• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin İsmi

Canım hayırlı olsun bende vefat eden kayınbabamın adını koymayı çok istedim ama eşimin babaannesi kesinlikle yemin ettirdi bizden öncede bir kaç kişi koymuş hepsi erken yaşta vefat etti kimseye şans getirmedi vasiyetimdir lütfen koymayın dedi mecbur koyamıyoruz yani büyükler bişey diyosa mutlaka bir bildikleri vardır Allah abinizin mekanını cennet eylesin

Herkese merhaba. Benim derdim bebeğimin ismiyle ilgili. Hamileyim kısmetse bir oğlum olacak. Eşimin de onayıyla ben ona vefat eden abimin adını ve yanına ek bir isim koymayı düşünüyorum. Bu düşüncemi kardeşimle paylaştım ama o istemiyor. Bana sen bilirsin ama abim zor bir hayat geçirdi, birçok mutluluktan mahrum kaldı ve genç yaşta vefat etti. Onun kaderi oğluna da geçmesin alakasız bir isim koy bence dedi. Şimdi bu durum benim de kafama takıldı. Merak ediyorum. Sizlerin bu durumla ilgili düşünceleriniz neler?
Kardeşine katılıyorum. Ismini aldığı kişiye çeker çocuklar. Ben de babamı çok sevmeme rağmen oğlum olsa koymam çünkü babam da zor bir hayat geçirdi. Keza kızıma da annemin ismini ( annem doğumdan bir ay önce vefat etti) eşim koymak istedi koymadım. Yine de sen bilirsin.

Saçma...
Ayni ismi tasiyan herkes ayni kaderi mi yasiyor sizce?
Isim numerolojisi diye birsey var tabiki ve bu dogum tarihi ve anne baba ismiyle hesaplanip saptanabiliyor diye biliyorum ona gore isim seciliyor...

Herkese merhaba. Benim derdim bebeğimin ismiyle ilgili. Hamileyim kısmetse bir oğlum olacak. Eşimin de onayıyla ben ona vefat eden abimin adını ve yanına ek bir isim koymayı düşünüyorum. Bu düşüncemi kardeşimle paylaştım ama o istemiyor. Bana sen bilirsin ama abim zor bir hayat geçirdi, birçok mutluluktan mahrum kaldı ve genç yaşta vefat etti. Onun kaderi oğluna da geçmesin alakasız bir isim koy bence dedi. Şimdi bu durum benim de kafama takıldı. Merak ediyorum. Sizlerin bu durumla ilgili düşünceleriniz neler?
Ben vefat edenlerin isminin koyulması işini anlamıyorum gerçekten de madem öyle düşünüyorsunuz kötü şansı talihi geçer diye de düşünün.
Dünyaya yeni bir can geliyor kendi talihini kendi belirlesin ismini onun bunun göbek bağına eklemeyin, bir isim vermeyi bile beceremiyoruz gerçekten de sizin için değil ama ne saçma sapan isimler veriliyor hayret ediyorum

Ben de böyle düşünüyorum onun kaderi ona geçer.Annem Benin adımı genç yaşta ölen teyzemin adı koyacakmış.Anneannem istememiş iyi olmaz kızım demiş,hem de sen seslendikçe ben üzülürüm demiş farklı isim koymuşlar.

Canım her ismin bir enerjisi vardır. Çünkü her harfin bir enerjisi vardır. Insan hayatta,en çok,kendi ismini duyar. Bu insanı o etkiye sorar. Isimlerin manası ve enerjisi o insani,o ruh haline sokar ve kaderini etkiler. Ismi Tufan,ya da Aslan olan bir insan hic sakin sessiz olabilir mi? Bunu düşün.. Isimleri aynı olan insanların ruhsal ozellikleri karakter özelikleri birbirine benzer.
Bir de gözünün önüne abin gelir gibi olur. Çocuğuna bağırsan cok pisman olursun. Insanlık hali bagirabilirsin cocuk bu sonucta. Bak bunu düşün. O yuzden kaynana kayinbaba ismi koymakta sakat. Benim esimin babası rahmetli. Yok diyor oglan olursa koymam. Annenin ismini peki diyorum yok o da olmaz diyor. Duygusal düşünsen de mantıklı düşünsen de bu durum ayni sonuca çıkıyor canım benim

Ben vefat edenlerin isminin koyulması işini anlamıyorum gerçekten de madem öyle düşünüyorsunuz kötü şansı talihi geçer diye de düşünün.
Dünyaya yeni bir can geliyor kendi talihini kendi belirlesin ismini onun bunun göbek bağına eklemeyin, bir isim vermeyi bile beceremiyoruz gerçekten de sizin için değil ama ne saçma sapan isimler veriliyor hayret ediyorum
Ya bende cok tuhaf isimler duyuyorum. Hani babam yaşlı mesela yeni moda isimleri bilmez dogal olarak. Arkadaşım çocuğuna bi isim koydu kızına bence kötü bir isim, ama iste ,modern sozum ona ..babam diyor o ne bicim isim vermis kızına öyle o bile yani bu ne yaaa moduna girdi :)

Allah herkese ayrı kader yazabilecek kadar büyük.
Az bir mantığınızı katın ortaya

Biri öldü diye onun ismini bir bebeğe vermek de saçma, ölenin kaderi ona geecek diye vermemek de saçma.

Ne istiyorsanız, içinizden ne geçiyorsa onu koymak= En mantıklısı

Ben de oğlum olursa vefat eden kardeşimin ismini koyarım derdim bekarken (şimdi kızım var), ama annem ne kendine ne bize hatırlatma kızım derdi.. kaderinin geçmesinden çok bu daha düşündürücü bence. Ama ne olursa olsun adıyla yaşasın, sağlıkla kucağınıza alın 🙏🏼

benimde oğlum olcak inşallah. eşim rahmetli erkek kardeşinin ismini belki koyar diye ona sordum.Tv da bişey izlerken bile onun ismini duydukça içim sızlıyor oğluma koyamam dedi.kaderin geçmesi saçma Allah ne yazdıysa o olur isme bakılarak kader yaşanmaz..

Bence onunla ilgisi yok durumun istediğin ismi koy ama bende koymazdım neden bilmiyorum tanıdığım birinin ismini istemem herhalde

Kader geçmesi falan saçma hurafe de ben ölü birinin adının konulmasına karşıyım her seslenildiğinde abi hatırlanıcak falan kötü bir durum annen baban içinde.

Annemle babamın arasını yapan kadın babamın halasının ismini koymuşlar banada.Ama kocaya falan kaçmadım hala 🤷🏼‍♀️

Kaderi geçmez tamamen saçma . Herkesin kaderi hayati farkli . Ancak her ismini söylediginizde hatirlayacaksiniz sadece siz degil herkes hatirlayacak , aciyi taze tutmanin size ne gibi faydasi olacak. Benim tercihim olmazdi böyle isim koymak.

Kaderle ilgisi yok ama herkese acı bir durumu hatırlatacak bir isim tercih etmezdim ben olsam

adı sahibi
adıyla yasasın dıye bosuna dememısler
yanı hakıkaten acılar cekmıs yuzu gulmemıs ınsanın ısmını nıye evladınıza koyuyorsunuz abınızı anmak ıcın buna gerek yok mekanı cennet olsun

burda kendınızı degıl cocugunuzu dusunun bır omur ısmı tasıyacak o colugu cocugu komsusu işi okulu olacak dede amca olacak kendısıne nasıl hıtap edılmesını ıster
soyadına yakısır ımzası kolay akılda kalır kolay anlasılır bır ısım daha uygun olur

Kardeşinize katılıyorum. Benimde babam vefat etti. Cinsiyeti belli değilken eşim erkek olursa babanın adını koyabiliriz dedi istemedim. Sanki o niyetle ismini koyarsam onun kaderini yaşarmış gibi geliyo. Bide bu tarz haberlerede rastlamıştım. Mesela abla trafik kazasında ölüyo kız çocukları oluyo onun adını koyuyolar. Aynı yaşta yine kazayla o kızda ölüyo. Bana onun kaderini yaşarmış gibi geliyo.

Öncelikle bebişinizi sağlıkla kucağınıza alın, ben ölmüş veya yaşayan olsun bi başkasının isminin çocuklara koyulması taraftarı değilim, yok dedesi yok nenesi yok ölen şuyu yok yaşayan buyu, o bebek ayrı bi birey birinin türevi değil o sebeple bebeğinize kendine has isim koymanız taraftarıyım

kader geçmez ama ölen bir yakının ismini koymak hem etrafa acı verir hem de bizde öyle ölen birinin adını yeni doğana koymazlar.

Back
X