Doğuma Hazırlık Bebeğimi istemiyorum...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merabalar baska konularda da okudum yazdiklarinizi.simdi zaman degisti 35inden sonra ilk anneligini yasayan oldukca fazla insan var.kaldi ki sizin ikinci olucak.esiniz de destekmis ne guzel.5 aylik bi bebegim var.ilk birkac aydan sonra rahatliyor insan.o kadar endiselenmenize hic gerek yok.ayrica beni de annem 39 yasinda dogurmus ablamla aramda 15 yas var :) cok da abartilacak korkulacak birsey degil.evet ben umiversiteye giderken ailem 60 yaslarindaydi ne var ki bunda :)

Cnm saolasin ya işte beklediğim yorum tabiki bişey yok yeterki saglik olsun hangimiz bu dünyada kalıcı yızki önemli olan çocuklarımızı hayırlısıyla yetiştirmek zaten çocuk lise döneminde kendi yolunu çıkıcak hale geliyor bizlere yanında oluyoruz sağlığımız elverdigince hem ablasida yol gosterir degilmi cnm benim annen sen doğduğunda nasıl yapmışlar ablanla bakim vs geceler ara verince zor olurmu diye dusunuyorum da ondan sordum saol cnm benim cevabını bekliyorum

annem ablam dogdugunda yardim eden yok, maddi imkanlar yok, tecrubesizlik, babamin hastaligi derken oyle zorlanmis ki, bi cocuk sahibi olmanin tadini cikaracak firsati bile olmamis.ama 15 yil sonra ben dogdugumda hem ablam cok destek olmus.hem annem kafasi daha rahat tadini cikararak buyutmus.ablam 3 ay emmis.beni ise 1.5 yasina kadar emzirmis.o zamanlar (1991) o yasta (39) doguranlar daha az tabi.simdi normal oldu.annem benim cocugumu da gordu.Yani ölümun yasla ilgisi cok yok.Allah size ve bebeginize saglik versin gerisi asilmayacak seyler degil :)

Tşk ederim cnm tabi Allah sağlık versin herseyden önce dogunca tabiki bakilirda büyürde zevkle bakılır dediğin gibi ne zaman ne olacağı belli değil yarına çıkacagimiz garanti değilki Allah hepimize hayırlı. Ömürler versin cnm

Size böyle düşündürecek ne yaşandı dün yada bugün

Konu sahibi, olayin psikolojisine iyi kotu insan olmaya deginmissiniz ama detayli bir kan degerleri ve hormon testi yaptirmanizi oneririm. Hormonlarin isleyisine bakarsaniz hayret edersiniz. Sadece insanlarda degil hayvanlarda da var yavrusunu terketmek. Fizyoloji psikolojiyi etkiler. Seker hastalari bir anda parlar sonra sakinlesir. Kotu insan oldugu icin mi?Hayir,sekeri firladiginda aslinda kendinde degil,bilincli yapmiyor. Ama kalp kiriyor.Siz de mantiginizin sesini dinleyin,once cocugunuzu kendinizden koruyun.Kimse istenmeyen cocuk psikolojisini kaldiramaz.

Merhaba anne adayları ve anneler benim yardıma ihtiyacım var hiç aklımda yokken beynimden sildiğim anda hamile kaldım tedbir aldığım halde oldu eşim çok istiyordu ne zamandır aldırıp günaha girmeyelim dedik nasibi varmış Allahın vardır bir bildiği dedik 17 yaşında kızım var ben 41 yasindayim Allahın gücüne gitmesin gönderdiği emanete karşı değilim ama kabullenemiyorum 26 haftalık oldu bazen çok güzel olcak eve neşe gelecek diyorum bazende endişe kaygı dr kontrolleri herşey yolunda gidiyor herkes şükret bak herşey yolunda bu sana verilen hediye diyir benim gibi olup doğumdan sonra iyiki ous boşuna takmıştım diyen varmı kızlar varsa nolur yazsınlar yaş konusunda bosunamı takıntı yapiyorum

Yorum yapacak yokmu bebeğini kabullenmeyi doğumdan sonra iyiki doğmuş diyen yokmu aranızda lütfen rahatlamak istiyorum artik

Yorum yapacak yokmu bebeğini kabullenmeyi doğumdan sonra iyiki doğmuş diyen yokmu aranızda lütfen rahatlamak istiyorum artik
Canim sana o kadar insan yorum yapmış neden kimse yorum yapmamış gibi davraniyorsunuz hala neden kasıyorsunuz bu kadar insan yorum yapmış tam rahatdim mesaji yazarken tekrar basa sarıyorsunuz ki?
Bu yaptığınız Allahin gucune gidebilir yapmayin bebrginize de kendinize de bu stresi yasatmayin lutfen.
Esiniz aileniz destek olacagini söylemiş ne kadar guzel ustelik tecrübeli bir annesiniz de ilk evladinizi kucaginiza aldiginiz ani hatirlasaniza neler hissettiniz neler yasadiniz, ilki acemilikti simdi daha tecrubeli olacaksiniz sonuçta bunun keyfini sürün ve kendinize de doğmamış yavrunuza da bu sıkıntıyı yasatmayin lutfen cunku 50yasinda olmasina ragmen yerinizde olmak isteyen o kadar cok anne olamamış insan var ki... lutfen sukredin rabbime ve dua edim ki size nasip etti 2.kere anne olmayi, mutlulukla kavuşaginiz evinize nese getirecegi ani düşünün...

Cok dogru söylüyorsun neden başa dondüzümü bende bilmiyorum sanırım planlı bir gebelki olmayışı ama kıyamadım nasibi varmış dedik ve yaş olayına taktım ama bişey olmaz defi herkes sağolsun inş herşey güzel olur hayatın dahada olumu olur belki

Neden olmasin canim hayatin daha olumlu?
Bebek rizikdir, berekettir yuvaya ruha candır.
Neden cok yaşlı gibi yaşınızı düşünüyorsunuz ki 45yasinda hamile kalmak icin nelerini vermek isteyen nice insanlad var Rabbim size muhtesem bir mucize vermiş kiymetini bilin emin olun ki ilk bir kac ay zor gelir sonra duzene girer ki bunu deneyimlerinizden daha iyi bilirsiniz.
Dogdugu vakit kokusunu icinize cektiginizde kollariniza aldiginizda eminim hissettiklerinizden cok pisman olacaksınız....

Aynen eminim ki pişman olacağım sizler iş arkadaşlarım komşularım herkes aynı seyi söylüyor çünkü eşim beraber nöbetleşe kalkarız geceleri diyo zaten emicek uyucak gazını çıkar vs vs aslında takacak bişey im yok ama işte herkes çocuğu büyüdü ben yeniden başlicam diye aklımda yoktu cunku ama Allah senin dediğin değil benim dediğim diyo vakti saati gelince oluyo hersey

Sevgili anneler ve anne olacaklar hepiniz destek oldunuz Allah razı olsun psikiyatriye de gittim ilaç verdi ama rahatlıyamıyorum ara verince bakim gece uykuları vs korkutüyo bebekten korkar oldum bazen güzel olumlu yanları ni düşündükçe iyi oluyorum ama endişe kaygı vs devam ediyo sanırım aklımdan artık 2. Bebegi tamamen sildiğim için böyle oluyor istemediği halde hamile kalip doğumdan sonra iyii olmuş diyen biliyorum daha öncede sorusudur ama doğum olunca rahatlicakmiyim kaygılar bitcek mi çok yoruldum düşünmekten Allah razı olsun tskler

Merhaba konu üzerinden çok uzun zaman geçmiş sağlıklı bir bebeğiniz olmuş ve çok şükür mutlusunuz diye okudum sizin için çok mutlu oldum. yalvarırım size bana yardım edın ben çok çok kötüyüm. 8 haftalık hamıleyım sizden çok daha agır bir sıkıntı içindeyım hamıle olduğumu oğrendığım andan berı içimdeki canlıya ısınmaya sevmeye istemeye çalışıyorum ama olmuyor bebeği istemiyorum eşimi
Çok sevıyorum onsuz yaşayamam. ona bebeği istemediğimi aldırmak istediğimi söyleyemıyorum benım ikinci evliliğim 16 yaşında kızım var . eşimin ilk evliliği çocugu yok 3 yıllık evliyiz. Önceleri çok istedim bebek eşim istemedi ikna edemedim onu sonra bende gezmeye rahat yaşama hayata alıştım sanırım vazgeçtim bebek fikrinden yada eşimin istememesi soğuttu belki beni bilemiyorum.ben tekrar anne olmayı kaldıramayacagım çok ama çok korkuyorum uyuyorım uyanıyorum hep sıkıntı var içimde eşim bebeği çok istiyor şuan tamamen tersıne donduk önceleri ben isterken şuan onun varlığı fıkrıne bıle dayanamıyorum ben ne yapacagım siz bu durumu nasıl aştınız yalvarırım yazın bana yoksa ben canıma kıyacagım nefes alamıyorum ben doğsa onu sevmeyecegım istemeyecegım hep bu hısleri hissedecegım gibi gelıyor çok korkuyorum

Bence mutlaka bi psikiyatri ye gidin hamilelikte depresyon dasınız bebeğiniz doğunca lohusa sendromu yaşarsanız bebeğinize zarar verebilirsiniz çünkü daha önce kendi çocuğunu lohusa depresyonundan dolayı istemeyip götürüp avm de bırakan bi kadının hayat hikayesi ni izlemiştim TRT de

Öyle düşünme o senin canından bir parça.
Kucağına alınca hersey değişir. Seversin öpersin koklarsin.
Melek o ya. Allah nasip etmiş vermiş şükür et. Senelerce olmayanlar var. Benim 6sene olmadi 2 çocuğum arasinda.
Simdi hamileyim. Gene. Bunuda eşim istemedi ben red ettim aldırmadım. Pişmanda değilim. Benden sana tavsiye. Kiyma o bebeğe. Madem eşininde hic cocugu yok. Doğur nasil düzelecek bak herşey. Hele hissedince ilk kipirdilari.
Benim diyeceklrrim bukadar arkadaşım. Karar senin. Üstünden gelirsin korkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…