Bebeğimi evde yalnız bırakan kayınvalidem

Allah korumuş kızınızı neyse ki bir şey olmamış, çok geçmiş olsun. Verdiğiniz tek bir örnek üzerinden genelleme yapmak bana doğru gelmedi. Savunmak maksatlı söylemiyorum kayınvalidenizin dalgınlığına geldi sanırım. Olmaması gerek ama bu hatayı yapan siz de olabilirdiniz. Siz varken yaşanmış olsaydı bu olay iyi bakamayan anne mi olacaktınız? Bilmiyorum belki kendi kayınvalidem ile kıyas yapıyorum. Ben kendi kızımı bırakıp bir yere gittiğimde hayatta arayıp ne yaptın, ne oldu, şunu yaptın mı, böyle yaptın mı diye aramam mesela. İyi bakacağından eminim, gözüm arkada değil. Hem baksın diye bırakıp hemde her noktada işine karışmak burda sizi hatta konu sahibini tenzih ederek söylüyorum bana doğru gelmiyor

Abartı falan değil haklısınız. Görümcem çöp koymak için kapının önünde dururken dış kapı ceyran yapıp dışarıda kaldı. İçeride de 2 yaşında var yok bebeği vardı. Cam kapı da acıktı. Hala anlatırken gözleri yerinden fırlar öyle bir korkuyu yaşadığı çünkü herşey olur. Çilingir gelmişti vs. Kv deniz dediğiniz gibi asansörde de kalabilir. Aynı evde wcye gitmekle aşağı kata inmek aynı değil. Birinde sesini duyarsın diğerinde birsey duymazsin

15 aylık çocuk için yanına yastık koymak güvenlik önlemi değildir .o yastıkları aşmak onlar için çok kolay .2-3 dakikadan bişey olmaz diyen arkadaşlara da inanamıyorum ,nasıl bişey olmaz .bir çocuğun hele ki emanet çocuğun güvenliği çamaşırın kokmasından daha önemli .bir daha bırakmazdım ben olsam .

İlerleyen yerlerde yazdım ben de. Karşı komşudan bir şey alacağımda, kapıya çöp koyacağımda bile kapının dilini çıkartırım ben.

Bu işin beş dakikası olmaz ben dün lavobaya girdim ki işimi hızlı hakederim 15 aylık oğlum oynuyordu içeri de beni bulamamış ve balkona çıkmış sesini duydum nasıl koştum bilmiyorum

Senin evdeymis ben bahçede 2. Dk emanet ettim 2 dk... Çocuk anayola çıkmış bahçenin önü ana cadde.. 2 yaşındaydı. Durmuş yol ortasında bakıyor ben bahçenin arkasına dolanmistim su açmaya bı baktim gelince çocuk yok kv karşı komşunun oğluyla çene çalma derdinde... Saçını başını yolmadigim gibi bir şey de demedim şok geciriyordum titriyordum...

Teşekkür ederim. Aslında demek istediğim sizinle aynı, bir kayınvalide üzerinden diğer hepsini genellememek. Sizin kayınvalide belki de süper bir örnektir, öyle örnekler de gördüm. Çocuğunuzu gözünüz kapalı emanet edebileceğiniz anneanneler, babaanneler kesinlikle var. Bize denk gelmedi işte.

İşte bu tedbirsizlik. Kapının carpacagini hesap eder bir anne. Kapıyı cami da açık bırakmaz.
Ev güvenli olmalı evde olsanız bile. Belki uyuyakaldı, belki bir işe daldi, belki banyoyu fırçalıyor, belki telefon çaldı vs vs vs. Milyon kez çoğaltabiliriz. Çocuk beş dakika yalnız kalsa bile tehlike oluşturmayacak şekilde bırakın çocuğu diyorum ben.

Benim kaynanamn da 7 çocugun 4 u kaynanamin ihmali yüzünden farklı farklı olaylarla olumdan dönmüş. birisi de Allah rahmet eylesin kaynanamin yine İhmali yüzünden 4 yaşında olmuş.sonra da anneme baktrdigim için çocuğumu bana küstü

Allahım düşünemiyorum bunu.

Yok artık.
Aslında takdir Allah'tan. Bir şey olacak ise takdir ise olacaktır fakat teveklülü elden bırakmamak lazım.

Yok artık.
Aslında takdir Allah'tan. Bir şey olacak ise takdir ise olacaktır fakat teveklülü elden bırakmamak lazım.
Yok artık mı ikinci çocuğum şu an 15 aylık. Ortasında Yattığı çift kişilik yataktan kalkıp yatağın kenarına kadar gelip oturup ayaklarını aşağı sallayabiliyor. Hepsi bunu yapabilir zaten.

Ha bu arada benimkini de 3.aylıkken üç kat battaniye örtmüş üstüne ben uyurken. Bi uyandım ağzında battaniye nefes alamıyor. Varın siz dusununun

Elbette. Önce tedbirini alacaksın sonra tevekkül edeceksin

Benim bebeğim bir kez ilk dönmeye başladığında gözümün önünde düştü yataktan, altını değiştiriyordum tam önümdeydi, sadece ıslak mendil almak için sağıma döndüm düşünün. Aylarca rüyalarıma girdi kabus oldu bana. O günden sonra yanında uyumadığım her an yerde uyutuyorum, beşikte de uyumak istemiyor çünkü.
Yun yorganlar serdim altına sıcacık, rahatça uyuyor. Çünkü 1 2 kez de aynen dediğiniz gibi yatağın ucunda yakaladım. Yatağın üstünde uyurken geceleri filan kalktığımda yine yanına ağır yün yorganlar katlayıp koyuyorum ve 5 dakikada bir bakıyorum. Ben önlemimi almak zorundayım önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…