- Konu Sahibi Kestanecicegi
Umay evet Türkçe anlam olarak güzel ama ben fonetiğe de önem veriyorum bu sebeple Umay bana söylerken kaba geliyor açıkçası. Bilge ve Gülce ayrı ayrı güzel
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ayy teşekkür ederim bizim fıstık Gülce olacak gibi yaGülce mükemmel bence![]()
Ecem ceren ile de uyumlu yani benim ismimleIkinci kızımın ismini Öztürkçe bir isim olsun diye Ecem koydum bilindik bir isim ama fikir olarak yazdım.
Aaaa hiç duymadım böyle bir şeyGül iceren isimlerin hep hayatinda zorluklar yasadigi konusunda bircok yazi okudum
Bende gülce dusunuyordum vazgectim![]()
Umay cidden her yerde karşımıza çıkıyorBilge bence.Umay çok kullanıldı artık sanki
Teşekkür ederimBen unisex isim sevmiyorum o yüzden cok hoşuma gitse de Bilge koymazdım. Umay hic hoşuma gitmedi. Gülce hem guzel geldi hem sizin isminize uyumlu.
Teşekkür ederim Bilge de cidden cok hoş Gülceye başından beri içim gidiyor hayırlısı olsun inşallahUmay çok fazla kullanıldı bu dönemde, eskinin Merve'leri gibi oldu :) Ama Bilge ve Gülce isimleri çok güzel. Tek tek de çok hoşlar
Gökçeyi yakınım koymasaydı yüzde yüz koyardık çok beğeniyorumKonudan alakasız ama isminiz Ceren ya uyumlu olsun deyince, Celal ile Ceren geldi aklıma akshfkfkbence Bilge ismi güzel, Gülce de güzel...kızımın adı Gökçe ben çok seviyorum ismini, unisex isim seviyorum aslında, Aslı ismi de çok güzel bence
Ayrı ayrı düşünebiliriz belki teşekkür ederimhakkaten obada oturan şaman kadin enerjisi veriyor.
bir de bu daha bebek, sümüğünü yiyen bir cocuk olacak BILGE UMAY adi cok fazla değil mi ya bir cocuk icin?
turkce isim koymak istemene saygi duyuyorum, keske herkes ozturkce isim secse ama bence biraz daha arastir
Hahahaİlay ismine ne dersinkızım olsaydı Umay koyacagım diye çok direttim ama sağolsun tv dizileri vs Umay ismini çok popüler etti kimse bilmiyordu
illa bu isimlerden biri diyorsan gülce daha ağır bastı bana.. ben de Kaan bırakacağım kaldık pipiliye
![]()
umay 8 sene öncenin Defnesi, 30 sene öncenin Mervesi benceUmay da şöyle oldu tatile gitmiştik etrafımızdaki 2-3 çocuğun ismi Umaydı bu bir işaret mi dedim hattaÇok tercih ediliyor bu sıralar.
Teşekkür ederim biz de öztürkçe olsun istedikDüşündüğünüz isimlerin hepsi çok güzel bence. Ben de Gökçe koydumÜlkedeki ebik gübik Arabik isim furyasının bittiğini gördükçe gözlerim doluyor
![]()
Haklısınız ya bilindik bir isim koyunca da en basitinden sınıfta bile o şekilde sesleniyor arkadaşlarıumay 8 sene öncenin Defnesi, 30 sene öncenin Mervesi bence
herkeste ayni isimler var
benim adım da ayni böyle bir furyadan 91in en cok koyulan isimlerinden biri asla ne ilkokulda ne lisede universitede tek ismimle anilmadim hep uzun xy, kısa xy, büyük xy, küçük xy, sarı xy, kara xy diye diger xylerle kiyaslanip bir ozelligim secildi adımın basina kondu
"xy de gelsin
hangi xy?
kücük xy" gibi.
tabii isimdir denk gelir ama boyle furya isimleri koyunca bu bir ömür olan birsey haline geliyor, can sıkıyor
tabii ki her isim bilindik, bu ecük böcük isimler koyulan donemdeki gibi uyduruk liya mayalardan bin kat iyidir:)Haklısınız ya bilindik bir isim koyunca da en basitinden sınıfta bile o şekilde sesleniyor arkadaşları![]()
Bu yönden hiç düşünmemiştimtabii ki her isim bilindik, bu ecük böcük isimler koyulan donemdeki gibi uyduruk liya mayalardan bin kat iyidir:)
yine uyduruk olmayan her isim az cok bilinir olacak ama iste en azindan furya olmasin.
sizin isminiz cerenmis mesela ne guzel. insanlar ceren dediğinde akillara tek siz gelirsiniz ya da cok cok hayatinizin kisa bir doneminde bir cerenle ayni ortamda calisip "uzun ceren" diye anilmissinizdir.
ama sirf tatilde bile 3 Umay gördüyseniz bence bu koymaniz icin degil koymamaniz icin bir uyari:))
madem adiniza uyumlu bir isim ariyorsunuz anlam olarak benzeyen bir ceylan adi koysaniz? ahu, rima, maral, karaca, gazel gibi
bir kadin var sosyal medyada ebru ceylan diye, kizina ceylan yavrusu anlamina gelen rima'yi koymustu mesela benim hosuma gitmisti (kizi da 20 yasinda falan)
Umay benim liseden beri beğendiğim bir isimdi. Türk mitolojisiyle çok ilgiliydim ve üniversitede bunlarla ilgili sunumlar yapmıştım vakıflarda. Benim için yeri ayrıdır ama maalesef moda olan döneme denk geldim bu ismi koymak için. Özel bir yeri yoksa Gülce koyun bence.Ayyy ciddi misinizAynı durumdayız aynı isimler aklımızdan geçmiş. Gülce benim de içimde kalır mı diye düşünüyorum
O yüzden çok düşünüyorum
En son bizim kameralara yansıyan görüntümüzBIZ cekilis yaptik begendigimiz 5 ismi yazip cektik ilk isim cektik begenmedim ikinci ismi cektik dedim iste bu ahahah
Ay üzüldüm ya biraz