Bebeğimin alerjisi geçmiyor diye (ağır atopik dermatit) sütten kesiyorum doğru mu yapıyorum

dsgdsg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
41
7
36
Merhaba bebeğim 8,5 aylık 2 aylıkken başladı döküntüleri son 4 aydır çok ağır kan değerlerini de çok etkiledi önce tüm vücutla başladı şimdi yüz ve kollar çok yoğun. Diyet alerji maması hepsini denedik çok yoruldu bebeğim anne sütünü kesersek geçer belki diye düşünüyoruz bir yandan da bağışıklığı zaten düşük ya sütten değilse boşuna kesiyorsam diye düşünüyorum yaşayan var mı bu durumu

Çok geçmiş olsun. Dr mu sütü keselim dedi? Bi arkadaşımın kızı da çok alerjikti ,arkadaşım çok sıkı diyet yaptı ama sütü kesmediler. Yumurta,gluten ,süt ürünlerini falan kesmişti.
üniversite hastanesinde güvenilir bir çocuk alerji profesörüne götürün ,o ne derse onu yaparsınız. Biz ne desek boş.

En son çare anne sütü kesilmesi,sizin diyet yapmanız lazım

Merhaba yoğun olan bir bölgeyi atabilir misiniz

Merhaba gitmediğimiz doktor kalmadı bir ay boyunca yumurta süt ürünleri kuruyemiş susam gluten diyeti yaptım döküntüler geçmedi. 1 hafta dana eti diyeti yaptım geçmedi. Çay kahve zaten tüketmiyorum. Yumurta 5 aydır tüketmiyorum. En son gittiğimiz çocuk alerji yumurta ve fındığı kestirdi ki zaten 5 aydır tüketmiyordum

Sütü kesince mama vermeniz gerekecek alerji maması şikayetleri azalttı mı?

Bizim sizinki kadar ağır değildi vücudunda vardı döküntüler doktor her şeyi değiştirdi krem losyon vs bana diyet yaptırmadı hatta aksine ek gıdaya başlattı emzirmeye de devam ettirdi. 2 ay içinde azalarak yok oldu şikayetlerimiz umarım sizinki de öyle olur alerji testleri pek doğru olmuyomuş bu kadar küçükken ama yaptırdınız mı?

Sanırım en son çaredeyiz artık bazıları da diyo yeter iyi anne sütü aldı 9 ay ama hiçbir doktor sütü kes demedi ama artık dayanamıyoruz ne bebeğim ne ben
Bazılarına bakma sen hiç diyet yaptın mı,diyet yaptığın sürece iyileşme görülecek bebeğinde

Hay allahım çok kötü olmuş. Benim oğlum da alerjikti ama bu çok kötü. Nereye gidiyorsunuz doktora? İstanbul’da mısınız?

Ya icim gitti bebeginizin alerjisi cok agir yazda geldi iyice kasinir yara olur ve iz kalir. Siz içinizden geceni yapin. Kimse size sutunuzu birakin demez burda ama tum diyetleri yaptiysam ben olsam sutten keserdim iyi gelir gelmez bilinmez ama denerdim

Sütü kesince mama vermeniz gerekecek alerji maması şikayetleri azalttı mı?
Normal mama veriyorum golden goat 2 gün oldu henüz ama sanki azalıyor gibi çünkü diyet döneminde alerji maması vermiştik ve söylediğim gibi geçmedi

Denemediğim krem kalmadı deterjan değiştim olmadı. Yaptırdık 2 aylıkken yaptırdık yumurta çıktı bir ay yumurta yemedim geçmedi sonra katı diyet yaptım yumurta süt ürünleri kuruyemiş gluten yulaf kakao tüketmedim azaldı ama geçmedi. Tüm vücuda yayılmıştı kırmızı olmayan tek bir yeri kalmamıştı çocuğun sonra o kızarıklıklar azaldı ama bacak arkası kolların arkası ve yüzü geçmedi kronik bi hal aldı adeta pul pul döküldü ve 2-3 aydır da wbc eo değerleri çok yüksek. 1 ay önce kanda yumurta alerjisi çıktı sadece

Bazılarına bakma sen hiç diyet yaptın mı,diyet yaptığın sürece iyileşme görülecek bebeğinde
Yaptım çok da katı bir diyet yaprım 1 ay geçmedi. Sonra cildiye de bi prof 1 ay boyunca geçmediyse boşuna yapıyorsun o zaman diyeti aç dedi süt ürünleri tüketmeye başladım ama yine de yumurtayı 5 aydır tüketmiyorum

Yumurtayı tamamen kesmenize rağmen yine de düzelme olmadı yani benim doktorum çok küçük oldukları için alerji testlerinde yanılma çok oluyo demişti. Çok zor bir durum gerçekten allah yardımcınız olsun

İz kalmaz inşallah ya niye öyle söylüyorsunuz ya kestikten sonra geçmezse sütüm de biterse diye de korkuyorum tabi

Evet eser miktarda bile olsa asla tüketmiyorum 5 aydır. Yüzünü parçalıyor artık büyüdü tutmak da çok zor oluyor hırçınlaşıyor neyse zor işte sizi hangi doktor diyetsiz yönlendirdi acaba branşı ne çünkü cildiye diyet yaptırmıyor imminoloji yaptırıyor onların arasında da bi anlaşmazlık var

İlk gittiğim doktor bebi direkt katı diyete soktu ama asla düzelme olmadı. Ben sonra bulunduğum ilin en eski çocuk doktoruna gittim kendi kliniği bizim yüzünde döküntü yoktu tüm gövdesi ve sırtında vardı çıplak bulduğu an kaşımaya başlıyodu. Önce birkaç krem denedik losyon değiştirdik çamaşırlarını sıfır hiç deterjan koymadan yıkadım düzelme olmadı. Kortizonlu kremle geçer gibi oldu ama tekrar çıktı. Kakada kan yoksa sütü kestirmiyorum ben dedi ek gıdayla birlikte anne sütü alan bebeklerin alerjilerinde azalma görülüyormuş gerçekten de öyle oldu iki ay içinde azalarak yok oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…