bebeğimin isim kaosa dönüşüyor

tövbe yarabbim ya. zaten kendi istediklerini koyduruyorlar bari ikincisini sen koy, zaten sülalede herkes aynı ismi taşıyormuş bari ayırt edici bir unsur olur

Yahu ben anlamıyorum çocuğu yapan kocanla sensin ismini neden başka biri koysun ki?
Ayrıca anne veya baba birinden birinin istemediği hiçbir isim konulmamalı yeni isim olsa bile.
Eşim mesela bana bıraktı ama ben iki isim birlikte olsun dedim tek olsun ilerde zor olur dedi teke düşürdüm yani onda bile moralim bozulmuştu.

Kesinlikle geri adım atmayın.
Kp adı Ahmet mesela, çocuğa kızarken hakaret edebilirim, zorunuza gider falan deyin.

dini açıdan bebeğe isim koyma hakkı annenin. küsen küssün darılan darılsın. K.babanın ismi diger çocuklarda varsa neden hala tekrardan koymak için uğraşıyor. ayrıca kabul etmişsin ikinci isim olarak daha neyin derdinde. ah bu kaynanalar.

bugünün ikinci isim koyma sorunu oldu.
diğer konuyu da okuyun bence, belki faydalı öneriler bulursunuz.

2. olarak bu şekilde düşünen kişilerin fikirlerini çok değiştiremiyorsunuz anladığım kadarıyla, çünkü KK da buna benzer daha bir çok konu okudum, çoğuna yorum da yaptım, zira hamile bayanların üzülmesine hiç kıyamam :)
ama eşler kıyıyor işte, ezdirmeyin arkadaşım kendinizi, çocuğun taşıyıcı annesi değilsin sen, belki ileride çocuk hakkında ortak hakkınız olacaktır eşinle, ama şu an senin hakkın kesinlikle daha fazla.

bugün kaçıncı isim konusu bu.. resmen taşıyıcı anne muamelesi yapıyolar sana. kayınvalidenin abisine noluyo isme karışma hakkını kendinde buluyo yuh yaa, onların istediği isim olursa çeyrek takarmışta olmazsa 10 lira ne kadar cahil insanlar. ya zaten o isimde kaç kişi varmış bütün sülale aynı isimdemi olsun istiyolar saçma sapan insanlar. kocanda iş yokki

Seninle benzer durumu yaşıyorum ben de. Ve bana da babaannemin ismi verilmiş ve annem hayatım boyunca bu ismi kullanmadirmadi ve ben de İlkokula başladığımda adımın farklı olduğunu ogrenmistim gerçekten bir travma yaşamıştım. Neyse günümüze döneyim. 17 haftalik hamileyim ve nasipse bir oğlum olacak. Eşimin tarafında tek erkek torun olacak. Kavinvalidem 5 yıl önce rahmetli olmuş ve rahmetli olmadan 1 hafta önce felan büyük görümceme eğer onun oğlun olursa şu ismi koy demiş. Eğer senin olmazsa eşimin çocuğuna koymasini söylemiş. Söylediği isim gayet güncel bir isim ama benim fikrim sormadan bu isim olacak denmesi beni çok uzuyor. Benim ilk bebeğim ve isim konusunda ben kendim hala sorun yaşıyorum. Eşim beni anlamıyor annemin isteği diyor. Büyük görümce de yanına başka isim koyarsin diyor. Çok büyük bi haksızlık bence başka bir anneyi mutlu ederken başka bi anne adayını uzuyorlar. Yorum alabilir miyim?

Sana bu hikayeyi ne zaman anlattılar tam da sen hamile kalınca mı

yapcak bişey yok diyeceksin.
söz veren sen değilsin ki, görümce doğursun koysun babasının istediği ismi.

yapcak bişey yok diyeceksin.
söz veren sen değilsin ki, görümce doğursun koysun babasının istediği ismi.
Aynı şeyi söylemek istiyorum ama sorunlu oluyor gebelikleri soyleyemiyorum o yüzden. O kadar erkek bebek istediğim halde bu durum yüzünden doğru dürüst sevinemedim bile. Çok büyük haksızlık bence

Sorun kaynanan mı?
Bence eşinin diretmesi hepsinden çirkin.

Valla ben bu konuda çok gaddarım sizi bilemem.

Kocasının ismini vermek isteyen yeni bir tane doğursun diye ağır da konuşabilirim.

Ben olsam ailelerden kimsenin adını da vermem.
Soy isim erkekten geliyor çocuk ismi kesinlikle annenin hakkı bana göre..

Ben de aşırı gaddarim bu konuda aslında. Ama sorun birinin ismini vermek değil. Açıkçası kayinvalidemin ölmeden önce bu ismi verin demesi. Olay da bana patladı açıkçası. İsim güncel bir isim ama diretmek kötü. Küçük görümce den yardım istedim benden yana olur inşallah. Dini açıdan biliyor musunuz isim koyma hakkı kiminin ? Dayanaklarim sağlam olsun diye soruyorum

Bu evlilikte simdiye kadar agirliginizi koyamadiysaniz bundan sonra hic koymayin bence. Yani bir kadin cocugunun ismine karar veremiyorsa baskalari kendilerinde bu hakki buluyorsa nasil bir evlilik yasadiklarini bir daha dusunsunler.

Peygamber efendimizin ismini annesi soylemis ve kayinpederi de o ismi koymus. Bakiniz cahiliye devrinde oluyor bu olay.

Bilmiyorum benim bir dayanağa ihtiyacım yok bu konuda o yüzden bilgim yok :)

Görümceden hayır geleceğini sanmıyorum ama umarım yanılırım..

Anlayamadım gerçekten. Aklım almıyor yani. Siz merhum kayınpederin ismine eyvallah dediniz, onlar abinizin ismine hayır mı dedi? Bu büyük bir bencillik. O bebeğin annesi sizsiniz. Bu kadar ay siz karnınızda taşıyorsunuz. Doğunca da her derdine sıkıntısına siz koşacaksınız. Bebeğinizin ismi sadece sizi ve eşinizi ilgilendirir. Sakın taviz vermeyin. Düşünsenize, size bunca emek veren abiniz ne kadar çok sevinecek.

Bu evlilikte simdiye kadar agirliginizi koyamadiysaniz bundan sonra hic koymayin bence. Yani bir kadin cocugunun ismine karar veremiyorsa baskalari kendilerinde bu hakki buluyorsa nasil bir evlilik yasadiklarini bir daha dusunsunler.
Ağırlığımı yeterince tabi ki koydum şimdi kadar. Zaten eşimin diretmesi benim fazla inatlasmamdan. Şimdi isim öyle diye dolasiyorlar ortada ama ben asla koymayacagim. Sadece eşimin uzulmesini istemiyorum. Annesine çok duskunmus çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…