• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi kundaktan çıkaramıyorum

akrephanim

Aktif Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
Emoji Skoru
7.465
Puanlar
78
Kızlar merhaba ☀️
Bebeğime 1. Ayından itibaren kundak yapmaya başladım. Yarım kundak şeklinde çok rahat uyuyordu. Bu şekilde de devam ettik. 3 aylık olunca bu torba şeklinde uyku tulumlarından aldım. Üst kısmı kollar dışarda da olabiliyor, kolları içeri alıp çıtçıtları kapatınca kundak gibi oluyor. Markası ergopouch. Her neyse bebeğim 5 aylık oldu. Daha doğrusu 6. Ayın içerisindeyiz. Ne zaman kolları serbest uyutmayı denesem 1,5 saat boyunca uyumuyor, emziğini ağzından çıkarıyor, ağlamıyor ama uyumuyor da. Uykuya dalamıyor. Kolları tulumun içine soktuğum anda ise gözlerini kapatıyor. Yaklaşık 1 hafta boyunca gündüz uykularında en azından tek kol çıkarmayı denedim ama yok olmuyor. Uykusunda dönmüyor sağa sola diye erteledim. Bu sefer iyice alıştı. Kundakla çok güzel uyuyor hem gece hem de gündüz. Deneyimleyen varsa bir el atın ne olur, gelişimi etkilenecek diye endişe ediyorum.

Hiç deneyimi olan ana yok mu a bacılar?

Oğlum 5 aylık keşke en başından beri kundak yapsaydım da güzel uyusaydı 😅 uyku gerilemesi vs atlatmışsınız ne güzel bence büyüdükçe kendi istemez ve bırakır gibi geldi bana. Benimkisi de yüzüstü yatmayı seviyor korka korka yanımda öyle yatırıyorum.

Kızlar merhaba ☀️
Bebeğime 1. Ayından itibaren kundak yapmaya başladım. Yarım kundak şeklinde çok rahat uyuyordu. Bu şekilde de devam ettik. 3 aylık olunca bu torba şeklinde uyku tulumlarından aldım. Üst kısmı kollar dışarda da olabiliyor, kolları içeri alıp çıtçıtları kapatınca kundak gibi oluyor. Markası ergopouch. Her neyse bebeğim 5 aylık oldu. Daha doğrusu 6. Ayın içerisindeyiz. Ne zaman kolları serbest uyutmayı denesem 1,5 saat boyunca uyumuyor, emziğini ağzından çıkarıyor, ağlamıyor ama uyumuyor da. Uykuya dalamıyor. Kolları tulumun içine soktuğum anda ise gözlerini kapatıyor. Yaklaşık 1 hafta boyunca gündüz uykularında en azından tek kol çıkarmayı denedim ama yok olmuyor. Uykusunda dönmüyor sağa sola diye erteledim. Bu sefer iyice alıştı. Kundakla çok güzel uyuyor hem gece hem de gündüz. Deneyimleyen varsa bir el atın ne olur, gelişimi etkilenecek diye endişe ediyorum.
Bizde kundağa asla alışamadık. 1 hafta kundaklı yattı bidaha kundağa hiç sokamadım. Eline bişeyler tutuşturarak uyutmayı denedin mi hiç? Benim kız bizim elimizi yüzüne koyarak uyuyo elimizi tutup. Belki bişeyler tutarsa kundak aramayabilir

Kızlar merhaba ☀️
Biz de hiç kundak kullanamadık bu yüzden de çok sık uyanıyor halaaaaaa 🙄 zamanla kundağı bırakır bence hareketlenmeler başlamıştır uykusuna da yansır muhtemelen 🌼

Kundagi gündüz takmadım gece taktım
Orantılı uyudu bağımlısı olmadı
Belki sizde gece gündüz kundaklama olayı onu sadece kundakli olmaya alistirdi

Çözümü ne bilmiyorum

Oğlum 5 aylık keşke en başından beri kundak yapsaydım da güzel uyusaydı 😅 uyku gerilemesi vs atlatmışsınız ne güzel bence büyüdükçe kendi istemez ve bırakır gibi geldi bana. Benimkisi de yüzüstü yatmayı seviyor korka korka yanımda öyle yatırıyorum.
Uyku konusunda hiç sorun yaşamadım ama şimdi de kundaksız uykuya dalamıyor yani nasıl uyuyacağını bilmiyor sanırım. Ne zaman istemeyip bırakacak, bekliyorum ama yok gece dönüp kafasını kaldıramayacak diye korkuyorum 😧

Kundagi gündüz takmadım gece taktım
Orantılı uyudu bağımlısı olmadı
Belki sizde gece gündüz kundaklama olayı onu sadece kundakli olmaya alistirdi

Çözümü ne bilmiyorum
Gündüz bazen takmıyordum ama bu sefer uyuyamadığı için bütün gün çok huysuz ve mutsuz oluyordu. Üstüne hiperlaktasyon sorunu yaşadım, uykusuz kalınca emmek onun için işkence oluyordu. Zaten doğru düzgün ememiyordu. İşte böyle böyle mecbur kaldım vesonunda kundağa bağımlı oldu sanırım 😔

Biz de hiç kundak kullanamadık bu yüzden de çok sık uyanıyor halaaaaaa 🙄 zamanla kundağı bırakır bence hareketlenmeler başlamıştır uykusuna da yansır muhtemelen 🌼
Hareketlenmeler başladı aslına ama uykusunda dönmüyor. Dümdüz yatıyor. Arada soluna doğru dönüp ellerini ağzına götürmeye çalışıyor ama sonra vazgeçip uyumaya devam ediyor. Beni de endişelendiren bu, acaba ellerini ağzına götürmesi motor gelişim için önemli ve ben bunu engelliyor muyum bilmiyorum. Fakat kundaktan çıkarınca da elleriyleemziğini çıkarıyor ve asla uykuya dalamıyor. Yani ne yapacağımı bilemez haldeyim. Gece bir kez uyanıyor kundaklıyken ama kundaksız hiç uyumuyor. Bu sefer kendisi ağlamaya başlıyor, sakinleştiremiyorum ta ki kundağa sokana kadar. Kundak dediysem bu arada uyku tulumu, ellerini göğsünde birleştirip uyuyor genellikle. Sadece kollarını kaldıramıyor ve ellerini ağzına götüremiyor o kadar.

Son düzenleme:
Annem beni bir yaşına kadar kundaklamış oğlum için de derdi kundakla zararı olmaz yararı olur diye ama oğlum durmazdı kundaklamak bebek için iyi bişey aslında yurt dışında da çoğu ülkelerde de var bu olay özellikle güney Kore’de

Bizde kundağa asla alışamadık. 1 hafta kundaklı yattı bidaha kundağa hiç sokamadım. Eline bişeyler tutuşturarak uyutmayı denedin mi hiç? Benim kız bizim elimizi yüzüne koyarak uyuyo elimizi tutup. Belki bişeyler tutarsa kundak aramayabilir
Evet uyku arkadaşı var hem müzikli hem de normal kumaştan, ikisini de denedim asla olmadı. Yani tek derdi elleriyle ağzındaki emziği çıkarmak sonra da emziğim çıktı diye ağlamak. Bazen pişmanlık duyuyorum kundağa alıştırdığım için ama zaten beslenmesi sıkıntılıydı ilk üç ay. Uykusu da sorunlu olsun istemedim. Biraz da okuduğum kaynaklar kundak sağlıklı dediği için böyle alıştırdım ama bıraktıramıyorum 😔

Annem beni bir yaşına kadar kundaklamış oğlum için de derdi kundakla zararı olmaz yararı olur diye ama oğlum durmazdı kundaklamak bebek için iyi bişey aslında yurt dışında da çoğu ülkelerde de var bu olay özellikle güney Kore’de
Ay ciddi misiniz ya? İçim bir nebze rahatladı, çocuğun gelişimini engelleyeceğim diye ödüm kopuyor. Kendi kendine bırakır diyen çok oldu ama ne zaman nasıl 😔

Ay ciddi misiniz ya? İçi. Bir nebze rahatladı, çocuğun gelişimini engelleyeceğim diye ödüm kopuyor. Kendi kendine bırakır diyen çok oldu ama ne zaman nasıl 😔
Gündüz yapma gece yap sende mesela hareketlendikçe bırakır sen istesende durmaz zaten tıpkı benim gibi endişe etme boşuna kendine yani
Ayrıca kundaklma sistemi gelişime engel olmaz hatta iskelet sistemi için faydalı bi şey

Gündüz yapma gece yap sende mesela hareketlendikçe bırakır sen istesende durmaz zaten tıpkı benim gibi endişe etme boşuna kendine yani
Ayrıca kundaklma sistemi gelişime engel olmaz hatta iskelet sistemi için faydalı bi şey
gerekten içimi o kadar rahatlattın ki anlatamam. Teşekkür ederim. Gündüz de deniyorum tek kol dışarda, iki kol dışarda ama şimdilik sonuç yok bakalım denemeye devam edeceğim.

gerekten içimi o kadar rahatlattın ki anlatamam. Teşekkür ederim. Gündüz de deniyorum tek kol dışarda, iki kol dışarda ama şimdilik sonuç yok bakalım denemeye devam edeceğim.
Aslında çok şanslısın ya her bebek kundak olayını sevmez sizinki ne güzel sevmiş ben olsam kendim gibi kundaklardım yaa bırakmazsa bırakmasın derdim😁😁

Kızlar merhaba ☀️
Uyku arkadaşı denediniz mi acaba? Sarılarak, göğsünde sıcaklık hissederek uyumaya yardımcı olabilir

Aslında çok şanslısın ya her bebek kundak olayını sevmez sizinki ne güzel sevmiş ben olsam kendim gibi kundaklardım yaa bırakmazsa bırakmasın derdim😁😁
Valla genellikle öyle diyorlar, uyku konusunda gerçekten mükemmel diyebilirim deliksiz uyumayı çok güzel öğrendi ben hiç uykusuz kalmadım ama işte bu kundak olayı çok kafamı kurcaladı. Birçok kişi de bebek kendini öyle güvende hissediyorsa bıraktırmaya uğraşma diyor. Denediğim zamanlarda huysuzlanıyor, ağlıyor zorlamak istemiyorum. Uykularını her gün aynı saatte yapıyor o kadar düzenli ki, tek derdim kundak işte 🙈

Uyku arkadaşı denediniz mi acaba? Sarılarak, göğsünde sıcaklık hissederek uyumaya yardımcı olabilir
Evet denedim, işe yaramadı malesef. Sadece göğsünü sararak uyutmayı da denedim. İki farklı uyku arkadaşı denedim müzikli ayı ve kumaştan ayı. Hiç bakmadı bile hatta birini beşikten aşağı fırlattı bir gece 😂

Valla genellikle öyle diyorlar, uyku konusunda gerçekten mükemmel diyebilirim deliksiz uyumayı çok güzel öğrendi ben hiç uykusuz kalmadım ama işte bu kundak olayı çok kafamı kurcaladı. Birçok kişi de bebek kendini öyle güvende hissediyorsa bıraktırmaya uğraşma diyor. Denediğim zamanlarda huysuzlanıyor, ağlıyor zorlamak istemiyorum. Uykularını her gün aynı saatte yapıyor o kadar düzenli ki, tek derdim kundak işte 🙈
Kırk bin kere maşallah herkese deme böyle nazar değer yorumunu sil derim nolur nolmaz böyle şeylerde nazara çok inanıyorum açıkçası 🥴
Hiç dert etme dediğim gibi emzik vs olayı olsa o daha çok durum mesela ben 5 yaşına kadar emzik emmişim zor bıraktırmışlar 😂😂resimlerimde hep kocaman emziğim boynumda asılı düşün 😂😂😂😂

bi doktor dinlemiştim 4. Aydan sonra kundak motor gelişimini kısıtlar die kesinlikle tavsiye etmiyorum diyordu

Back
X