu ilk olmuş diyeyim.
Siz daha dikkatli olacaksınız ve en önemlisi soğukkanlı.
Ayrıca hiçbir zaman bebeğinizi ne ana kucağına ne pusete ne arabasına ne mama sandalyesine ne de ev tipi ana kucaklarına koyarken kemeri açık olmayacak.
Önce emniyet.
Amin Allah kimsenin başına vermesin. Abarttimmi bilmiyorum , bu çok başka birşey elbette düşecek koltukdan belki ilk dönerken düşecek ama o düşmesi tamamen benim hatam çünkü o masum bi şekilde uyuyordu benim dikkatsizligim dusuncesizligim den oldu . Kendimi affedemiyorum belkide .Çok geçmiş olsun ama biraz abartmamış mısınız? Bebek çok küçük olduğu için sizde böyle travma olmuş sanırım ama el mahkum bu bebeyle dışarı da çıkacaksınız, pusete de koyacaksınız.
Daha çokkk düşecek annesi hele bi yürümeye başlasın. Allah büyük kazalardan korusun.
Gerekli görüyorsanız yardim almaktan çekinmeyin tabi.
Şöyle anlatayım kısaca.Geçmiş olsun size malesef acı tecrübe , uykusuzluk yorgunluk , lohusalik doneminde yaşadım malesefilk bebek ,ve yapı olarak ben panik biriyim.
geçmiş olsun size evet haklısınız güçlü olmam lazım . İyi bir anne olmam lazımŞöyle anlatayım kısaca.
İlk bebeğim dediğim gibi 2 aylıkken başlayan düşme serüveni, 6 aylıkken mama sandalyesinden betona kafa üstü atlama, 7 aylıkken beşikten düşme, 8 aylıklen koltuk tepesinden uçma, 9 aylıklen araba koltuğundan kaldırıma çakılma gibi şeylerle devam edip, çaydan göbeğini yakma, sokakta düşme sonucu iç dudağı tutan etin kesilmesi vb şeylerle devam ediyor.(1 saniye durmuyor çünkü oğlum)
Yanma olayına kadar paniktim müdahale edemiyordum. ama orada soğukkanlılığımı koruyabildiğim için doğru ilk yardımı yaparak çocuğumun hemen iyileşmesini sağladım, dudağında da öyle.
Yani benim anne olarak travma yaşama lüksüm yok, hemen yapılması gerekeni onu korkutmadan yapıp en yakın sağlık kuruluşuna götürmek ve bu süreçte onu ağlatmamak için şebeklikler yapmak görevim.
Bunu anladım.
Çok şükür iyi ,o hatirlamayacak hiç düştüğünü. Benim gül kokulu kızımay Allah iyligini versin ya aklim cikti bebege bisi oldu diye. Allah korumus. sen ister miydin boyle olsun. bundan sonra daha dikkatli ol. bak iymis de bebegin cok sukur. kendni yipratma daha fazla.
Amin Allah razı olsun . Insallah kendimi affedicem . Konu başlığını yanlış anlasilmaya musait acmisim yazınca farkettim . DuzeltemiyorumdaDüşük yaptınız sandım.
Üzülmeyin,kötü olmuş elbette ama sorun yok demiş doktor,rahatlayın artık
Allah beterinden saklasın.
Daha çok düşecek minik.
İnsanın içi acıyor elbet.
Allah korumuş,üzülmeyin.
Evet çok ihtiyacımız var benim de bebegiminde, çünkü dışarıya da alışması lazım bebegin. Cesaretimi toplayıp başlayacağım 10 dk da olsa dışarı çıkarmaya. Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun. Ciddi bir şey olmamış neyse ki. Korkmayın artık daha dikkatli olursunuz. Sürekli evde olmanız da iyi değil. Dışarı çıkarak korkunuzu yenmeye çalışın. Üstüne gidip de sorun olmadığını görürseniz atlatabilirsiniz. Onun da sizin de güneşe ihtiyacınız var unutmayın.
Bebeğim 4 aylıkken yataktan düştü. Benim hatamdı yatağın kenarına o kadar ilerleyebileceğini tahmin edemedim. Altını değiştirecektim ıslak mendili salonda unutmuştum. Bir koşu alıp geleyim dedim.Evet emziriyorum çok şükür , haklısınız kendim Aşmaliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?