Çocuk Hastalıkları Bebeğimi uyandıramıyorum!! Lütfen yardım edin..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cicibisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2008
2.882
3
116
38
İstanbul
15 ekimde doğum yaptım sezeryanla..ilk 3 gün sütüm çok azdı.son 2 gündür daha iyice..oğlum sarılık oldu ve kilo kaybı yaşadık.bi gece kuvezde kaldı 3 günlükken..şimdi sık sık emzirmem gerekiyo ama malesef bebeğimi uyandırırken ecel terleri döküyorum.zaten mememi çok zor aldığı için bi yandan pompada kullanıyorum..uyandırmak içinse burnunu sıkma,topuğuna vurma,altını açma hırpalama ne yapıyosam gözünü açıyo biraz bakınıo geri dalıyo..lütfen yardımmm!!

canım bunları tekrar taekra dene sarılığı taltması için mümkün olduğunca emzirmen lazım en çok burnunu sık benimki öle uyanıyodu

bende 35 gun once dogum yaptim benim bebegimde sarilik oldu halada anne sutu sariligimiz gecmis dil ilk gunler bende epey bir sikinti cektim uyandirmakta ben ekstradan bide yuzunu yikiyordum oglumun yani ellerimi islatip yuzune suruyordum gececek uyuma nobetleri evet biraz yipratici oluyo ama yapcak bisi yok gecmis olsun

evet sarılık uyku agırlıgı yapıyomuş dr muz oyle solemıstı ama sen cabalamaya devam et sık sık emmesı lazım.elını yuzunu ıslat ne bılım bız burnunu sıkardık.neyse canım kolay gelsın sana

bebeğin hayırlı olsun öncelikle,uyandırabilmek için gıdığına dokunmak da olumlu sonuç veriyor,biraz zor olur ama uyandırman ve emzirmen lazım mutlaka,kolay gelsin sana

önce gözün aydın canım senin için zor bir durum ama yüzünü ıslatmak ve burnunu sıkmam iyi gelebilir tekrar tekrar dene iyice uykusu açılana kadar seni mutlaka emmesi lazım Allah yardımcın olsun

ay canım benim nası da uyuyodur o şimdi yazıkk yaa.. maşallah

Benim oğlumda da sarılık vardı ama altını açınca uyanıyordu ve zar-zor emiyodu.Böyle,böyle atlatmıştık..
Ama hiçbir yöntem işe yaramıyorsa belki de burdaki arkadaşların bahsettiği şekerli su içirme yöntemini denemelisin..
Uyandığı an, öyle bakınırken bikaç kaşık verebilsen keşke.
Neticede şeker ani etki yapıp,enerji verir oğluşuna.Sonra da emzirirsin.
Çok geçmiş olsun..Umarım bir an önce iyileşir Yiğit'in..

Çok şükür arkadaşlarrr,dün gece saati kaçırmışım bi baktım oğlum uyanmı ağlıyooooooooo,Allahım insan buna bu kadarmı sevinebilirrrrrrrrrrr zemuszemus sonra farkettimki biberon deil göğsümü vermem gerekiyomşş fazla emmediği için kendi kendine uyanıyoo,bibern verince birden bire hepsini içiyo ve bi efor sarfetmemiş oluyo ee haliyle yorulmadan doyuyo ve uyuyoo rahat rahat.Gece 2 saatte bir uyandık hemde kendiliğindenn kaydirigubbakcemile3 şimdi sık sık hıçkırık tutuyo,ve ağlıo meme içinnnn,dün saat 11 den sonra hiç bibernla vermedim sütü.alıştı oğlum artık sanırım göğsümeeeee..:Saruboceq:
Yaşasın Kadınlar Kulübüüüüüüüüüüü:hooray:

Cnm hala sarılık varsa florasan ıŞıĞında tut bebeĞını ıŞe yarıyo
gÜndÜzde florasanı aÇık brk ve gÜneŞ ıŞıĞına Çıkar dırek

bence kesinlikle şekerli su verme.. ne olur ne olmaz.. bebek uyudukça şekeri düşüyor ve bu daha fazla uyku yapıyor.. kısır döngüye giriyor. birden şeker alırsa iyi olmayabilir. ne yapıp edip sıkça emzir. bebeğini sıcak ortamda soy senin vücüdünla temas etsin ve memeni ağzına ver. o uykudada olsa emme hareketini azda olsa yapacaktır. ama çabuk yorulur . dinlendirerek.. biraz başlarda çok yorulacaksın ama bir kaç günde yoluna girer.. Allah bağışlasın .. Allah kolaylık versin.

Bu gelişmeyi okumadan cevaplandırmışım. canım. çok sevindim.. ama çok çabuk yoruluyorlar ve hemen doymazlar. hatta kucağında onunla yapışık gezeceksin. annesi biraz büyüyünce emzirme araları uzar. hadi kolay gelsin..

çok güzel senin adına sevindim ne güzel memeni alıyor...
benimki almadı da ne yaptıysam sağıp veriyorum.

benimki almadı da ne yaptıysam ,
sağıp veriyorum.

Benim kızımın sarılığı 16 lara kadar çıkmıştı. 2 saatte bir uyandırıp emzirmem gerekiyordu.
Ben de onu uyandırmaya çalışmadan memeyi ağzına veriyordum emiyordu.

Ahh ahh şimdi uyanmıyor diye sızlanıyorsun sonra uyumuyor diye...:roflol:

benim kızımda da 3 günlükken aynı şey olmuşdu uyuyodu denmez aslında baygındı resmen meger yawrumun kan şekeri düşüyomuş bende de süt azdı zaten bide uyandıramayınca iyice stresden daha da azalıyodu o gece hast gidip sütümü sagdırmışdım eve geldik biberonla zorla azına sokdum o sütü içdikden sonra kendine geldi çok şükür şuan bomba gibiyiz.

Cnm hala sarılık varsa florasan ıŞıĞında tut bebeĞİnİ İŞe yarıyo
gÜndÜzde florasanı aÇık brk ve gÜneŞ ıŞıĞına Çıkar dİrek

cnm gece hiç ışık kapatmıoruz beyaz ampuller varya tasarruflu onlardan lambalarımız.gündüz açmak hiç aklıma gelmedi deniycemm:Saruboceq:

Canım açıkçası şekerli su vermedim hiç.zaten uyuyarakda olsa memeyi tıkıyorum ağzına bazen işe arıyooo kaydirigubbakcemile2 yorulnca kendisi dinlenio sık sık.45.dk göğsümde kaldığı oluyo.bufün daha iyiyiz çok şükür.çok uyumadı.akşam üstü uyudu uyandırdım yine.şimdi yine emdik 40 dk.uyudu.8 gibi yatırdım 10a doğru uyandırcam.bakalım napcaz

benimki almadı da ne yaptıysam sağıp veriyorum.

çok zorlaıpda veremessem bende sağıyodum cnm dün 11 den beri hiç sağmadım alıyo çok şükürrrrrrrr:lepi:

bizimde 16 idi canım,çok değil dedi dr.:bbo:
Onu düşünmüo deilim bende biraz zaman geçince uyumuyo diye sızlancazz kafamçokkarıştı

şuan 21 günlüğüz emmiyosa sag öyle ver nekadar aç kalırsa okadar çok uyuyo kan şekir düşdüğü için ben çok mahvaldum o zaman sütüm gelsin diye dogum yaptıgım gün çekiştire çekiştire yara yaptılar bide bebeğim emmeye çalışırken yarayı dahada derinleşdirdi inan sezaryan sancısı falan hissetmiyodum gögüsmün acısına çok stresli günlerdi süt az yawrum uyanmıyo memelerin zırıl zırıl kanıyo ne yapıcagı şaşırmış bi halde gece hast aradım gelin sağalım o sütü verin dediler iyiki gitmişim yoksa bebeğim agır sarılık olucakmış uyanmadan azına tıkdım sütleri 1 saat sonra gözlerini açdı uyandı cin gibi oldu o günden beri çok iyiyiz

Gece bebeği ışığın altında mı uyutuyrsun canım? Gözlerine çok zarar vermez mi?
Bizim ilk zamnlardaki doktorumuz bunların hepsinin hurafe olduğuna inandırdı bizi.
Fizyolojik bir durum zamanla geçecek dedi. 2,5 ay sürdü. Kendi çocuklarınada böyle olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…