bebeğimin ismine karışıyorlar

İsim koymak annenin hakkı, istediğiniz ismi koyun eşinize de kv'nizin ismini koymak istemediğinizi açıkça belirtin gerilecekseniz bu konudan gerilin. Ne demek sizin doğuracağınız çocuk için kv'den izin almak? Ilımlı olmakla karşıdakinin her istediğini yapmak çok ayrı şeyler. Açıkca belirtirsin ben erkek olsa kayınpederimin ismini koyacaktımi ki ikinci olsa yine koyarım ama kv'min ismini koymak istemiyorum diyeceksin, görümcelerin çok istiyorlarsa kendi koysun annesinin ismini.

Kızlar 5 aylık hamileyim ve ilk bebeğim . önce bebegime erkek dediler eşim ailesinin tek oğlu o yüzden kayinbabamin ismini vermek istediler tamam dedim kabul ettim ama yanına kendim de isim koyacaktim yanı iki isimli olacaktı . 2 hafta önce de kizim olacağını öğrendim . ben evledigimden beri kizim olursa buğlem olacak ismi dedim bu seferde gorumcelerim kayinvalidemin ismini koymak istiyor ama ben istemiyorum . esimde annemden musade alırız koyun derse 2 ismi olsun diyor ne yapmam lazım yardımedin :KK43:
Ben bu konuyu çok araştırdım hani büyük hakkı falan diyorlar ya. Çocuğa isim koyma hakkı dinimizce ilk annenin. Amacım dini yorum yapmak değil eğer esiniz inançlı biriyse internette araştırıp bununla yola çıkabilirsınız. 2. Hak babanin ama diğer aile fertlerinin hiçbir yaptırımı söz konusu değil

Keşke evlenmeden önce bu konulardaki tavrınızi koysaydiniz. Ben şimdiden bebeğim olursa ileride kimsenin öpemeyeceğini bile kazıdım akıllarına.. İsim falan asla teklif dahi edemezler.

Keşke evlenmeden önce bu konulardaki tavrınızi koysaydiniz. Ben şimdiden bebeğim olursa ileride kimsenin öpemeyeceğini bile kazıdım akıllarına.. İsim falan asla teklif dahi edemezler.
biz evlenmeden önce pek böyle sorunlar yaşamadık, nişan düğün eşim karıştırmadı bişey olsa annesine hayır diyebilen bir insandı , ne zaman hastalık teşhisi kondu eşim annesini kaybetmekten korktu,
çünkü kendi derdi ben anneme inanmam çok yalan söyler diye, annesine de ben sana çocuk emanet etmem sen ahlakını bozarsın derdi...
evlendim birde hamile kaldım kv içindeki canavar çıktı ortaya, belki o zamana kadar cici kaynanayı oynadı bilemiyorum.
eşim için de geçerli, ama sevgililik ve nişanlılık zamanı sorunlarımız olmadı öyle...

Kızlar 5 aylık hamileyim ve ilk bebeğim . önce bebegime erkek dediler eşim ailesinin tek oğlu o yüzden kayinbabamin ismini vermek istediler tamam dedim kabul ettim ama yanına kendim de isim koyacaktim yanı iki isimli olacaktı . 2 hafta önce de kizim olacağını öğrendim . ben evledigimden beri kizim olursa buğlem olacak ismi dedim bu seferde gorumcelerim kayinvalidemin ismini koymak istiyor ama ben istemiyorum . esimde annemden musade alırız koyun derse 2 ismi olsun diyor ne yapmam lazım yardımedin :KK43:

En sinir olduğum konulardan biride bu..Yahu arkadaş sanane kadının doğuracağı bebeğin isminden..Bebeğe isim koyma hakkı o bebeği yapan anne -babanındır.Ki bana göre en çok annenin hakkıdır..(bebeği 9 ay karnında taşıycak ,o biyolojik sürecin ceremesini çekicek kişi annedir ne de olsa) Nedir bu insanlardaki cahilce düşünce yok dedenin adını koy , yok babanın yok dayı oğlunun..Sizene yahu bi bırakın karışmayın maydanoz olmayın bebek ismine bilmem neyine...!

görümcen koysaymış annesinin ismini çok istiyorsa!
ay kızımdan soğurum ben kaynanamın ismini koymak zorunda kalsam.
mazallah huyu falan benzer AMAN ALLAH KORUSUN.

Benm görümcem dese annemin adını verin diye yap da ver derim sinir oluyorum böyle şeylere

Back
X