Kızım 40 günlüktü farkketiğimde.bende araştırdım.yüzü koyun yatırın yazıyordu.denedim ve işe yaradı bir yaşına kadar yüzü koyun yattı alıştığı için.ama senin bebeğin 6aylık öyle yatarmı bilmem.çünkü ben ilk denediğimde üç gün ağladı öyle yatmamak için.
Boğulmaz mı kiKızım 40 günlüktü farkketiğimde.bende araştırdım.yüzü koyun yatırın yazıyordu.denedim ve işe yaradı bir yaşına kadar yüzü koyun yattı alıştığı için.ama senin bebeğin 6aylık öyle yatarmı bilmem.çünkü ben ilk denediğimde üç gün ağladı öyle yatmamak için.
Yo hiç bişey olmadı.yabancı ülkelerde doğar doğmaz öyle yatırıyorlarmış.sağlıklı olan bu yöntemmiş diye okumuştum.kusarsa boğulmayıda engelliyormuş.benim büyük oğlumda 2 aylık civarında kulakları kıvrılmaya başlamıştı ondada araştırmış bu yöntemi okumuştum.ama o zaman niyeyse cesaret edememiştim bu yöntemi uygulamaya.sonra 6 aylık olduğunda iyice kepçeleşmeye başladı diğer bütün yöntemleri denedim ama işe yaramadı.bandana özel yapıştırıcı bant yastıkla sıkıştırma olmadı.şuan oğlumda kepçelik var ama kızımda yok.zaten deneyin diyorum amaöyle yatırdığınızda dönecektir büyük ihtimalle izin vermicektir.benim kızım daha kırk günlünlüktü nasıl ağlamıştı öyle yatırıyorum diye ama ben çok kararlıydımve vazgeçmedim.3 günün sonunda alışmıştı.iyikide yapmışım.Boğulmaz mı ki
Hem öyle kusmadı mı emdikten sonra falan
Oyy içim bir tuhaf oldu
Korkardım ben
Öyle Allah korusun ağzı burnu kapanır da nefes alamaz, ben çok korkarım. ( Anne değilim ama olsam korkardım. )
Öyle Allah korusun ağzı burnu kapanır da nefes alamaz, ben çok korkarım. ( Anne değilim ama olsam korkardım. )
Yuz ustu yatirilmaz bebek.. yatak olumune bile sebep olabilir bu durum. En sagliklisi sirt ustu yatirmak ve kafayi hervyattiginda bi saga bi sola cevirmek,, kafa yamulmasin dite. Ilk 6 ay bu boyle..Yo hiç bişey olmadı.yabancı ülkelerde doğar doğmaz öyle yatırıyorlarmış.sağlıklı olan bu yöntemmiş diye okumuştum.kusarsa boğulmayıda engelliyormuş.benim büyük oğlumda 2 aylık civarında kulakları kıvrılmaya başlamıştı ondada araştırmış bu yöntemi okumuştum.ama o zaman niyeyse cesaret edememiştim bu yöntemi uygulamaya.sonra 6 aylık olduğunda iyice kepçeleşmeye başladı diğer bütün yöntemleri denedim ama işe yaramadı.bandana özel yapıştırıcı bant yastıkla sıkıştırma olmadı.şuan oğlumda kepçelik var ama kızımda yok.zaten deneyin diyorum amaöyle yatırdığınızda dönecektir büyük ihtimalle izin vermicektir.benim kızım daha kırk günlünlüktü nasıl ağlamıştı öyle yatırıyorum diye ama ben çok kararlıydımve vazgeçmedim.3 günün sonunda alışmıştı.iyikide yapmışım.
Keske dedigin gibi biz ayarlayabilsek onu. Benim oglum 1 bucuk yasina kadar sirf karin üstü yatti. Kendimde saglikciyim o kadar ugrastim sirt üstü alistirmaya ama yook. Sabaha kadar sicrayip uyaniyordu ilk bebekken. Daha sonra dönmeye baslayinca aninda kendini karin üstü ceviriyordu öyle uyuyordu. Gün icerisinde bile sirt üstü yatiramiyordum battaniyeye o sekil. Sirtinda birseymi var acaba diye doktorlara dahi gittik. En sonunda kendi haline birakin denildi.Yuz ustu yatirilmaz bebek.. yatak olumune bile sebep olabilir bu durum. En sagliklisi sirt ustu yatirmak ve kafayi hervyattiginda bi saga bi sola cevirmek,, kafa yamulmasin dite. Ilk 6 ay bu boyle..
Hayırlısıyla gelsin bebişin öyle yaparsın doğunca.ben araştırıp yaptım içine simmeyen yapmaz zaten.ama araştır istersen.öyle korkulacak ölüm sebebleri olmuyor.sadece çocuğu çok sık giydirmeyin yazıyordu.ona dikkat ettim.allaha şükür bişey olmadı.Yuz ustu yatirilmaz bebek.. yatak olumune bile sebep olabilir bu durum. En sagliklisi sirt ustu yatirmak ve kafayi hervyattiginda bi saga bi sola cevirmek,, kafa yamulmasin dite. Ilk 6 ay bu boyle..
Bende korkmuştum ne yalan söyleyim.ama okuduklarım rahatlatmıştı.aklıma ya tam dönerken gücü yetmeyip yüzü kapanacak şekilde kalırsa boğulursa diyordum.sonra korktuğum gibi olmadı.ilk başlarda nasıl yatırdıysam öyle kalıyordu.bende bi sağa bi sola düzenli döndürüyordum.sonra gücü yetince kendi kafasını istediği yöne dönderdi.yani bi sorun olmadı çok şükür.Öyle Allah korusun ağzı burnu kapanır da nefes alamaz, ben çok korkarım. ( Anne değilim ama olsam korkardım. )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?