bebegimi emmeden kesmek istiyorum

Kademeli olarak kesin, yara bandi, salça vs şeyler yapmayın..
Çünkü bu zamana kadar guven duyduğu biseyden birden bire onun kötü olduğu imaji çiziyor güven duygusunu zedeliyorsunuz.
Bunu 1-1.5 ay zaman dilimine yayin. Size hergün cok sevdiğiniz birşeyi verseler ve 1-2 gün içinde elinizden alsalar nasil hissederseniz...

Öğün öğün kesin mesela 5 öğünden once 4 e inin aralarda istediğinde dikkatini dağıtın 1 hafta bunu deneyin sonra diğer öğünü kesin önce gunduzu halledin sonra geceleri ve en sonunda hic vermeyin... boylelikle süt birikimi olmaz rahatsz etmez sizi ama ne olursa olsun psikolojisini etkileyecek birşey yapmayın
Kesinlikle bu arkadas cok dogru soyluyor harfiyen katiliyorum.asamali azaltin ama bu dunyaya gelir gelmez memeye yapisan bebekleri yok salca yok baska biseyle sogutmayin cok yanlis.

Çocuğum yok ama yeğenim çok güzel kesti memeyi. memenin üzerine bişeyler yapıştırmayı bildiğim kadarıyla pedagoglar önermiyor.

Yeğenim hasta olmuştu 20 ay civarı. abim sağlık ocağına muayeneye götürmüş , çıktıklarında da yeğenime "doktor amca dedi ki Ayşe artık abla olmuş, meme yok artık kendisi yemek yiyebilir" maşallah yeğenim kesti öylelikle. bana gelip " hala dottor meme yok dedi abla olmuşum " diye anlattıydı.

Tiksindirmek yerine önce konuşarak anlatabilseniz daha güzel olur sanki...

Kesinlikle bu arkadas cok dogru soyluyor harfiyen katiliyorum.asamali azaltin ama bu dunyaya gelir gelmez memeye yapisan bebekleri yok salca yok baska biseyle sogutmayin cok yanlis.

Yanlış veya doğru tartışılır şahsen ben kendi uygulamamı anlattım çok tasvip ettiğim bir durum değil ama başka şansım yoktu son çare salça yı sürdüm çok az sadece rengini gördü o kadar oğlumda da bana karşı hiç bir soğukluk vs olmadı her çocuk farklı

benim büyük kız 30 ay emdi. ortanca 25 aylık hala emiyor. ona da 30. ayda bıraktırmayı düşünüyorum.
doymasa da sevgime doysun.

Çocuğum yok ama yeğenim çok güzel kesti memeyi. memenin üzerine bişeyler yapıştırmayı bildiğim kadarıyla pedagoglar önermiyor.

Yeğenim hasta olmuştu 20 ay civarı. abim sağlık ocağına muayeneye götürmüş , çıktıklarında da yeğenime "doktor amca dedi ki Ayşe artık abla olmuş, meme yok artık kendisi yemek yiyebilir" maşallah yeğenim kesti öylelikle. bana gelip " hala dottor meme yok dedi abla olmuşum " diye anlattıydı.

ben de kızıma kimyonu göstererek göğsüme sürdüm. artık bırakman gerekiyor, bu yüzden sürdüm. tadı acı olacak her istediğinde dedim. 3 günde bıraktı. her meme istediğinde sürdüm çünkü.

20 aylık bebek artk baska gıdalarla beslenmeli. sut onu tikar gerekli vitamini alamaz. ayrica aktarlarda sabir tasi satiliyo. onu biraz suda bekletip gogus ucuna sur. kotu bi tadi var. etkili olacaktir.

Valla koca karı! Denilen yöntemler tutuyor binlerce yıldır çocuk doğurdu emzirdi insanlar , bir bildikleri var illa ki.

Salça yi tavsiye ediyorum bende denendi kabul gordu

Sağlıkla buyusun inşaallah

olmuyo be öyle:)) Ayşenin bırakası varmış sanki :))

ben ilk oğlumu birden kestim anlattım vs vs gece biraz zorlansakta kolay oldu diyebilirim..
2.ciyi sabır taşıyla bıraktırabildim.. tavsiye ederim ..

olmuyo be öyle:)) Ayşenin bırakası varmış sanki :))

ben ilk oğlumu birden kestim anlattım vs vs gece biraz zorlansakta kolay oldu diyebilirim..
2.ciyi sabır taşıyla bıraktırabildim.. tavsiye ederim ..
Basbaya oldu yani hayal gücümü anlatmadım ne olduysa onu anlattım. her çocuk da ebeveyn de farklıdır elbet. herkes aynı yöntemle bırakacak diye bir şart yok. önce konuşulması taraftarıyım çocukla, işe yaramazsa ek seçenekler denenebilir tabiki.

Basbaya oldu yani hayal gücümü anlatmadım ne olduysa onu anlattım. her çocuk da ebeveyn de farklıdır elbet. herkes aynı yöntemle bırakacak diye bir şart yok. önce konuşulması taraftarıyım çocukla, işe yaramazsa ek seçenekler denenebilir tabiki.

aa aşkolsun olmamıştır demedim ki ..
yazdım hatta ilkini dediğin gibi kestim..
ama çocuktan çocuğa farkediyor ikincide aynı şeyi yapmak mümkün olmadı..

Kademeli olarak kesin, yara bandi, salça vs şeyler yapmayın..
Çünkü bu zamana kadar guven duyduğu biseyden birden bire onun kötü olduğu imaji çiziyor güven duygusunu zedeliyorsunuz.
Bunu 1-1.5 ay zaman dilimine yayin. Size hergün cok sevdiğiniz birşeyi verseler ve 1-2 gün içinde elinizden alsalar nasil hissederseniz...

Öğün öğün kesin mesela 5 öğünden once 4 e inin aralarda istediğinde dikkatini dağıtın 1 hafta bunu deneyin sonra diğer öğünü kesin önce gunduzu halledin sonra geceleri ve en sonunda hic vermeyin... boylelikle süt birikimi olmaz rahatsz etmez sizi ama ne olursa olsun psikolojisini etkileyecek birşey yapmayın
:KK9::KK9::KK9: 22 aylık kızım var aynı sorunları yaşıyorum. 2 ay sonra sütten kesicem inşAllah ama şimdiden üzülüyorum. Çünkü kızım emmeyi ben emzirmeyi çok seviyorum, bu süreç duygusal olarak beni bile yaralıyor, bu yüzden kademeli olarak asla tiksindirmeden korkutmadan bıraktırıcam. Çünkü bencede dediğiniz gibi tensel temas aynı zamanda güven kaynağı... iki yıl boyunca nerdeyse aşık olduğu şeyden nefret ettirmek bencede doğru değil.

Haklisiniz ama muptelasi oldugu bir seyi heleki onunla uyuyup baska hicbirseyi kabullenmeyen bir bebege kademeli nasil biraktiracaksiniz bende 2 yasini bitirmesini istiyordum ama diger gidalardan besin alamayinca olumsuz etkiledi minigimi kademeli ayirmayi denedim hic bir turlu uyutamadim mecbur kaldim bu sekilde olmasina :-(

Haklisiniz ama muptelasi oldugu bir seyi heleki onunla uyuyup baska hicbirseyi kabullenmeyen bir bebege kademeli nasil biraktiracaksiniz bende 2 yasini bitirmesini istiyordum ama diger gidalardan besin alamayinca olumsuz etkiledi minigimi kademeli ayirmayi denedim hic bir turlu uyutamadim mecbur kaldim bu sekilde olmasina :-(
Ya uyutma cok zor kisim benimde en son artık gunduz kesmiştim ağladi baya ama daldi gece emzirmiyordum baktim bi gün su verdim sustu birakrik oyle suanda bile istiyor 27 aylik meme görünce zor süreç

Yanlış veya doğru tartışılır şahsen ben kendi uygulamamı anlattım çok tasvip ettiğim bir durum değil ama başka şansım yoktu son çare salça yı sürdüm çok az sadece rengini gördü o kadar oğlumda da bana karşı hiç bir soğukluk vs olmadı her çocuk farklı
Ben köri sosu sürmüstüm. Kizim tiksinir sandim. Tam tersi hoşuna gitmisti tadina bakmak istemisti. Hardalla kestim ben de. Dogru yanlis tartisilir. Ama ben kizimin etk8lendigini hic hissetmedim şahsen. Her cocuk farkli evet.

Bemde kızımı tam 20 aylıkken memeden kestim artk bana ve kendisine zülm oldu çünkü... Sabır taşı ile kestim aktardan aldm.. Emerek uyuyodu başta çok zorlandk ama bi hafya snra geçti çok şükür uyumadaçok zorlansakta hemen düzene girdi uykumuz

Back
X