Bebeğimi kaybedersem ölürüm:(

hzeldlara

hazel dilaranın annesi
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
480
264
41
Arkadaşlar dün doktora gittik geçen ayda suyun az demişti ama dün suyun iyice azaldığını söyledi. Bebek tersmiş. %90 ihtimalle erken doğacak dedi yavrum 1400 gram2 kilo olursa yaşama şansı artar dedi. Doğum yapmayı planladığımız hastanede yenidoğan yoğunbakım yok. Yoğunbakım olan bi hastaneye başvurmamızı söyledi 15 nisanı atlatırsak kurtarırız dedi. Ben ne yapacağım bi akıl verin ne olur. İçimde kıpırdıyo yavrum ona nasıl yardım edebilirim. Annesi kurban olsun onun küçük kalbine:KK43:

30. haftaya gelmişsin zaten bundan sonra küçük de doğsa toparlar kendini inşallah stres yapma.. 25 haftalık bebekler bile yaşıyor artık.. sen yoğun bakımı olan bir hastaneye git, en azından oradaki doktorla konuşursun moralin yerine gelir..

29 haftalık olmuşsunuz. en riskli dönemi atlatmışsınız, korkmayın, kendinizi strese sokmayın, sağlıkla alırsınız yavrunuzu kucağınıza umarım.
bu forumda ne prematüre bebekler var, açın okuyun da rahatlayın

benim yeğenim erken üstelik 1,800 gr doğdu, bağırsağı gelişmemiş, kakasını kusmuş, ve enfeksiyon kapmış, doğduğu gibi ameliyata alındı bağırsağı açıldı, dışarda bırakıldı 3 ay sonra tekrar ameliyat oldu bağırsağı içeri alındı. 2 ay sonra ayak tırnakları battı bu sefer ordan ameliyat oldu. şimdi 3 yaşında yaşıtlarından çok önde kilo ve sağlık olarak. yiyecek ekmeği varmış, hiç stres yapma, rahat ol allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Kötü düşünmeyin kötü olmasın olur mu ? Siz sakin olun ki bebeğiniz de panik yapmasin karnimizdaki bebekleri kesinlikle kandiramayiz kalp atisimizdan kötü bi durum olduğunu anlarlar. Paniklerseniz oda panikler. 30. Haftadasiniz 31 de dogum yaptı yakınım suan kocaman bi bebeği var :) çok çok düşük değil kilosu ikiz bebekleri bazen bu kilolarda çıkarmak durumunda kalıyorlar bi belgeselde izlemiştim 1 i 1300 biri 1000 gram doğmuştu gayet sagliklilardi :)

Sıkma canını az bişey kalmış zaten erken doğsa da yaşar Allahın izniyle merak etme. Allah kucağına almayı nasip etsin

Ben ne yeni doğan bebekler gördüm korkma dua et bişeycik olmaz

Arkadaşlar dün doktora gittik geçen ayda suyun az demişti ama dün suyun iyice azaldığını söyledi. Bebek tersmiş. %90 ihtimalle erken doğacak dedi yavrum 1400 gram2 kilo olursa yaşama şansı artar dedi. Doğum yapmayı planladığımız hastanede yenidoğan yoğunbakım yok. Yoğunbakım olan bi hastaneye başvurmamızı söyledi 15 nisanı atlatırsak kurtarırız dedi. Ben ne yapacağım bi akıl verin ne olur. İçimde kıpırdıyo yavrum ona nasıl yardım edebilirim. Annesi kurban olsun onun küçük kalbine:KK43:
Canım sadece dua et çok üzüldüm ,bebeğin için güçlü durmak zorundasın kı oda güçlü olsun,pozıtıf düşünmeye çalış...

benim de ikiz yegenlerim var 24 haftalıklıkken dogdular maşşallah şuan tosun gibiler :) sende umutlu ol ve her zaman pozitif düşün doktorun dedigi gibi yenidogan yogun bakımı olan bi hastaneye git..

A
benim yeğenim erken üstelik 1,800 gr doğdu, bağırsağı gelişmemiş, kakasını kusmuş, ve enfeksiyon kapmış, doğduğu gibi ameliyata alındı bağırsağı açıldı, dışarda bırakıldı 3 ay sonra tekrar ameliyat oldu bağırsağı içeri alındı. 2 ay sonra ayak tırnakları battı bu sefer ordan ameliyat oldu. şimdi 3 yaşında yaşıtlarından çok önde kilo ve sağlık olarak. yiyecek ekmeği varmış, hiç stres yapma, rahat ol allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Amin canım allah önür verdiyse yavruma bişey olmayacak inşallah. Bütün hamilelere dua edelim ne olur. Rabbim olmayanlarada versin hayırlı evlatlar.

Arkadaşımın hamileliği çok zorlu geçmişti. 26. haftada doğum yapmak zorunda kaldı. Bebek henüz 900 gr.dı. Belli bir süre hastanede kaldı ama şimdi 9 yaşında sağlıklı bir kız içini ferah tut. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Allah yavrunu sana bağıslasın 30.haftaya gelmişsin inşallah daha ileri haftalarıda görürsün sağlıcakla kucagına al bebeğini..bi yakınım vardır 5. aydan itibaren erken doğum riski vardı.Doktorlar ve sıkı takip sayesinde nerdeyse 41.haftaya gircekti doğumu iyi bir doktor seçimi ve teşeküllü hasthane ...Gerçi kaderinde ne varsa onu yaşıyorsun hayatta...İnşallah bir şey olmaz kendini ve bebeğini düşün pozitif olmalı diliyorum.

Arkadaşımın hamileliği çok zorlu geçmişti. 26. haftada doğum yapmak zorunda kaldı. Bebek henüz 900 gr.dı. Belli bir süre hastanede kaldı ama şimdi 9 yaşında sağlıklı bir kız içini ferah tut. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Ohh içim rahatlıyo güzel hikayeler duyunca uffff.

seni doktorun niye bu kadar korkutmuş ki.
tam techizatlı bir hastaneye başvurun.
30. haftadan sonra doğan bebeklerin yaşama oranı %90 artık.
hatta gelişmiş ülkelerde bu oran %96 ya kadar çıkmış.
yeter ki gerekli bakımı yapılsın, yeter ki Allah ömrünü vermiş olsun.
kendinizi üzmeyin.

korkma benim yeğenim 1.300 gr doğdu şimdi 1.5 yaşında tosuncuk. içini ferah tut stres yapma. hemen yenidoğan ünitesi olan bir hastaneye başvur

Once basliginizi bir degistirin o nasil laf oyle. Rabbim saglik sihhat versin.
Kucuk bir yerde misiniz. Size tavsiyem yenidogan yogum bakim unitesi ve yyb uzmani olan bur hastane bulup yatisinizi yapmaniz. sizi anliyorum benim bebeklerim de suan 1500 er gram ustelik ikizler. Erken dogum riski var ve sadece bekliyorum. Yapabildigim hicbirsey yok.
suyunuzun azalmasina sebep ne gosteriyor dr.
Ne kadar dogru bilmiyorum ama huvuc suyu ve hindistan cevizi suyunun amniyon sivisina iyi geldigini okumustum. Bol bol yatip dinlenin. Her ne kadar dr.lar teyit etmese de galiba cok hareketli olmak da etkiliyor siviyi.
bu arada dr kendi hastane ve kendi becerisinden bahsetmis. Yoksaki oyle bebekler var ki 600 gr dogup suan 4.5 yasinda
lutfen guzel bir hastane bulun. Gerekirse sehir disinda

X