bebeğimin isim kaosa dönüşüyor

Bilmiyorum benim bir dayanağa ihtiyacım yok bu konuda o yüzden bilgim yok :)

Görümceden hayır geleceğini sanmıyorum ama umarım yanılırım..
Yok küçük görümcem benden yana eminim ona. Cirkinlesmek istemiyorum ben de ama sonunda dicem artık siz doğurun anneni zin vasiyetini yerine getirin. isim konusunda sinirimi o kadar bozdular ki ben başka bi isim dusunemiyorum

Çocuğu ben yapmışım ben karnımda taşımışım ben doguracam size ne sana ne?
eşin de sağolsun çok güzel yanında durmuş onun yuzunden daha çok tepene çıkarlar koca dediğin esini ezdirmez kimsenin yanında

Ayni gorusteyim canim...
Oglumda benim dedigim isim konuldu...
Simdi Allah (c.c.) in izni ile kizim olacak esim istemedigim isimleri siraliyor...
Ben ise benim istedigim isim olacak eger koymazsan kendini kapinin onunde bil diyorum

Agirliginiz yeterince olsaydi "ben filanca ismi koyacagim" dediginiz an meselenin kapanmasi gerekirdi. Hala diretebildiklerine gore guvendikleri biri var:esiniz. Ayrica esiniz sizden farkli bir isim istiyor inatlasacaksiniz tabii. Sizin isteginize onem verseydi tamam deyip inatlasmasina gerek kalmayacakti. Herkes ailesine duskun olsa ille de benim dedigim olacak dese ohoo... Ailedeki herkese tek tek evlendigim zaman cocugum olunca sizin dediginiz isim olacak diye soz verse bile o cocugu tek basina yapmadigini hatirlayip kendine gelmeli. Cunku o cocugun bir annesi var.

Bu erkekler ne hamileligin zorluklarini ceker, ne lohusalik ceker ne cocugun kahrini ceker ama horozlanmasini bilir..
Bizde de daha evli degiliz sozlu bile degiliz benimki demesin mi babamin adini koycam...
Direk "bana sordun mu" dedim, ne sinir olmustum.. "koycam" diye cumle kuruyor basbaya sanki ben olmasam o cocuk dogacak...
Sonra baba adini unuttu anamin kizlik soyadini "koycam" demeye basladi...
"Ananin kizlik soyadi benim cocugumun kimliginde ne arayacak, evlenmeseydi o zaman anan" dedim...
Dedim "Benim cocugumda yillar sonra anamin soyadini koycam desin o zaman, ne sacma dusunuyorsun"..
Bu sefer de "Senin soyadin da guzel olur mu olur" diyor..

Sinir olmamak elde degil.. Hele sizin durum..pffff
Kv cok fenaymis... sizin taraftan herkes abinizin ismini soylicekmis kpnizin ismini soylemicekmis..
Sanki kvniz cocuga seslenirken abinizin ismini kullancakmis gibi laf yapiyor birde..
Istediginiz gibi koyun ismini, abimin ismi olmicaksa senin babanin ismi de olmicak deyin..
Ortak isim bulalim deyin, yok yanasmiyorsa kendi kendinze dusunun kendiniz koyun..

Ne saçma iş bu ya.9 ay karnında taşı,doğur,canını ortaya koy ama istediğin ismi koyman engellensin.Eğer sen onların gönlünü yapıyorsan onlarda senin gönlünü yapmalı.Hepsi bi yana kv.nin altın muhabbeti hakkaten çok ayıp.Alsın altınını kendine saklasın ama çocuğuna isim koyma hakkını da elinden almasın.

Tüm yorumları okumadım ama sormadan geçemeyeceğim iki üniversite bitirdim insanlarla muhattap olduğum bir iş yapıyorum çok yer şehir mekan gezdim gordum çok kitap okurum hani bunları neden diyorum hani saf salak değilim onu ifade edebilmek içindi..geleyim soruma..sen kayınbabanın adını kabul ediyorsun da onlar ikinci isim olarak abşn hariç bir isim olacak diye diretiyorlar ya hangi zekanın urunu olarak..senin ailene bu garezleri neden..seni büyüten evlendiren abinden nefret ediyorlarsa sen bu ailede nasıl durabiliyorsun...ay biri bana açıklasın pliiiiiissssss

bu nasıl bir terbiyesizliktr ? başkasının cocuğunun üzerinde bu kadar söz söyleme hakkını nerden buluyolar ? ayrıca isim kaderi inanan biri olarak içine sinen sana enerjisi iyi gelen senin için en anlamlısı olan hangisi ise onu koy

ayrıca onların babasının adı oluyomuşta senin abinin adı neden olmuyomus ???

Olayların dışında olunca böyle söylemek gerçekten çok kolay. Ben de bu durumda olmasaydı eminim seninde gibi düşünürdüm. Zaten ben de isim konusunda tabiri caizse Yaralıyım. Ama ölmüş bir kayınvalide söz konusu. Ve benim tek derdim eşimi üzmemekti. Ama ona da kesin söyledim en son. Görümcemle de bu konuda munakasaya girmek istemiyorum. Zaten normal zamanda da bu gibi surtusmelerde ben ona bir şey demem, eşime söylerim o halleder. Şu anda da bekliyorum olay ne zaman patlayacak. Ama dedigim gibi çok üzüldüm bu bebeği ben taşıyorum ve ilk üç ayı çok zor bir hamilelik geçirdim

Bırakın da kadın rahat rahat gebeliğini yaşasın... Yazık ya. Cahil desem yaşı var KV nin. Eşinden gurur yapmış belli. Şart koş ne bileyim 50 gr lık falan altın bilezik iste yoksa çoook çenemi çekersiniz de.KV deyede söyle. Birazda onlar uğraşsın üzülsünler.

Terbiyeszler...Ben de 2. cocuk olunca iki babamizin afini koyayim diyorum; görumcem kp adi cirkin diye kavga cikariyo...ben sadece kendi babamin adini koymaliymisim!!!

Son düzenleme:
İşte burda iş eşinde bitiyor ve sende bizede herkes bir sürü isim söyledi ama kimse diretemedi biz kibarlık olsun diye sorduk,istediğimizi koyduk kime ne

Ha bence isim konusunu, kimsenin yanında açmayın, açılırsa da hiç cevap vermeyin konuyu değiştirin, bebeğiniz doğduğunda kendi kararlarinizla ismi verin, direk kimlikte görsünler :)
Böyle emrivaki insanlara bu yakışır bence...
İsmi koymak sizin Hakkınız arkadaşım.

Disaridan konusmak kolay cunku icinde olunca asil olayi goremiyor insan. Ay onu uzmiyim bunu uzmiyim. Cok degil bir kac seneye hicbirinin onemi kalmayacak. Sadece icinizdeki ukdeler kalacak. Herkes memnun edilmek istiyor. Insanlar kendi yapmadiklari seyi baskalarindan istiyor.

Benim babaannem de bana annesinin ismini koymak istemis. Ustelik o kadar itici ve sevimsiz bir isim ki. Mesela halam var ona koyabilirdi, kendi kizinin kizi benden buyuk ona koyabilirdi. Onlara kiyamamis ama annem gelin ya. Gelin cocuguna sirf kendi egosunu tatmin etmek icin tuhaf bir isim de koyabilir. Yazik annem bana isim konulma anina kadar isim bile dusunmemis benim dedigimi koydurmazlar bosuna heves etmiyim diye. Allah tan annemin buyuk eltisi (onun cocugu olmamis ben iki evin kiziydim) tam o sacma isim konulurken "cocugum olmuyor hevesimi alayim" kartini oynayip benim suanki ismimi koymus ki gecmiste de gunumuzde de gayet hos duran anlamli bir ismim var. Ama yine de annemin istedigi degil. Ben 33 oldum hala senin ismini nasil ben koymadim der.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…