Çocuk Hastalıkları Bebeğimin kulağı kepçe olmaya başladı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ysmn1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2017
30
14
88
34
Merhaba arkadaşlar benim 5 aylık bebeğim var kulakları günden güne üst kısımları kıvrılıyor yani kepçe olmaya aday bu durum beni bi hayli huzursuz ediyor.bandana falan takıyorum kıpırdayarak ağzına burnuna indiriyor nefessiz kalacak diye korkuyorum bildiğiniz bir yöntem varsa yardımcı olur musunuz ?

Ben yan yatırırdım arkasını önünü yastıkla desteklerdim. Bi de kış bebeği olduğu için başında sürekli bere başlık falan vardı. Gerçi kepçelik gen meselesi mi, bu yöntemlerle düzelir mi bilmiyorum ama benim yaptıklarım bunlardı

mesela annem bu konularda çok takıntılı ve hassastır. yeğenlerimi yatırırken mutlaka kulağını düzeltip oyle yatırırdı. oyle uyurlardı.mesela diğer tarafa mı döndü hemen takip eder o kulağını da düzeltirdi.hatta ablamın oğlunun kulağı kepçe olmaya meyilli olmasına rağmen annemin takipleri sonucu kurtuldu.gayet yakışıklı da bir çocuk oldu.ajansa yazdırıcam onu

mesela annem bu konularda çok takıntılı ve hassastır. yeğenlerimi yatırırken mutlaka kulağını düzeltip oyle yatırırdı. oyle uyurlardı.mesela diğer tarafa mı döndü hemen takip eder o kulağını da düzeltirdi.hatta ablamın oğlunun kulağı kepçe olmaya meyilli olmasına rağmen annemin takipleri sonucu kurtuldu.gayet yakışıklı da bir çocuk oldu.ajansa yazdırıcam onu

Ben hep yan yatırırdım ve not alır , bileklik takardım kendime. Sabah sağdan kalktıysa öğlen sola yatırır öğleden sonra sağa yatırır bu şekilde sürekli değiştirirdim, unutmayayım diye de kolumdaki bilekliği sürekli yer değiştirerek takardım. Kafa düzgün, kulaklar normal şimdi ama kepçelik bizde yok genetik olarak.

Kızım 40 günlüktü farkketiğimde.bende araştırdım.yüzü koyun yatırın yazıyordu.denedim ve işe yaradı bir yaşına kadar yüzü koyun yattı alıştığı için.ama senin bebeğin 6aylık öyle yatarmı bilmem.çünkü ben ilk denediğimde üç gün ağladı öyle yatmamak için.

Öyle Allah korusun ağzı burnu kapanır da nefes alamaz, ben çok korkarım. ( Anne değilim ama olsam korkardım. )

Bebeğim doğduğundan beri yüzüstü yatıyor, biz yan çevirsek de kendisi dönüyor.
Tabi bebeği takip edip kusma vs durumlarında kendini kurtarabilir ve başını çevirip başka alana gidebilirse bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Aklıma diğer gelen şey ise uykulu iken kız bebekler için yapılan bandana mıdır bant mıdır onlardan takın.
Eşim son derece hassastı bu konuda ve hemen düzeltirdi kulaklarını.
O sebeple kepçe olmadı.

Boğulmaz mı ki
Hem öyle kusmadı mı emdikten sonra falan
Oyy içim bir tuhaf oldu
Korkardım ben

genetik bir olay kepçe kulaklık...bir tanıdığım kızının kulaklarını bantladı bu takıntı yüzünden...yine de kepçe kulak oldu çocuk...fakat ailede vardı...kadının 3 çocuğu 3 ü de maalesef böyle...Allah başka keder vermesin...canları sağolsun miniklerin...bence hiçç te önemli değil....

Öncelikle sağlıkla büyütün bebeğinizi. Ben kepçe kulaklı bir çocuk olarak büyüdüm. Dalga geçerlerdi benimle. O yüzden dert etmenizi anlıyorum. Yaklaşık on yıl önce kapandım ve kapandığımdan beri bonemi kulaklarımın üstüne takarım (alışkanlık). Kulaklarımda kepçelik bariz bir şekilde düzeldi. Bandana güzel bir çözüm olur diye düşünüyorum. Biraz dikkat etmek gerekir tabi.

Boğulmaz mı ki
Hem öyle kusmadı mı emdikten sonra falan
Oyy içim bir tuhaf oldu
Korkardım ben
Yo hiç bişey olmadı.yabancı ülkelerde doğar doğmaz öyle yatırıyorlarmış.sağlıklı olan bu yöntemmiş diye okumuştum.kusarsa boğulmayıda engelliyormuş.benim büyük oğlumda 2 aylık civarında kulakları kıvrılmaya başlamıştı ondada araştırmış bu yöntemi okumuştum.ama o zaman niyeyse cesaret edememiştim bu yöntemi uygulamaya.sonra 6 aylık olduğunda iyice kepçeleşmeye başladı diğer bütün yöntemleri denedim ama işe yaramadı.bandana özel yapıştırıcı bant yastıkla sıkıştırma olmadı.şuan oğlumda kepçelik var ama kızımda yok.zaten deneyin diyorum amaöyle yatırdığınızda dönecektir büyük ihtimalle izin vermicektir.benim kızım daha kırk günlünlüktü nasıl ağlamıştı öyle yatırıyorum diye ama ben çok kararlıydımve vazgeçmedim.3 günün sonunda alışmıştı.iyikide yapmışım.

İyi de istediğiniz kadar bandana takın kepçe kulak genetikle alakalıdır, düzelmez. Hayır yüz üstü yatırmak falan filan nedir Allah aşkına?

Yuz ustu yatirilmaz bebek.. yatak olumune bile sebep olabilir bu durum. En sagliklisi sirt ustu yatirmak ve kafayi hervyattiginda bi saga bi sola cevirmek,, kafa yamulmasin dite. Ilk 6 ay bu boyle..

emziriyormusun? yatirirken kulaginin katlanmamasina dikkat et. Benim oglumdada bi ara olduydu sonradan farkettim emzirirken hic diklat etmiyormusum kulagina katlaniyormus. Sonradan düzeldi

Yuz ustu yatirilmaz bebek.. yatak olumune bile sebep olabilir bu durum. En sagliklisi sirt ustu yatirmak ve kafayi hervyattiginda bi saga bi sola cevirmek,, kafa yamulmasin dite. Ilk 6 ay bu boyle..
Keske dedigin gibi biz ayarlayabilsek onu. Benim oglum 1 bucuk yasina kadar sirf karin üstü yatti. Kendimde saglikciyim o kadar ugrastim sirt üstü alistirmaya ama yook. Sabaha kadar sicrayip uyaniyordu ilk bebekken. Daha sonra dönmeye baslayinca aninda kendini karin üstü ceviriyordu öyle uyuyordu. Gün icerisinde bile sirt üstü yatiramiyordum battaniyeye o sekil. Sirtinda birseymi var acaba diye doktorlara dahi gittik. En sonunda kendi haline birakin denildi.

Hayırlısıyla gelsin bebişin öyle yaparsın doğunca.ben araştırıp yaptım içine simmeyen yapmaz zaten.ama araştır istersen.öyle korkulacak ölüm sebebleri olmuyor.sadece çocuğu çok sık giydirmeyin yazıyordu.ona dikkat ettim.allaha şükür bişey olmadı.

Öyle Allah korusun ağzı burnu kapanır da nefes alamaz, ben çok korkarım. ( Anne değilim ama olsam korkardım. )
Bende korkmuştum ne yalan söyleyim.ama okuduklarım rahatlatmıştı.aklıma ya tam dönerken gücü yetmeyip yüzü kapanacak şekilde kalırsa boğulursa diyordum.sonra korktuğum gibi olmadı.ilk başlarda nasıl yatırdıysam öyle kalıyordu.bende bi sağa bi sola düzenli döndürüyordum.sonra gücü yetince kendi kafasını istediği yöne dönderdi.yani bi sorun olmadı çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…