bebegimi emmeden kesmek istiyorum

rabiazuhal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2016
76
11
38
20 aylik bir kizim var bana asiri duskun oldugundan surekli emmek istiyor ve bu durum onun saglik acisindan olumsuz etkiliyo kansizlik.vitaminsizlik vs.. Doktoumuzr kes dedi ama o zaman 14 aylik oldugu icin yapamadim bu zamana kadar devam ettik ama hic birsey yemiyor durum bole olunca is basa dustu uc gun once gunduzleri emzirmemeye karar verdim gunduzeri yara bandi takip uff olmus deyince geri gidiyordu gece emziriyordum ama bugun feryat figan aglayarak uyandi isim en kotusu emerek uyuyor ne yapmaliyim nasil uyutabilirim tecrubeli anneler onerileriniz nedir

Benim kizimda 17 aylik isten eve gidince ustumu acip hemen atliyor emmeye calisiyor.halbuki annem simdi bir kase corba yedi karni tok diyor.anladimki ozluyor tensel temas istiyor.ben gittigi yere kadar emzirmeyi dusunuyorum.benimkide emerek yada ayagimda sallayip uyuyor.ek gida hicmi yemiyor corba vs.ancak birden ani kesme yavas yavas psikolojisi bozulur onlar icin cok onemli bir durum.

Gunduzleri vermiyorum simdilik meme emmedigi surece gayet guzel yiyor emdigi zaman her 15 dk uzerime gelince ne istah kaliyo ne birsey

merhaba,
bende kızımı 20 aylıkken kestim memeden.
ve gece her saat başı uyanarak emmek ısteyen artı uykuyada emerek dalan bir bebekti..
çalıştıgım için gündüz kesmıstım zaten ama aksam 7de falan emer bide gece uykuya dalarken emer,akabınde tüm gece emerdi..
yazın yıllık izne çıktıgımda bir anda göz kalemi sürdüm ve aaa uf olmuş dedim..baktı baktı yanaşmadı.bikaç kez daha girişimde bulundu ama vazgecti kolumda salladım ayakta salladım ninnilerle uyuttum vs..biberonda almıyo benımkı kesınlıkle...
çok zorlanacagımı düşündüğüm bir konuydu ama kolay hallettik.darısı başınıza göz kalemı ıle boyayın çevresını bakalım tepkısı ne olacak.ama öncelıkle gündüzleri bırakın ki,aşamalı bir veda olsun:)

Ayni durumdayız bnmki de hiçbirşeyi yemiyor bi tek emmek istiyor ortalarda meme meme diye dolanıyor dediğim gibi en kötüsü de emerek uyuyor biz de su an 14 aylığız ama ilerisini kara kara düşünüyorum

Merhaba

Oğlumu tam ikinci yaşından 1 ay sonra memeden kestim çalışan anneyim gündüz rahattık ama akşam eve gelir gelmez üzerime atlardı uyumayı da memeyle yapıyordu ben önce konuşarak, ayağımda sallayarak, uyutmayı denedim ama olmadı
hiç istemesem de koca karı uygulamalarını yaptım meme ucuma çok az salça sürdüm oğlum öyle görünce uzaktan, bir daha istemedi yatmadan önce sütünü içiyor masala alıştırdım biz çok kolay atlattık inşallah sizde atlatırsıznız

Surekli emme istegi doymadigi icin bebeginiz aç kaliyor doymuyor o zaman.
birde kizim mesala babasi yanima oturup sarildiginda kiskaniyor kucagima gelip emmeye calisiyor koluylada babasini iteliyor.
Bazen de onunla ilgilenemedigim ev isi yemek vs de ayaklarima yapisip kucagima atlayip emmeye calisiyor..yani bebekle annenin en yakin olddugu zamanlari istiyorlar.duygusal yakinlik istiyorlar.
Ben su aralar isteyken inek sutunu de sekersiz arada verdiriyorum az bisey iciyor.tadini sevdirmeye calisiyorum.

benimde 15 aylik kizim var 1 2 ay once kestim cunku doymuyodu oyle heves geciriyodu yani yemek yiyodu kavanoz mamasi falanda yedirdim bide sute basladim biberonda sute baslayinca oda unuttu emmeyi sizde sut deneyin derim

Kizlar iyice yeme aliskanligi oturmadan once corba cesitlerini sebze yemeklerini alistirmaya calisin.ama yemek istemesse zorlamayin.
Ben soyle bisey yaptim.mesela yas fasulyeyi tabaga koydum.onune koyup elleye elleye avucunda sıkarak yedi.kerevizin beyaz yerini hasladim yedi..etraf kirleniyor ustu batiyor ama onlar alinir ancak yeme karakteri bir omur gider.mesela dun sofrada yemek yiyoruz yogurdu benden yemedi kendi kasigi batiriyor nemm nemm yiyor ben ek gidaya basladigindan beri kendi yemek isterse izin verdim.mesela ablam ogluna yok ustu batar yok etraf kirlenir diye izin vermedi hatta 5 6 yasina kadar ablam yedirdi.simdi hicbir sebze yemegini yemiyor ben yanlis yaptim diyor.

Ya corba falan iciriyorum pilav makarna patates yiyor karni doyuyor yinede geliyor ustume hani ac degil yani simdilik uc gundur emmiyor gunduzleri bir sekilde oyaliyorum boyle olunca gayet guzel yemeklerini yiyor ama uyku sorunumuz cok fazla alisirmi cok zor uyuyor emmeyince

O zaman gunduzleri rahatsan geceleri emerek uyutmaya devam et.

bende oyle yedirim diyorum allahim etraf basini aliyo gidiyo cok titizim cok onem veririm ustun basin kirlenmemesine ama elimden geldigince kendi yemesine izin veriyorum

Kademeli olarak kesin, yara bandi, salça vs şeyler yapmayın..
Çünkü bu zamana kadar guven duyduğu biseyden birden bire onun kötü olduğu imaji çiziyor güven duygusunu zedeliyorsunuz.
Bunu 1-1.5 ay zaman dilimine yayin. Size hergün cok sevdiğiniz birşeyi verseler ve 1-2 gün içinde elinizden alsalar nasil hissederseniz...

Öğün öğün kesin mesela 5 öğünden once 4 e inin aralarda istediğinde dikkatini dağıtın 1 hafta bunu deneyin sonra diğer öğünü kesin önce gunduzu halledin sonra geceleri ve en sonunda hic vermeyin... boylelikle süt birikimi olmaz rahatsz etmez sizi ama ne olursa olsun psikolojisini etkileyecek birşey yapmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…