Bebeğimi evde yalnız bırakan kayınvalidem

Kokmasın tabi. 1 saatte kokmaz zaten. Oğlan uyanınca kendi evine iniyorlar.
1 saatte kokmaz diyorsunuz da o zaman anneniz 1 saat geç başlayabilirdi temizliğe çocuğu sonradan bırakabilirdi
Dar düşünmemek lazım

Ya keşke öyle olsa. =( Kızımın babaannesi torunlarını çok sever, hiç şüphem yok. Her şeyini yollarına serer. Ama artık yaştan mı, rahatlıktan mı bilmiyorum, 3 yaşındaki çocuğu, vızır vızır işleyen ve kaldırım yüksekliğinin neredeyse olmadığı bir yol kenarında, gözünün önünden ayırmaması gerektiğini bilmiyormuş, onu öğrendik. Kızım büyük bir tehlike atlattı bu sebeple. O yüzden ben babaannedir, sizin kadar düşünür, onun da canı deyip güven duyamıyorum. Yani düşüncede öyledir, elbette canıdır ama uygulamaya gelince her ayrıntıyı düşünemeyip, tehlikeye davet çıkarabiliyorlar.

Ben de tedirgin olurdum. Güzel bir şekilde tedirginliğimi ifade ederdim. Çocuk uyandığında gidebilirdi, annenizden yardım isteyebilirdi, size beş dakika beklemenizi söyleyebilirdi. Yani bebeği evde tek başına bırakana kadar başka yollar bulabilirdi.

Ben böyle bir şeyle karşılaşsam hem şüphe duyardım artık.

Telsizimiz var ama kamera yok. Gerek duymamıştım hiç.
Henüz ayırmaya ben hazır değilim galiba oğlanı. Koyun koyuna pek mutluyuz
Dediğiniz gibi henüz priz korumaları falan yok, gerçi ulaşabileceği yerde priz vs de yok şu an.

Ne kadar birlikte uyuyacağınız sizin bileceğiniz iş ama iki tane yastığa da fazla güvenmemek lazım. Sonuçta henüz dönmeyi bile başaramayan bir yenidoğan değil bebeğiniz. Ben pimpirikliyim bu konuda. Olmadı yer yatağında yatırın.

Bu arada telsiz yeterli, zaten çocuk uyanırsa, sessiz sedasız parmak ucunda dolanmaz evde. Ağlar, bağırır, bir yerlere vurur. Önemli olan görmek değil de, o an ne yapıyor anlamak. Sizin konunuzdaki asıl tehlike çocuğu 5 dakika yalnız bırakmak değil de, nerede yalnız bırakıldığı bence. Güvenli bir yerde uyuyor olsa, o kadar yalnız bırakılmasında hiçbir sorun olamaz.

Bence kesinlikle abartmıyorsunuz. Zaten dediğiniz gibi kırıcı kötü birşey söylememişsiniz.
Benim bebeğim de 14 aylık, gündüzleri yere yorganlar vs. Sererek yerde uyutuyorum, düşer diye. Yatağın üzerindeyken 5 dakikada bir bakıyorum çünkü uyanıp inmeye çalışıyor kendi kendine.
Bebeği dairede tek başına bırakıp 5 dakikalığına bile olsa inilmemeli, daha küçücük bebek. Bence güzellikle söyleyin eve gittiğinizde yine, uyarın.

1 saatte kokmaz diyorsunuz da o zaman anneniz 1 saat geç başlayabilirdi temizliğe çocuğu sonradan bırakabilirdi
Dar düşünmemek lazım
Ben bu ihtimali bilsem sanırım ben bekleyim derdim yada babası işe geç giderdi.
Mesela annemin temizliği de değil aslında. Torununu özleyip bakmak istediğinde kadına bakma sen de demem.

cocuk park yatak ya da besikte uyuyor olsaydi tamam gidip hizlica camasiri cikarip serip gelsin derdim.ama ben bi gun 11 aylikken bebegim bizim yatakta yatmisti gece.sabah tuvalete gittim uyuyor diye.gum dedi dustu yere.bi daha da normal yatakta yalniz birakmadim.ucuz bi park yatak alin isterseniz idareten bi sureligine.

Daha önce burada biri anlatmıştı, babanne 2 yaşındaki bebek uyuyor diye markete iniyor. Kadın daha marketten çıkmadan bebek pencereden düşüp kaldırımda önünde can veriyor Ben hala bunun etkisindeyim. Bir dakika bile yalnız bırakmıyorum. Bebek evde yalnız bırakılmaz. Net.

Park yatağımız var. Birazcık benden kaynaklı arada yatırıyorum. Ama emzirmek için falan aldığımda yanımda kalıyor.

Allahım içim çekildi. Aman allahım.

Aynı evin içinde mutfağa gitmek, wcye girmekle evi terk edip gitmek nasıl aynı kefeye konulur anlam veremedim. Mutfakta oylanırken bile yüz defa kontrol edersin çocuğu, bir sey olsa anında müdahale edebilme imkanı var vs... Bes dakikalık diye evde bırakır (ki ben bes dakika olduğuna bile inanmıyorum o daha fazladır) sonra o bes dakika nasıl olsa duruyor diye çıkar 15 dakikaya. Bence akşam düzgünce konuşmalı ve doğacak sonuçları söylemelisiniz. Yaptıgı cok yanlış. Çamaşırları bitsin makinada duruversin nolucak. Küçücük bebek her ne olursa olsun evde yalnız bırakılmaz tartışmaya kapalı bi konu bu nokta.

Asacak kadar aralık yoktu, prizden çekmeye inmiş sadece.
Prizren çekmeye inmiş sadece toplasaniz max 3 5 dk dir bence bu seferlik kalp kirmayin ki kendisi de anlayışlı belliki sizi anlayıp çok net güzelce açıklamasını yapmış resim.atıp içinizi ferahlatmayı teklif etmiş . Ben olsam bu seferlik bişey demezdim ama siz bilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…