bebeğimin ismi

görümcen ne alaka kocası yok mu anamın adıda anamın adı diye direten enteresanmış demekki bu kadına erkeğe bakmıyor baskın tarafa bakıyor..

Ayy seni cok iyi anladim bnmde bebegin cinsiyetini ogrenince esim babamin ismini koyariz dedi sinirlendim tabii seninki babada bizimki baba deilmi neymis adetleri oyleymis anneside alttan alttan "baban isminin konmasini istiyor sen tek oglansin oglummm"diyordu..bizde oyle adet yok dedim onu karnimda bn tasiycam ismine baskalari karar verecek yok ya..tepkini koy ortaya

canım benım bi tanıdığım şunu yaptı kocasıda aynı senın kocan gibiydi ben rüyasını gördüm dedi ismini ...... koyacaksın dediler dedi kocasıda mecbur tamam dedi
bi öneri sadece

baska yol gozukmuyor gibi gibi...kizi sen koydun bunada ben karar vercem desen?? gerci bu laftan anlayacak biri degil esin sanki...kp ismi neymis buarada??

Sinir bozucu bir durum , zaten ailede varmis ne gerek var yani.

Sinirleniyosa sinirlensin kendi bildiginden sasma... bende esimle oylesine isimlerden konusurken ilaki bu olsun diye tuturdu hicte begenmedigim isimlerdi , tabi cindiyeti belli olmadigi icin oyle kiz ve erkek.ismi sayiyordu sen karisma dedim ilaki tuturma cunku beraber karar vericez.. sen 5 tane yaz ben 5 tane yazarim en guzelini beraber seceriz dedim.
Kabul etti...
baska careside yoktu , sinirleniyosa basini duvara vursun hic umrumda olmazdi bu konuda asla taviz vermezdim.

Kv ve kp ne diyr bu durumda peki. Ben esimle anlaşamadığım konularda kv yi yanıma alıyorum :))
Zaten kızımda kv annemlere istiyorum demiş.bitane olduğu halde.buda olsun demiş.anacığımda kalp kırma koy dedi.annemi kırmayayım tamam dedim de.kp ismi cumali koymak istemiyorum.var zaten offf eşimle tartıştık.hergun bu konu için tartışıyoruz.bide gıcık gıcık cumalinin annesi diyor..sinir ediyor.

Kv ve kp ne diyr bu durumda peki. Ben esimle anlaşamadığım konularda kv yi yanıma alıyorum :))
Zaten kızımda kv annemlere istiyorum demiş.bitane olduğu halde.buda olsun demiş.anacığımda kalp kırma koy dedi.annemi kırmayayım tamam dedim de.kp ismi cumali koymak istemiyorum.var zaten offf eşimle tartıştık.hergun bu konu için tartışıyoruz.bide gıcık gıcık cumalinin annesi diyor..sinir ediyor.

Evet maalesef babadan oğula kısır dongü bizimki:)ikisinde dede isimi

Ben büyüklerin isminin çocuklara konmasına karşıyım. Annemin adıyla çocuğuma hitab etmek çok garip geliyor bana

eşinizin kardeşi çocuğuna babasının ismini koymamış olsa hadi bir nevze istmesi normal ama bu durumda neyin ısrarı bu.bebeğin isim hakkı hem anneye hem babaya verilmiştir.çok ısrarcı olduğunda bunu hatırlatıp ikinci ismide sizin koymak istediğinizi söyleyin bence ..güzel bir şey yaşıyorsunuz hamilesiniz bunu size bir isim mevzusu yüzünden zehir etmesine müsaade etmeyin lütfen..

aynen canım.Oğlunada babsının ismini vermişti:) Smiley bulamadım yahuuuuuuuu

Aslinda düsünüyorumda ne kadar tuhaf. Atiyorum annesinin adi Zeynep, sonrada bez degistirirken "aaah benim zeynep kakami yapmis, aferin benim kizima!" Yani insan nasil söyler bunu, nasil cocuguna seslenir anlamadim.

Yil 2014 ve insanlar daha sacma sapan adetler pesinde. Ben konu sahibi olsam asla pesini birakmazdim bu isin. Inatla baba isimini,anne ismini bebek icin kayit eden kocayi ben gerekirse bosanma davasini bile acardim. Hayir yani bu durumda cocuklarin psikolojiside bozulur.

Mesela o kiz, yarin birgün demezmi bu sefer siz niye kardesime farkli koydunuz ve ben isimimi anneanne ve kuzen ile paylasiyorum diye. Keske konu sahibi kizi icinde dislerini gösterseydi. Cocugunu "iyi bir gelin" olmaktan daha cok önemseseydi

Cumali ismini ben olsam ben de vermezdim. Küçücük bebeğime yakıştıramazdım, yalan yok.
Yani kayınbabanın ismi Berkecan bile olsa, sen beğenmiyorsan, bir şey farketmez. Sonuçta senin hakkın, senin çocuğun.
Eşine söyle, 9 ay karnında taşısaydı, hakkı vardı, ama bu durumda hakkı yok.
Benim adım da babaanne adı, nefret ediyorum. Koyana da koydurana da buradan saygılarımı iletiyorum.

Bu sizin hakkınız olan bir durum. Aylarca karnınızda taşıyan siz, acı içinde dünyaya getiren siz. İsmi babası koyacak oldu. Üstüne üstlük babasının adını pes doğrusu. Hadi onu da geçiyorum zaten abisi koymuş sizin koymanıza ne gerek var. Hadi tüm bunları da geçiyorum kayınpederinizin adı bu dönemde dünyaya gelen bir çocuğa konacak bir isim değil. Ben yerinizde olsam alır karşıma düzgünce konuşurdum anlamıyor mu günlerce konuşmazdım.

Babasinin ismi olsun, ne olacak sanki. Benim bir tanidigim cocugun ismi yüzünden dogum yaptigi gün bosanma dilekcesi vermislerdi ve sirf bu yüzden bosandilar. Neyin inadi bilmem ki.

Iki isim koyun olsun bitsin. Dert etmeyin böyle seyleri. Saglikli olsun yeter.

birilerinin ismini koymak bana saçma geliyor ..
ney istersem onu koyarım ..

Vallahi bende bosanirdim o zaman. Isim çok önemli bir seydir, daha öncede yazmistim. Cocugun ve annenin psikolojisini bozacak kadar önemli birsey. Ki ayrica o çiftin sadece isimden dolayi ayrildiklarini sanmam. Eger bir kadin (bu devirde) artik kendi çoçugun isimini veremezse, demekki esinden zaten deger görmüyor, hiç bir konuda.

Deger görseydi, esi kadinin isteklerini ciddi alip beraber düsünürlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…