• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi kundaktan çıkaramıyorum

Rica ederim canım umarım memnun kalırsın. Bu arada ben ilk defa bugün gündüz uykusunda kolları açık uyuttum. Bir saat uyudu. Kundağa koymuştum ve ağladı, kollarını çıkarmaya çalıştı. Ben de açtım kundağını. Önce emziğini çıkardı, sağa sola vurdu ve mızmızlandı. Sonra kucağıma aldım biraz, uykusu vardı zaten direkt uyudu. Hemen yatırdım. O şekilde uyudu. İnanılmaz mutlu oldum.
Süper bi gelişme bu😍 Anca böyle çok uykulu olduğu zamanları fırsata çevirerek yavaş yavaş alıştırabiliriz diye düşünüyorum. Elleriyle kendini uyandırmadan bir saat uyuması çok iyi

Süper bi gelişme bu😍 Anca böyle çok uykulu olduğu zamanları fırsata çevirerek yavaş yavaş alıştırabiliriz diye düşünüyorum. Elleriyle kendini uyandırmadan bir saat uyuması çok iyi
Evet ikinci güncellemeyle geldim sonuç hüsran 😂 malesef yine 2,5 saat kadar akşam uykusuna geçirmeyi denedim. Uykusu var biliyorum fakat kolları açıktayken bir türlü uyumadı. Şu an hala uğraşıyoruz bu sefer kundakla bile uyumuyor 😂😂 gülüp duruyor. Biraz sona gözlerini ovuşturup ağlıyor. Babasıyla deniyoruz ama yok olmuyor 🤷🏻‍♀️ gündüz uykularının hepsinde deneyeceğim artık el mahkum.

Evet ikinci güncellemeyle geldim sonuç hüsran 😂 malesef yine 2,5 saat kadar akşam uykusuna geçirmeyi denedim. Uykusu var biliyorum fakat kolları açıktayken bir türlü uyumadı. Şu an hala uğraşıyoruz bu sefer kundakla bile uyumuyor 😂😂 gülüp duruyor. Biraz sona gözlerini ovuşturup ağlıyor. Babasıyla deniyoruz ama yok olmuyor 🤷🏻‍♀️ gündüz uykularının hepsinde deneyeceğim artık el mahkum.
Kendimize nazar değdirme hızımız😄😄 kendi kendine alıştı belki de derken başa sarmak çokkk yorucu oluyor. Şimdi kundakla bile uyumaması şoku yaşıyorsundur muhtemelen. Sizin bebiş gece uykusuna da erken geçiyormuş

Benim kızım ilk günden kundaktan nefret etti bakın gerçekten nefret 😅 elini yenidoğan haliyle bile çıkartırdı bir şekilde ne yapıp edip. Benim kızım aşırı deli yatan bir bebek. Kundak yapsaydım bile bir ay anca dayanırdı. Sizinki belki dönmesi gerektiğini öğrenememiştir uykuda. O yüzden kundakta öyle yatıyor da olabilir. Bir de ilk kez kundak dışında uyumayı öğrendiği için hareketleriyle kendini uyandırması da normal bence zamanla düzelecektir kendinizi üzmeyin. En azından bir süre güzel uyumuş o açıdan şanslısınız🥹

Kendimize nazar değdirme hızımız😄😄 kendi kendine alıştı belki de derken başa sarmak çokkk yorucu oluyor. Şimdi kundakla bile uyumaması şoku yaşıyorsundur muhtemelen. Sizin bebiş gece uykusuna da erken geçiyormuş
Evet çok güzel rutinimiz var normalde her akşam 7 de uyumuş oluyor ve gece bir kez uyanıyor. Üç saat geç de olsa sonunda yine kundakla uyudu. Gündüz denemeye devam edeceğim. Gündüz de 3 uyku yapıyoruz şu an. Hepsinde deneyeceğim teker teker bakalım ne olacak 🥹

Benim kızım ilk günden kundaktan nefret etti bakın gerçekten nefret 😅 elini yenidoğan haliyle bile çıkartırdı bir şekilde ne yapıp edip. Benim kızım aşırı deli yatan bir bebek. Kundak yapsaydım bile bir ay anca dayanırdı. Sizinki belki dönmesi gerektiğini öğrenememiştir uykuda. O yüzden kundakta öyle yatıyor da olabilir. Bir de ilk kez kundak dışında uyumayı öğrendiği için hareketleriyle kendini uyandırması da normal bence zamanla düzelecektir kendinizi üzmeyin. En azından bir süre güzel uyumuş o açıdan şanslısınız🥹
Kundak gerçekten özellikle yenidoğan döneminde kurtarıcıymış, uyku saatlerimiz de çok düzenliydi hep dikkat ettim ben ve biz hiç uykusuz kalmadık çok şükür ki. Bebeği kabul eden her anneye gönülden tavsiye ederim kundağı, tabii ki en fazla 3 aya kadar 😂😂

Evet çok güzel rutinimiz var normalde her akşam 7 de uyumuş oluyor ve gece bir kez uyanıyor. Üç saat geç de olsa sonunda yine kundakla uyudu. Gündüz denemeye devam edeceğim. Gündüz de 3 uyku yapıyoruz şu an. Hepsinde deneyeceğim teker teker bakalım ne olacak 🥹
Yaa ne güzel düzen oturtmuşsunuz bebeğinle beraber🫶🏼 darısı başıma diyorum bu konuda çünkü özellikle bir haftadır 12den aşağı uyumuyor. Bi düzen oluşturmak için daha küçük biliyorum ama yine de 12 çok geç bi saat

Canlar merhaba, bir güncellemeyle geldim. Bugün kızımı 3. Kez kundaksız uyuttum. Nasıl oldu diye soracak olursanız yüzüstü bir şekilde oldu 😂 kızım tummy time asla sevmiyor. Gün içerisinde boyun kasları gelişsin diye ne zaman tummy time yaptırsam beş dakika sonra yorulup kafasını da yere koyuyordu. Belki yatakta da işe yarar diye düşünüp yüzüstü yatırmaya başladım. İlk seferinde nerdeyse 40 dk çabaladı, kafasını kaldırdı ama dokunmadım. Uyumazsa da egzersiz yapmış olur diye düşündüm. Sonraki uykusunda 15 dakikada, 3. Uykusunda da beş dakikada uyuyakaldı bu pozisyonda. Tüm uyku süreleri boyunca yanındaydım, gözlemledim. Bu şekilde en azından tam dönebilene kadar gündüz uykularını yüzüstü ve kundaksız yaptıracağım. tam dönebildiği zaman geceleri de bu şekilde uyuruz belki bakalım zaman ne gösterecek. Benim durumumda olan varsa deneyebilir, tabi mutlaka gözlemleyin. 😍❤️

Yine bir güncellemeyle geldim. En son bebeğimi yüzüstü bırakarak uyuttuğunu yazmıştım ama malesef bu yöntem uzun vadeli olmadı. Tekrar kundağa dönmek zorunda kaldık çünkü bebeğim uyuyamadı, çok ağladı, kundaktan başka bir yöntemle sakinleşmedi. Birkaç gün denemelere ara verdim. Yaklaşık iki hafta önce her gün en az bir kez sabah ilk uykusunda kundaksız uyutmayı denedim. Ellerine ve ayaklarına baskı uyguladım masaj gibi ama çok bastırmadan. Böylece elleriyle emziğini çıkarmak yene baskı uyguladığım yerlere odaklandı. Ayrıca Spotify’da bir saatlik bir piş piş sesi var, o sesi açtım her seferinde, zaten kendim de piş piş yaparak uyutuyordum. Birkaç gün sonra bir akşam uykusuna kolları açık yatırdım. Zaten emzirmiştim ve kucağımda uyumuştu. Yatağına koydum ancak uyandı. Tekrar kucağıma aldım, tekrar koydum, ağladı, kollarıyla yatağa vurdu derken yaklaşık 40 dk 7-8 kez bu şekilde kucağıma alıp tekrar yatağa bıraktım. Arkada çalan piş piş sesiyle birlikte uykuya daldı. Bir saat sonra uyandı, ağlayana kadar yanına gitmedim. Ağladığında yanına gidip tekrar kucağıma alıp tekrar yatağına bıraktım. Toplam 5 kez yine bu şekilde denedik. Uyudu. Sabaha karşı 4e kadar bu şekilde uyudu :) sabaha karşı malesef çok huzursuzlandı. Bir saat boyunca uyumayınca tekrar kundağa aldım. Ertesi gün sabahtan itibaren kundağa kesinlikle sokmadım. Uyandığında önce uykuya döndürmeye çalıştım. Dönmeyince de kaldırdım. Böyle olunca gün içinde yoruldu, uykusu birikti, normalde gün içerisinde 3 uyku yaparken o gün kısa kısa 30-45 dklık 5 uyku yaptı. Yine de inat ettim ve kundağa sokmadım, uyuyamazsan uyuma dedim :) en sonunda kolları açık bir şekilde uyumayı öğrendi. Toplamda 10 gün kadar uğraştım ama değdi. Şimdi yine hala kendi kendini uyandırıyor ama ağlayana kadar müdahale etmiyorum. En azından kolları açıkta olduğu için emziğini çıkarsa bile kendisi geri takabiliyor. Uyandığı zaman piş piş sesi açıyorum, ellerine ve ayaklarına hafif baskılı masaj yapıyorum. Emziğini ağzına veriyorum belki 10-15 kez :) ve dalıyor. Gece normalde 2 kez uyanırdı şimdi 3-4 kez uyanıyor ama geri dalıyor. Daha da iyi olur inşallah.

Back
X