bebegimin kilosu :(

gulguzeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
68
10
88
30
Tam 6 aylik kizim var. Cok kucuk dogmustu 2 bucuk kiloydu sonradan da beni emmedi ve mama ile beslendi. 4 aydan sonra da yavas yavas ek gidaya basladik smdi her seyden yiyo. Mamayi da gece iciyo. Kilosu 9.200 gr. Doktor sadece ek gida ile boule kiloya gelmesi cok iyi dedi ama saglik ocagindaki hemsilerer de fos şişmiştir mama ile dediler 1 yas gibi olmus dediler vemoralimi bozdular. Sizlerin bu aylarda bebeklerizj kac kilo oldu paylasirsaniz cok sevinirim.. cok canim sikiildi bu konuya hemsirelerin lafi ile..

Bebeğiniz çok küçük doğmamış, gayet normal kilosu.
Mama her zaman şişirir bebekleri. Yürümeye başlayınca ve mamayı kesince normale dönecektir muhtemelen.

Yaa sacmalamasinlar. Ne fosu ya hiç de bile değil yeğenlerim var 5 buçuk aylık 8 bucuk kilo. Bi arakadasimin bebeği vardı 11 aylık 15 kiloydu :) şimdi çocuk 3 yaşında 16 kilo. Yani bebekler değişebiliyor. Sen iyi besle çocuğunu gerisini allaha bırak. Millete tıka kulaklarını

şu bebeklerin kilosuna herkesin bir yorumu var illaki..
doktorunuzu dinleyin siz..
emekleyip yürümeye başladığında o kilolardan eser kalmıyor merak etmeyin..

Canm benm bebeğmde şmdi 5. Ayın içinde 5.5 kilo 2.5 kilo doğdu ve mama ile besliyorm evet şiş oluyo biraz bebekler ama kimi ilgilendirir .. Bence gayet iyi bebeğin hiç takma bunları arkadaşn dediği gibi mama kesilince kendine gelir hiç merak etme canım :)

Bebeğin kilolu ayına göre Can'ım endişelenmeni istemem ama fazla beslememeni öneririm obeziteye dönmemesi için

Bebek sağlıklı mi değil mi ona bakın. Şu kilo tabloları var kaç aylıkken kaç kg. Olmalı diye inan hiç bilmiyorum. Sorduğunuz için söylüyorum 5.5 aylık kızım 7.5kg. Tek bildiğim sağlıklı mi değil mi ? Doktor normal, sağlıklı diyorsa az mı ,çok mu diye hiç düşünmedim. Çok da küçük doğmamış bebeğiniz.

bu işin emeklemesi var yürümesi var dişi var zaten hırpalanacak kuzucuk o zaman normale döner hem kimi ne ilgilendirir takma bence:)

Pirinç unu gibi şeyler veriyorsanız fos kilo yapar doğru ama sağlıklı gıdalar tüketiyorsa sadece doktorunuza odaklanın. Elaleme kulak asmayın konuşurlar böyle.

korkma benim oglusum 12 aylikken 14kiloydu cok sevelerdi. elleri kollari bogum bogumdy o derece simdi 3yasinda 16kilo boy da onemli hep boy kilo fazlaydik biz simdi cok idael bi cocuk oldu yazifliyo bebekler dis var yurume var hareket donemleri var

Cicibebe, pirinc unu, ari mama gibi seyler yediriyorsaniz kesin. Eger normal seylerle beslenip bu kiloya geldiyse kimseyi takmayin. Benim kizim da 6 aylikken 8 kilonun uzerindeydi ama sadece anne sutuyle besleniyordu, ek gidaya gecince zayifladi, 1 yasinda 9 kiloydu. Simdi 4.5 yasinda 15 kg

Ya ben dinlemiyorum onları soru bile sormuyorum benim oğlum 6 aylık 11 kilo idi desin dursunlar
Aylık doktor kontrolüne gidiyorsanız en güvenilir doktorunuza danışmak olur

Benim bebeğim 2.650 doğdu şuan 9. aya yeni girdik 7,350 gram direkt boya gidiyor pek fazla kilo almıyor.Açıkcası hangi mamayı kullandığınızı merak ettim. Bende denemek isterim.Bu arada bebeğime herşeyden vermeye çalışıyorum meyveyi çok sever kahvaltı desen çok güzel fındık fıstık ceviz badene de bayılır kısaca yemediği şey yok ama kilo aldıramıyorum.

İştahlı bir çocuğum oldugu halde kilo almıyoruz malesef biz.Herşeyi severek yer halbuki.

Son düzenleme:
benim oğlum emiyordu beni .
günde 2 defa mama alıyordu. her sağlık ocağına gittiğimde obez olacak derlerdi. velhasıl kelam 2,5 yaşında 15 kilo. yaşıtlarıyla aynı. siz boşverin onları. bir hastalanıyor gül gibi soluyorlar. bir dişleri çıkıyor eriyorlar.

anne sütünden dolayı bu kiloda olsaydı sıkma canını anne sütü obez yapmaz derdim ama sen mama veriyormuşsun

Benim ki 6 aylıkken 8 kiloydu. Ama kardesiminki seninki gibiydi. Disiydi hastaligiydi istahsizligiydi derken hemen hemen aynılar şimdi doktorlar ikisine de normal diyor. Bence sen bebeğini sağlıklı besle önemli olan o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…