bebeğimin bana davranışları

arkadaşınız densizlik etmiş ama kayınvalideniz daha da büyüğünü yapmış ve yapmakta .. o nedir yaa böle bişeye müsaade etmeyin lütfen ..
ne güzel söylemiş bir üye emziremediniz diye daha az anne değilsiniz diye .... 3 ay uğraştım ama hiç sütüm olmadı .. hiç sütümü alamadı kızım .. bende alamamışım anne sütü kardeşim de ... 2,5 yaşında kızım hiç ayrılmaz peşimden sürekli sevgi sözcükleri .. bende annemden ayrı duramam bi gün konuşmadan geçiremem .... yanii kendinizi üzmeyin boşyere .. önemli olan yavrunuzu sevmeniz sevginizi göstermeniz ....
Sağolsun kayınvalidem densizlik etmeye bayılır. Bende hiç emmemişim. Ve inanır mısınız benim eşim de hiç emmemiş. Kv sürekli söyler bunu. Ama benim oğlum emmedi diye beni suçladı .nasıl bişeyse artık bu.bende annemLee mutlaka hergün konuşurum . Ama galiba kızlar böyle sadece . Sizin kızınız peşinden ayrılmayor. Benm oğlum babası gelince peşinden ayrılmIyo.allah bağıslasın kızınızı.çok sağolun .

Durumu anlattım senin oğlunda bir yaşında böyle miydi dedim. Hayır hiç öyle bişeyler yapmadı ama ben emzirdim diye bence dedi. Sizce de öyle mi benim oğlum emmediği için beni annesi gibi görmüyor mu.

ay saçmalama, arkadaşına da aşkolsun yani. çocuk emdide sen mi sakladın memeni hayret bişey.
şu çok emzirenlerin havası 1500 olmuyomu deli oluyorum.
anneyle evlat arasına kimse giremez isterse hiç emmesin yine de ana gibi yar olmaz.
senin çocuğununda tabiatı öyle, hergün değişiyo bu minikler, sakın üzülme ve bıkmadan usanmadan ilgini göster, o daha çok küçük olur öyle haller, geçici emin ol.

Merhaba arkadaşlar. Oğlum bir yaşında. İlk doğduğundan beri hiç meme emmedi sütümü sağarak biberonla verdim. Üç dört ay ancak yetti daha sonra bitti. Benim sormak istediğim oğlum gün içinde bi iki defa bana sarılmaya geliyor o da ya acıkmış oluyo ya sıkılmış oluyo ya da uykusu oluyor. İkimiz yalnızken ben mutfağa filan gidince peşimden geliyo ağlayarak ama evime bir yabancı misafir geldiğinde kadın lavaboya gitse peşinden ağlıyor bazen hep yapmıyo bunu ama bazen yapıyo. Bi de babası eve geldiğinde onun yanına gidiyo bana gelmiyo artık babasının kucağından. Ben yanındayken babası diğer odaya gidince peşinden hüngür hüngür ağlıyo gidiyo hiç bakmıyo bana. Ben daha anlamıyor diye normal sanıyordum. Bugün bi arkadaşımla konuştum oğlu iki yaşında. Bir buçuk yaşına kadar emzirdi. Durumu anlattım senin oğlunda bir yaşında böyle miydi dedim. Hayır hiç öyle bişeyler yapmadı ama ben emzirdim diye bence dedi. Sizce de öyle mi benim oğlum emmediği için beni annesi gibi görmüyor mu. Çok aklıma takıldı ve mutsuzum:((. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Mrb arkadasim, ben de bebegimi hic emzirmedim sayilir. Sutum hic yoktu yaklasik 25 gun emdi doymuyormus. Mamaya gecince emmeyi birakti. Evet zor bir durum bir anne icin emzirememek.cunku emzirirken anneyle bebek arasindaki bag guclenir. Ama ben emzirmenin eksikligini mamyi bibeeonla verirkwn gozlerinin icine bakip onu severken tamamlamaya calistim.benim de kizim 1 yasinda ama bensiz fazlq durmaz. Calisan biriyim okula gidip donunce cok ozler oyun ilgi ister.durmuyorsa baskasinin yaninda da durmaz en cok durduracak kisi yine ben olirum. Babasini ozler sever ama sikilsa yine yanima gelir gibi gibi... Deemek isteyecegim sey guven duygisunun o onemli bagin guclenmesi icin emzirmek onemli. Ama emziremesiysek de rabbim baska yollar sunar elbet bize. Bilmiyorum belki baska sikintilar vardir. Cocuk buyutmek cok hassas noktalar uzeeindedir. Bilmeyerek yaptigimiz bir hata da cocuklarimizda istemedigimiz seylere yol acabilir. Ama unutma herseyin telafisi vardir. Sen once bi dusun. Bir yerlerde hata yapmis olabilir misin. Eger evetse cvpin bunu duzelyirsin. Ama uzme tatli canini muhakkak hersey yoluma girer. Allah yar ve yardimcin olsun

Bir de yazina cvp verdikten sinra baska yorumlara baktim. Bazi arkadaslar cok guzel demis emzirememek bizim sucumuz degil. Sutumuzun olmayisi. Ben bir de dogum yapmadan onceki gun yuzfelci gecirdim ayni gun gebelik zehirlenmesi ve hipertansiyon cikti. Bebegi almak zorunda kaldilar. Benim icin travmaydi. Gunde 12 tane kortizol 4 tane tansiyon ve ivir zivir derken 20 hap atiyordum. Sutumun olmadigini biliyordum soyluyordum yine de mama vermeme musade edilmedi 25 gun kizim acliktan agladi huy edindi. Kucagima alirken beni istemiyordu. Memeye versigimde basini saga aola ceviriyordu. Beni istemiyor diye cok agliyordum. Zamanla duzeldi ama hep ilgini gosterince ki sen de gosteriyorsundur eminim yavas yavas cozulur sorunlar. Uzme kendini.ama bir arkadasin dedigi gibi ev isini cocuguna tercih etme. Sahsen ben o konuda da cok aikinti cektim. Kv. İs yapmiyorum diye cok soylendi kocamla birbirimize dustuk. Ama benimki o kadar aglardi ki wcye gidemezdim birak is yapmayi. Ben bu yuzden bosanma asamasina bile geldim ama herkese dedim ki evi pislik de goturse kizimdam onemli degil ve kizimla ilgilenmeye calistim. Evi pek onemsemedim yani. Cok sukur o zor ginler gecti simdi kizimla da ilgileniyorum yapabildigimce is de yapiyorum.

Merhaba arkadaşlar. Oğlum bir yaşında. İlk doğduğundan beri hiç meme emmedi sütümü sağarak biberonla verdim. Üç dört ay ancak yetti daha sonra bitti. Benim sormak istediğim oğlum gün içinde bi iki defa bana sarılmaya geliyor o da ya acıkmış oluyo ya sıkılmış oluyo ya da uykusu oluyor. İkimiz yalnızken ben mutfağa filan gidince peşimden geliyo ağlayarak ama evime bir yabancı misafir geldiğinde kadın lavaboya gitse peşinden ağlıyor bazen hep yapmıyo bunu ama bazen yapıyo. Bi de babası eve geldiğinde onun yanına gidiyo bana gelmiyo artık babasının kucağından. Ben yanındayken babası diğer odaya gidince peşinden hüngür hüngür ağlıyo gidiyo hiç bakmıyo bana. Ben daha anlamıyor diye normal sanıyordum. Bugün bi arkadaşımla konuştum oğlu iki yaşında. Bir buçuk yaşına kadar emzirdi. Durumu anlattım senin oğlunda bir yaşında böyle miydi dedim. Hayır hiç öyle bişeyler yapmadı ama ben emzirdim diye bence dedi. Sizce de öyle mi benim oğlum emmediği için beni annesi gibi görmüyor mu. Çok aklıma takıldı ve mutsuzum:KK43:(. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

canim hic kafana takma. Cocuk sonucta, Ya annesi dahi olsan farkli insanlar degisik ortam istiyor olabilir. Emzirmeyle falan hic alakasi yok. Ben kizimi 6 ay emzirdim ama benimde annem bakiyor kizima annemin pesinden hep agliyor iste. hafta sonu bizleyken bazen cani sikiliyor babasindan benden kalabaliga alisti tabi yetmiyoruz ona. Ama biraz vakit gecirincede bizden ayrilmak istemiyor. Mesela bir kac hafta tatile gidip gelince bana baglaniyor anneme alisana kadar biraz mizmizlaniyor. Bazende annecim hadi evimize gidiyoruz artik dedimmi hemen aykkabilarini montunu aliyor biran once kendi evimize gitmek istiyor.

Simdi diger annesinin pesinden ayrilmayan cocuklari soruyorsan bazilarida annesinin gogsune cok alisik oluyor. Sanki emzik gibi kullaniyor. Cikar iliskisi yani :) Devamli biberon veya emzigini yaninda tasiyan cocuklar gibi dusun. Ve bazi cocuklar disariya karsi cekingen olur annesinin eteginden ayrilmaz. Bazilarida sosyal olur herkezle iletisime gecmek ister ilgilenilsin ister.

Ben zaten hiç uzak davranmam ki ona . Sürekli yanına gidip oyular oynatıyorum, elimden geldiğince. Çok şükür bu aralar yürümeye başladı , benimle daha çok oynamak istiyo. Çok teşekkür ediyorum cevabın için.
canım rica ederim. sen rahatladın ama benim oğlum başladı şimdide. gelene gidiyo hep. sana önerdiğim teknin işe yaramadı bende. gerçi daha 1 hafta filan oldu ama bayağı misafir geldi bize. oradan gözlemledim ve uyguladım ama nafile.

Back
X