- 25 Şubat 2015
- 1.815
- 2.358
- 333
- Konu Sahibi kesenmakas
-
1 saatte kokmaz diyorsunuz da o zaman anneniz 1 saat geç başlayabilirdi temizliğe çocuğu sonradan bırakabilirdiKokmasın tabi. 1 saatte kokmaz zaten. Oğlan uyanınca kendi evine iniyorlar.
Ya keşke öyle olsa. =( Kızımın babaannesi torunlarını çok sever, hiç şüphem yok. Her şeyini yollarına serer. Ama artık yaştan mı, rahatlıktan mı bilmiyorum, 3 yaşındaki çocuğu, vızır vızır işleyen ve kaldırım yüksekliğinin neredeyse olmadığı bir yol kenarında, gözünün önünden ayırmaması gerektiğini bilmiyormuş, onu öğrendik. Kızım büyük bir tehlike atlattı bu sebeple. O yüzden ben babaannedir, sizin kadar düşünür, onun da canı deyip güven duyamıyorum. Yani düşüncede öyledir, elbette canıdır ama uygulamaya gelince her ayrıntıyı düşünemeyip, tehlikeye davet çıkarabiliyorlar.Siz annesiyseniz o da babaannesi elbette kendi torununun sağlığını, güvenliğini düşünüyordur. Onun da canı. Tecrübesiz de değil daha önce çocuk büyütmüşlüğü var sonuçta. Fazla gerilmişsiniz bence
Telsizimiz var ama kamera yok. Gerek duymamıştım hiç.Bebeğiniz niye kendi yatağında uyumuyor? Sizin yatağınız başlı başına tehlike zaten. Uyurken döner, yastık bu, polis barikatı değil ya, uyanır düşer, düşerken kafasını sert bir yere çarpabilir. Hadi yataktan düşmeyerek indi diyelim, bütün prizler korumalı mı, etrafta yutabileceği küçük cisimler var mı gibi ayrıntılar da önemli... Kısaca o kadar küçük bebek yalnız bırakılmamalı bence de. En azından sesini duyabileceğiniz mesafede kalmalısınız ya da odaya kamera takılabilir. Mesela kayınvalide kendi evine beş dakika gittiğinde kamerayla bebeği kontrol edebilir. Kayınvalide ihmalkar davranmış, bunu elbette konuşun ama alternatif çözümler de bulun bence.
Abartı nerede?Abartıya gel
Ne kadar birlikte uyuyacağınız sizin bileceğiniz iş ama iki tane yastığa da fazla güvenmemek lazım. Sonuçta henüz dönmeyi bile başaramayan bir yenidoğan değil bebeğiniz. Ben pimpirikliyim bu konuda. Olmadı yer yatağında yatırın.Telsizimiz var ama kamera yok. Gerek duymamıştım hiç.
Henüz ayırmaya ben hazır değilim galiba oğlanı. Koyun koyuna pek mutluyuz
Dediğiniz gibi henüz priz korumaları falan yok, gerçi ulaşabileceği yerde priz vs de yok şu an.
Fazla abartı hemde.Abartı nerede?
Ben kayınvalidneme bir şey söylememişim, kavga etmemişim.
Sadece duygularımı tartmaya çalışıyorum bu mu abartı. Sizin yorumunuza gel diyorum ben de
Ben bu ihtimali bilsem sanırım ben bekleyim derdim yada babası işe geç giderdi.1 saatte kokmaz diyorsunuz da o zaman anneniz 1 saat geç başlayabilirdi temizliğe çocuğu sonradan bırakabilirdi
Dar düşünmemek lazım
cocuk park yatak ya da besikte uyuyor olsaydi tamam gidip hizlica camasiri cikarip serip gelsin derdim.ama ben bi gun 11 aylikken bebegim bizim yatakta yatmisti gece.sabah tuvalete gittim uyuyor diye.gum dedi dustu yere.bi daha da normal yatakta yalniz birakmadim.ucuz bi park yatak alin isterseniz idareten bi sureligine.Günaydın hanımlar.
Sakince işe geldim. Ama aklıma geldikçe hala geriliyorum.
Bugün oğluma k.validem bakıyor.
Annemler, kayınvalidem ben aynı apartmandayız.
Çıktığımda oğlan uyuyordu, aşağı indim apartmandan çıkınca kendi annemlerden bir şey almam gerektiği için döndüm. Onlardan tekrar çıkıp asansörü çağırdım. Asansör kayınvalidenin katından indi ve asansörde k.validem vardı. Bi an şok geçirdim. Oğlum 15 aylık ve yanında değil.
Çamaşır makinesinde çamaşır varmış, makinesi bitmiş mi diye bakmaya inmiş evine
Oğlan uyuyordu merak etme dedi.
Bendeki tedirginliği görünce çıkınca resim gönderirim dedi.
Anne uyanırsa çok korkar dedim sadece.
Bu arada kendi yatağında yatmıyordu, benim yatağımdaydı. Daha önce bir kez yataktan düştü. Yanları korunaklı aslında yastıkla falan ama henüz yürümese de yataktan falan inmeye çalışıyor.
Belki 5dk ama içim çok çekildi.
Kayınvalidemi çok severim, aramız iyidir, oğluma da allah için iyi bakar fakat bu durum beni çok gerdi. Kendisine herhangi olumsuz bir şey söylemedim.
Siz bu duruma nasıl yaklaşırsınız?
Park yatağımız var. Birazcık benden kaynaklı arada yatırıyorum. Ama emzirmek için falan aldığımda yanımda kalıyor.cocuk park yatak ya da besikte uyuyor olsaydi tamam gidip hizlica camasiri cikarip serip gelsin derdim.ama ben bi gun 11 aylikken bebegim bizim yatakta yatmisti gece.sabah tuvalete gittim uyuyor diye.gum dedi dustu yere.bi daha da normal yatakta yalniz birakmadim.ucuz bi park yatak alin isterseniz idareten bi sureligine.
Allahım içim çekildi. Aman allahım.Daha önce burada biri anlatmıştı, babanne 2 yaşındaki bebek uyuyor diye markete iniyor. Kadın daha marketten çıkmadan bebek pencereden düşüp kaldırımda önünde can veriyorBen hala bunun etkisindeyim. Bir dakika bile yalnız bırakmıyorum. Bebek evde yalnız bırakılmaz. Net.
Prizren çekmeye inmiş sadece toplasaniz max 3 5 dk dir bence bu seferlik kalp kirmayin ki kendisi de anlayışlı belliki sizi anlayıp çok net güzelce açıklamasını yapmış resim.atıp içinizi ferahlatmayı teklif etmiş . Ben olsam bu seferlik bişey demezdim ama siz bilirsinizAsacak kadar aralık yoktu, prizden çekmeye inmiş sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?