bebeğimi tek başıma battaniyede nasıl sallayabilirim?

pembeveduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
134
2
46
Ankara
arkadaşlar çok zor durumdayım.bebeğimin gaz sancıları var. elma yağı ile ayak masajı,zeytinyağı ile karın masajı,karnına sıcak havlu, damla, şurup vs. denedik.ama sadece bu battaniyede uuyor. gece olunca ağlıyor. sadece iki ucu tutulmuş kundak yada battaniyede sakinleşiyor.yanımda biri olmalı yani. ama tek bakmak zorunda olduğum zamanlar oluyor. bazen sabahlarıda gaz sancısı oluyor. bildiğiniz bir yöntem var mı? çarşafın iki ucunu kalorifer borusuna taktım ama olmadı:(:37:

Son düzenleme:
Ayağınızda sallamayı deneseniz. Tek başına zor olur biraz battaniyeyle sallamak.
Evde onun diğer tarafını bağlayacak birşey bulmak zor.

Bebegini Allah size bagislasin canim.Haberlerde izledim canim bebekleri sallamak cok zararli imis ozellikle battaniyede ve ayakta sallamak bebeklerin beyin zarlarindaki kilcal damarlarinin kanamasina ve kansizliga sebep oluyormus o yuzden sallama canim.

ayy o gaz sancısını ve uykusuz geceleri 1,5 sene çektik neredeyse..
yöntemlerim:su sesinde sakinleşiyor,banyoda kucağımda çok uyuttum..
kolumda ama nası anlatsam karnını koluma koyuyorumkollar aşağıda...karnına naskıdan dolayı iyi geliyo ...
çarşafta sallamaya lıştırısan işin çok zor,ablamın oğlu nerdeyse 4 yaşına kadar böyle uyumak istedi...

arkadaşlar cevaplar için çok sağolun. ayakta sallamayıda denedim ama susmuyor,uyumuyor.alışmasını bizde istemedik ama mecbur kaldık...inşallah kanama filan olmaz dediğiniz gibi. bir de su sesi derken nasıl yani musluğu mu açıyosunuz

elma yağı ile ayak masajı,zeytinyağı ile karın masajı,karnına sıcak havlu, damla, şurup vs. denedik.ama sadece bu battaniyede uuyor. bende nasıl sallarım diye düşünüyorum.iple filan mı bağlasam. hani yapmış biri varsa örnek olur demiştim...

arkadaşlar cevaplar için çok sağolun. ayakta sallamayıda denedim ama susmuyor,uyumuyor.alışmasını bizde istemedik ama mecbur kaldık...inşallah kanama filan olmaz dediğiniz gibi. bir de su sesi derken nasıl yani musluğu mu açıyosunuz

evet musluğu açıyosun canım ,çok rahatlatıyo su sesi..
benc eiple bağlama işini falan hiç girme bu sefer düşürürsün Allah korusun..ya da uyursun bişi olur. uykusuzluk haliyle ne yaptıüğını bilmez insan..
sadece gaz da değil,kolik ağlaması işte onlar..gaz var ama nedeni de belli değil ağlamaların..

Benim kızımında bebekken çok gaz problemi vardı. Akşam 10'da başlar sabaha kadar ağlardı. Ne kullandıysak fayda etmedi. Sonra başının altına bir yastık koyup yüzüstü dizlerimize yatırdığımızda, sakinleştiğini farkettik.

En sonunda yüzüstü yatabilmesi için Sevi Baby Çok Fonksiyonlu Sıcak Su Büyotlu Yatış Yastığı aldık. İnanın ilk yattığında 6 saat deliksiz uyudu, gözlerimize inanamadık.

Eğer alabilme imkanınız varsa hem sallamaktan daha iyi, hem de düzenli uyku alışkanlığı sağlıyor. Ben 2,5 aylıktan artık içine sığamamaya başladığı zamana kadar kullandım.

Bebeğinizi sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...

Keşke battaniyeye alıştırmasaydınız. Çocuklar en çok battaniyeyle sallamaya bağımlı oluyor. Battaniye ile sallandığı zaman çocuk battaniyenin sağına soluna vurduğu için gazı hafifliyor ve bu yüzden battaniyede susuyor olabilir. Elinizi çocuğun karnına koyup hafif hafif vurun. En azından battaniyeden vazgeçmiş olur hemde rahatlar.

benim görümcemin de çocuğu 4 aylık böyle uyumaya alışmış.o da şikayetçiydi eşi bazen gece de işte oluyor.en sonunda tavana salıncak kurmaya karar verdiler.hazır aynı tip birşey bulamadılar,eşim biraz yaratıcıdır.tekzenden emniyet kemerinin şeridi var ya onlardan aldı,iki kanca vida,iki kalın ahşap çubuk,iki boru gibi birşey.bir dikdörtgen oluşturdu,şeritlerle tavana asıldı.battaniyelerle beşik kuruldu.aslında iyi tarif edemedim ama çok iyi oldu.şimdi rahat etmiş.battaniyeyle sallanmaya alışmış bir çocuk ancak beşikte uyutulabilir.

Benimde oglumu kv kucakta sallamaya alistirmusti ikizlerim var benim kizimda hic sorun yasamadik sma oglumun 5 ay gaz sorunu oldu kv gitdikten sonra kendi basina uyuma alistirdik,bence unutdura bilirsen hemen yap büyüdükce daha zor oluyor simdi nerdeyse 3 yasina gitecek ve arada gene anne salla diyor ama malesefff.gaz sorununa gelince defim gibi bizimde cok zor gecti ben almanyada yasiyorum ve burdan cok iyi bi yag buldum onu karnina saat seklinde sürdüm günde 5 /6 defa sükü rler olsun vok faydasini gördüm

Bizim kız 1 yaşına geldi hala öyle uyumak istiyor biri olunca sallıyoruz ama yanlız oluncasalıncağım var onda sallıyorum.Yine de zor ağırlaştı yaramaz birde şu sıralar heralde sinir sıkışması olacam yakında bu kızın yüzünden:1:

Tatlim bebek kucagindayken bebegini ters dönder böyle cocugun yüzü yeri görecek, senin sag elin cocugun bacaklari arasindan cocugun karnini tutacak, sol elinlede diger taraftan tutacaksin ve öyle ister sadece odanin icinde yürü, ister hafifce sallayacaksin kucaginda cocugu. Bu sekilde ben her gaz yüzünden aglayan bebegi aninda susdururum, cok etkili, mutlaka dene!

ben de çektim o ağlamaları...
kimyon çayı günlük rezene... içirdim
ağlarkende elektrik süpürgesinin veya saç kurutma makinesinin sesi rahatlatıyodu...

arkadaşlar çok zor durumdayım.bebeğimin gaz sancıları var. elma yağı ile ayak masajı,zeytinyağı ile karın masajı,karnına sıcak havlu, damla, şurup vs. denedik.ama sadece bu battaniyede uuyor. gece olunca ağlıyor. sadece iki ucu tutulmuş kundak yada battaniyede sakinleşiyor.yanımda biri olmalı yani. ama tek bakmak zorunda olduğum zamanlar oluyor. bazen sabahlarıda gaz sancısı oluyor. bildiğiniz bir yöntem var mı? çarşafın iki ucunu kalorifer borusuna taktım ama olmadı:(:37:

Yüz üstü yatırınki karnına baskı olsun bu şekilde baya bi rahatlıyorlar

ben de çektim o ağlamaları...
kimyon çayı günlük rezene... içirdim
ağlarkende elektrik süpürgesinin veya saç kurutma makinesinin sesi rahatlatıyodu...

Bebekler su sesi, elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinasının sesinde rahatlıyor çünkü anne karnındaki seslere en yakın sesler bunlarmış kızlar :)

gördüğün gibi yalnız değilsin.biz de 6 ay çektik.neler yaptığımızı anlatsam saymakla bitmez.gece 3 de araba gezintileri de dahil.damla ilaç yağ hiçbiri bir işe yaramıyor.tek çare zaman.3 aydan sonra azalmaya başlıyor.benim tek tavsiyem saç kurutma makinesi.sesi çok rahatlatıyor.aile boyu sabaha kadar onun sesinde uyuduğumuz çok olmuştur.kapattığımız an ağlamaya başlıyordu.
bu arada tavan dan salıncakda kurduk.onu da dene.sabırlar diliyorum.merak etme bugünler geçecek ve tüm sıkıntılar unutulacak

Back
X