- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi huzurunmeraklisi
-
Seninle benzer durumu yaşıyorum ben de. Ve bana da babaannemin ismi verilmiş ve annem hayatım boyunca bu ismi kullanmadirmadi ve ben de İlkokula başladığımda adımın farklı olduğunu ogrenmistim gerçekten bir travma yaşamıştım. Neyse günümüze döneyim. 17 haftalik hamileyim ve nasipse bir oğlum olacak. Eşimin tarafında tek erkek torun olacak. Kavinvalidem 5 yıl önce rahmetli olmuş ve rahmetli olmadan 1 hafta önce felan büyük görümceme eğer onun oğlun olursa şu ismi koy demiş. Eğer senin olmazsa eşimin çocuğuna koymasini söylemiş. Söylediği isim gayet güncel bir isim ama benim fikrim sormadan bu isim olacak denmesi beni çok uzuyor. Benim ilk bebeğim ve isim konusunda ben kendim hala sorun yaşıyorum. Eşim beni anlamıyor annemin isteği diyor. Büyük görümce de yanına başka isim koyarsin diyor. Çok büyük bi haksızlık bence başka bir anneyi mutlu ederken başka bi anne adayını uzuyorlar. Yorum alabilir miyim?5 aylık hamileyim ve bu ilk bebeğim bu sebebten her konuda hevesliyim,
eşim aile ve benim aramda su an isim konusu kaosa dönüştü resmenhamile olduğumu duyduğumuzda beri erkek ya da kız hangisi olursa olsun bağımsız farklı bi isim verme kararı aldık ama gel gör ki bu karar kısa sürdü. kayınvalidem sürekli vefat etmiş kayın babamın adını öne sürüyor, o ismi seviyorum ama eşimin tarafında 3 kişi (amcasının cocukları) benim tarafımda 4 kişi (dedem ve kuzenlerim) kullanıyor. bu yüzden değişiklik olsun istedim ama malesef çok karışıyor, kabul ettim ama ikinci isim olarak ağbimin adnı koymak istiyorum dedim kabul edilmedi ailem biri olduğu için halbuki ağbimin nasıl değerli olduğunu biliyorlar. babam yanımızda olmadığı için abim bize baktı okuttu, ceyizimi herseyımı yaptı ve halada yapar.
malesef eşimde artık babamın adını koyacağız ve abının de adı olmayacak istemiyorum diye diretiyor artık, bende onların diretmesini kabul etmiyorum. kaynanam bu sebebten küs bizimle napsam bilemedim
Seninle benzer durumu yaşıyorum ben de. Ve bana da babaannemin ismi verilmiş ve annem hayatım boyunca bu ismi kullanmadirmadi ve ben de İlkokula başladığımda adımın farklı olduğunu ogrenmistim gerçekten bir travma yaşamıştım. Neyse günümüze döneyim. 17 haftalik hamileyim ve nasipse bir oğlum olacak. Eşimin tarafında tek erkek torun olacak. Kavinvalidem 5 yıl önce rahmetli olmuş ve rahmetli olmadan 1 hafta önce felan büyük görümceme eğer onun oğlun olursa şu ismi koy demiş. Eğer senin olmazsa eşimin çocuğuna koymasini söylemiş. Söylediği isim gayet güncel bir isim ama benim fikrim sormadan bu isim olacak denmesi beni çok uzuyor. Benim ilk bebeğim ve isim konusunda ben kendim hala sorun yaşıyorum. Eşim beni anlamıyor annemin isteği diyor. Büyük görümce de yanına başka isim koyarsin diyor. Çok büyük bi haksızlık bence başka bir anneyi mutlu ederken başka bi anne adayını uzuyorlar. Yorum alabilir miyim?
Seninle benzer durumu yaşıyorum ben de. Ve bana da babaannemin ismi verilmiş ve annem hayatım boyunca bu ismi kullanmadirmadi ve ben de İlkokula başladığımda adımın farklı olduğunu ogrenmistim gerçekten bir travma yaşamıştım. Neyse günümüze döneyim. 17 haftalik hamileyim ve nasipse bir oğlum olacak. Eşimin tarafında tek erkek torun olacak. Kavinvalidem 5 yıl önce rahmetli olmuş ve rahmetli olmadan 1 hafta önce felan büyük görümceme eğer onun oğlun olursa şu ismi koy demiş. Eğer senin olmazsa eşimin çocuğuna koymasini söylemiş. Söylediği isim gayet güncel bir isim ama benim fikrim sormadan bu isim olacak denmesi beni çok uzuyor. Benim ilk bebeğim ve isim konusunda ben kendim hala sorun yaşıyorum. Eşim beni anlamıyor annemin isteği diyor. Büyük görümce de yanına başka isim koyarsin diyor. Çok büyük bi haksızlık bence başka bir anneyi mutlu ederken başka bi anne adayını uzuyorlar. Yorum alabilir miyim?
Aynı şeyi söylemek istiyorum ama sorunlu oluyor gebelikleri soyleyemiyorum o yüzden. O kadar erkek bebek istediğim halde bu durum yüzünden doğru dürüst sevinemedim bile. Çok büyük haksızlık benceyapcak bişey yok diyeceksin.
söz veren sen değilsin ki, görümce doğursun koysun babasının istediği ismi.
Yok eşim daha önce söylemişti nisanlilik döneminde falan. Zaten bana igreti gelen gorumcenin diretmesi. Belki eşim söylese sadece kabul edebilirdim. Ama olay farklı oldu artıkSana bu hikayeyi ne zaman anlattılar tam da sen hamile kalınca mı
5 aylık hamileyim ve bu ilk bebeğim bu sebebten her konuda hevesliyim,
eşim aile ve benim aramda su an isim konusu kaosa dönüştü resmenhamile olduğumu duyduğumuzda beri erkek ya da kız hangisi olursa olsun bağımsız farklı bi isim verme kararı aldık ama gel gör ki bu karar kısa sürdü. kayınvalidem sürekli vefat etmiş kayın babamın adını öne sürüyor, o ismi seviyorum ama eşimin tarafında 3 kişi (amcasının cocukları) benim tarafımda 4 kişi (dedem ve kuzenlerim) kullanıyor. bu yüzden değişiklik olsun istedim ama malesef çok karışıyor, kabul ettim ama ikinci isim olarak ağbimin adnı koymak istiyorum dedim kabul edilmedi ailem biri olduğu için halbuki ağbimin nasıl değerli olduğunu biliyorlar. babam yanımızda olmadığı için abim bize baktı okuttu, ceyizimi herseyımı yaptı ve halada yapar.
malesef eşimde artık babamın adını koyacağız ve abının de adı olmayacak istemiyorum diye diretiyor artık, bende onların diretmesini kabul etmiyorum. kaynanam bu sebebten küs bizimle napsam bilemedim
Ben de aşırı gaddarim bu konuda aslında. Ama sorun birinin ismini vermek değil. Açıkçası kayinvalidemin ölmeden önce bu ismi verin demesi. Olay da bana patladı açıkçası. İsim güncel bir isim ama diretmek kötü. Küçük görümce den yardım istedim benden yana olur inşallah. Dini açıdan biliyor musunuz isim koyma hakkı kiminin ? Dayanaklarim sağlam olsun diye soruyorumSorun kaynanan mı?
Bence eşinin diretmesi hepsinden çirkin.
Valla ben bu konuda çok gaddarım sizi bilemem.
Kocasının ismini vermek isteyen yeni bir tane doğursun diye ağır da konuşabilirim.
Ben olsam ailelerden kimsenin adını da vermem.
Soy isim erkekten geliyor çocuk ismi kesinlikle annenin hakkı bana göre..
Ben de aşırı gaddarim bu konuda aslında. Ama sorun birinin ismini vermek değil. Açıkçası kayinvalidemin ölmeden önce bu ismi verin demesi. Olay da bana patladı açıkçası. İsim güncel bir isim ama diretmek kötü. Küçük görümce den yardım istedim benden yana olur inşallah. Dini açıdan biliyor musunuz isim koyma hakkı kiminin ? Dayanaklarim sağlam olsun diye soruyorum
Ben de aşırı gaddarim bu konuda aslında. Ama sorun birinin ismini vermek değil. Açıkçası kayinvalidemin ölmeden önce bu ismi verin demesi. Olay da bana patladı açıkçası. İsim güncel bir isim ama diretmek kötü. Küçük görümce den yardım istedim benden yana olur inşallah. Dini açıdan biliyor musunuz isim koyma hakkı kiminin ? Dayanaklarim sağlam olsun diye soruyorum
5 aylık hamileyim ve bu ilk bebeğim bu sebebten her konuda hevesliyim,
Ağırlığımı yeterince tabi ki koydum şimdi kadar. Zaten eşimin diretmesi benim fazla inatlasmamdan. Şimdi isim öyle diye dolasiyorlar ortada ama ben asla koymayacagim. Sadece eşimin uzulmesini istemiyorum. Annesine çok duskunmus çünküBu evlilikte simdiye kadar agirliginizi koyamadiysaniz bundan sonra hic koymayin bence. Yani bir kadin cocugunun ismine karar veremiyorsa baskalari kendilerinde bu hakki buluyorsa nasil bir evlilik yasadiklarini bir daha dusunsunler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?