- 7 Ocak 2016
- 10.357
- 49.970
- 598
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Ya keşke öyle olsa. =( Kızımın babaannesi torunlarını çok sever, hiç şüphem yok. Her şeyini yollarına serer. Ama artık yaştan mı, rahatlıktan mı bilmiyorum, 3 yaşındaki çocuğu, vızır vızır işleyen ve kaldırım yüksekliğinin neredeyse olmadığı bir yol kenarında, gözünün önünden ayırmaması gerektiğini bilmiyormuş, onu öğrendik. Kızım büyük bir tehlike atlattı bu sebeple. O yüzden ben babaannedir, sizin kadar düşünür, onun da canı deyip güven duyamıyorum. Yani düşüncede öyledir, elbette canıdır ama uygulamaya gelince her ayrıntıyı düşünemeyip, tehlikeye davet çıkarabiliyorlar.
15 aylık çocuk için yanına yastık koymak güvenlik önlemi değildir .o yastıkları aşmak onlar için çok kolay .2-3 dakikadan bişey olmaz diyen arkadaşlara da inanamıyorum ,nasıl bişey olmaz .bir çocuğun hele ki emanet çocuğun güvenliği çamaşırın kokmasından daha önemli .bir daha bırakmazdım ben olsam .Günaydın hanımlar.
Sakince işe geldim. Ama aklıma geldikçe hala geriliyorum.
Bugün oğluma k.validem bakıyor.
Annemler, kayınvalidem ben aynı apartmandayız.
Çıktığımda oğlan uyuyordu, aşağı indim apartmandan çıkınca kendi annemlerden bir şey almam gerektiği için döndüm. Onlardan tekrar çıkıp asansörü çağırdım. Asansör kayınvalidenin katından indi ve asansörde k.validem vardı. Bi an şok geçirdim. Oğlum 15 aylık ve yanında değil.
Çamaşır makinesinde çamaşır varmış, makinesi bitmiş mi diye bakmaya inmiş evine
Oğlan uyuyordu merak etme dedi.
Bendeki tedirginliği görünce çıkınca resim gönderirim dedi.
Anne uyanırsa çok korkar dedim sadece.
Bu arada kendi yatağında yatmıyordu, benim yatağımdaydı. Daha önce bir kez yataktan düştü. Yanları korunaklı aslında yastıkla falan ama henüz yürümese de yataktan falan inmeye çalışıyor.
Belki 5dk ama içim çok çekildi.
Kayınvalidemi çok severim, aramız iyidir, oğluma da allah için iyi bakar fakat bu durum beni çok gerdi. Kendisine herhangi olumsuz bir şey söylemedim.
Siz bu duruma nasıl yaklaşırsınız?
İlerleyen yerlerde yazdım ben de. Karşı komşudan bir şey alacağımda, kapıya çöp koyacağımda bile kapının dilini çıkartırım ben.Abartı falan değil haklısınız. Görümcem çöp koymak için kapının önünde dururken dış kapı ceyran yapıp dışarıda kaldı. İçeride de 2 yaşında var yok bebeği vardı. Cam kapı da acıktı. Hala anlatırken gözleri yerinden fırlar öyle bir korkuyu yaşadığı çünkü herşey olur. Çilingir gelmişti vs. Kv deniz dediğiniz gibi asansörde de kalabilir. Aynı evde wcye gitmekle aşağı kata inmek aynı değil. Birinde sesini duyarsın diğerinde birsey duymazsin
Teşekkür ederim. Aslında demek istediğim sizinle aynı, bir kayınvalide üzerinden diğer hepsini genellememek. Sizin kayınvalide belki de süper bir örnektir, öyle örnekler de gördüm. Çocuğunuzu gözünüz kapalı emanet edebileceğiniz anneanneler, babaanneler kesinlikle var. Bize denk gelmedi işte.Allah korumuş kızınızı neyse ki bir şey olmamış, çok geçmiş olsun. Verdiğiniz tek bir örnek üzerinden genelleme yapmak bana doğru gelmedi. Savunmak maksatlı söylemiyorum kayınvalidenizin dalgınlığına geldi sanırım. Olmaması gerek ama bu hatayı yapan siz de olabilirdiniz. Siz varken yaşanmış olsaydı bu olay iyi bakamayan anne mi olacaktınız? Bilmiyorum belki kendi kayınvalidem ile kıyas yapıyorum. Ben kendi kızımı bırakıp bir yere gittiğimde hayatta arayıp ne yaptın, ne oldu, şunu yaptın mı, böyle yaptın mı diye aramam mesela. İyi bakacağından eminim, gözüm arkada değil. Hem baksın diye bırakıp hemde her noktada işine karışmak burda sizi hatta konu sahibini tenzih ederek söylüyorum bana doğru gelmiyor
Abartı falan değil haklısınız. Görümcem çöp koymak için kapının önünde dururken dış kapı ceyran yapıp dışarıda kaldı. İçeride de 2 yaşında var yok bebeği vardı. Cam kapı da acıktı. Hala anlatırken gözleri yerinden fırlar öyle bir korkuyu yaşadığı çünkü herşey olur. Çilingir gelmişti vs. Kv deniz dediğiniz gibi asansörde de kalabilir. Aynı evde wcye gitmekle aşağı kata inmek aynı değil. Birinde sesini duyarsın diğerinde birsey duymazsin
Allahım düşünemiyorum bunu.Senin evdeymis ben bahçede 2. Dk emanet ettim 2 dk... Çocuk anayola çıkmış bahçenin önü ana cadde.. 2 yaşındaydı. Durmuş yol ortasında bakıyor ben bahçenin arkasına dolanmistim su açmaya bı baktim gelince çocuk yok kv karşı komşunun oğluyla çene çalma derdinde... Saçını başını yolmadigim gibi bir şey de demedim şok geciriyordum titriyordum...
Hala atamadım içimden şu an bile aglayasim geliyor... Geceleri uyaniyordum kabus gibi.Allahım düşünemiyorum bunu.
Yok artık.15 aylık çocuğu yastık düşmekten korumaz. Kayınvaliden evde bile olsa o çocuk uyanıp hareket ettiğinde o yataktan düşer. Başını bekleyecek değil sonuçta gelip salona oturacak kadın. O yüzden kesinlikle güvenli bir yerde uyutmalısın ne olursa olsun
Yok artık mıYok artık.
Aslında takdir Allah'tan. Bir şey olacak ise takdir ise olacaktır fakat teveklülü elden bırakmamak lazım.
Yok artık.
Aslında takdir Allah'tan. Bir şey olacak ise takdir ise olacaktır fakat teveklülü elden bırakmamak lazım.
Elbette. Önce tedbirini alacaksın sonra tevekkül edeceksinTevekkül ilk olarak sizin yatağın üstünde yatırmamanız zaten.
Ha bu arada benimkini de 3.aylıkken üç kat battaniye örtmüş üstüne ben uyurken. Bi uyandım ağzında battaniye nefes alamıyor. Varın siz dusunununBenim kaynanamn da 7 çocugun 4 u kaynanamin ihmali yüzünden farklı farklı olaylarla olumdan dönmüş. birisi de Allah rahmet eylesin kaynanamin yine İhmali yüzünden 4 yaşında olmuş.sonra da anneme baktrdigim için çocuğumu bana küstü
Elbette. Önce tedbirini alacaksın sonra tevekkül edeceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?